Koje su moje mogućnosti hostinga?

vrste web hostingaBez obzira vodite li tvrtku, web lokaciju za e-trgovinu ili blog, jedno od prvih razmatranja prije pokušaja uspostave prisutnosti na mreži jest koja je platforma najbolja za hosting vašeg web mjesta.


Postoji nekoliko desetaka pružatelja usluga, velikih i malih. Svaka vrsta usluge hostinga ima prednosti i nedostatke, a za svako rješenje nije odgovarajuće. Koji je pravi izbor za vaše potrebe i proračun?

Što su usluge web hostinga?

web hosting sfor male tvrtke 1Neki zbunjuju platforme za web hosting s pružateljima internetskih usluga (ISP). Vaš web domaćin je način na koji dodajete i upravljate sadržajem na svojoj web stranici, a ISP je način na koji ga vi i posjetitelji gledate nakon što je uživo.

Možete koristiti platformu za upravljanje sadržajem poput WordPress, koja je sama po sebi usluga hostinga, postavljanje bloga ili web mjesto e-trgovine. Ali, ako ćete voditi uspješan posao, trebat će vam usluga hostinga.

Odabir vaše hosting platforme jedna je od najvažnijih odluka koje ćete donijeti. Vaš izbor ovisi o funkciji vaše web stranice, vrsti sadržaja koji prikazuje i količini prometa koji očekujete, između ostalog.

Želite web domaćina koji nudi privatnost, sigurnost i dovoljno propusne širine, brzine i prostora za pohranjivanje datoteka i održavanje vaše web stranice i rada na optimalnim razinama.

Pogledajte našu početnu stranicu kako biste bolje razumjeli najbolji domaćini u Australiji.

Prednosti upotrebe usluge web hostinga

Ako želite ostati konkurentni, potreban vam je profesionalni hosting za upravljanje web stranicom na način koji je isplativ i bez problema. Pretvaranje web hostinga u tvrtku omogućuje vam uživanje u sigurnoj platformi bez brige o skalabilnosti i nadogradnji ili održavanju opreme i softvera. Oni također nude razinu sigurnosti i funkcionalnosti koju je teško svima, ali i najvećim tvrtkama osigurati za sebe.

Uz to ćete uživati:

 • Bolja izvedba web stranica
 • Svakodnevna tehnička podrška
 • E-adresa povezana s domenom
 • Pouzdanost i produženje rada

Što je s besplatnim hosting uslugama?

Sjećate se izreke da dobijate ono što plaćate? Besplatne ili jeftine web hosting usluge dostupne su na cijelom internetu, a novi se pružatelji pojavljuju svaki tjedan. Možete ga pronaći ako pretražite sve njih, ali postoje nedostaci pokušaja besplatnog.

hosting hostinga u oblaku

Potreban je novac za hosting usluga za održavanje vrste tehnologije i sigurnosti koja je potrebna da biste se natjecali. Treba razmotriti pronalaženje pouzdanog, pouzdanog domaćina i ulaganja.

Ostali nedostaci besplatnih ili jeftinih hosting usluga uključuju:

 • Manje resursa poput propusnosti i prostora za pohranu
 • Nagle promjene ili obustave bez upozorenja, kao što su TOS ili ugovori o razini usluge
 • Propuštanja i kršenja podataka
 • Puno zastoja i manja brzina
 • Mogućnost prodaje ili razmjene vaših podataka s trećom stranom

Pročitajte naš vodič za najbolji besplatni hosting naučiti više.

Uvjeti za pamćenje

Jedna od zbunjujućih stvari kod odabira usluge hostinga je razumijevanje rječnika. Ovo je posebno zbunjujuće kada pokušavate usporediti pružatelje usluga i oni vas zasljepljuju s puno tehničkih razgovora. Kako možete znati koliko vam je propusna širina potrebna ako ne znate zašto to utječe na izvedbu vaših web stranica i vrijeme učitavanja?

Evo nekoliko važnih uvjeta trgovine koji će vam omogućiti da razgovarate o mogućnostima svog hostinga iz perspektive obrazovanog potrošača.

Domena dodavanja: Ovo je zasebna web stranica koja dijeli vaše resurse i ponekad se dodaje kao dio vašeg plana.

Backup: Dodatna kopija svih vaših datoteka i podataka. Već bi trebali izvoditi redovne sigurnosne kopije sustava, ali neki hosting poslužitelji nude ih kao automatiziranu značajku.

Širina pojasa: Vaša širina pojasa predstavlja količinu prijenosa podataka prilikom pristupa vašoj web lokaciji. Koristite propusnost pomoću generiranja prometa, slanja e-pošte, učitavanja i preuzimanja. Neki planovi hostinga nude neograničenu propusnost, ali trebali biste odabrati najveći iznos potreban za vaše potrebe.

wordpress hostingSustav upravljanja sadržajem (CMS): Platforma koju koristite za napajanje i upravljanje vašim web mjestima. WordPress je najpopularnija, ali ostale platforme uključuju Joomla, Drupal i ostale. Pobrinite se da vaš web domaćin podržava vaš CMS.

cPanel: Ovo je upravljačka ploča koji koristite za konfiguriranje postavki na vašem poslužitelju.

Namjenski IP: IP adresa koju koristi samo vaša web stranica. Trebat će vam posvećeni IP ako koristite SSL provjeru identiteta za obradu plaćanja na web lokaciji eCommerce.

Prostor na disku: Količina prostora koja je osigurana vašim planom za pohranu datoteka, web stranica itd.

Domena: Vaša domena je URL koji se koristi za pristup vašoj web lokaciji. To je ljudska verzija verzije vaše IP adrese koja govori poslužitelju klijenta kamo usmjeravati promet.

Sustav naziva domena (DNS): Ova usluga prevodi ime domene u numerički niz znakova koji predstavlja vašu lokaciju na Internetu. Kada registrirate domenu, web domaćin stvara DNS zapis koji ga povezuje s IP adresom.

Prekid rada: Količina vremena smanjenja web poslužitelja ili web stranice zbog pada, hakera ili drugog poremećaja usluga, izražena u postocima. Trebali biste težiti što kraćem vremenu stanke.

Protokol za prijenos datoteka (FTP): Koristi se za kontrolu prijenosa i preuzimanja datoteka. Provjerite da li vaša usluga hostinga to omogućuje i uključuju li dodatne funkcije poput anonimnog FTP-a ili dodjeljivanja računa.

IP adresa Strojno čitljiva adresa koja omogućava poslužiteljima da usmjere promet na ispravnu web stranicu.

Jezična podrška Programski jezici koje podržava vaša usluga hostinga. Barem bi vaša usluga trebala biti kompatibilna s PHP i Perl.

Upravljani hosting: Uslugu plaćate, a hosting tvrtka upravlja sve za vas.

MySQL: Sustav baze podataka koji je uključen u većinu usluga web hostinga. Koristi se s nizom aplikacija.

POP 3: Ovo je protokol e-pošte koji vam omogućuje dohvaćanje poruka e-pošte s poslužitelja. Jednostavni protokol za prijenos pošte (SMTP) sličan je protokol koji vam omogućuje slanje e-poruka s poslužitelja. Većina hosting usluga omogućit će vam slanje i primanje e-pošte s vaše hosting platforme, ali mnogi davatelji internetskih usluga ograničavaju vas na korištenje samo njihovih poštanskih usluga. Internet Protocol Access Protocol (IMAP) sličan je protokol koji koriste ljudi koji rade s više računala na različitim lokacijama.

Softaculous: Ovaj automatski instalacijski program omogućuje vam premještanje CMS platformi poput Drupal i WordPress na svoju hosting platformu jednim klikom, umjesto da izvršite ručnu instalaciju.

Sigurni sloj utičnice (SSL): SSL je protokol šifriranja koji se koristi za provjeru autentičnosti i sigurnosti podataka koji se kreću po mreži. Svaka usluga koju odaberete treba imati ovu tehnologiju.

skladištenje Dodijeljena količina prostora dopuštena je za pohranu podataka. Neke usluge ograničavaju pohranu po paketu, dok druge nude neograničen prostor za pohranu. Odaberite plan koji osigurava dovoljno prostora za vaše potrebe.

Neprekidno vrijeme rada: Duljina vremena na kojoj je vaša web stranica ispravna i funkcionira. Usluge hostinga obično to prikazuju u postotku, tako da ne tražite nijednog pružatelja usluga koji prikazuje manje od 99 posto produženog vremena.

Sada kada vam je jasno što je web domaćin, zašto vam je potreban i neki od uvjeta koji će vam pomoći da pronađete dobar, evo pet najboljih vrsta hosting usluga na raspolaganju. Postoje i druge vrste web hostinga, ali one su malo korištene ili su jednostavno varijacije na jednoj od tih platformi.

1. Dijeljeni hosting

Uz zajednički hosting osigurava vam se određena količina prostora na poslužitelju s drugim web mjestima. Zajedničko gostovanje ekonomski je izbor za početnike. U rasponu od 5 do 20 USD mjesečno, cijena je ispravna ako ste mali ili tek počinjete. zajedničko hosting

No, dijeljenje resursa s potencijalno tisućama drugih web lokacija možda neće uspjeti ako očekujete rast poslovanja, redovite stalne poraste prometa ili vam je potrebna stroža sigurnost. Ako neko drugo web mjesto na poslužitelju generira puno prometa, to može uzrokovati da vaše uspori ili na drugi način smanji vašu izvedbu.

Zajedničko gostovanje je obično ono što dobijete jeftino hosting rješenja.

Tko koristi zajednički hosting?

Ovo je dobra opcija za one koji imaju mali operativni proračun ili ograničen prostor za hardver i infrastrukturu, za početnike s ograničenim tehničkim znanjem i za male web stranice s manje prometa i bez planova za širenje.

prozodija
 • Najjeftinije opcije
 • Širi troškove pokretanja poslužitelja među mnogim klijentima
 • Uklanja trošak postavljanja, održavanja i nadogradnje
kontra
 • Problemi sa serverom su također dijeljeni
 • Šiljci prometa kod drugih klijenata mogu usporiti vašu web stranicu
 • Ograničenja resursa

2. Namjenski hosting

Kada dobijete namjenski plan hostinga, dobivate cijeli poslužitelj na sebe. To znači da ne morate brinuti da će vas drugi promet usporiti ili se suočiti sa sigurnosnim rizicima. Također imate veću geografsku širinu kada je u pitanju odabir vašeg operativnog sustava i konfiguracija vašeg poslužitelja. Namjenski hosting je preporučena rješenja za njih hosting malih poduzeća.

namjenski hosting

Ova opcija zahtijeva i veće ponavljajuće troškove, koji mogu iznositi i do 350 USD mjesečno ili više ako vam treba puno prostora za pohranu, brzinu i propusnost. Međutim, količina raspoloživih resursa ovisi o davatelju usluga i dalje morate platiti cjelokupni iznos resursa, čak i ako se ne koriste. Ako hardver ode, cijeli vam se poslužitelj pokvari i vi ste odgovorni za sva održavanja i nadogradnje.

Nauči više o namjenski hosting ovdje.

Tko koristi namjenski hosting?

Ova je opcija zaista samo za one koji imaju visoko specijalizirane potrebe, velike proračune i nemaju planove za eksponencijalni rast. Mislite na tvrtke ili pojedince koji trebaju mnogo privatnosti, ali nisu zabrinuti zbog skalabilnosti.

prozodija
 • Svi resursi posvećeni su potrebama klijenta
 • Daje vam veću kontrolu nad konfiguracijom sustava i tehnologijom
 • Veća kontrola privatnosti i sigurnosti
kontra
 • Najskuplje opcije
 • Da biste instalirali, konfigurirali i upravljali, potrebno vam je znanje ili IT tim
 • Nije skalabilno; raspoloživi resursi su sve što dolazi s ugovorom.

3. Hosting temeljen na oblaku

hosting hostinga u oblakuS hostingom temeljenim na oblaku imate globalnu mrežu poslužitelja koji svi rade zajedno. To znači da ako jedan poslužitelj padne, drugi poslužitelji mogu podići teret.

Također vam omogućuje plaćanje samo resursa koje koristite i možete odmah povećati ili smanjiti. Također nema infrastrukture ili hardvera za kupnju i održavanje.

VPS hosting jedan je od najčešćih oblika hostinga u oblaku.

Tko koristi cloud hosting?

Svi koji će možda trebati brzo povećati svoje mogućnosti i oni kojima je potrebno neograničeno spremanje i druge resurse na zahtjev. Također je dobro rješenje za web stranice e-trgovine koja će možda trebati veći kapacitet za sezonske ili druge privremene vrtove prometa, ali nisu spremni platiti za resurse koje ne koriste u punom radnom vremenu. Predviđa se da će ova opcija s vremenom zamijeniti tradicionalne namjenske i zajedničke poslužitelje.

prozodija
 • Nema hardvera ili fizičkog prostora za održavanje
 • Plaćate samo ono što koristite.
 • Ostali promet ili problemi na poslužitelju neće utjecati na vas
kontra
 • Nema fiksnih troškova koji bi mogli utjecati na izradu proračuna
 • Troškovi bi mogli skočiti naglo ako imate nagli skok prometa
 • Još ste zaglavili ako imate povrede podataka, DDoS napad ili loš PHP i nesigurni dodaci treće strane.

4. VPS hosting

Za mnoge vlasnike web stranica ovo postaje preferirana opcija. Temelji se na oblaku, tako da dobivate prednosti koje donosi skalabilnost na zahtjev. VPS planovi također su privatniji i sigurniji.

VPS hostingBudući da toliko pružatelja usluga nudi VPS, kupovina prilagođenog rješenja daje vam više mogućnosti. To također znači da vam stoji na raspolaganju veći broj planova prilagođenih proračunu.

Tko koristi VPS hosting?

Svatko kome trebaju pouzdana i sigurna rješenja za hosting može se dobro opskrbiti s VPS-om. Također dobar izbor ako trebate povećati količinu tijekom razdoblja rasta.

prozodija
 • Povoljan i fleksibilan
 • Velika sigurnost protiv špijuniranja i kršenja podataka
 • Štiti privatnost
kontra
 • I dalje dijelite resurse s drugim klijentima.
 • Ako ste dobili lošeg davatelja usluga, i dalje ste podložni zastojima, naglim povećanjima cijena i razmjeni ili prodaji treće strane..

5. Hosting prodavača

Hosting prodavača nudi vam sve što dobijete od zajedničkog hosting servisa s dodacima bačenim u miks. Dobivate više funkcionalnosti i više kontrole nad svojom konfiguracijom nego s namjenskim hostingom, ali niži trošak jer se resursi dijele.

kako rade preprodavačiUz pomoć ovih planova, dio vašeg poslužitelja možete preprodati i drugim klijentima. Zamislite to kao kupnju dupleksa ili stambene zgrade i iznajmljivanje ostalih jedinica kako biste pokrili hipoteku. Ti planovi često imaju prednosti poput automatiziranog fakturiranja klijenta, namjenskih IP adresa i besplatnih domena.

Nauči više o hosting hostinga ovdje.

Tko koristi hosting prodavača?

Netko tko želi ući u web hosting posao bez potrebe da kupi svu infrastrukturu i hardver. Oni koji žele hosting kupiti kao investiciju bez svakodnevnog održavanja i sigurnosnih obaveza.

prozodija
 • Neposredna dobit za investitore
 • Hosting tvrtka se brine za sigurnost i održavanje
 • Besplatno pakovanje za upravljanje i tehnologija dolaze s paketom
 • Podrška oko sata svakodnevno
 • Smanjuje vaše troškove
kontra
 • Možete se ponašati kao rezident menadžer, što znači da ste stalno dežurni
 • Kvaliteta usluge i dalje ovisi o hosting tvrtki

Donja linija

Ovih je dana toliko opcija za web hosting uslugu. To olakšava svakom vlasniku web stranice da pronađe pravo rješenje. Ključno za postizanje onog što vam je potrebno je da znate jeziku i jasno se usredotočite na svoje ciljeve za kupovinu usluge hostinga.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector