Разумевање локација Датацентера (Зашто боље)

Колико веб страница постоји у свијету? Да ли бисте се изненадили када сазнате да постоји нешто више од милијарду веб локација? То значи да постоји једна веб локација за сваких осам људи.


Наравно, то не значи да су све ове веб странице активне. То’Проценила је да се само око 200 милиона њих активно користи. Међу њима је стотине милиона постојећих имена домаћина.

Ако постоје стотине милиона веб локација, свима им треба хостинг провидер. Процјењује се да на стотине планета тренутно постоји стотине и, у зависности од вас кога питате, на хиљаде хостинг хостинга и сервера.

Власници малих предузећа и појединци који имају сопствене веб странице већ годинама користе ове пружатеље хостинга. За ове појединце, гњаважа око успостављања сопственог хостинга не вреди. Гостовање ван сајта тамо је за њих.

Ситуација је другачија код већих компанија. Многе веће компаније одлучиле су да задрже своју веб страницу’с сервере на сајту. Или могу користити приватне центре података. Многи су мигрирајући своје рачунаре у облак. То је довело до експлозије у количини дата центара који постоје широм света. Сваки нови податковни центар већи је од оног који му је претходио.

Тренутно широм света постоји близу 500 хипер-скаланих података. Укључују центре података који користе Фацебоок, Амазон, Гоогле, Алибаба и Баиду.

Поред тога, постоје податковни центри различитих величина који прелазе 8,6 милиона.

У време писања овог извештаја, велики податковни центри чине више од 70 одсто изградње податковног центра даваоца услуга када је у питању простор широм света.

Ови центри података имају огроман утицај на животе свакодневних људи. Из тог разлога је разумљиво да су се многи питали где се налазе ови велики податковни центри.

Где су велики светски центри података?

Може бити тешко упоредити величину различитих центара података широм света. То је зато што су неки податковни центри само зграде које имају тону сервера у њима. Други имају погодности, укључујући конгресне просторе, канцеларије, па чак и стамбене просторе.

Када будете у току са вестима о дата центрима, чини се да сваки месец постоји нови пројекат који се најављује. Изгледа да се компаније такмиче да надмашују једна другу стварајући центре података који су већи и бољи од оних који су дошли пре њих. Када погледате дата центре изложене на мапи, јасно видите колико уложеног труда и финансијских средстава у њихово стварање.

Надмећу се да буду највећи

Када погледате планове за неке дата центре који ће се појавити на мрежи у наредних неколико година, не можете а да не будете импресионирани како ће ови нови центри патуљати мега центре који су изграђени у последњих неколико година.

Било је времена када су се објекти попут технолошког центра Лакесиде налазили у Чикагу, Илиноису или Клизачу’с Објект СУПЕРНАП у Лас Вегасу сматран је највећим дата центрима на свету, а сваки од њих имао је око 1.000.000 фт.².

Ту су најближи конкуренти били податковни центри који су имали између 400.000 фт.² и 600.000 фт.². Дозволити’Ако се ови центри података не отворе, сматрали смо их бехемотима. Како су се ствари промениле. Сада, податковни центар који има 1.000.000 фт.² једва је на мапи. Пројекти дата центра који се тренутно граде укључују кампове с више зграда са милионима квадратних снимака. Дизајниране су са флексибилношћу у виду. Циљ је бити у могућности да настави са растом дата центра на основу тренутних потреба.

Само размисли о томе Цхина Телецом Дата Центер. Центар се налази у информативном парку Унутрашње Монголије. У време писања овог писма, ово је највећи дата центар на свету. Простире се на импресивних 10,700,000 фт.². У њему се налазе центар за рачунарске излазе, позивни центри, канцеларије, стамбени простори за особље и складишта. Ово је скуп центар података. Сматра се да је изградња коштала више од три милијарде долара. Узми тај технолошки центар Лакесиде.

Светски центар података Вортек

Улица дата центра у округу Лоудоун, ВА, сматра се Дата Цтр., Вортек. Бројни су фактори који су допринели томе, укључујући инфраструктуру у том подручју, локацију тог подручја и подстицаје које су поставили владини службеници.

светски центар података

Говорећи о важности своје жупаније, уред за економски развој Лоудоун изјавио је да више од 70 посто интернетског промета широм свијета тече кроз Лоудоун’с дата центрима свакодневно.

Када први пут чујете ово, можда ће звучати мало претерано док не схватите да хипер мега мега подаци, укључујући Фацебоок, Амазон и Мицрософт, посједују или изнајмљују некретнине у тој зони. Уз ове бехемоте, постоји још 3.000 других технолошких компанија које изнајмљују или посједују простор у том подручју.

Подузеће ДуПонт Фаброс Асхбурн, као и Дигитал Реалти Асхбурн Цампус, неколико су великих објеката које зову дом округа Лоудоун. У околини постоји више од 60 објеката који заузимају милион квадратних метара простора. Тај број свакодневно расте.

Нешто слично се дешава у Унутрашњој Монголији. Кина користи предности хладног времена, обилних падавина и других јединствених својстава тог подручја како би створила мега центре који су велики милион квадратних метара.

Наравно, као што је то раније споменуто у Цхина Телецом Дата Центру, није сав простор у овим центрима података коришћен за сервере. Дио простора користи се за становање, канцеларије, хладњаче, пословне услуге и за готово све што рачунари могу да ураде. Кина је на другом месту, али треба да пређе дуг пут пре него што се приближи Сједињеним Државама.

Сједињене Државе су тренутно пола света’с 100.000 најпосећенијих веб локација. Кина и Немачка имају око 5.000 најбољих локација. Пхоеник, Аризона је најпопуларнији град на најпопуларнијим веб локацијама. Један од разлога за то је чињеница да гигантски ГоДадди са веб хостинга, заједно са Цирус Оне и Дигитал Реалти Труст, чине свој дом у Пхоенику у Аризони..

Све је о локацији

Велики дата центри су скупи за изградњу и скупи за одржавање. Они производе много енергије и топлоте, па им требају компликовани расхладни системи, као и компликовани мрежни системи. Многи дата центри користе исту количину енергије која је потребна граду средње величине.

Очигледно је да због велике количине сигурних података у овим центрима података морају бити сигурни и поуздани. У исто време, морају бити довољно флексибилни да се мењају са потребама својих купаца. При одабиру праве локације за велики податковни центар компаније треба да узму у обзир трошкове струје, колико ће коштати земљиште и колико ће им подаци морати да путују да би дошли тамо где треба да оду.

Када размишљају о брзини преноса података и локацији дата центра, компаније требају размотрити кориснике кога ће сервисирати. На пример, Њујоршка берза захтева брзине преноса података у под милисекундама. Да би се пружила ова услуга, дата центар треба да буде што ближи појединцима које сервисира. У случају Њујоршке берзе, она мора бити унутар 50 миља.

Нормални људи не захтевају брзину преноса података било где у близини. Већина људи се добро сналази са брзинама преноса података мереним у делићима секунде. На пример, када говоримо о Свитцх’с Супернап објекту у Лас Вегасу, говоримо о објекту који је 270 миља удаљен од Лас Вегаса. Подаци могу да се пренесу из дата центра у Лас Вегас за седам мс.

Фацебоок је преузео нов приступ тако што је изградио податковни центар на рубу Арктичког круга од стране Северне Шведске. Ова локација омогућава Фацебооку да искористи хидроелектране како би напајали своје сервере. Они су у могућности да користе арктички ваздух за хлађење својих сервера. Ово чини Фацебоок-ов сервер у Арктичком кругу енергетски ефикасним.

Остали програмери података центра следе. Они траже начине да користе зелену енергију за смањење утицаја својих податковних центара на животну средину, истовремено смањујући трошкове њиховог покретања.

Метеорски раст Интернета

Ако читате просечном брзином, од тренутка када сте започели читање овог чланка до сада, направљено је више од 1.200 веб локација. Ово наглашава велики утицај који има Ворлд Виде Веб. Ускоро, податковни центри који имају 2.000.000 фт.² неће бити укључени у највеће светске центре података. Вероватно ћемо видети већи нагласак на инфраструктуру као услугу, као и платформу као услугу. Ове две технологије, заједно са софтвером као услугом, чине податковне центре животном темпом пословања.

Тржиште свирки такође игра велику улогу у томе. Постоји толико пуно људи који зарађују новац са Интернета. Сада вам је важније него икад важније да препознате најбољег домаћина веб страница, научите како функционише њихова инфраструктура и проверите да ли они мере према вашим потребама.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map