5 najčešćih ranjivosti za vašu web lokaciju

Čini se da dnevne vijesti donose stalnu poplavu sigurnosnih hakova, kršenja podataka i slučajeve u kojima su osobni podaci ugroženi putem interneta. To mogu biti podaci o kreditnim karticama, adrese e-pošte, lozinke, brojevi socijalnog osiguranja ili čak klasificirani državni podaci koji su hakirani. Hakeri su usavršili napade i zarađuju za život zabavljajući se na nespremnim web stranicama.


Iako možda mislite da vaš mali, bezazleni mali blog ili poslovna web stranica vjerojatno neće postati meta zlonamjernih hakera, možda ste pogriješili. A u ovom slučaju biti u krivu moglo bi se pokazati skupo. Želite li iskoristiti tu priliku? Ne mislimo da bi trebali.

Hakeri mogu učiniti vašu web stranicu špijunskim botom koji se koristi za pristup računalima kupaca. Oni mogu dobiti pristup osjetljivim korisničkim podacima, a da to niste ni svjesni. Što je još gore, oni mogu upasti u bazu podataka vaše web stranice koja oštećuje ili manipulira podacima, ubrizgavaju web mjesto zlonamjernim vezama i također preuzimaju host poslužitelja koji će koristiti u napadima uskraćivanja usluge (DDoS)..

Snažno osjećamo da je znanje moć, pa evo nekoliko uvida u 5 najčešćih ranjivosti web stranica.

1. Skripta na više stranica (XSS)

Računalno skriptiranje (ili XSS) za više lokacija gotovo polovica svih napada na web stranice prema Wordfenceu . Krađa identiteta napadi su jedina metoda hakiranja koju najčešće upotrebljavaju gadne vrste na webu. I dok krađa identiteta cilja pojedince putem e-pošte ili lažnih veza, skripti na više lokacija ciljaju web stranice i razmjenu između domaćina i posjetitelja.

Izloženost ili ranjivost na XSS nastaje kada web aplikacije uzimaju korisničke podatke bez prethodne provjere ili brisanja. Te ranjivosti omogućuju hakerima da otmu web aplikacije i prikazuju sadržaj u korisniku’s preglednikom. Napadač može u konačnici steći kontrolu nad preglednikom krajnjeg korisnika i pristupiti njegovom računalu bez da ih upozori na napad. Veliki igrači poput Googlea, Facebooka i PayPala u nekom su drugom trenutku postali žrtva skriptiranja na više stranica.

Uspješni XSS napadi mogu omogućiti hakerima da otmu korisničke račune, šire viruse i kontroliraju korisnika’preglednik s daljine, pristupaju osobnim podacima na računalu i čak pružaju ulaznu točku za daljnje napade na vašoj web stranici.

Zamislite to kao hakeri na vratima koji koriste za ulazak na vaše web mjesto i na računalo svakog tko posjećuje vašu web lokaciju. Uspješni XXS napadi mogu ugroziti sve podatke vaše web stranice i, vjerojatno, računala vašeg kupca..

Zaštita od skriptiranja na više stranica može se činiti zastrašujućom, posebno ako se uzmu u obzir žrtve nekih visokih profila, ali moguće je. Ovdje’s kako:

 • Potvrdite unos – ograničavanje podataka unosnog polja i provjeravanje očekivanih cijelih brojeva ili znakova je korak broj jedan
 • Upotrijebite Escaping – bježanje se odnosi na uzimanje podataka i osiguranje njihove sigurnosti prije nego što se išta učini s njima
 • Popraviti zdravstveno stanje – dodatno sanitiranje korisničkog unosa putem dezinficiranja koda nudi još jednu razinu zaštite od štetnih markiranja koje ulaze u sustav

2. SQL ubrizgavanje (SQLi)

SQL injekcije nastaju kada hakeri koriste unosna polja (poput obrazaca, tekstualnih polja, prijava itd.) za ubrizgavanje zlonamjernih SQL naredbi koje mogu kompromitirati podatke ili osigurati neovlašteni pristup preglednicima klijenata. Ako polja za unos nisu filtrirana ili zaštićena od SQL koda.

Pored skripta na više mjesta, SQL injekcije su jedna od najčešće korištenih metoda napada. Popravak za SQL injekciju je relativno jednostavan i jasan.

Kôd se koristi za osiguravanje da su podaci unosa polja ograničeni, potvrđeni i sigurni. Iako nije ništa glupo u pogledu sigurnosti, postoje koraci koje treba poduzeti.

 • Ugradite vatrozid – vatrozid je odlična zaštita od SQL napada, učinkovito zaustavlja sve podatke koji se ne očekuju ili ne prepoznaju
 • Ne vjeruj nikome – dok polja unosa i obrasci mogu stajati iza sigurnih prijava, nemojte vjerovati da nema unosa i uvijek se validirajte nad sql izjavama
 • Nadogradite softver – često je na raspolaganju bolji ili jači softver koji pomaže u sprečavanju napada. Potražite da izvršite nadogradnju, gdje je to prikladno
 • Neprekidno nadziranje napada SQL ubrizgavanja – čuvanje očiju izvrstan je način za brzo reagiranje na napade i ograničavanje štete
 • Ograničite ulazna polja / ulazne točke – uvijek pristupite korištenju obrazaca i polja za unos kao potencijalnim rizicima i primjenjujte ih samo kad je to apsolutno neophodno. Evo vodiča napraviti to.

3. Zadani administrator / slaba lozinka

Web aplikacije, konfiguracije i softver često pružaju zadane administratorske prijave i lozinke koje se trebaju odmah promijeniti i poboljšati sigurnijim vjerodajnicama. Problem je što se često zanemaruje promjena vjerodajnice ili odabir sigurnije zaporke radi pojednostavljenja internih, a u nekim slučajevima i višestrukih.

Hakeri se ne mogu infiltrirati zbog prijave “Admin1” ili lozinke “Password1”. Admin prijave i lozinke trebaju imati jednaku strogost i stroge smjernice koje tvrtke koriste za sve svoje vjerodajnice za prijavu i treba ih redovito ažurirati / revidirati. To je problem koji se može spriječiti i koji treba samo malo pažnje i marljivosti da se izbjegne.

4. Ne dodavanje HTTPS-a niti ažuriranje softvera

Možda se čini kao “nepromišljeni”, ali implementacija sigurnih (HTTPS) protokola na web mjestu predstavlja značajnu prepreku i odvraćalo hakere. Sigurni protokoli uključuju šifrirane podatke koje je gotovo nemoguće hakirati. Sigurno web mjesto također je uvjerljivo posjetiteljima i gotovo nužno za bilo kakvu financijsku transakciju koja se dogodi na web mjestu.

Drugi očiti korak je održavanje softvera i osiguravanje pokretanja najnovijih, najnovijih verzija kako biste osigurali da ste preuzeli sigurnosna ažuriranja i ispunili sve potencijalne ranjivosti kojima su se možda pozabavili davatelji usluga..

5. Pogrešno konfigurirana sigurnost poput Nevažećih preusmjeravanja

Pogrešna konfiguracija može uključivati ​​nekoliko različitih ulaznih točaka ili ranjivosti, ali sve one imaju tipičan nedostatak pažnje i održavanja osnovnih web aplikacija. Sigurne konfiguracije trebaju biti jasno definirane i raspoređene u kodu koji podržava web mjesto’okvira, aplikacija, web poslužitelja, baze podataka itd.

Svaka komponenta koja nije adekvatno osigurana i konfigurirana pruža hakerima mogućnost pristupa podacima i možda čak i kompromitira cijeli sustav.

Web preusmjerava tamo gdje se podaci šalju nevažeće je još jedna uobičajena točka za ulazak hakera. Sigurna sesija i prosljeđivanje tih podataka na nevaljanu web stranicu za ponovno izravno mogu izložiti osjetljive podatke, pa čak i vjerodajnice za prijavu korisnika..

Siguran pristup

Postavljanje redovitih pregleda održavanja i osiguravanje da se mjere sigurnosti ispravno provode na svakoj razini razvoja i održavanja ići će dug put prema zatvaranju ovih otvora za hakere.

U svijetu internetske sigurnosti filozofija ‘to mi se neće dogoditi’ je neučinkovit pristup da ostanem siguran. Uspješni napadi na vašu web stranicu ne samo da mogu rezultirati skupim kršenjem podataka, već mogu dovesti i do crne liste pretraživača i potpunog gubitka integriteta marke u očima potrošača, klijenata i partnera..

Vlasnici web stranica trebali bi biti na oprezu. Odmah provedite gore opisane korake kako ne biste postali meta hakera. Uz to, možete se također osigurati da odaberete uglednog web-domaćina koji se ne smatra onim što se obično naziva “host-mettle” host. Sve dok strane vlade i internetski protokoli ne pronađu način da ograniče web stranice za zaštitu od metaka, mi ćemo biti prisiljeni obraćati se hakerima i zločincima pod njihovim vlastitim uvjetima.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector