30+ nevjerojatna statistika za WordPress

wordpress hostingS više od trećine svih web stranica koje pokreće WordPress (WP), nema sumnje da je najpopularniji i široko korišten sustav upravljanja sadržajem. [1] CMS stoji iza više web lokacija nego na sljedeće dvije platforme zajedno. Prema pisanju ključne riječi.com, “WordPress” je Google 34 milijuna puta mjesečno.


Ali, ta je brojka samo vrh ledenog brega kada je u pitanju korištenje WP-a, i dobrog i lošeg. Najpoznatija je kao blogerska platforma, ali većina web stranica na toj platformi su e-commerce storefronts, čiji veliki dio pripada Fortune 500 tvrtkama poput Fortune.com, CNN i New York Postu ili tehnološkim divovima poput Microsoft i Facebook News , To je čak i platforma koja stoji iza Whitehouse.gova i službene web stranice vlade Švedske. [2]

Bilo da razmišljate o WP-u prvi put ili samo zanimate tko koristi platformu i kako je koriste, imamo brojeve i priče iza njih.

Što čini WordPress tako sjajnim graditeljem web stranica?

razvoj wordpressaSamo to zaglavlje može izazvati kontroverzu. Na Internetu vlada burna rasprava o tome radi li se zapravo o stvaranju stranica ili je to jednostavno najbolja platforma za upravljanje stvaranjem i objavljivanjem sadržaja.

Kratki je odgovor da su oboje.

To je CMS sa širokim rasponom moćnih tema za izradu stranica i dodataka poput Beaver Builder-a i Divi-a.

Verzije 5.0 i novije verzije također imaju ugrađeni zadani uređivač zvan Gutenberg koji više podsjeća na funkciju povlačenja i ispuštanja tradicionalnih proizvođača web mjesta nego na njegovu staru platformu za uređivanje riječi, koja podsjeća na MS Word. Svi dodaci i teme moraju podržavati Gutenberg, tako da nema brige o kompatibilnosti.

Tamo gdje se WordPress razlikuje od mnogih graditelja web stranica i stranica je da druge platforme pružaju hosting, ali ne dopuštaju vam da odaberete svoje jedinstveno ime domene, a zapravo niste vlasnik sadržaja koji stvarate. Ako želite premjestiti na još jedna hosting platforma, malo je vjerojatno da vaš sadržaj sa sobom može ponijeti sa sobom. Nećete imati problema sa WordPressom.

Dvije različite verzije WordPress-a

WordPress ima dvije verzije, wordpress.com i wordpress.org. Inačica dot com verzija je platforma s hostom koja vam nudi besplatnu osnovnu web stranicu, ali može pokrenuti i do 5000 dolara godišnje za poslovno rješenje; što vam ostavlja i problem vlasništva nad sadržajem i nedostatak jedinstvenog imena domene. WordPress.org je potpuno besplatan za upotrebu. Sve što trebate učiniti je odabrati i registrirati ime domene i pronađite rješenje za hosting koja podržava WP tehnologiju.

Iako se WordPress u početku može činiti pomalo zastrašujućim ako niste dovoljno pametni, on ima prilično plitku krivulju učenja. Kodiranje je ugrađeno u dodatke i teme, ali iskusni koderi mogu izmijeniti i prilagoditi bilo koji kôd njihovim specifikacijama.

S druge strane, novakinje mogu brzo naučiti kako prilagoditi WordPress bez ikakvog znanja o kodiranju i izgraditi kvalitetnu web stranicu. To ga čini izvrsnom platformom za novaje i tehnološke stručnjake.

Dodaci i teme

Jedna od najboljih stvari o WordPressu je tehnologija i okviri koji podržavaju CMS i dodaju funkcionalnost web stranice. Govorimo o mnogo hvaljenim i ponekad ismijanim WP dodacima i temama.

Budući da je WordPress platforma otvorenog koda, na stotine je besplatnih tema i dodataka za instalaciju izravno sa sustava Windows Web stranica WordPress. U stvari, trenutno postoje 55.094 dodataka u WP knjižnici. Programeri širom svijeta također su stvorili premijski dodatak i teme za gotovo sve značajke, svrhe i sklonosti.

Što oni rade?

Teme su okviri okvira koji su instalirani preko WP back-end koda. Teme dolaze s ugrađenim modulima i značajkama izrade stranica koje određuju izgled i izgled vaše WP web stranice.

Obilje besplatnih i vrhunskih tema

Postoje teme koje su stvorene za izradu web stranica za određene industrije poput nekretnina, novinarstva i digitalne trgovine, a možete koristiti jednu od stotina besplatnih tema s web stranice ili kupiti prilagođene, premium teme tvrtki poput Theme Forest, koja ima na raspolaganju više od 11.000 WP tema. postotak vlasnika web stranica WordPress koristi premium teme, a prosječni trošak licence za premium temu iznosi 40 USD. [3] [4]

Kada kupujete teme od uglednog programera, imate prednost podrške za razvojne programere, nadogradnje i sigurnosne zakrpe. Ne morate se brinuti ni o skalabilnosti s temama. Moguće je povećati ili povećavati kako vaše poslovanje raste bez plaćanja više kao što biste napravili kod graditelja web stranica.

Sa besplatnim temama ne morate se brinuti sve dok ih preuzimate s web stranice WordPress. To su opsežno testiran i pregledan za podršku kvalitetnog CSS i HTML kodiranja i provjeravanje sigurnosnih i privatnih standarda. Samo pazite da ih stalno ažurirate i uklonite stare teme ili dodatke koje više ne upotrebljavate.

Dodaci su dodaci koji web-lokacijama WordPress daju funkcionalnost. Oni su također podijeljeni na tisuće besplatnih dodataka treće strane i premijskih dodataka. Bez obzira na funkciju ili značajku koja vam je potrebna za poboljšanje korisničkog iskustva, postoji barem desetak dodataka ili widgeta. Oni se kreću u rasponu od dodataka koji upravljaju e-poštom, do onih koji povećavaju sigurnost i svega između toga. Možete čak instalirati dodatak za Google Analytics i integrirati svoj Google ID sa upravljačkom nadzornom pločom.

Sada kada imate malo pozadine o tome što je WordPress i što radi, pogledajmo još nekoliko statistika iza platforme.

Upotreba WordPress-a

wp korištenjeStatistički podaci o postotku web stranica koje pokreće WordPress ne govore o tome koliko je globalno raširena. Ove točke uključuju globalne i konkretne činjenice i statistike o korištenju WordPress-a.

 • Procjenjuje se da je WordPress sila koja stoji iza 59,9 posto svih sustava upravljanja sadržajem. [5]
 • CMS je dostupan u 162 različitih jezika širom svijeta. [6]
 • 71 posto svih WordPress blogova su na engleskom; Sljedeći je najčešći jezik španjolski sa 4,7 posto tržišta. [7]
 • U 2014. godini preuzimanja ne-engleske verzije programa WordPress po prvi su puta donijele verzije engleskog jezika. [8]
 • To je najpopularnija platforma za izgradnju internetskih stranica u Indiji, sa 47 posto udjela na tržištu CMS-a. [9]
 • Skoro 3.000 od 10.000 najboljih web mjesta upravlja WordPress. [10]
 • Samo u 2016. godini na WP blogovima objavljeno je gotovo 117,913,148,357 riječi. Domaćin Sud
 • 17 novih postova dodaje se na WP web stranicu svake sekunde. [11]
 • Svakodnevno se pokreće 805 novih web stranica WP-a. [12]

WordPress zajednica i podrška

Brinete li zbog nedostatka podrške besplatnom platformom otvorenog koda? Te bi statistike trebale olakšati tvoj um.

 • WordPress nema izvršnog direktora; U potpunosti je upravljaju volonteri iz zajednice otvorenog koda. [13]
 • Osnivači WordPress-a, Matt Mullenweg i Mike Little, platformu su stvorili 2003. godine kao B2B cafelog. Osnovao je neprofitnu organizaciju pod nazivom WordPress Foundation kako bi zaštitio projekt otvorenog koda i osigurao da isti uvijek ostane besplatan. [14]
 • Postoji 175 u Sjedinjenim Državama i više od 185 WordCampova izvan SAD-a. [15] [16]
 • Trenutno ih možete pronaći 840 MeetUp grupe s ukupno 511.000 aktivnih članova i raste.
 • WordPress je poznat po tome namjenska zajednica programera i korisnika. Na kraju, na WP forumu bilo je više od 2.030.000+ otvorenih tema.
 • Tamo su 70 programera u temeljnom razvojnom timu WP-a, te su napisali više od 430.000 redaka koda kako bi stvorili jezgru platforme.
 • Mnogi programeri koji doprinose rastu WP-a jesu volonteri, ali Prosječna plaća za WP programera iznosi 49.185 USD godišnje.

WordPress rast

WP ne samo da podržava rast poslovanja, već i sama platforma svakodnevno raste i razvija se. Evo nekoliko činjenica koje to podupiru.

 • Najnovija verzija programa WordPress je 5.2. Zove se Jaco, a preuzeto je 27.360.583 puta, 300 otkad sam upisao ovu rečenicu. Brojač za preuzimanje možete gledati u stvarnom vremenu ovdje.
 • Među Alexa Top 1 milion web lokacija, postoje 74 verzije WP-a koji ih izvodi.

Savjet stručnjaka: Samo 27,9 posto korisnika ima instaliranu najnoviju verziju programa WordPress. Obavezno nadogradite ili instalirajte najnoviju verziju WP-a. Sadrži novi zadani uređivač i manje je ranjiv na hakiranje.

Angažiranje na društvenim medijima

Jedan od najosnovnijih načina za povećanje prometa na vašoj web stranici i ukupnu web prisutnost je putem društvenih medija. WordPress može pomoći i u području društvenog angažmana.

WordPress dodaci i teme

Ograničenja vašeg WP web mjesta ograničena su samo dodacima koje instalirate. Evo nekoliko statistika o razvoju i upotrebi dodataka.

 • gornji WP dodatak je sveobuhvatni SEO paket s više od 25 aktivnih verzija i 13 milijuna preuzimanja. Zaokružujući prvih 5 su Akismet, Google XML Sitemapovi, obrazac za kontakt 7 i Galerija NextGEN. Hosting Tribunal; Akismet i Kontakt obrazac 7 su besplatni.
 • Jedan od najpopularniji dodaci za premium je Visual Composer, s više od 2.300 jedinica prodanih svaki tjedan.
 • Akismet je onaj najviše preuzimani dodatak svih vremena, s više od 82 milijuna preuzimanja.
 • drugo top besplatni dodaci su Yoast SEO i JetPack, koji je osnovni početni komplet za početnike WP-a. Imaju više od 5 milijuna preuzimanja.
 • Akismet Anti-Spam blokirao je više od trilijuna neželjenih komentara i zaustavio više od 23 milijarde pokušaja hakiranja. Domaćin Sud
 • WordFence blokirano više od 4.952.346.301 napada na web stranice WP-a samo u ožujku 2019. godine. Odbija 90.000 napada svakih 60 sekundi.
 • WooCommerce dodatak pokreće 23 posto svih web stranica e-trgovine, a preuzeto je više od 30 milijuna puta.
 • najpopularniji dodatak za izradu stranica je Elementor, s oko 430.000 preuzimanja tjedno.
 • Tu je novo WP zadana tema izlazi godišnje.
 • Tamo su gotovo 6000 besplatnih tema u WP direktoriju.
 • top dvije besplatne teme su Divi i Genesis, s po 10 posto ukupnih web stranica WP-a.
 • Vrhunska premium tema svih vremena je Avada by Theme Forest; ima više od 450 000 kupovina.

Savjet stručnjaka: Jedna od najvećih ranjivosti za WP web stranice je korištenje zastarjelih dodataka i tema. Nadogradite svoje dodatke, obavezno odmah instalirajte sigurnosne zakrpe i potpuno deinstalirajte stare, zastarjele, nekorištene i nepodržane dodatke. Onemogućavanje ih ne čini ništa sigurnijim.

Savjet stručnjaka: Koristite samo dodatke poznatih programera koji su testirani i pregledani.

Sigurnost WordPressa

Čak i ako se ne bavite e-trgovinom, sigurnost na mreži i dalje je važna. To su brojevi iza sigurnosnih web stranica WP-a, dobrih i loših.

Savjet stručnjaka: Nikada ne koristite zadanu lozinku na bilo kojoj platformi.

Odabir WordPress hosting platforme

Popularnost WordPress-a počiva ne samo na njegovoj skalabilnosti i svestranosti, već i na činjenici da se besplatno i lako integrira u niz okruženja. Jedini troškovi koji nastaju prilikom korištenja WP-a jesu kupovina tema i dodataka, registracija domena i hosting. To može raditi sveukupno 50 USD godišnje. [30]

Mnogi paketi hostinga dat će vam registraciju domene kao dio usluge, a čak će i unijeti adrese e-pošte specifične za domenu. Ako imate samo jedno web mjesto, odabir istog domaćina i registra domena trebao bi biti dovoljan. Ali, ako imate web lokaciju s velikim količinama ili više domena, možda će biti bolje da se matični i hosting platforma odvoje.

Kada tražite najbolje hosting rješenje za vaše WP web mjesto, uzeti u obzir sljedeće:

 • Minimalni zahtjevi. Svaka hosting platforma treba podržavati minimalne WP zahtjeve PHP verzije 7.3 ili novije, MySQL verzije 5.6 ili novije ili MariaDB verzije 10.1 i novije verzije i imati HTML podršku.
 • skalabilnost. Želite maksimalnu dostupnu brzinu i širinu pojasa te da su drugi resursi dovoljni za vašu web lokaciju, očekivani promet i rast.
 • podrška. Korisnička podrška trebala bi biti dostupna 24 sata dnevno 7 sati na različite načine.
 • Uptime. Mnogo hosting usluga jamči određeni postotak produženog radnog vremena; 99+ posto je standardno, ali budite sigurni da ćete dobiti ovo jamstvo u pisanom obliku.

Ako web mjesto pokrećete s računala s operativnim sustavom Linux, kompatibilno je s PHP i MySQL. Hosting platforme koje podržavaju Windows OS kompatibilne su s ASP, .NET, Microsoft Access i Microsoft SQL (MSSQL).

Završne misli

Sada kada imate neke činjenice za izradu sigurnosne kopije onoga što mnogi od nas već znaju o prednostima WordPress-a, danas možete započeti s izradom idealne web stranice za objavljivanje bloga, zabavljanje svoje publike ili rast vašeg internetskog poslovanja. Samo pripazite da upozorite i na sigurnost i SEO kako biste osigurali da su vaše web stranice i promet zaštićeni od uobičajenih cyber prijetnji i da je vaš WP postavljen i maksimiziran za poboljšanje rangiranja vaše tražilice i isporuke sadržaja.

[1] https://kinsta.com/wordpress-market-share/
[2] Pobjednički WP
[3] https://themeforest.net/
[4] https://winithemes.com/blog/infographic-the-current-capacity-of-wordpress/
[5] https://w3techs.com/technologies/details/cm-wordpress/all/all
[6] https://digital.com/blog/wordpress-stats/
[7] https://99firms.com/blog/wordpress-statistics/
[8] http://www.wpblogington.com/data/wordpress-2015.php
[9] https://www.codeinwp.com/blog/wordpress-statistics/
[10] http://trends.builtwith.com/cms
[11] http://torquemag.io/13-surprising-wordpress-statistics/
[12] https://w3techs.com
[13] https://www.isitwp.com/interesting-wordpress-stats-facts/
[14] https://www.codeinwp.com/blog/wordpress-statistics/
[15] https://central.wordcamp.org/news/2016/03/30/wordcamps-in-2015/
[16] https://www.codeinwp.com/blog/mesmerizing-wordpress-stats/

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map