MailerLite pregled 2020

MailerLite: pregled

MailerLite je internetski alat za marketing e-pošte kojem vjeruje više od 600.000 korisnika širom svijeta. Ovaj softver za marketing e-pošte, započet 2010. godine, želi pomoći freelancerima i malim i srednjim tvrtkama da uživaju u marketing marketingima e-pošte po pristupačnim cijenama.


Među glavnim prednostima MailerLite-a su jednostavnost upotrebe, prekrasni dizajn e-pošte i biltena te izvrsna korisnička podrška. Unatoč svojoj jednostavnosti, MailerLite se može pohvaliti s puno izvrsnih značajki i integracija.

Česti problem s softverom za marketing putem e-pošte

Uz toliko mnogo alata za marketing e-pošte koji danas nude gotovo isti skup standardnih značajki, odabir dobrog ovisio bi o vašem proračunu. Postoje vrhunski alati koji nude robusniji skup značajki, ali očekuju da će doći po visokoj cijeni. S druge strane, neki su alati besplatni ili jeftiniji, no značajke koje nude prilično su osnovne.

MailerLite je jedan od onih nekoliko alata za marketing putem e-pošte koji imaju lijep spoj značajki i pristupačne cijene.

Ključne značajke MailerLite

Ključne značajke programa MailerLite mogu se svrstati u sljedeće:

 • Izrada kampanja
 • Upravljanje pretplatnicima
 • Obrasci za izgradnju
 • Automatizacija
 • integracije

Te su značajke dostupne u izborniku nadzorne ploče, a neke su dostupne i na stranici dobrodošlice. U sljedećim ćemo odjeljcima istražiti detalje ovih značajki.

Stranica dobrodošlice MailerLite.

1. Kampanje

MailerLite će vam omogućiti da napravite lijepe i visoko pretvarajuće kampanje e-pošte za svoj novi blog blog, webinar ili druge događaje. Možete započeti jednu kampanju tako da na izborniku nadzorne ploče otvorite “Kampanje”, a zatim kliknite “Stvori kampanju”. Ovoj značajci “Kampanje” može se pristupiti i na stranici dobrodošlice.

MailerLite kampanje

Dat će vam četiri vrste kampanje koje možete odabrati:

 • redovna: Klasična kampanja putem e-pošte.
 • Razdvajanje A / B: Podijeli testiranje dva različita formata e-pošte. Pomoću ove značajke možete odrediti najbolju postavu kampanje koja će biti veća od ostalih.
 • Automatsko ponovno slanje: Pomaže ponovo poslati prijašnje kampanje pretplatnicima koji nisu otvorili ili kliknuli vaše e-poruke. Predmet i sadržaj e-pošte koja se ponovo želi poslati može se prilagoditi tako da motivira pretplatnike da ostanu povezani s vama..
 • RSS kampanja: Ponavljajuća se kampanja za automatsko slanje RSS push e-poruka kad god objavite novi post.
MailerLite Odaberite vrstu kampanje

Izrada redovite kampanje

Prijeđimo na postupak redovite kampanje. Nakon odabira redovite kampanje, od vas će se pitati želite li početi ispočetka ili ne. Ako vam se sviđa novi početak, od vas će se zatražiti željeni uređivač: novi ili klasični povuci i ispusti, obogaćeni tekst ili prilagođeni HTML.

MailerLite kampanje 1 Dizajn e-pošte 1

Pokušao sam klasični editor povuci i ispusti i smatram da je to glatko. Skup blokova sadržaja na bočnoj traci obuhvaća većinu potrebnih stvari, poput videozapisa, slika, potpisa, RSS stavki, gumba i društvenih veza. Uređivač također prati promjene tako da će ispravljanje pogrešaka biti lak. Tu je i galerija koja će vam omogućiti da odaberete slike bez napuštanja uređivača. Još jedna jedinstvena značajka je ta što možete dodavati Facebook postove izravno u svoju e-poštu.

MailerLite kampanje Kreirajte sadržaj e-pošte

Glavni crtež uređivača s povlačenjem i ispuštanjem je da vam neće trebati HTML ili bilo kakvo znanje kodiranja da biste ga mogli koristiti. Međutim, ako želite raditi s HTML-om, jednostavno se prebacite na prilagođeni HTML uređivač.

Ako početak ispočetka nije nešto što želite, možete odabrati predložak ili ponovo koristiti jedan od svojih odabranih poruka e-pošte. Nažalost, predloške su dostupne samo pretplatnicima s plaćanjem.

MailerLite kampanje 2 Dizajn e-pošte 2

Nakon što dizajnirate e-poštu s uređivačem ili predloškom, kliknite “Gotovo uređivanje” i odaberite grupu ili segment pretplatnika. (Imajte na umu da se grupa razlikuje od segmenta, kojeg ćemo riješiti u sljedećem odjeljku “Upravljanje pretplatnicima”.)

Primatelji kampanja putem mailerLite kampanje

Nakon toga će se tražiti da pregledate i potvrdite svoju kampanju. Posljednji korak je zakazivanje vaše kampanje.

Raspored kampanja za MailerLite

Preostale tri vrste kampanje – A / B podijeljeno, automatsko ponovno slanje i RSS – slijedite korake redovne kampanje, s nekim dodatnim opcijama.

2. Upravljanje pretplatnicima

Segmenti i grupe

Slanje jedne generičke e-pošte svim svojim pretplatnicima označava ne-marketing u marketingu e-pošte. Ako želite povećati stope otvorenosti, klikova i konverzija, potrebno je personalizirati kampanje. Zbog toga svoje pretplatnike morate što više kategorizirati u različite persone.

Većina marketinških alata putem e-pošte to čini putem “oznaka”, ali MailerLite koristi “segmente” i “grupe”. Ako mislite da su segmenti i skupine slični koncepti, budite svjesni da MailerLite to dvoje tretira različito. A to čini pristup MailerLitea prilično zbunjujući.

Ako kliknete “Pretplatnici”, vidjet ćete dvije odvojene kartice za “Segmenti” i “Grupe”.

Stranica pretplatnika MailerLite

Razgovarajmo o segmentima. Segmenti se temelje na različitim pravilima. Pretplatnici će biti uključeni u jedan segment ako ispunjavaju pravila koja ste definirali za taj segment. Možete kombinirati pravila ili postaviti alternativno pravilo. Postavljanje pravila izgledat će ovako:

Segmenti pretplatnika MailerLite

Grupe, s druge strane, je ono što možemo izjednačiti s „oznakama“ drugih alata za marketing e-pošte. Svoje grupe možete ažurirati ručno ili pomoću pravila za automatizaciju. (Provjerite odjeljak “Automatizacija” u nastavku da biste saznali više o automatizaciji.)

Grupe pretplatnika MailerLite

Zahvaljujući MailerLiteovoj pomoći postoji dodatni vodič koji će vam pomoći u razlikovanju segmenata i grupa. Iako segmenti i skupine mogu koristiti na zbunjujući način, ove dvije mogućnosti pružaju vam novi način da dodatno kategorizirate svoje pretplatnike i napravite personalizirane kampanje. Ako ste i dalje preopterećeni, možete se odlučiti da ne upotrebljavate segmente ili grupe jer su ove dvije stvari neobavezne.

Grupe pretplatnika MailerLite u odnosu na segmente

Polja, statistike i čišćenje je neaktivno

Te su tri preostale kartice u odjeljku “Pretplatnici”. U odjeljku “Polja” MailerLite je ovdje već naveo svoja polja poput e-pošte, imena, prezimena, tvrtke i države. U ovom odjeljku također možete kreirati prilagođena polja bilo prijenosom CSV datoteke s popisa pretplatnika ili ručnim dodavanjem novih polja. Polja su korisna za izgradnju obrazaca.

Polja pretplatnika MailerLite

“Statistika” sadrži različite statistike, uključujući prosječne stope otvorenih, klikova, pretplata i odjave.

Statistika pretplatnika MailerLite

Napokon, kartica “Očistite neaktivne” omogućuje vam uklanjanje neaktivnih članova koji su na vašem popisu više od šest mjeseci, ali nisu otvorili nijednu vašu e-poštu.

Čišćenje pretplatnika na MailerLite neaktivno

3. Obrasci

Alat za izradu obrazaca MailerLite omogućit će vam izradu ugrađenih obrazaca, skočnih prozora i odredišnih stranica.

Ugrađeni obrasci

Stvaranje novog obrasca, imenovanje obrasca i odabir grupe pretplatnika – ovo su prvi koraci u izradi ugrađenog obrasca. MailerLite će vas dovesti do stranice na kojoj na kartici “Dizajn” možete urediti izgled obrasca za pretplatu i poruke o uspjehu. Kao što možete vidjeti na slikama u nastavku, ugrađeni obrasci su osnovni i nema dostupnih predložaka za prilagodbu.

Pretplatite se na MailerLite obrasce
Uspjeh ugrađen u MailerLite obrasce

Tada možete postaviti ugrađeni kod na svoju web stranicu tako da se obrazac prikazuje na odabranim stranicama. Možete i konfigurirati funkcije obrasca pomoću kartice “Postavke”.

Postavke obrasca za ugrađeni MailerLite

pučanstvo

Koraci za stvaranje, imenovanje i odabir grupe pretplatnika za nove skočne prozore slični su koraku ugrađenih oblika. Međutim, za razliku od ugrađenih oblika, skočni prozori imaju predloške za odabir.

MailerLite Obrasci Popup Odaberite predložak

MailerLite će vas prevesti na drugu stranicu na kojoj možete promijeniti dizajn skočnog oblika i poruke o uspjehu.

Dizajnerski oblici MailerLite Popup 1
MailerLite Oblici Dizajn Popup 2
MailerLite Oblici Dizajn Popup 3

To nije sve. MailerLite nudi dodatne mogućnosti za kontrolu ponašanja skočnog prozora putem kartice “Postavke”.

Popup 4 dizajna oblika MailerLite

Odredišna stranica

Ako još niste oduševljeni graditeljem ugrađenih obrazaca i skočnih prozora, možda vas uređivač odredišne ​​stranice – jedinstvena značajka MailerLite – može učiniti vjernikom.

Nakon što stvorite novu odredišnu stranicu, dodijelite joj ime i odaberete grupu pretplatnika, od vas će se tražiti da odaberete predložak. Trenutačni izbori uključuju: e-knjigu, e-tečaj, pozivnicu, predbilježbu, webinar, “uskoro dolazi”, generiranje i proizvod. Iako je trenutačnih odabira malo, to bi trebalo biti dovoljno za početak stvaranja odredišne ​​stranice.

MailerLite obrasci odredišne ​​stranice Odaberite predložak

Isprobao sam predložak webinara. Urednik MailerLite ponudio je 17 građevnih blokova plus dodatne mogućnosti oblikovanja za izgradnju i izmjenu i moje odredišne ​​stranice kao i poruke o uspjehu.

Odredišni obrasci za oblikovanje MailerLite Stranica 1
Odredišni obrasci za oblikovanje MailerLite Stranica 2
Odredišni obrasci za oblikovanje MailerLite Stranica 3

Štoviše, tu je sljedeći odjeljak u kojem možete optimizirati novu odredišnu stranicu u SEO svrhe.

MailerLite Oblici postavki odredišne ​​stranice

Impresivno je što MailerLite nudi način izrade ova tri oblika – ugrađeni obrasci, skočni prozori i odredišna stranica – čak i za besplatnu verziju. Možete čak i uskladiti boje i ostale elemente za oblikovanje kako biste ove obrasce prilagodili vašem brandingu. Dok drugi davatelji usluga e-pošte nude funkcije izgradnje obrasca, možda ćete morati platiti za izradu obrazaca.

4. Automatizacija

Automatizacija e-pošte jedna je od korisnih značajki MailerLite-a i koristi se za stvaranje radnih tokova temeljenih na akcijama kampanje. Neki primjeri akcija su: pretplatnici koji otvaraju i klikaju veze, pretplatnici koji se pridružuju popisu, pretplatnici ažuriraju jedno ili više polja kontakata ili pretplatnici nadogradnju s freemium-a na plaćeni plan. Automatizacija MailerLite-a je uredna, jednostavna i jednostavna za kretanje. Takvi se opisi ne mogu reći za automatizaciju drugog softvera za marketing putem e-pošte.

Da biste stvorili novu automatizaciju, prvo stvorite tijek rada, a zatim postavite okidač radnog tijeka. Nakon postavljanja okidača, možete dodati korake, poput slanja e-pošte ili dodavanja kašnjenja, uvjeta ili radnje. Na primjer, možete stvoriti da / ne podružnice na različitim točkama za slanje zasebnih e-poruka kad god pretplatnici zadovoljavaju ili ne ispunjavaju određene kriterije. Možete koristiti i automatizaciju za postavljanje poruka i ažuriranje grupa.

Alat za pokretanje radnog tijeka postavljanja MailerLite Automatizacije

Iako MailerLite ima višestruku automatizaciju za bezbroj mogućnosti, još uvijek nije toliko bogat značajkama kao što je ActiveCampaign i ostale sofisticirane platforme za marketing e-pošte. Nedostaju napredni uvjetni elementi i neće vam dopustiti praćenje interakcije pretplatnika sa stranicama vaše web lokacije.

5. Integracija

MailerLite ima prilično velik broj dostupnih integracija. Popis je dugačak i uključuje Shopify, WooCommerce, PayPal, Stripe, Magento, WordPress, Facebook, Zapier, Zendesk, ClickFunnels, Slack, Trello, Basecamp 3, Google Dokumente, Google Sheets i Google Forms.

Popis integracija MailerLite

Osim toga, jednostavno je integrirati MailerLite s WordPress web mjesta putem WordPress dodatka. MailerLite također omogućuje pristup API-ju za razvojne programere, što pomaže u njegovoj integraciji s drugim aplikacijama.

6. Ostale značajke

Evo i drugih značajki MailerLite-a:

 • Izvješća i analize: MailerLite ima osnovnu funkciju izvještavanja, ali za to ne postoji poseban odjeljak. Postoje “Statistika” pod “Pretplatnici”, a postoje i izvješća unutar kampanje. MailerLite ima ograničeno praćenje e-trgovine, što se odnosi na WooCommerce i Shopify. Nema društveno praćenje, ali ima mapiranje klikovima.
 • Upravljanje odstupanjima: Nakon jednog napornog ili pet mekih odskoka, MailerLite pretplatnika automatski premješta u mapu na kojoj se nalazi na mjestu gdje možete njima upravljati. Odbijene e-poruke događaju se kada je pretplatnička pretplatnička pošta puna ili kada adresa e-pošte nije važeća.
 • Neograničena biblioteka slika: MailerLite također ne nameće ograničenje veličine slike.

MailerLite cijene

MailerLite je pristupačan pružatelj usluga e-pošte. Izvrsno je za startup poduzeća, mala i srednja poduzeća te pojedince koji nemaju previše novca za potrošiti. Postoji pet modela s cijenama, uključujući freemium verziju. Međutim, ako namjeravate koristiti MailerLite za poslovnu upotrebu, predlažem vam da krenete s planom od 10 USD mjesečno kako biste mogli uživati ​​u svim značajkama i omogućiti vam neograničeno slanje neograničenih poruka e-pošte.

Evo planova za cijene:

 • 0 USD mjesečno (besplatno): do 1.000 pretplatnika; do 12.000 e-poruka mjesečno; s ograničenim značajkama.
 • 10 USD mjesečno (84 USD godišnje): do 1.000 pretplatnika; neograničeno slanje e-pošte mjesečno; pristup svim značajkama.
 • 15 USD mjesečno (126 USD godišnje): 1.001 do 2.500 pretplatnika; neograničeno slanje e-pošte mjesečno; pristup svim značajkama.
 • 30 USD mjesečno (252 USD godišnje): 2.500 do 5.000 pretplatnika; neograničeno slanje e-pošte mjesečno; pristup svim značajkama.
 • 50 USD mjesečno (420 USD godišnje): 5.001 do 10.000 pretplatnika; neograničeno slanje e-pošte mjesečno; pristup svim značajkama.
MailerLite godišnji plan cijena

Ako vas zanima razlika u značajkama između besplatnih i plaćenih planova, pogledajte ovu sliku:

Besplatno putem MailerLite plaćenih planova

povrati

Pretplatnici mogu dobiti povrat novca samo ako MailerLite prekine usluge bez razloga. Druge će situacije biti pod diskrecijskim pravom MailerLite-a.

MailerLite: Što mi se svidjelo u vezi s tim

Prije svega, MailerLite je prilagođen početnicima i jednostavan za upotrebu. Svakako su mi se svidjeli nadzorna ploča, crtač povuci i ispusti, velik broj blokova sadržaja, sastavljači obrazaca, bešavne integracije i jednostavna, a opet dovoljno moćna automatizacija.

Korisnička podrška (koja se sastoji od e-pošte i 24/7 razgovora uživo) je sjajna i susretljiva. Tim može govoriti 12 jezika, uključujući engleski, francuski, španjolski, njemački, ruski i nizozemski. MailerLite također ima opsežnu bazu znanja.

Međutim, glavna stvar koja mi je gravitirala na MailerLite je besplatni plan. Iako ovaj plan možda nema sva zvona plaćenih planova, njihova besplatna opcija već uključuje prilično moćnu automatizaciju i većinu ključnih karakteristika MailerLite-a. Dodajte činjenicu da je prvih 1.000 pretplatnika e-pošte besplatno. Ovaj besplatni plan jednostavno je savršen za sve koji žele osjetiti kako funkcionira alat za marketing putem e-pošte.

MailerLite: Ono što mi se ne sviđa u vezi s tim

Iako MailerLite ima korisne funkcije automatizacije, još uvijek nema određenih okidača. Razlika između segmenata i skupina je zbunjujuća. Dostupni predlošci, opcije plaćanja i alati za personalizaciju su ograničeni.

Najviše frustrirajući dio o MailerLite-u je strogi postupak odobravanja. Iako postupak odobravanja može trajati samo jedan dan, ako vaš račun nije odobren, MailerLite neće pružiti objašnjenje za neodobravanje. Iako je to možda pokušaj MailerLite-a da suzbije neželjenu poštu i održi brzinu ostvarivanja e-mail kampanja, postupak je i dalje neugodan.

MailerLite pregled: završne misli

MailerLite je softver za e-poštu jednostavan za korištenje, s dovoljno značajki koje bi trebale odgovarati malim i srednjim poduzećima, blogerima i samostalnim trgovcima koji posluju sa skromnim proračunom. Novajlijari i srednji korisnici s minimalnim znanjem HTML-a ili kodiranja svidjet će se preklopniku i povuci i ispusti i druge jednostavne aspekte MailerLite-ovog sučelja.

MailerLite je ravan (ako ne i bolji) od MailChimpa, s plaćenim MailerLite planovima također su pristupačniji. Besplatni plan nema sve značajke, ali s 1.000 besplatnih pretplatnika i 12.000 mjesečnih e-poruka, još uvijek je to dobar posao. MailerLite ima mnoštvo automatizacije za jednostavne okidače, ali nemojte očekivati ​​da će to učiniti naprednom automatizacijom koja se vidi u ActiveCampaign-u i drugim sofisticiranijim alatima.

MailerLite nudi značajno upravljanje popisom koje će biti korisno u izradi personaliziranijih kampanja. Međutim, stvaranje segmenata i grupa može biti zbunjujuće za početak, pogotovo ako ste navikli “označavati” druge alate za marketing e-pošte. Nadalje, postupak odobrenja MailerLitea za nove račune rigorozniji je od postupka drugih davatelja usluga.

Dakle, MailerLite je za vas? Ako imate ograničeni proračun, ali vam je potreban alat koji čini više od slanja kampanja putem e-pošte, tada bi MailerLite odgovarao računu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:

  MailerLite pregled 2020

  MailerLite: Pregled

  MailerLite je spletno orodje za trženje e-pošte, ki mu zaupa več kot 600.000 uporabnikov po vsem svetu. Ta programska oprema za trženje e-pošte, ki je bila ustanovljena leta 2010, želi pomagati samostojnim podjetjem in malim in srednje velikim podjetjem, da po dostopnih cenah uživajo v prodajnih peripotih po e-pošti..


  Med glavnimi prednostmi MailerLite so njegova enostavna uporaba, čudovita oblika e-pošte in novic ter odlična podpora strankam. Kljub svoji preprostosti se MailerLite ponaša z veliko vrhunskimi funkcijami in integracijami.

  Pogosta težava s programsko opremo za trženje e-pošte

  S tako številnimi orodji za trženje e-pošte, ki danes ponujajo skoraj enak nabor standardnih funkcij, bi bila izbira dobrega odvisna od vašega proračuna. Obstajajo vrhunska orodja, ki ponujajo bolj trden nabor funkcij, vendar pričakujejo, da bodo dosegla visoko ceno. Po drugi strani so nekatera orodja brezplačna ali cenejša, vendar so funkcije, ki jih ponujajo, precej osnovne.

  MailerLite je eno redkih orodij za trženje po e-pošti, ki ima lepo mešanico funkcij in cenovno dostopnost.

  Ključne značilnosti MailerLite

  Ključne funkcije programa MailerLite lahko razvrstimo na naslednje:

  • Ustvarjanje oglaševalskih akcij
  • Upravljanje naročnikov
  • Gradbeni obrazci
  • Avtomatizacija
  • Integracije

  Te funkcije so dostopne v meniju nadzorne plošče, nekatere pa so na voljo na pozdravni strani. V naslednjih razdelkih bomo podrobneje opisali te funkcije.

  Pozdravna stran MailerLite.

  1. Akcije

  MailerLite vam bo omogočil, da naredite čudovite in visoko konverzijske e-poštne kampanje za novo objavo spletnega dnevnika, spletni seminar ali druge dogodke. Eno oglaševalsko akcijo lahko začnete tako, da v meniju nadzorne plošče odprete možnost »Kampanje« in nato kliknete »Ustvari oglaševalsko akcijo«. Do te funkcije »Kampanje« lahko dostopate tudi na pozdravni strani.

  Kampanje MailerLite

  Na voljo vam bodo štiri vrste oglaševalskih akcij:

  • Redno: Klasična e-poštna akcija.
  • Razdeljenost A / B: Preverite dva različna formata e-pošte. S to funkcijo lahko določite najboljšo nastavitev oglaševalske akcije, ki bo pretvorila višje od drugih.
  • Samodejno ponovno pošiljanje: Pomaga pri ponovni uporabi prejšnjih oglaševalcev naročnikom, ki niso odprli ali kliknili vaših e-poštnih sporočil. Predmet in vsebina e-poštnega sporočila, ki ga je treba ponovno poslati, lahko prilagodite naročnikom, da ostanejo povezani z vami.
  • RSS kampanja: Ponavljajoča se kampanja za samodejno pošiljanje RSS push push e-sporočil vsakič, ko ste objavili novo objavo.
  MailerLite Izberite vrsto oglaševalske akcije

  Ustvarjanje redne kampanje

  Poglejmo postopek redne kampanje. Po izbiri navadne kampanje vas bomo vprašali, ali želite začeti z ničle ali ne. Če vam je všeč nov začetek, vas bomo vprašali za želenega urejevalnika: nov ali klasičen povleci in spusti, bogato besedilo ali HTML po meri.

  Oblikovanje e-poštnih oglaševalskih akcij MailerLite 1

  Poskusil sem klasični urejevalnik povleci in spusti in se mi zdi gladko. Nabor vsebinskih blokov na stranski vrstici zajema večino potrebnih stvari, na primer video posnetke, slike, podpis, predmete RSS, gumbe in socialne povezave. Urejevalnik spremlja tudi spremembe, tako da bo odpravljanje napak lahkotno. Obstaja tudi galerija, ki vam omogoča, da izberete slike, ne da bi zapustili urejevalnik. Druga edinstvena lastnost je, da lahko objave v Facebooku dodate neposredno v svojo e-pošto.

  MailerLite kampanje Ustvarjanje vsebine po e-pošti

  Glavna risba urejevalnika za povleci in spusti je, da ne boste potrebovali HTML-ja ali znanja o kodiranju, da bi ga lahko uporabljali. Če pa želite delati s HTML, lahko preprosto preklopite na urejevalnik HTML po meri.

  Če iz nič ne želite, lahko izberete predlogo ali uporabite eno od svojih izbranih e-poštnih sporočil. Žal so predloge na voljo samo za plačljive naročnike.

  MailerLite kampanje E-poštno oblikovanje 2

  Ko končate oblikovanje e-poštnega sporočila z urejevalnikom ali predlogo, kliknite »Končano urejanje« in izberite skupino ali segment naročnikov. (Upoštevajte, da se skupina razlikuje od segmenta, ki ga bomo obravnavali v naslednjem razdelku »Upravljanje naročnikov.«)

  Prejemniki oglaševalskih akcij MailerLite

  Nato boste morali pregledati in potrditi oglaševalsko akcijo. Zadnji korak je načrtovanje vaše oglaševalske akcije.

  Program MailerLite Kampanje

  Preostale tri vrste oglaševalskih akcij – razdelitev A / B, samodejno ponovno pošiljanje in RSS – sledite korakom običajne oglaševalske akcije z nekaj dodatnimi možnostmi.

  2. Upravljanje naročnikov

  Segmenti in skupine

  Pošiljanje enega splošnega e-poštnega sporočila vsem vašim naročnikom je ne-no v e-poštnem trženju. Če želite povečati stopnjo odprtosti, klikov in konverzij, morate prilagoditi svoje oglaševalske akcije. Zato morate svoje naročnike čim bolj razvrstiti v raznolike kadre.

  Večina orodij za trženje po e-pošti to stori prek “oznak”, vendar MailerLite uporablja “segmente” in “skupine”. Če menite, da so segmenti in skupine podobni pojmi, se zavedajte, da MailerLite to dvoje obravnava drugače. Zaradi tega je pristop MailerLitea precej zmeden.

  Če kliknete »Naročniki«, se prikažeta dva ločena zavihka za »Segmenti« in »Skupine«.

  Stran s naročniki MailerLite

  Pogovorimo se o odsekih. Segmenti temeljijo na različnih pravilih. Naročniki bodo vključeni v en segment, če izpolnjujejo pravila, ki ste jih določili za ta segment. Lahko kombinirate pravila ali nastavite alternativno pravilo. Nastavitev pravila bo videti tako:

  Segmenti naročnikov MailerLite

  Skupine pa lahko označimo kot “oznake” drugih orodij za trženje po e-pošti. Skupine lahko posodobite ročno ali s pravilom za avtomatizacijo. (Če želite izvedeti več o avtomatizaciji, preglejte spodnji razdelek »Avtomatizacija«.)

  Skupine naročnikov MailerLite

  Zahvaljujoč pomoči MailerLite obstaja še dodaten priročnik, ki vam bo pomagal razlikovati segmente in skupine. Čeprav so lahko segmenti in skupine zmede pri uporabi, ti dve možnosti zagotavljata nov način, da še dodatno kategorizirate svoje naročnike in naredite bolj prilagojene akcije. Če ste še vedno preobremenjeni, se lahko odločite, da ne boste uporabljali segmentov ali skupin, saj sta ta dva izbirna.

  Skupine naročnikov MailerLite vs segmenti

  Polja, statistike in čiščenje neaktivno

  Ti trije so preostali zavihki pod “Naročniki.” V razdelku »Polja« je MailerLite tukaj že navedel svoja polja, na primer e-pošto, ime, priimek, podjetje in državo. V tem razdelku lahko ustvarite tudi polja po meri, tako da naložite datoteko CSV s seznama naročnikov ali ročno dodate nova polja. Polja so priročna pri gradnji obrazcev.

  Polja naročnikov MailerLite

  “Statistika” ponuja različne statistike, vključno s povprečnimi stopnjami odprtih, klikov, naročnin in odjave.

  Statistika naročnikov MailerLite

  Nazadnje, kartica »Počisti neaktivne« omogoča odstranitev neaktivnih članov, ki so na seznamu že več kot šest mesecev, vendar niso odprli nobenega od vaših e-poštnih sporočil..

  Čiščenje naročnikov MailerLite Neaktivno

  3. Obrazci

  Izdelovalci obrazcev MailerLite vam bodo omogočili izdelavo vdelanih obrazcev, pojavnih oken in ciljnih strani.

  Vgrajeni obrazci

  Ustvarjanje novega obrazca, poimenovanje obrazca in izbira naročniške skupine – to so prvi koraki pri izdelavi vdelanega obrazca. MailerLite vas bo pripeljal na stran, kjer lahko na zavihku »Design« uredite videz obrazca za naročanje in sporočila o uspehu. Kot je razvidno iz spodnjih slik, so vgrajeni obrazci osnovni, predloge za prilagajanje pa niso na voljo.

  Vdelani obrazci MailerLite Naročite se
  Uspeh vdelanih obrazcev MailerLite

  Nato lahko vdelano kodo postavite na svoje spletno mesto, tako da bo obrazec prikazan na izbranih straneh. Funkcije obrazca lahko konfigurirate tudi na zavihku »Nastavitve«.

  Nastavitve obrazca za vdelane obrazce MailerLite

  Popadki

  Koraki za ustvarjanje, poimenovanje in izbiro skupine naročnikov za nove pojavne okne so podobni korakom vdelanih obrazcev. Vendar pa za razliko od vgrajenih obrazcev lahko pojavni okni izbirajo predloge.

  MailerLite Forms Popup Izberite predlogo

  MailerLite vas bo pripeljal na drugo stran, kjer lahko spremenite zasnovo pojavnega obrazca in sporočila o uspehu.

  Oblikovalna oblika MailerLite Oblika 1
  Oblika MailerLite Oblika 2
  Oblika MailerLite Oblika 3

  To še ni vse. MailerLite ponuja dodatne možnosti za nadzor vedenja popup na kartici »Nastavitve«.

  Oblikovalna oblika MailerLite Oblika 4

  Ciljna stran

  Če še niste navdušeni nad ustvarjalcem vdelanih obrazcev in pojavnih oken, vas bo morda urejevalnik ciljne strani – edinstvena funkcija MailerLite – lahko naredil vernika.

  Ko ustvarite novo ciljno stran, ji dodate ime in izberete skupino naročnikov, boste morali izbrati predlogo. Trenutne izbire vključujejo: e-knjigo, e-tečaj, povabilo, vnaprejšnji zagon, webinar, “kmalu prihaja”, generiranje izdelkov in izdelek. Čeprav je trenutno malo izbire, bi moralo biti dovolj, da začnete z izdelavo ciljne strani.

  MailerLite Obrazci Ciljna stran Izberite predlogo

  Poskusil sem predlogo za webinar. Urejevalnik programa MailerLite je ponudil 17 gradnikov in dodatne možnosti oblikovanja za gradnjo in spreminjanje moje ciljne strani in sporočila o uspehu.

  Oblikovalski obrazci MailerLite Oblikovanje Stran 1
  Oblikovalski obrazci MailerLite Obrazci Stran 2
  Oblikovalski obrazci MailerLite Obrazci Stran 3

  Poleg tega je tu naslednji razdelek, kjer lahko svojo novo ciljno stran optimizirate za SEO namene.

  MailerLite Oblika nastavitve ciljne strani

  Impresivno je, da MailerLite ponuja način za oblikovanje teh treh obrazcev – vdelanih obrazcev, pojavnih oken in ciljne strani – tudi za brezplačno različico. Barve in druge elemente za oblikovanje lahko celo ujemate, da te obrazce prilagodite svoji blagovni znamki. Medtem ko drugi ponudniki e-poštnih storitev ponujajo funkcije oblikovanja obrazcev, boste morda morali plačati za izdelavo obrazcev.

  4. Avtomatizacija

  Avtomatizacija e-pošte je ena izmed uporabnih funkcij MailerLite in se uporablja za ustvarjanje delovnih tokov na podlagi dejanj oglaševalske akcije. Nekaj ​​primerov dejanj je: naročniki, ki odprejo in kliknejo povezave, naročniki, ki se pridružijo seznamu, naročniki posodobijo eno ali več polj stikov ali naročniki nadgradijo iz freemium-a na plačljiv načrt. Avtomatizacija MailerLite je čista, preprosta in enostavna za krmarjenje. Takšnih opisov ni mogoče reči za avtomatizacijo druge programske opreme za trženje e-pošte.

  Če želite ustvariti novo avtomatizacijo, najprej ustvarite potek dela in nato nastavite sprožilec delovnega toka. Po nastavitvi sprožilca lahko dodate korake, na primer pošiljanje e-pošte ali dodajanje zamude, pogoja ali dejanja. Na primer, lahko na različnih točkah ustvarite podružnice da / ne, da pošljete ločena e-poštna sporočila, kadar naročniki izpolnjujejo ali ne izpolnjujejo določenih meril. S pomočjo avtomatizacije lahko nastavite tudi samodejne odzivnike ali posodobite svoje skupine.

  Sprožilec delovnega toka za nastavitev avtomatizacije MailerLite

  Čeprav ima MailerLite več možnosti za avtomatizacijo za nešteto možnosti, še vedno ni tako bogat kot funkcije ActiveCampaign in druge bolj sofisticirane platforme za trženje e-pošte. Manjka mu naprednih pogojnih elementov in ne bo omogočal sledenja interakcije naročnikov s stranmi vašega spletnega mesta.

  5. Integracija

  MailerLite ima kar nekaj razpoložljivih integracij. Seznam je dolg in vključuje Shopify, WooCommerce, PayPal, Stripe, Magento, WordPress, Facebook, Zapier, Zendesk, ClickFunnels, Slack, Trello, Basecamp 3, Google Docs, Google Sheets in Google Forms.

  Seznam integracij MailerLite

  Poleg tega je enostavno vključiti MailerLite s WordPress spletnimi mesti prek vtičnika WordPress. MailerLite omogoča tudi dostop do API-ja za razvijalce, kar pomaga pri integraciji z drugimi aplikacijami.

  6. Druge lastnosti

  Tu so še druge funkcije MailerLite:

  • Poročila in analize: MailerLite ima osnovno funkcijo poročanja, vendar za to ni posebnega razdelka. V razdelku »Naročniki« obstajajo »Statistika« in v poročilih so tudi poročila. MailerLite ima omejeno sledenje e-trgovine, kar velja za WooCommerce in Shopify. Nima družbenega sledenja, vendar ima preslikavo klikov.
  • Upravljanje preusmeritev: Po enem težkem odskoku ali petih mehkih odskokih MailerLite naročnike samodejno premakne v mapo z obiskom, kjer jih lahko upravljate. Odprta e-poštna sporočila se zgodijo, ko je naročnikova pošta prejeta ali ko je e-poštni naslov neveljaven.
  • Neomejena knjižnica slik: MailerLite prav tako ne postavlja omejitev glede velikosti slike.

  Cene MailerLite

  MailerLite je cenovno ugoden ponudnik e-poštnih storitev. Odličen je za zagonska podjetja, mala in srednje velika podjetja ter posameznike, ki nimajo preveč denarja. Obstaja pet modelov s cenami, vključno s različico freemium. Če pa nameravate uporabljati MailerLite za poslovno uporabo, predlagam, da se lotite načrta za 10 USD / mesec, da boste lahko uživali v vseh funkcijah in imeli možnost pošiljanja neomejenih e-poštnih sporočil.

  Tukaj so načrti za cene:

  • 0 USD / mesec (brezplačno): do 1.000 naročnikov; do 12.000 e-poštnih sporočil na mesec; z omejenimi funkcijami.
  • 10 USD na mesec (84 USD / leto): do 1.000 naročnikov; neomejeno število e-poštnih sporočil na mesec; dostop do vseh funkcij.
  • 15 USD na mesec (126 USD na leto): 1.001 do 2.500 naročnikov; neomejeno število e-poštnih sporočil na mesec; dostop do vseh funkcij.
  • 30 USD na mesec (252 USD na leto): 2.500 do 5.000 naročnikov; neomejeno število e-poštnih sporočil na mesec; dostop do vseh funkcij.
  • 50 USD na mesec (420 USD na leto): 5.001 do 10.000 naročnikov; neomejeno število e-poštnih sporočil na mesec; dostop do vseh funkcij.
  Letni načrt cen MailerLite

  Če vas zanimajo razlike v lastnostih med brezplačnimi in plačanimi načrti, preverite to sliko:

  Brezplačno MailerLite proti plačljivim načrtom

  Nadomestila

  Naročniki lahko prejmejo nadomestilo le, če MailerLite prekine storitve brez razloga. O drugih situacijah bo odločal MailerLite.

  MailerLite: Kaj mi je bilo všeč

  V prvi vrsti je MailerLite uporabnikom prijazen in enostaven za uporabo. Zagotovo so mi bili všeč armaturna plošča, gradnik vlečenja in spuščanja, veliko število vsebinskih blokov, oblikovalci obrazcev, brezhibne integracije in preprosta, a dovolj zmogljiva avtomatizacija.

  Podpora za stranke (sestavljena iz e-pošte in 24/7 klepeta v živo) je odlična in odzivna. Ekipa lahko govori 12 jezikov, vključno z angleščino, francoščino, španščino, nemščino, ruščino in nizozemščino. MailerLite ima tudi obsežno bazo znanja.

  Vendar je glavna stvar, ki me je gravitirala MailerLiteu, prosti načrt. Medtem ko ta načrt morda nima vseh zvonov in plačljivih planov, njihova brezplačna možnost že vključuje precej zmogljivo avtomatizacijo in večino ključnih značilnosti MailerLite. Dodajte dejstvo, da je prvih 1.000 naročnikov e-pošte brezplačno. Ta brezplačni načrt je preprosto popoln za vsakogar, ki želi spoznati, kako deluje orodje za trženje e-pošte.

  MailerLite: Kaj mi ni všeč

  Čeprav ima MailerLite uporabne funkcije za avtomatizacijo, še vedno nima določenih sprožilcev. Razlika med segmenti in skupinami je nejasna. Razpoložljive predloge, možnosti plačila in orodja za prilagajanje so omejeni.

  Najbolj moteč del o MailerLite je postopek stroge odobritve. Medtem ko postopek odobritve lahko traja le en dan, če vaš račun ni odobren, MailerLite ne bo dal obrazložitve za neodobravanje. Čeprav je to morda prizadevanje MailerLite, da odpravi neželeno pošto in ohrani dosegljivost e-poštnih oglaševalskih akcij na visoki stopnji, je postopek še vedno moteč.

  Pregled MailerLite: Finalne misli

  MailerLite je programska oprema za trženje e-pošte, ki jo je mogoče preprosto uporabljati, z dovolj funkcijami, ki bi ustrezale malim in srednje velikim podjetjem, blogerjem in samostojnim tržnikom, ki poslujejo s skromnim proračunom. Novim in vmesnim uporabnikom z minimalnim znanjem HTML ali kodiranja bo všeč graditelj povleci in spusti ter drugi preprosti vidiki vmesnika MailerLite.

  MailerLite je na enak način (če ne boljši) kot MailChimp, pri plačljivih načrtih MailerLite so tudi cenovno ugodnejši. Prosti načrt nima vseh funkcij, toda z 1.000 brezplačnimi naročniki in 12.000 mesečnimi e-poštnimi sporočili je še vedno dober posel. MailerLite pakira veliko avtomatizacije za preproste sprožilce, vendar ne pričakujte, da bo izvajal napredno avtomatizacijo, prikazano v ActiveCampaign in drugih bolj zapletenih orodjih.

  MailerLite ponuja obsežno upravljanje seznamov, ki bo prav prišlo pri izdelavi bolj prilagojenih akcij. Vendar je ustvarjanje segmentov in skupin za začetek lahko zmedeno, še posebej, če ste navajeni “označevati” druga orodja za trženje po e-pošti. Poleg tega je postopek odobritve novih računov MailerLite strožji od postopka drugih ponudnikov.

  Torej je MailerLite za vas? Če imate omejen proračun, vendar potrebujete orodje, ki naredi več kot pošiljanje e-poštnih oglaševalskih akcij, bi MailerLite ustrezal računu.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map