Шта је Буллет-прооф доказ?

Док је термин “отпоран на метке” може изгледати као да је то добра ствар, заправо није. Људи из безбедности у веб индустрији користе назив да би се позвали на хостинг услуге које су лабаве када је у питању оно што омогућавају својим клијентима да учитавају и дистрибуирају на својим веб локацијама.


Веродостојнији провајдери веб хостинга обично имају строге смернице и дугу листу правила која регулишу шта њихови купци могу, а шта не могу да поставе на своје веб локације..

Поред тога, већина веб хостинг компанија не би свесно угостила хакере и злонамерне организације које намеравају да крше законе или краду и податке и новац. Домаћини без метака, међутим, поносни су на пружање сигурног уточишта за ове врсте криминалаца.

Шта се догађа са неотпорним домаћинима?

Често су то мрежни домаћини отпорни на метке налазе се у земљама склонијим за спровођење закона цибер-злочина. То пружа плодно тло за сјеновите организације и хакере подједнако када знају да су “дон’Не питај, немој’не кажем” приступ домаћина омогућава им да раде некажњено и без кривичног гоњења због крађе података, подмићивања, илегалне трговине и изнуде..

Извор: Извештај МцАфее / ЦСИС за 2018. годину

Главни циљ домаћина без метака је да остане на мрежи и задржи свог клијента’подаци и вјеродајнице су сигурни чак и ако им се обраћају агенције за спровођење закона. Овде је заиста термин “отпоран на метке” долази од када се представљају неуништивом.

ти’вероватно сте чули за бот напада, рансомваре, малваре и пхисхинг нападе. Оно што можда не знате да ли постоји подземна мрежа која подржава, олакшава и домаћин овим хакерима. Подешавање ових непробојних хостова конфигурисано је слично као и легитимне хостинг компаније, али су врло попустљиве са оним што дозвољавају да их хостују на својим серверима.

Домаћини отпорни на метке искориштавају лажне законе у различитим земљама како би скрстили систем и профитирали од основних, незаконитих активности хакера.

Ове злогласне организације са својим лахким правилима и наводном заштитом од примене закона представљају полигон за све што је ружно о интернету. Они су домаћини хакера, криминалаца и незаконитог садржаја. Ево’само је укус онога што бисте могли пронаћи на домаћину од метака’с сервери.

Злонамерних програма

Хакери требају дом за своје најпрофитабилније алате, а главни међу њима је злонамерни софтвер који им помаже да нападну рачунаре и веб локације. Хакери користе малваре за оштетили податке, преузели корисничке машине, затражили откупнину и хаковали сајтове преко софтверских рањивости. Лажно представљање је одличан пример технике хаковања која помаже злонамјерном софтверу да уђе у рачунар.

Веб сајтови на црном тржишту

Свака веб локација која промовише илегално понашање или незакониту трговину подацима, кријумчарењем или украденом робом вероватно хостира сервер од метака. На овим се веб локацијама налазе незаконите игре на срећу, дјечја порнографија, мреже трговине људима, терористи, хакерски ресурси, украдени подаци о кредитним картицама, дрога, лажни пасоши и многи други материјали и активности на црном тржишту. Ако можете именовати нелегалну или недозвољену активност, она се вероватно одвија на некој од ових веб локација.

Бот Нетворкс

Ботови су још једно средство хакера који се користе за напад на веб сервере у шемама ускраћивања услуге (ДДоС) у којима су стотине, хиљаде или чак милиони удаљених рачунара компромитовани и суштински претворени у несвесно “бот” од злонамјерног софтвера користе се за рушење веб локација. Ово је још једно омиљено средство хакера који често руше веб локације и коштају малопродаје, фирме и организације у милионима изгубљеног прихода или промета.

Знање је моћ

Иако је можда довољно једноставно да се избегне коришћење непробојне хостинг услуге само одабиром познатог, добро прегледаног хостинг места, што не уклања или ублажава потребу за побољшаним мерама безбедности. То такође не значи да ће хакери који тргују преко домаћина отпорних на метке отићи. Предузимање корака и безбедносних мера помоћи ће да се пооштри безбедност и да се веб локације сачувају на дан и старост када изгледа да напади долазе са свих страна.

Најбољи начин за борбу против хакера и хостинга без метака је уклањање веб локације као циља и обезбеђивање што је могуће безбеднијег.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector