Kompletni vodič za SSL

ssl certifikateAko nikad niste obraćali puno pažnje SSL (Secure Sockets Layer) tehnologija prije, ovo bi moglo biti vrijeme za prevladavanje gag refleksa na još jednoj tehničkoj kratici.


Ako iz bilo kojeg drugog razloga osim Googlea, vašu web stranicu ćete označiti kao nesigurnu do kraja 2018. ako to ne učinite’ne imati tu razinu enkripcije sigurnosti instaliran.

Problem prosječnog mrežnog poduzetnika ili trgovca na mreži je taj što rade ozbiljne usporedbe za kupovinu SSL-a i davatelji web hostinga čini se jednako zabavno kao i razbijanje palca tri puta zaredom čekićem.

Evo dva uobičajena pitanja:

 • Koju vrstu SSL certifikata treba dobiti??
 • Jesu li slobodni dobro?

Ne brinite, nježni čitatelju, mi’Odgovorit ću vam na sve to i još više na putu da vam pružim gotovo sve što trebate znati o SSL certifikatima i gotovo ništa što vam se ne da’t. Da’naš dugovječni način da kažemo mi’Pokušat ću se držati važnih stvari.

Što je SSL potvrda?

ssl certifikat

Ovo nije’t vrstu certifikata koji visi na zidu na poslu za dobro obavljen posao.

Ovakav certifikat čitaju samo računalo i poslužitelj dok prenose podatke naprijed i nazad. To dodaje razinu šifriranje to znači da se informacije kreću između dviju točaka na Internetu siguran od znatiželjnih očiju.

Vizualizirajte kupnju iz Amazona. Što je još bolje, upišite Amazon.com u svoj preglednik i potražite gornji lijevi dio stranice, u URL traci.

Trebali biste vidjeti riječ ‘SIGURAN’ zelenom bojom i adresa koja počinje s HTTPS.

To dodatno ‘S’ znači da je na ovoj web stranici uspostavljena i funkcionira SSL tehnologija, a u pozadini se udaljava zaštitite broj svoje kreditne kartice te identificiranje osobnih podataka od svih koji bi mogli biti u krađi podataka.

Ako sleti na web stranicu koja ne’nemam riječi ‘SIGURAN’ ili an ‘S’ nakon HTTP-a trebali biste dugo i dobro razmisliti prije nego što unesete bilo koju vrstu informacija u bilo koji obrazac koji tamo pronađete. Google će na kraju uspjeti brendirati sve takve web stranice ‘NIJE SIGURNO’ dok njegov vlasnik ne instalira važeći SSL certifikat.

Prednosti SSL – osim očiglednih

Jedna očita prednost korištenja SSL certifikata na vašoj web lokaciji jest to što kupci nemaju ukraden broj svoje kreditne kartice. Yay! One koje prikupljaju podatke o kreditnim karticama na web mjestu potrebna je nadzorna organizacija u industriji poznata kao Industrija platnih kartica (PCI) imati valjanu potvrdu odmah ako ne i prije.

Ne bi trebalo biti iznenađujuće misliti da velika, crvena boja “NOT SECURE” na vrhu vaše web stranice neće puno učiniti da uvjeri posjetitelje u vrstu iskustva koju mogu očekivati. Želite da se osjećaju toplo, ugodno i zaštićeno od lažnog predstavljanja i drugih groznih vrsta hakerskog ponašanja.

Posljednje i svakako ne najmanje važno, čak i ako Google se nije preselio da u potpunosti položite smackdown na web-lokacijama koje nisu SSL, gigant tražilice ne daje SEO poticaj onima koji su već sukladni SS-uL. U tvrdoj igri osiguranja osiguranja popisa na prvoj stranici za vaše najprofitabilnije ključne riječi, trebali biste iskoristiti svaku dostupnu prednost.

Kakvu vrstu SSL certifikata trebate?

Kako ništa s računalom ili internetom nikada ne može biti jednostavno, trebate biti svjesni dok krećete prema zemlji SSL sukladnosti da postoje tri različite vrste SSL certifikata..

Domena je provjerena

Ovu vrstu SSL certifikata obično nazivamo “niskim osiguranjem” zahtijeva vrlo osnovnu razinu sigurnosti u kojoj izdavač certifikata obično provjerava samo WHOIS zapis kako bi bio siguran da osoba koja podnosi zahtjev za certifikat zapravo posjeduje web mjesto.

Ovo je najjeftinija vrsta SSL sukladnosti i obično se izdaje odmah nakon prijave. Posjetitelju koji na takvu stvar posveti pažnju, potvrda o niskom uvjeravanju ne pruža ništa više od dokaza da je prošao kroz korake osiguranja web stranice. Ovo je ukus SSL-a koji dobiva većina pojedinaca koji nisu na mreži kako bi zaradili novac. Govorimo o blogerima hobista itd.

Organizacija je provjerena

Iako je postupak primanja ove vrste certifikata sličan onome koji je povezan s provjerom domene, prikuplja se više informacija, što je i razlog Nazivaju se potvrdama visokog uvjerenja. Uz potvrdu domene, tvrtka mora dostaviti dokumentaciju o identitetu, posebno:

 • Ime
 • Grad
 • država
 • Zemlja

Dodatnu sigurnost SSL certifikat organizacije validira potencijalnim posjetiteljima web stranica više nego što nadoknađuje duže vrijeme obrade (nekoliko dana) i dodatne troškove. Ako imate tvrtku ili tvrtku s web stranicom, ovo je certifikat koji želite.

Proširena potvrda o validaciji

Kao novo dijete u bloku, prošireni certifikat zahtijeva sve što je uključeno u postupak provjere organizacije i malo više.

U osnovi, vi morate dokazati ne samo da imate legitimno ime i adresu, već i da ste stvarna tvrtka u ostvarivanju poslovnih ciljeva.

Može potrajati nekoliko tjedana dok primite ovu vrstu certifikata – u URL traci označen je zelenim lokotom – ali ako’ponovno poslovanje s e-trgovinom, don’ne gnjaviti se s ostala dva. Uzmi ovaj!

Završne misli

Željeli bismo se baviti idejom besplatni SSL certifikati prije nego što završimo. Problem s bilo čim što besplatno pronađete na mreži jest da subjekt koji stoji iza njega može pokretati gamu od malenog i zlonamjernog trgovca zlonamjernim softverom do frajera koji želi pretvoriti u dolar. Suština je da Google nije veliki ljubitelj besplatnih certifikata i da će posjetitelju vaše web stranice vjerojatno upozoriti poruku upozorenja nudeći mu dvije mogućnosti:

 • “Svejedno nastavi.”
 • “Povratak na sigurno”

Više od nekoliko njih odabire potonje, a to nije dobro za posao. Kad dođe vrijeme da se guma susretne s cestom, treba uzeti u obzir jednu stvar. Košta li vam 5 do 10 USD mjesečno potrebno dobiti legitimni certifikat vrijedan povećane prodaje koju ćete vjerojatno zarađivati? Uzet ćemo divlju pretpostavku i reći: “Pakao, da!”

Nekoliko legitimnih prodavača SSL certifikata za početak: GeoTrust, DigiCert, Symantec i sveprisutni GoDaddy.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map