Pregled graditelja Beaver-a 2020

Ako ste tražili graditelja stranice za WordPress, vjerojatno ste naišli na Beaver Builder. Odrasla je kao jedan od najpouzdanijih graditelja stranica od izdavanja 2014. godine zbog svoje pouzdanosti, korisničkog sučelja i vrhunske podrške.


Početna stranica Beaver Builder-a

Već godinama osobno koristim ovaj alat za izradu stranica, tako da imam puno za reći o ovom dodatku – i dobar i ne baš dobar. Dakle, ako želite iskren pregled, izvučen iz bogatog iskustva, na pravom ste mjestu.

Slijedi pregled onoga što ćemo pokriti:

 1. Beaver Builder: Kako to radi
 2. Značajke Beaver Builder-a: Besplatno / Lite u odnosu na Pro
 3. Odzivnost mobilnih uređaja
 4. Beaver Builder Pro: cijene
 5. Beaver Builder: što mi se sviđa u vezi s tim
 6. Beaver Builder: ono što mi se ne sviđa u vezi s tim
 7. Beaver Builder: Finalne misli

Započnimo!


Beaver Builder: Kako to radi

Beaver Builder je WordPress dodatak koji korisnicima pomaže u izradi web stranice povlačenjem i ispuštanjem elemenata poput teksta, slika, ikona ili videozapisa.

Nakon što uđete u graditelj, vidjet ćete čisto sučelje bez nereda koje vam daje prostor da sami istražite i uvjerite se kako to funkcionira. Evo što Beaver graditelj gleda unutra:

Beaver Builder sučelje

U ovom primjeru koristim temu Astre za koju smatram da je najbolja tema za sve tvorce stranica, uključujući Beaver Builder. Bočna traka onemogućena je za potpuno prazno platno.

Za početak dodavanja elemenata na svoju stranicu, kliknite ikonu plava ikona Plus u gornjem desnom kutu zaslona. Započnite dodavanjem bilo a modul ili red.

Red može imati više stupaca, a svaki stupac može imati jedan modul ili element poput fotografije, teksta ili videozapisa.

Recimo da želim dodati red na svoju stranicu. Povukao bih i ispustio redak u područje sadržaja i nastavio dodavati fotografije u stupce. Evo kako to funkcionira:

dodavanje redaka i modula

Kad ispustite redak ili modul, prikazat će se skočni prozor s općim, stilskim i naprednim postavkama za modul.

Dobra stvar ovog skočnog prozora je što ga možete slobodno pomicati po zaslonu kako ne bi blokirao modul koji uređujete. Kad ga pomičete prema lijevoj ili desnoj strani, primijetit ćete plave crte, što znači da ih možete usidriti na lijevoj ili desnoj strani zaslona kako biste ih potpuno uklonili s puta.

pomicanje skočnog uređivača

Ovom skočnom prozoru možete pristupiti i lebdeći miš preko modula ili reda koji želite urediti i klikom na ikonu francuskog ključa:

ikona ključa

Ako kliknete na strelica padajućeg izbornika u gornjem lijevom dijelu zaslona vidjet ćete više alata koji će vam pomoći u izgradnji stranice i pojednostaviti vaš postupak. Kasnije ćemo detaljnije razgovarati o nekim od ovih alata.

Pronaći ćete mogućnosti za spremanje predloška, ​​duplicirati izgled, pregledati izgled, urediti u odgovarajućim načinima, pogledati revizije stranice, dodati izgled CSS-a i Javascripta, promijeniti svjetlinu korisničkog sučelja (postoji mračni način rada) i još mnogo toga. Ono što ćete ovdje vidjeti ovisit će o vašoj verziji. Na primjer, Lite verzija neće imati mogućnost spremanja predloška.

alati za izradu građevina

Jedna od stvari koja se većini ljudi sviđa je da imaju sadržajna područja pune širine. Pod tim mislim područje sadržaja koje se proteže na oba kraja stranice na ovaj način:

područje sadržaja pune širine

Iako Beaver Builder ima mogućnost okretanja područja sadržaja na punu širinu, meni to ne radi odmah. Morao sam napraviti neke konfiguracije s mojom temom prije nego što je radila puna širina.

Kako bi funkcionirao za Astru, prilagodio sam izgled teme i spremnik postavio na Puna širina / ispruženo.

postavite spremnik do pune širine / ispružen u Astra temi

Zatim sam se vratio kreatoru stranica, otišao Globalne postavke, i postavi zadana širina retka i zadana širina sadržaja retka do Puna širina.

globalne postavke - zadana širina retka i zadana širina sadržaja retka

To je učinilo svoj trik. Ali mislim da je to Beaver Builder potrebno poboljšati jer je to prilično standardna značajka kod drugih proizvođača web stranica da mogu postaviti red do pune širine upravo unutar izrađivača stranice bez potrebe za dodatnim konfiguracijama tema..

Osim pomalo neugodnog načina postavljanja retka na punu širinu, sam graditelj stranica je jednostavan za naučiti i koristiti. Nećete morati vraćati mnoštvo članaka s uputama da biste nešto postigli. Čisto sučelje omogućuje vam da istražite sve vlastitim tempom, a da vas ne preplavite.

Sada ćemo bliže pogledati značajke Beaver Builder Lite i Pro inačica.


Značajke Beaver Builder: Besplatno / Lite vs. profesionalac

Beaver Builder ima Lite / Free verziju i premium verziju koja se nudi u 3 paketa. U ovom ćemo dijelu istražiti kako se značajke razlikuju u ovim inačicama.

Verzija Lite / Free dostupna je u WordPress dodatku repo. Iako definitivno možete stvoriti jednostavnu web stranicu s Lite / Free verzijom, ona je oduzeta svim moćnim značajkama profesionalne verzije, tako da je demonstracija zaista dobra samo ako želite imati dojam o načinu rada Beaver Builder-a općenito. Ali ako ozbiljno razmišljate o izradi web stranice koja može postići rezultate za vaše poslovanje, nadogradnja na premium verzije način je na koji ćete ići.

Osnovni moduli (Besplatno vs. Pro)

Jedno od ograničenja Beaver Builder Lite-a je vrlo mali broj osnovnih modula. Lite ima samo 5 osnovnih modula dok Pro verzija ima 8 osnovnih modula, uključujući gumbe, separator i naslov:

Lite protiv Pro modula

Ako ne možete dodati gumb web mjestu, oduzima se točka stvaranja web stranice. Doista ne mogu zamisliti web stranicu bez ijednog gumba. To je poput vrata bez kvake!

Dakle, kao što sam već rekao, besplatna verzija zapravo nije dovoljno za stvaranje ozbiljne web stranice.

Napredni moduli (Pro verzija)

Osim osnovnih modula, Pro verzija također ima napredne module koji će dodati još više funkcionalnosti vašoj web stranici. Napredni moduli uključuju klizač sadržaja, kartu, ikone, prezentaciju, galeriju, obrazac za kontakt, poziv na akciju, opis, društvene tipke, odbrojavanje i još mnogo toga.

napredni moduli Pro verzije

Predlošci (Pro verzija)

Još jedna stvar koju nedostaje Lite verziji su unaprijed pripremljeni predlošci koji su uključeni u Pro verziju. Iako ja osobno nisam ljubitelj ovih predložaka, oni vam mogu pomoći dati vam dizajn inspiracije i započeti negdje ako započinjete s praznim platnom previše zastrašujuće.

Predlošci se klasificiraju na odredišne ​​stranice i stranice sa sadržajem:

unaprijed pripremljeni predlošci - odredišna stranica i stranica sa sadržajem

Stvaranje i spremanje vlastitih predložaka (Pro verzija)

Kada stvorite izgled kojeg ste zadovoljni i želite koristiti na drugim stranicama vaše web stranice, ne želite trošiti sate na kopiranje svakog pojedinog modula i redaka. To bi bio ogroman gubitak vremena!

Pro inačica omogućuje vam spremanje bilo kojeg kreiranog predloška kako biste ga mogli ponovo koristiti na drugim stranicama.

Da biste spremili predložak, jednostavno idite na alat i kliknite Spremi predložak:

spremite predložak

Svoje spremljene predloške možete pronaći uz unaprijed pripremljene predloške:

spremljene predloške

Spremanje redaka, stupaca i modula

Također možete spremiti pojedinačne retke, stupce i module kako biste ih mogli ponovo upotrijebiti na svojim drugim stranicama. Da biste to učinili, kliknite ikonu francuskog ključa elementa koji želite spremiti i kliknite Spremi kao na dnu.

Dajte mu ime i ovdje će vam se dati mogućnost da ga napravite Globalno. Globalni element pojavljuje se na više stranica na vašoj web lokaciji, ali se može uređivati ​​na jednom mjestu. Kasnije ćemo detaljnije pogledati ovu značajku. Svoje spremljene redove, stupce i module možete pronaći klikom na plava ikona Plus zajedno s modulima, redovima i predlozima graditelja.

spremanje reda

Globalni redovi (Pro verzija)

Kao što sam rekao prije, kad spremite red, pa čak i modul, imat ćete mogućnost da to postane Global. Znat ćete da je naranča nešto globalno Globalno oznaka pored njega:

globalni elementi imaju narančaste naljepnice

Prilikom uređivanja globalnog elementa, prvo što ćete primjetiti je linija koja ga okružuje sada će biti narančasta, umjesto plava. Također kad kliknete ikonu francuskog ključa, to će se dogoditi otvori se za novi prozor gdje ćete raditi sve uređivanje.

Nakon što završite s uređivanjem globalnog elementa, pogodite Objaviti, a sve promjene koje ste upravo napravili odrazit će se u globalnom elementu na svim stranicama.

uređivanje globalnog elementa

Uvoz / izvoz značajke (Pro verzija)

Zamislite da kreirate predložak tako lijep da ga želite koristiti i na drugim vašim web mjestima. Pro verzija ovo čini jednostavno, jer možete kreirati vlastite predloške i izvoziti / uvoziti ih na drugo web mjesto.

Za izvoz predloška na nadzornoj ploči WordPressa idite na alat > Izvoz i odaberite Predlošci. U padajućem izborniku ispod njega odaberite želite li izvesti sve predloške ili samo određene.

Nakon što odaberete što želite izvoziti, pritisnite Preuzmite izvoznu datoteku. Preuzet ćete XML datoteku.

izvoz predloška

Da biste uvezli predložak, idite na alat > Uvoz > WordPress. Ako vam je prvi put uvoz, reći će Sada instalirati, ali ako ne, reći će Pokrenite uvoznik. Pokrenite uvoznik i odaberite XML datoteku koju želite uvesti.

uvoz predloška

Sve vaše uvezene predloške naći će se u Spremljene predloške unutar Beaver graditelja.

Pozadinske opcije (Besplatno vs. Pro)

U besplatnoj i plaćenoj verziji možete promijeniti pozadinu bilo kojeg retka. Besplatna verzija omogućit će vam korištenje boja, gradijenta, fotografije ili video pozadine. S plaćenom verzijom moći ćete raditi sve te dvije naprednije pozadinske mogućnosti: paralaksu i prezentaciju.

Opcije Lite u odnosu na Pro

Potpuna kontrola stranica (Pro verzija s Beaver Themerom)

Obično graditelji stranica ne mogu uređivati ​​određene dijelove web stranice poput zaglavlja, podnožja i bočne trake, kao ni stranice koje generira WordPress, poput pojedinačnih postova na blogovima, arhivskih stranica i 404 stranice. No, graditelji gornjih stranica pronašli su zaobilazno rješenje za njih i u svoje su plaćene verzije uvrstili značajke koje će korisnicima omogućiti uređivanje ovih prethodno nedodirljivih područja.

To možete učiniti i sa Beaver Builderom s njihovim dodatkom koji se zove Beaver Themer. Pomoću ovog dodatka moći ćete izgraditi svaki dio vaše web stranice pomoću Beaver Builder-a. Moći ćete dizajnirati vlastita zaglavlja, podnožja, postove na mreži, arhive stranica, dinamično područje sadržaja i još mnogo toga.

Prilično fenomenalno, ali uhvatiti ćete morati izdvojiti dodatnih 199 USD godišnje kako biste to mogli učiniti.

Pristup i ograničenje korisnika (Besplatno vs. Pro)

Zaista korisna značajka je Korisnikov pristup gdje možete odobriti ili ograničiti pristup određenim aspektima graditelja različitim ulogama stranica. Ovo će vam dobro doći ako želite zaključati dizajn i samo dopustiti osobi kao što je pisac sadržaja da može uređivati ​​sadržaj.

Postavke za Pristup korisniku u Lite verziji su ograničene u usporedbi s premijskom verzijom. S verzijom Lite moći ćete ograničiti pristup samo samo sadržaj ili sadržaj i dizajn.

No s plaćenom verzijom možete dopustiti uređivanje određenih uloga stranice globalni redovi, stupci i moduli. Također možete dopustiti određenim ulogama pristup izbornik administratora graditelja i the alat za izvoz izvoznika predloška.

Postavke za pristup korisnika Beaver Builder Lite

postavke korisničkog pristupa Beaver Builder Lite

Postavke za pristup korisnika Beaver Builder Pro

postavke korisničkog pristupa Beaver Builder Pro

Prioritetna podrška (Besplatno vs. Pro verzija)

Premium kupci dobivaju prioritetnu podršku od Beaver Builder tima, ali to se može očekivati ​​samo od tvrtke na freemium modelu. Sve moje dosadašnje iskustvo pružanja pomoći s nečim bilo je ugodno i brzo. Njihove tehničke podrške zaista znaju njihove proizvode i činilo se da u kratkom vremenu rješavaju sve moje probleme.

Dostupno je i svima Baza znanja gdje ćete naći odgovore na pitanja o pretprodaji i bilo što u vezi s korištenjem Beaver Builder-a i rješavanje problema s njihovim praviteljem stranica.


Odzivnost mobilnih uređaja

Što se tiče mog recenzijskog videozapisa, napomenuo sam neke napomene o mobilnoj reaktivnosti Beaver Builder-a, ali ubrzo nakon objavljivanja videa sva su ta pitanja brzo riješena.

Kao što sam rekao u svom videu, mrzio sam mobilno uređivanje u Beaver Builderu. Bio je to apsolutni nered jer mobilni pregledi nisu točno pokazali kako stranica izgleda na različitim uređajima.

No srećom, ekipa Beavera odmah je preslušala i poboljšala stvari. Sada je znatno bolje uređivanje mobilnih uređaja u programu za izgradnju. Možete vidjeti točnu sliku kako stranica izgleda na tabletnom računalu i mobilnom telefonu i po potrebi ih uređivati.

Da biste se prebacili sa uređivanja na radnoj površini u mobilno, jednostavno kliknite gumb strelica padajućeg izbornika u gornjem lijevom kutu zaslona i kliknite Odgovarajuće uređivanje.

responzivno uređivanje

Nakon toga ćete moći vidjeti kako vaša stranica izgleda na tabletu i mobilnom telefonu klikom na odgovarajuće ikone na vrhu stranice:

responzivno uređivanje - tablet i mobilni telefon

Beaver Builder Pro: cijene

Beaver Builder Pro dolazi u tri paketa, standardnom, pro i agencijskom paketu.

Cijene Beaver Builder Pro

Svaki paket omogućuje vam korištenje Beaver Builder-a na neograničenom broju web mjesta, kvalificira vas za prioritetnu podršku u trajanju od jedne godine do isteka licence i omogućuje vam pristup premijskim modulima i predlošcima.

Glavna razlika između ta tri dijela je da ćete dobiti Tema Beaver Builder-a samo uz paket Pro i Agency.

Pa što je Tema Beaver Builder-a?

Neke teme jednostavno ne funkcioniraju dobro s programom Beaver Builder. Postoje neke nespojive postavke zbog kojih je teško izvršiti kreativnu viziju za svoju stranicu.

Tema Beaver Builder okvirna je tema koja je integrirana s dodatkom Beaver Builder, tako da nećete imati problema s kompatibilnošću i što već. Drugim riječima, s paketom Pro i Agency dobit ćete izradu stranica i potpuno kompatibilnu temu.

I na kraju, samo agencija nudi bijelo označavanje, na kojem korisnici možete ukloniti ime Beaver Builder-a obično u podnožju stranice i zamijeniti ga vlastitim brendom. Web programeri koji stvaraju web stranice za klijente obično trebaju ovu značajku jer sve više i više tvrtki želi vidjeti vlastite robne marke umjesto neke tvrtke za pravljenje stranica.

Vrijednost za cijenu

Morao bih biti iskren i reći da, iako je Beaver Builder nevjerojatan, pouzdan crtač stranica, postoji mnogo sličnih alata koji ono što mogu učiniti čine po nižim cijenama.

Pro paket se ne razlikuje mnogo od standardnog paketa osim funkcije teme i višesmjerne web stranice, koji su za mene osobno nepotrebni, jer ionako često koristim Astra temu za bilo koju web lokaciju koju izgradim, a zapravo ne koristim više web mjesta.

Pretpostavljam da to zapravo ovisi o onome što trebate kao korisniku. Ako ste programer ili agencija kojoj je potrebna okvirna tema za koju je zagarantirano da radi s Beaver Builderom i ako vam je potrebna višesmjerna funkcija i / ili bijelo označavanje, nabavka viših paketa definitivno se isplati.

Politika povrata novca

Ako ste tip koji želite prvo isprobati proizvod prije nego što odlučite odgovara li mu, možete ići naprijed i kupiti paket i zatražiti povrat novca u roku od 30 dana od kupnje ako utvrdite da graditelj ne radi ne ispunjava vaša očekivanja.

Obnavljanje licence

Što se tiče licence, ona ističe nakon godinu dana i podrazumijeva se automatski obnavlja. Ako ne obnovite licencu, i dalje ćete moći pristupiti svom sadržaju, ali neće biti nestalo svo oblikovanje. Licencu možete obnoviti s popustom od 40%.


Beaver Builder: što mi se sviđa u vezi s tim

 • Beaver Builder je napravila ugledna tvrtka koja će se zadržati duže vrijeme, osiguravajući redovita ažuriranja i korisničku podršku.
 • To je graditelj prilagođen programerima s čistim kodovima i pouzdanim ažuriranjima.
 • U prošlosti su implementirali toliko poboljšanja temeljenih na pritužbama korisnika, a to je znak da mišljenja korisnika ne padaju na gluha uši.
 • Uređivanje mobilnih uređivanje sada stvarno dobro funkcionira.
 • Na ovaj se alat za gradnju stranica može pouzdati zbog ažuriranja koja neće pokvariti vašu web lokaciju i brzi odgovor na probleme. Savršeno za agencije i web programere kojima je potrebna 100% pouzdanost za projekte visokih uloga.
 • Beaver Builder ima sitnice koje olakšavaju život korisnika što nemaju drugi proizvođači stranica. Na primjer, unutar alata za izradu stranica nalazi se izravna veza na WordPress nadzornu ploču ili alat za prilagodbu tema koji se otvara na novoj kartici kako biste mogli ostati na tvorcu stranice.
 • Njihova je podrška zaista svjetske klase, s brzim odazivom i rješenjima koja djeluju.

Beaver Builder: ono što mi se ne sviđa u vezi s tim

 • Razvoj može biti prilično spor u smislu da im je potrebno više vremena da dodaju nove značajke. Dakle, ako želite stvoriti napredniji stil ili brzi dizajn, morat ćete koristiti dodatke drugih proizvođača. Problem s nekim od ovih dodataka je, osim što koštaju dodatno, neka njihova ažuriranja uzrokovat će probleme zbog nekompatibilnosti bilo sa samim Beaver Builderom ili WordPressom. To čini stvari složenijim jer sada morate rješavati i komunicirati s dvije odvojene tvrtke kako biste riješili probleme.
 • Njihovi premium predlošci blijedi su u usporedbi s predlošcima drugih proizvođača premium stranica.
 • Nema poništenja / ponavljanja! Ovo može biti više neugodno nego što mislite.
 • Da bih omogućio potpunu širinu za područja sadržaja, morao sam prilagoditi Astra temu izvan Beaver Builder-a, dok kod drugih proizvođača web stranica mogu omogućiti sadržaj pune širine za gotovo bilo koju temu unutar samog graditelja.

Pregled graditelja Beavera: Finalne misli

Unatoč svojim ograničenjima, Beaver Builder još uvijek je pouzdan, jednostavan za korištenje WordPress dodatak za izradu stranica koji sam osobno koristio za stvaranje nevjerojatnih web stranica. Čist kôd, značajke prilagođene programerima, pouzdana ažuriranja i velika podrška čine ga jednim od najboljih proizvođača stranica na tržištu..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map