LearnDash pregled 2020

LearnDash 3.0: Pregled

Od kada je prvi put objavljen zajednici WordPress, LearnDash se kontinuirano uspinjao na vrh liste sustava za upravljanje učenjem.


To je vodeći dodatak za LMS WordPress koji vam omogućuje da kreirate tečajeve s vlastitim hostom nad kojima imate potpunu kontrolu, a to je dodatak za kreiranje tečaja za:

 • Obrazovne ustanove
 • Nezavisni kreatori tečaja
 • Neprofitne organizacije
 • programeri
 • Organizacije za osposobljavanje u CEU-u

I sada, s nedavnim uvođenjem LearnDash-a 3.0, LearnDash je upravo izbacio svu konkurenciju iz vode. Zahvaljujući novom načinu fokusiranja, nevjerojatnom sastavljanju tečajeva i mnogim sjajnijim novim značajkama, upravljanje i prodaja internetskih tečajeva jednostavno su postali lakši.


Česti problemi s dodacima za sustav za upravljanje učenjem

Posljednjih godina e-učenje kao industrija raste s skokovima i izvan granica. Suvremena tehnologija omogućuje svima koji imaju strast podučavati da kreiraju vlastite tečajeve i distribuiraju ih onako kako žele.

Sustavi upravljanja učenjem su web stranice ili aplikacije koje omogućuju isporuku i upravljanje internetskim tečajevima, kao i za praćenje korisnika.

Svrha LMS WordPress dodataka je pretvoriti bilo koje WordPress web mjesto u LMS. Iako je teoretski sjajno, mnogi od tih dodataka dolaze s nizom pitanja koja otežavaju stvaranje kurseva nego što bi trebalo biti.

Česti problemi s LMS dodacima:

 • Loš UX / korisničko sučelje koje pruža i kreatorima predmeta i učenicima sveukupno loše iskustvo
 • Komplicirano postavljanje sprijeda i pozadine koje jede previše vremena
 • Nije prijateljski s mobilnim uređajima

Iznenađujuća je stvar upravo to što je LearnDash pokušao riješiti u svojoj najnovijoj verziji, a nisam mogao biti više uzbuđen!


Ključne značajke LearnDash 3.0

Sada, s mesnatim dijelom, proći ćemo kroz ključne značajke LearnDash 3.0 koje ga uistinu izdvajaju od ostalih LMS WordPress dodataka.

1. Snažni graditelj tečaja

Povlačenje i ispuštanje sučelja

Novi programer tečaja čini tako jednostavnim i lakim za svakoga da krene u kreiranje tečajeva i predavanja. Da biste započeli s kreiranjem tečaja, kliknite “Tečajevi” na lijevoj bočnoj ploči i kliknite “Dodaj novi,” a zatim upišite naslov svog tečaja.

BuildD tečaja LearnDash

Zatim kliknite “Graditelj” na vrhu. Ovdje se stvari zabavljaju. Naslove odjeljka možete jednostavno dodati klikom “Novi naslov odjeljka” ili dodavanjem nove lekcije klikom “Nova lekcija”. Možete ih i preurediti tako da povučete i ispustite ili kliknete gumbe gore i dolje sa strane.

dodavanjem novih odjeljaka i lekcija

Također možete izravno dodati neograničen broj tema i kvizova u okviru jedne lekcije.

Jednostavno sučelje za povlačenje i ispuštanje zaista je nešto u čemu ćete uživati ​​te će vam omogućiti da u trenu uređujete tok svog tečaja.

Gutenbergov urednik lekcije

Kako biste zapravo dodali sadržaj svojim lekcijama, samo postavite pokazivač miša iznad lekcije i kliknite “Uredi”.

LearnDash uređivanje lekcija

Preusmjerit će vas se u urednik sličan Gutenbergu gdje možete smjestiti bilo koju vrstu sadržaja poput videozapisa, fotografija ili tekstova..

Budući da se urednik osjeća kao WordPress Gutenberg, neće vam biti previše teško da uredite svoje lekcije.

Možete zapravo utipkati “” i odabrati vrstu sadržaja koji želite dodati, poput:

Dodavanje sadržaja lekcijama

SAVJET: Za potrebe ovog pregleda ugradio sam videozapis s YouTubea u lekciju, ali hosting vaših videozapisa na YouTubeu nije sjajna ideja jer vaši videozapisi neće biti zaštićeni. To ga čini lako dostupnim svima – čak i onima koji ga nisu platili.

Sadržaj tečaja za višekratnu upotrebu

Ogroman, ogroman plus za mene je činjenica da možete lako ponovno upotrijebite bilo koji sadržaj svog tečaja poput lekcija ili kvizova za bilo koji tečaj.

Dakle, ako stvorite puno tečajeva koji su usko povezani s predmetima, možete jednostavno ponovo koristiti iste lekcije bez potrebe da napravite drugu verziju ili ponovno postavljanje na drugoj stranici. Ova značajka uštedjet će vam toliko vremena.

Na primjer, recimo da sam stvorio novi tečaj pod nazivom „Marketing društvenih medija za tvrtke“. Budući da ću pokriti kako koristiti Facebook oglase za poslovanje, mogu ponovo koristiti iste lekcije koje sam stvorio za svoj tečaj. “Facebook oglasi Masterclass ”.

To mogu učiniti tako što ću potražiti lekciju koju želim koristiti na desnoj strani ploče ispod “Dokument,” zadržavanje miša iznad lekcije koju želim ponovo koristiti, a zatim klikanje “Dodati”.

To će automatski dodati lekciju tečaju.

Lekcije za ponovnu upotrebu LearnDash-a

2. Način fokusiranja

Sjetite se kako sam rekao da većina LMS dodataka izgleda tako loše na strani fronte da smanjuje kvalitetu iskustva učenika?

Evo što sam mislio:

Izgleda poput običnog posta na blogu s nepotrebnim stavkama na bočnoj traci i ne osjeća se dovoljno profesionalnim. Ako su vam studenti platili tečaj, želite im pružiti nevjerojatno iskustvo uz vrhunski sadržaj.

Da, jednostavno možete ukloniti te widgete sa bočne trake ručno, ali to će vam ostaviti običnu, dosadnu stranicu u kojoj se ništa drugo ne događa.

LearnDash 3.0 daje PERFECT rješenje.

Način fokusiranja daje lekcije trenutnom podizanju lica sa samo jednim klikom.

Da biste omogućili način fokusiranja, doslovno morate učiniti samo 3 stvari:

 • Idi na „Postavke” of LearnDash
 • Prebacite se na “Način fokusiranja”
 • I kliknite “Uštedjeti”.
uključite način fokusiranja u LearnDashu

Nakon što učinite to, osvježite bilo koju stranicu lekcija i budite zadivljeni.

LearnDash s uključenim načinom fokusiranja

Sa samo jednim klikom, vaše lekcije pretvaraju se od izgleda poput uobičajenih postova na blogovima do tečajeva službenog izgleda koji su napravili profesionalni programeri.

Ne morate raditi nikakvo kodiranje da biste dobili moderne značajke kao što su sučelje bez ometanja, traka napretka i uredni obris kursa.

Način fokusiranja je također markiran jer možete koristiti boje svoje marke, logotip i druge elemente vezane uz vašu marku kako biste korisnicima pružili jednolično iskustvo.

Način fokusiranja je izmjenjivač igara i stvarno će poboljšati iskustvo učenja vaših učenika.

3. Napredni graditelj kviza

Alat za izradu kviza LearnDash također je druga sjajna značajka jer vam omogućuje stvaranje kvizova s ​​bilo kojom vrstom pitanja i podešavanje dodatnih postavki u skladu s vašim zahtjevima.

Postoje dva načina za stvaranje kviza. Prvo je odlazak na “Tečajevi,” klikom na tečaj za koji želite stvoriti kviz i idite na Izvođač tečaja.

Tamo možete dodati novi kviz za određenu lekciju kao što je prikazano ovdje:

prvi način za stvaranje novog kviza

Drugi način za stvaranje kviza je klikom „KvizoviNa lijevoj bočnoj ploči kliknuvši “Dodaj novi,” i imenovanje kviza.

drugi način za stvaranje novog kviza u LearnDashu

Nakon što je to završeno, vrijeme je da dodate pitanja kvizu klikom “Graditelj” i “Novo pitanje”:

Napravite kviz za LearnDash

Možete odabrati vrstu pitanja i uređivač pitanja će se automatski prilagoditi:

Postavke pitanja možete dodatno izmijeniti klikom na “Postavke pitanja”:

Postavke za kviz

Također možete prilagoditi opće postavke kviza klikom „Postavke”:

Opće postavke kviza

4. Sadržaj kapanja-dodavanja

Idite na i određeni datum izdanja za lekcije “Lekcije”, klikom na lekciju koju želite kapnuti, „Postavke” i postavi Raspored izdanja lekcije pod, ispod Postavke pristupa lekciji.

Sadržaj kapi za kapu LearnDash

5. Stranica korisničkog profila

To je takođe industrijski standard za studente tečaja koji imaju korisnički profil na kojem mogu vidjeti kojim tečajevima imaju pristup, njihov napredak i ostale korisne informacije.

Postavljanje korisničkog profila u LearnDashu prilično je jednostavno. Morat ćete stvoriti nova stranica, kliknite Dodajte blok gumba i potražite Blokovi LearnDash.

Kliknite gumb “LearnDash profil” blok, a automatski će stvoriti prekrasan izgled korisničkog profila:

LearnDash kreiranje korisničkog profila

BILJEŠKA: Način fokusiranja ne funkcionira na stranicama WordPress-a pa sam morao ručno ukloniti bočnu traku i prilagoditi širinu sadržaja kako bih korisnički profil pune širine prikazao u mom primjeru.

6. Nekoliko opcija plaćanja

Da biste počeli prodavati tečajeve, morate postaviti idealan sustav plaćanja za vas. LearnDash vam omogućuje da primate PayPal i Stripe plaćanja odmah od šišmiša bez potrebe za trećim stranama ili dodacima.

Ali ovoj opciji nedostaju zvona i zvižduci nekih ljudi poput mogućnosti pružanja kupona, bonova, popusta, pa čak i prodaje stvari osim tečajeva /

Ako želite raditi te stvari, morat ćete koristiti dodatke drugih proizvođača.

Toplo preporučujem upotrebu WooCommercea uz Cartflows. Ovaj kombinirani kombinacija pomoći će vam da lako dodate više proizvoda na svoju web stranicu, postavite košaricu, pa čak i prodate ili naizmjenično prodate svoje kupce..

Ostale mogućnosti su:

 • ThriveCart
 • 2checkout
 • Jednostavno digitalno preuzimanje
 • SamCart

Jednostavno možete integrirati te aplikacije „Dodataka”:

Dodaci za LearnDash

Druge značajke:

 • Jednostavno postavljanje registracije korisnika
 • Preduvjeti za tečaj, lekcije i kvize
 • Privatni ili javni forum za studente
 • Rječnik knjiga koji se sinkronizira s LearnDash kvizom i zadacima te ručno ocjenjivanje
 • Bonusni bodovi za završetak tečaja
 • Prilagođeni certifikati i značke
 • Sposobnost stvaranja i prodaje paketa tečaja
 • Sposobnost stvaranja tržišta tečaja kao što je Udemy
 • Automatski okidači e-pošte za studente
 • Omogućeno na više mjesta

LearnDash 3.0 cijene

LearnDash nudi 3 paketa:

 • 159 USD za jednu web lokaciju
 • $ 189 10 web lokacija + ProPanel
 • 329 dolara 25 mjesta + ProPanel

Što je ProPanel?

Ako se pitate, ProPanel je dodatak koji vam omogućuje sljedeće:

 • Pogledajte važne metrike poput trenutnog broja studenata, broja predmeta, neriješenih zadataka i eseja koji su u tijeku
 • Pogledajte aktivnosti u stvarnom vremenu dok studenti pohađaju tečajeve
 • Pregledajte i preuzmite rezultate tijeka i rezultata kviza za korisnike
 • Upravljajte, odobravajte i brišite zadatke i eseje
Izvješćivanje i mjerni podaci ProPanela
GIF od LearnDash

Politika povrata novca

Što se tiče njihovih pravila o povratu sredstava, možete dobiti povrat novca u roku od 30 dana nakon kupnje ako odlučite da LearnDash ne odgovara baš vama. Također se u njihovoj izjavi navode i nadogradnje proizvoda, dodataka i obnavljanje licenci ne može se refundirati.

POSEBNA PONUDA:

Možete dobiti besplatan pristup mom tečaju “Akcelerator za kurs tečaja” ako kupite LearnDash preko mojih preporučnih veza. Ovaj tečaj će vam pomoći da napravite mrežne tečajeve pomoću LearnDash-a za nekoliko dana, a izvorno vrijedi 297 USD. Nakon što ste s mojom vezom kupili LearnDash, pošaljite mi kopiju potvrde, ja ću provjeriti i dati vam primjerak tečaja besplatno.


LearnDash 3.0: neka važna pitanja

1. Koji je najbolji hosting za web stranice LearnDash tečaja?

Ako tek počinjete i tražite nešto što će dati dobru vrijednost za vaš novac, ništa ne može pobijediti Siteground. Ima veliku brzinu i performanse.

Ali ako želite stvoriti web stranice s velikim količinama tečaja, preporučio bih CloudWays.

2. Koja je preporučena tema za LearnDash? AstraTheme

3. Mogu li Elementor Pro uređivati ​​i stilizirati tečajeve LearnDash? Ne. No, Elementor i ostali tvorci stranica mogu uređivati ​​interne teme tema.

4. Hoće li LearnDash dobro raditi s dodacima za članstvo? Da. LearnDash kompatibilan je sa:

 • MemberPress
 • PaidMembershipsPro
 • Ograniči sadržaj Pro
 • Memberful
 • Memberium
 • UltimateMember
 • ActiveMember360
 • iMember360

LearnDash 3.0: što mi se sviđa u vezi s tim

Puno mi se sviđa u vezi novog LearnDash-a, uglavnom zato što je tim koji stoji iza njega zaista dao prioritet iskustvu učenika. Način fokusiranja doista se mijenja u igri, a Builder tečaja tako olakšava živote kreatora tečaja.

Također mi se sviđa podrška koju pružaju korisnicima. Nakon što instalirate LearnDash, bit ćete preusmjereni na ugrađeni LearnDash Bootcamp gdje možete gledati vodiče o tome kako postaviti LearnDash. Također možete pročitati članke sa uputama, nedavne najave i događaje te naučiti savjete i trikove poput dodavanja partnerskog programa za tečaj putem LearnDash – i sve to unutar WordPress-a.

Ako imate problema sa LearnDashom, možete provjeriti njihov opseg baza znanja. Ako još uvijek niste pronašli odgovor, možete poslati kartu tako da ih otvorite Stranica za kontakt.

LearnDash poprilično čini sve za vas, od izrade tečajeva do kreiranja korisničkih profila, ali ako za dodatnu funkcionalnost trebate koristiti softver treće strane, dobro je znati da je LearnDash kompatibilan s mnogim popularnim softverom.


LearnDash 3.0: ono što mi se ne sviđa u vezi s tim

Budući da je ova verzija tek nedavno objavljena, još je puno toga što se može vidjeti u pogledu kompatibilnosti s drugim WordPress dodacima poput graditelja stranica, dodataka za predmemoriranje itd..

Također, LearnDash nije rješenje sve u jednom u smislu da ćete možda trebati imati i košaricu i dodatak za članstvo. Dakle, više je dizajniran za rad s postojećom infrastrukturom.

Da, tečajeve možete prodavati na osnovni način bez košarice, ali ona nema sva zvona i zviždaljke koje biste možda željeli, poput kupona, snopova proizvoda itd. Nije tako loše jer je vrlo lako dodati WooCommerce.

LearnDash nije dodatak za članstvo. Dakle, ako želite zaštititi sadržaj izvan samih predavanja, morat ćete dodati i dodatak za članstvo kao što je MemberPress ili Ograničiti sadržaj Pro.


LearnDash 3.0 pregled: Finalne misli

LearnDash 3.0 je uistinu revolucionaran u svijetu e-učenja. Postavio je traku zaista visoko i znam da će se odavde samo poboljšati. Uzbuđen sam što vidim buduća ažuriranja i nove značajke koje će poboljšati iskustvo još više.

Preporučam LearnDash svima koji žele najlakši način za izradu web stranice s vlastitim hosterom bez probijanja banke.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map