Преглед теме БуддиБосс 2020

Contents

БуддиБосс Тема: преглед

Ако сте икада желели да створите интернетску заједницу за своју компанију или посао, БуддиБосс тема је једина тема која ће вам икада требати. То је јединствена тема у сопственој лиги, а долази са бесплатним додатком који се зове БуддиБосс Платформ.


Када се користе заједно, БуддиБосс тема и платформа могу помоћи било коме, чак и не-техничарима, у стварању места за друштвено умрежавање која је једнака модерним веб локацијама друштвених мрежа. Имаћете напредне функције које се обично купују одвојено у другим темама и моћи ћете да га интегришете са многим ВордПресс додацима како се ваше потребе проширују и развијају..

У овом прегледу ћемо разговарати о:

 1. Тема Будди Босс и платформа Будди Босс: Кратка историја
 2. Ствари које можете учинити са комбинацијом Будди Босс Цомбо-а
 3. Постављање платформе Будди Босс
 4. Компоненте мрежне заједнице
 5. Прилагођавање ваше теме
 6. Продајте свој садржај помоћу БуддиБосс + ЛеарнДасх
 7. Интегришите се са више ВордПресс додатака
 8. БуддиБосс: Цене
 9. БуддиБосс: Подршка
 10. БуддиБосс преглед: шта ми се свиђа у вези с тим
 11. БуддиБосс преглед: шта ми се не свиђа у вези с тим
 12. БуддиБосс преглед: Последње мисли

Тема Будди Босс и платформа Будди Босс: Кратка историја

Да се ​​вратимо мало уназад: како су плодови БуддиБосс-а настали?

Тема и платформа Будди Босс заправо су замена за БуддиПресс, ВордПресс додатак који вам омогућава да креирате сајт за друштвене мреже. Иако иновативан, БуддиПресс је имао доста ограничења и има читаву заједницу додатака трећих страна за неке напредније функције као што је стварање форума. Употреба пуно додатака не само да усложњава ствари, већ и повећава трошкове корисника.

Па су творци БуддиБосс теме помислили, шта ако имамо све те напредне функције под једним кровом? То би олакшало ствари!

И јесте. Сада, са комбинацијом БуддиБосс, можете учинити много више од веб локације на друштвеним мрежама, али такође можете креирати дискусије на форуму и друштвене групе без додатног додатка, бесплатних курсева и бесплатних курсева и још много тога.

У овом тренутку желим да појасним шта свако од њих ради. Тхе БуддиБосс Платформ додаје функционалности ВордПресс-у за лакше стварање Интернет заједнице. Ове функционалности укључују могућност креирања корисничких профила, друштвених група, форума, позивница путем е-поште и тако даље.

Тхе БуддиБосс Тема осигурава да све изгледа лијепо и лијепо. Можете да користите било коју ВордПресс тему са БуддиБосс платформом, али то неће изгледати сјајно као када користите БуддиБосс Тема.

На пример, ево како изгледа профил корисника када се не користи БуддиБосс тема:

кориснички профил без БуддиБосс теме

Још увек можете да направите кориснички профил помоћу Будди Босс платформе, али не изгледа тако сјајно.

Сада упоредите то са изгледом Будди Босс теме:

кориснички профил са БуддиБосс Тхеме-ом

Сада то изгледа као прави друштвени профил.

Да бисте обновили копију, можете да креирате страницу за друштвене мреже помоћу Будди Босс Платформ-а, бесплатног додатка, али ако желите да све изгледа лепо и лепо ван оквира, најбоље је да користите БуддиБосс Тема. Оба су чврсто интегрисана тако да можете прилагодити своју веб локацију и друга подешавања на једном месту.

Такође су компатибилни са старим БуддиПресс-ом, тако да ако требате да преместите друштвене профиле и друге податке, радиће без проблема..


Ствари које можете учинити са комбинацијом Будди Босс Цомбо-а

 1. Друштвена мрежа / заједница заједно са корисничким профилима, феедовима вести, временским роковима, приватним порукама, друштвеним групама, форумима, повезивањем чланова, па чак и е-поштом позивницама нечлановима. Ниједан додатни додатак није потребан ни за једно од ових!
 2. Продајте свој садржај. Будди Босс се интегрише у ЛеарнДасх и ВооЦоммерце, тако да можете продавати садржај уз претплату или једнократну накнаду.
 3. Направите веб страницу е-учења. Можете да креирате, хостујете и управљате својим курсевима помоћу ЛеарнДасх интеграције.
 4. Интегришите се са другим ВордПресс додатцима да гамификујете искуства својих чланова, креирате задатке за посао, креирате догадјаје широм сајта или ексклузивне догађаје итд.

Постављање платформе Будди Босс

Будући да са комбинацијом Будди Босс можете учинити пуно ствари, једини могући недостатак је то да све то поставите може потрајати доста времена. Распршена подешавања и опције и све то (о чему ћу касније објаснити) такође не помажу. Али да се не би изгубили у сложености позадинског интерфејса, топло предлажем да гледате и пратите њихове видео упуте овде.

Ти видео снимци приказују све, од постављања и подешавања платформе до прилагођавања теме како би били сигурни да све савршено функционише и изгледа сјајно.

У овом одељку само ћу прећи неколико основних ствари које треба да урадите / знате како бисте разумели како платформа функционише и како да је користите.


Разумевање БуддиБосс платформе

Као што сам већ рекао, платформа нуди пуно функција, што је одлично, али нека од подешавања осећају се прилично раштркано и свуда по месту. То има везе са начином на који су организовали платформу. Омогућавање функције, њено постављање и обликовање се раде на неколико различитих места.

Узмимо за пример страницу за пријаву / регистрацију.

Можете прилагодити страницу за пријаву / регистрацију у БуддиБосс > Опције теме > Пријава / Регистрација. Овде можете додати логотип, променити величину логотипа, користити позадинску слику, додати наслов и опис и још много тога.

Али набавите ово: можете да промените боју странице за пријаву / регистрацију Стилинг, посебан одељак у оквиру опција тема.

Чинило ми се здрав разум да би требало да имате све потребе за стилизирањем странице под једним кровом, али тако нису ствари организоване на БуддиБосс платформи.

Дакле, дозволите ми да сазнам како ствари функционишу око платформе:

различити делови платформе БуддиБосс

Док пролазимо кроз овај преглед, приметићете да постоји много прелазака напред-назад између различитих подручја платформе само ради прилагођавања одређене функције. У почетку ће бити мало неодољиво и збуњујуће, али убрзо ћете се објесити и почећете то да знате попут стражњег дијела руке.

Одабир компонената

Пре него што урадите било шта друго, прво морате да изаберете компоненте које желите да имају ваше друштвене мреже.

Ако идете БуддиБосс > Компоненте, видећете листу компоненти које можете да омогућите на својој веб локацији. Ово би требало да видите:

компоненте

Само потврдите избор компоненте које желите да омогућите за своју веб локацију, изаберите Активирати међу скупним акцијама на врху, и погодите Применити.

На пример, ако желите да корисници могу да шаљу приватне поруке један другом, морате да се активирате Приватне поруке први. Ако желите да чланови могу да их шаљу е-маил позивнице нечлановима да се придруже мрежи, ту компоненту можете активирати и тако даље.

Ако желите да конфигуришете поставке за сваку компоненту, кликните на Подешавања директно испод њега. Такође можете да пронађете поставке у БуддиБосс > Подешавања.

Постављање страница са компонентама и регистрацијом

Такође треба да доделите странице ВордПресс страницама компоненти које сте управо омогућили. Да бисте то урадили, идите на БуддиПресс > Пагес, и требало би да видите два одељка: Странице компонената и Странице за регистрацију.

За странице компоненти, ВордПресс их аутоматски креира након што активирате компоненте, тако да вероватно прво овде нећете морати ништа да мењате. Али ако, на пример, желите да доделите нову страницу друштвеним групама, то можете учинити тако што ћете креирати нову страницу и одабрати ту нову страницу у падајућем менију:

додавање нове странице на компонентну страницу

За Странице за регистрацију, морате да направите страницу за Услове коришћења услуге и политику приватности и повежете их са одговарајућим одељцима о регистрацији. Ако сте у губитку због тога што треба учинити у овом тренутку, можете погледати видео туториал који су замишљено повезани на дну одељка:

линк до водича о подешавању страница за регистрацију

Наћи ћете ове линкове подучавања раштркане по различитим деловима платформе, заиста леп додир који новим корисницима олакшава ствари.

Конфигурисање подешавања

Такође желите да прилагодите своја подешавања како бисте контролисали приступ веб локацији, корисничке профиле, друштвене групе и друга подешавања. Иди на БуддиБосс > Подешавања и пажљиво проћи сваку опцију. Започните са општим подешавањима и прорадите свој пут кроз сваку од категорија.

Ево кратког снимка подешавања:

Подешавања БуддиБосс Платофрм

Ако стварате интернетску заједницу, има смисла дозволити нечланицима да региструју нове налоге. Такође можете да омогућите члановима да бришу њихове профиле и да изаберете коме ћете приказати траку са алаткама.

Испод Приватност, можете ограничити приступ својој веб страници само члановима који су пријављени, али странице за пријаву / регистрацију и даље ће бити видљиве свима.

Још једна занимљива ствар коју овде можете учинити је да изузмете одређене УРЛ-ове да нису приватни. Можда желите да неке странице, као што су маркетиншке странице, на пример, буду видљиве јавности, а да бисте то учинили, само залепите УРЛ странице у поље Јавни садржај кутија и погоди Сачувај промене.

Такође у овом одељку ћете пронаћи подешавања за своје омогућене компоненте као што су профили, групе, форуми, активности, медији, везе, позивнице и претрага.

Овде можете генерално да подесите шта корисници могу да раде унутар ваше веб локације. На пример, ако желите да могу да додају профилну фотографију и насловну фотографију за своје корисничке профиле, само идите на БуддиБосс > Подешавања > Профили и потврдите одговарајући оквир.

Увоз демо података

Још једна ствар коју желите да урадите пре него што се играте са темом је да увозите демо податке. Без оквира, веб локација ће бити празна и нећете имати примере корисничких профила или друштвених група са којима бисте могли да се играте. Да бисте могли да видите како ствари изгледају на предњем крају, најбоље је увести демо податке.

Да бисте увезли демо податке, идите на Будди Босс > Алати. Тада ћете видети листу Податковни подаци можете да увезете Можете увести демо чланове, групе и форуме. Да бисте олакшали ствари низ пут, предлажем вам да увозите све одједном. Кликните на свако од поља и притисните Увези одабране податке.

увоз демо података

Када то учините, тада ћете дати неколико огледних корисничких профила, друштвених група и форума са којима радите.

Ево примера демо друштвених група:

демо социјалне групе

Компоненте мрежне заједнице

Сада сте спремни за почетак стварања интернетске заједнице о којој сте одувијек размишљали. Као што сам већ рекао, БуддиБосс комбинација пружа уграђене моћне функције за стварање напредних мрежних заједница попут Фацебоока или Твиттера.

Према мом досадашњем личном искуству, дефинитивно је једноставније створити сајт за друштвено умрежавање уз помоћ БуддиБосс-а. Нису потребни додатни додаци ни за једну од функција. Такође имају детаљне видео упуте о томе како да подесите сваку функцију тако да нисте препуштени сами себи да смислите ствари.

Кориснички профили

Уграђена помоћу БуддиБосс-а је могућност прилагођавања корисничких профила. Ако идете БуддиБосс > Профили, моћи ћете да додате још поља као што су адреса е-поште, контакт број, рођендан и још много тога. Заиста овиси о вама и ономе што желите да корисници подијеле о себи.

кориснички профили

Овде ствари постају мало збуњујуће јер можете додати поља корисничким профилима у току рада, али да бисте преуредили елементе у корисничком профилу, мораћете да одете на Навигација профилом што вас извлачи из БуддиБосс-а.

Када се кликне, Навигација профилом отвара се на новој картици и води ме до прилагодитеља тема сучеља. Ово је незгодно ако нисам хтео да напустим страницу са подешеним позадинама. Било би ми драже ако се уместо тога отвори на новој картици, или још боље је да се ова опција нађе у позадинском уређивачу заједно са свим осталим.

Приватне поруке

Такођер можете омогућити приватне поруке ако желите да корисници могу међусобно слати поруке. Да бисте то омогућили, само идите на БуддиБосс > Компоненте и активирајте Приватне поруке.

Функција приватног слања порука садржи напредне опције. Чланови могу да упишу име директно у примљену пошту да би могли послати поруку било коме без напуштања сопственог профила.

Такође могу да шаљу фотографије, емојис и ГИФ-ове путем приватних порука, али прво морате да омогућите ову функцију. Да бисте га омогућили, само идите на БуддиБосси > Подешавања > Медији. Тамо ћете видети ове опције:

омогућавање медија у приватном размену порука

Обавезно означите све ове оквире и сачувајте измене.

Оно што волим код функције приватног слања порука је да је интерфејс веома сличан другим популарним апликацијама за размену порука, тако да корисници могу да га користе одједном без трошења превише времена покушавајући да схвате како ствари функционишу..

Корисници могу одабрати више фотографија одједном, претраживати њихове поруке и користити уграђене емојис. Такође волим чињеницу да можете променити тонове коже емојија.

Једино за шта мислим да ће га још више побољшати је то да постоји начин да корисници потраже емоји куцањем..

Још једна мања непријатност коју сам нашао је да не можете да пошаљете поруку притиском на Ентер. У ствари морате да кликнете на дугме Пошаљи, а то је лупина ако сте на радној површини и не желите да се гњавите мишем или трагом.

Такође, не знам да ли сам то само ја, али ГИФ-ови се неће учитати на мом крају.

Ево увида у функцију приватних порука:

приватне поруке

Друштвене групе

Још једна одлика БуддиБосс-а је могућност креирања друштвених група на основу интересовања корисника.

Да бисте омогућили ову функцију, идите на БуддиБосс > Компоненте и активирајте Друштвене групе.

Ако сте увели демо податке, имаћете огледни скуп друштвених група, а овако треба да изгледа директориј друштвених група:

демо социјалне групе

Више подешавања за ову функцију можете пронаћи у БуддиБосс > Подешавања > Групе. Овде можете дозволити свим корисницима да стварају друштвене групе, дозволити администраторима да додају насловну фотографију и аватар, омогуће типове група итд..

Такође можете подесити задану слику корице за друштвене групе, као и ширину и висину слике корица у БуддиБосс > Опције теме > Цовер Имаге.

На задњем викенду можете видети списак свих друштвених група БуддиБосс > Групе. Овде можете уређивати, брисати или прегледати друштвене групе.

Форум Дискусије

Још једна уграђена значајка БуддиБосс-а је могућност креирања дискусија на форуму, функција која је некада била остварива само помоћу додатака других произвођача. У расправама на форуму, чланови могу разговарати једни с другима у К&А формату слично као Реддит, што је заиста корисно ако желите да чланови могу једни другима да помажу или да разговарају.

форум дискусија

Да бисте омогућили стварање форума, само идите на БуддиБосс > Компоненте и активирајте Форум Дискусије. Ако идете БуддиБосс > Подешавања > Форум Дискусије, моћи ћете да примените више правила као што су забране измена коментара или постова након одређеног времена, дозволите гостујућим корисницима без налога да креирају дискусије или коментаре, омогућавајући члановима да се претплаћују на форуме и још много тога.

Заиста је моћна карактеристика која вашу друштвену мрежу може одвести на други ниво. Посебно је корисно за веб сајтове за е-учење на којима желите да ваши ученици могу заједно да разговарају о темама.

Ин Опције теме > Форумс, моћи ћете да прилагодите форуме тако што ћете променити изглед, користити прилагођену слику банера, додати наслов и опис форума итд..

Оно што је такође у реду с тим јесте то што свака друштвена група може створити свој форум, а може створити и више њих. На пример, за друштвену групу „Графички дизајн“, они могу имати следеће дискусије на форуму:

форумска расправа о друштвеним групама

Везе чланова

Чланови се такође могу међусобно повезати тако што ће послати захтев за везу слично као на Гоогле+ или захтев за пријатељство на Фацебооку.

Сваки профил члана имаће а Повежи се дугме поред фотографије профила. Чланови могу да кликну на ово дугме да би послали захтев за везу.

плаво дугме за повезивање на корисничким профилима

Након што члан пошаље захтев за везу, постојат ће опција да га откаже.

Чланови ће видети овакво обавештење када је неко послао захтев за везу:

обавештење о позиву за повезивање

Ову функцију можете да омогућите у БуддиБосс > Компоненте > Везе чланова.

Мрежна претрага

Још једна од погодних функција је мрежна претрага у којој корисници могу претраживати читаву мрежу за постове у једној траци за претрагу.

мрежна претрага

Можете изабрати које врсте постова можете тражити. Да бисте то урадили, идите на БуддиБосс > Подешавања > Претрага. Овде можете направити одређене постове или информације које се могу претраживати попут имена чланова, адресе е-поште, корисничког имена, текста параграфа, бројева, дискусије, одговора и још много тога.

Пошаљи позивнице е-поштом

БуддиБосс такође омогућава члановима да шаљу е-пошту позивницама свима који желе да се придруже мрежи, било да су то њихови сарадници, пријатељи или породица. Све што требају имати су име и адреса е-поште позиваоца.

Ево како чланови могу да шаљу позивнице путем е-поште:

слање позивница путем е-поште

Такође можете да изаберете да ли желите да чланови могу да промене наслов и тело своје поруке е-поште БуддиБосс > Подешавања > Позива.


Прилагођавање ваше теме

Следећи корак је започети прилагођавање теме како би она изгледала баш онако како желите. БуддиБосс тема пружа пуно могућности прилагођавања тако да можете пружити маркирано, пријатно искуство својим члановима.

Креирање менија за навигацију

Прва ствар коју желите да креирате су навигациони мени, јер то је првенствено начин на који ћемо обилазити веб локацију.

Постоје два главна менија које можете да креирате помоћу Будди Босс теме: мени насловне траке и мени БуддиПанел..

насловна трака и мени БуддиПанел

Мени насловне траке

Мени насловне траке је мени у вашем заглављу. Да бисте креирали мени насловне траке, идите на ВордПресс бацкбацк, помичите показивач миша Изглед, и кликните Мени. Тада ћете видети поље где можете да укуцате Назив менија. Упишите назив менија, нешто попут „Менубар Мену“ (Мени насловне траке) и кликните на Креирајте мени.

како креирати мени

Тада ће вам се приказати листа страница које можете додати у свој мени. Означите поља шта желите да додате и притисните Додај у мени. Тада ћете видети траке испод наслова свог менија које можете превући и испустити како бисте преуредили редослед. Такође можете да креирате подставку за сваку страницу увлачењем траке.

На Подешавања менија у доњем делу, не заборавите да кликнете Насловна трака.

креирање менија насловне траке

С већином других тема нећете имати много слободе у погледу изгледа заглавља, али тема Будди Босс даје вам више опција за прилагођавање заглавља и подножја.

Опције за прилагођавање заглавља можете пронаћи у БуддиБосс > Опције теме. У овом одељку ћете моћи да отпремите свој логотип, промените изглед заглавља, па чак и промените његову боју. Касније ћу вам показати детаљније различите ствари које можете да урадите у опцијама теме.

БуддиПанел Мену

БуддиПанел мени је лепа карактеристика ове теме која додаје доживљају веб локација на друштвеним мрежама. Да бисте креирали БуддиПанел мени, идите на ВордПресс Дасхбоард > Изглед > Мени. Наставите да креирате нови мени и додијелите му наслов.

На левој страни кликните на Будди Босс и означите поља за ставке које желите да буду приказане у менију БуддиПанел. Кликните на Додај у мени, и у Подешавања менија можете одабрати да ли желите да овај панел прикажете и пријављеним корисницима и одјављеним корисницима. Лично мислим да има смисла креирати другачији панел за ове две врсте корисника. Тако да ћу у овом примеру приказати само пријављеним корисницима.

БуддиПанел подразумевано изгледа невероватно и постоји много више што можете да урадите да бисте га прилагодили.

За једну, можете променити икону ставки свог менија у БуддиПанел одмах унутар прозора Мени одељак. Да бисте то учинили, кликните падајућу ставку менија и кликните икону. Тада ћете видети скочни прозор са пуно икона за избор. Ово је прилично цоол додата функција БуддиБосс платформе која олакшава прилагођавање вашег БуддиПанел менија.

мењање икона менија БуддиПанел

Такође можете променити боју БуддиПанел, а то ћу показати у каснијем одељку.

Постављање почетних и блоговских страница

Након што су ваши менији готови, требали бисте и да поставите своју почетну и блог страницу. Почетна страница је прва ствар коју чланови виде када су пријављени на вашу веб локацију. Можете одабрати да приказујете вести, временску траку, директориј чланова, блог или листу курсева.

Да бисте поставили почетну и блог страницу, идите на ВордПресс контролна табла > Подешавања > Читање. Једном када сте тамо, одаберите Статичка страница као почетну страницу и подесите било коју страницу коју желите као почетну и блог страницу.

подешавање почетне и блоговске странице

Као пример, ако одаберете Најважније вести као почетну страницу, ово је прво што ће чланови видети једном када су пријављени:

вест као насловна страна

Сада имате зид активности налик Твиттер-у који се аутоматски попуњава недавним активностима на вашој веб локацији. Чланови могу уписати статус и некога споменути користећи @, додали фотографију или ГИФ и приложили емојис. Такође могу да га одаберу на свом профилу или у групи. То је прилично кул.

Наравно, можете додијелити другу страницу као своју насловницу у зависности од ваших потреба и жеља.

Постоји још неколико ствари које можете урадити са својом насловницом. Ако одете на контролну таблу ВордПресс-а и кликнете Пагес, видећете списак свих својих страница, укључујући тренутно додељену насловну страну. Кликните ту страницу да бисте ушли у Гутенберг-ов уредник.

Насловна страна

Када уђете, ако кликнете Атрибути странице, видећете падајући приказ три опције предлошка:

промена изгледа странице

Страница са целовитим екраном уклониће заглавље и бочну траку, док без бочне траке очигледно уклања бочну траку. Играјте се са овим опцијама док не пронађете изглед који вам је дражи. То можете учинити и са свим осталим страницама. Дакле, ако желите да направите маркетиншку страницу на којој нема ометања попут заглавља и бочних трака, начин рада на целом екрану је одлична опција.

Ако желите да додате бочну траку на своју насловну страну (или било коју другу страницу), идите на ВордПресс контролна табла > Изглед > Видгети.

виџете и бочне траке

Да бисте додали виџет на бочну траку, једноставно га превуците и испустите унутар бочне траке. Можете му доделити име и извршити друге измене.

У овом примјеру желим додати бочну траку на своју почетну страницу Невс Феед-а. Бочне траке за ту страницу су означене Активност -> Лево именик (бочна трака се појављује на левој страни) и Активност -> Право име (бочна трака се појављује на десној страни). Најбољи део је што могу да користим обе бочне траке ако то желим. Ево примера како то да урадите:

додавање бочних трака

Оно што ми се свиђа у овом процесу је то што не форсира нови начин обављања ствари. Ако сте већ навикли да користите ВордПресс, његове видгете и уређивач садржаја, већину ових ствари моћи ћете да радите са лакоћом. Иако је још боље имати све ове могућности прилагођавања у само једном, обједињеном одељку за сваку страницу, барем платформа не намеће ново сучеље за кориснике којима ће требати одређено време да науче.

Што се тиче странице блога (и било које странице), можете прилично учинити потпуно исту ствар. Можете додати бочну траку (али можете додати само једну бочну траку) и користити било који видгет који желите.

Такође можете да промените изглед странице свог блога, али овај пут ћете то учинити унутар БуддиБосс-а. Иди на БуддиБосс > Опције теме > Блог. У Изглед архива блога, видећете три опције: листу, зидање или решетку.

изглед архива блога

Лично ми се највише свиђа зидање, али на вама је стварно. Погледајмо брзо како се разликују три изгледа:

различите предлоге странице блога

Можете прилагодити чак и са својим појединачним страницама на блогу. На примјер, можете промијенити изглед истакнуте слике, омогућити / онемогућити ауторски оквир и омогућити / онемогућити типке за дијељење на друштвеним мрежама. Ово је посебно уредно јер не морате да користите други додатак за друштвено дељење. Иако се сами тастери не могу изменити, то је боље него ништа и мање је брига.

Само истражите Блог одељак под Опције теме, испробајте ствари и погледајте која подешавања најбоље раде за вас.

Опције теме

Неколико пута сам споменуо Опције тема у претходним одељцима и овде можете да се бацате на парчиће и комаде и прилагодите како ваша веб локација изгледа од типографије до боја. Нећу да вам покажем све што овде можете да урадите, ове туторијале постоје управо из тог разлога, али даћу вам преглед занимљивих начина на које можете прилагодити своју тему.

Само иди на то БуддиБосс > Опције теме да бисте видели доступне опције прилагођавања тема.

Лого

Одељак за постављање логотипа овде је врло корисник-пријазан јер садржи разне опције. Са већином тема ваше могућности прилагођавања логотипа су врло ограничене, али помоћу БуддиБосс теме можете да урадите неколико различитих ствари.

додавање логотипа

Можете да омогућите или онемогућите логотипе за радну површину и мобилне уређаје. Можда се питате зашто би то требало да буде опција, али неки људи не желе да логотип буде мобилни јер је превише велик и омета корисничко искуство.

Ако БуддиБосс омогућите логотип мобилног телефона, моћи ћете да пошаљете други са мањим димензијама. Такође можете да подесите његову величину.

Хеадер

Прије сам рекао да можете учинити много више са својим заглављем, а ово је мјесто гдје то можете учинити.

Можете бирати између три опције изгледа, нешто што вам већина других тема не даје. Можете одабрати да ваш логотип буде на левој страни заглавља, у средини или на БуддиПанел. БуддиПанел је боља локација за ваш лого ако је висок и треба вам више простора.

прилагођавање заглавља

Такође можете да омогућите лепљиво заглавље, то је заглавље које се забија на врху странице док се корисници крећу.

Друга ствар коју можете подесити су висина заглавља, омогућавање / онемогућавање сенке и промена тастера који се приказују у десном углу заглавља.

Једино што недостаје је могућност додељивања различитог заглавља различитим страницама, јер понекад то желите да бисте могли да учините.

БуддиПанел

Овде можете омогућити или онемогућити БуддиПанел. Имајте на уму да ће бити видљив само ако сте за њега креирали мени Изглед > Мени.

Такође можете да изаберете да га прикажете на левој или десној страни екрана.

Сидебарс

Ако желите да будете у могућности да промените положај бочних трака различитих страница, то можете да урадите. Имате могућност да прикажете бочну траку страница на левој или десној страни са само једним кликом.

Типографија

За промену типографије ваше веб локације потребни су додатни додаци за многе теме, али БуддиБосс тема долази са уграђеним алатком за прилагођавање типографије Гоогле Фонтс где можете бирати између стотина фонтова за своју веб локацију.

Можете одабрати типографију за наслов странице (ако је лого онемогућен), тело и наслове (Х1 до Х6). Такође можете да промените тежину и стил фонта, подскупове и величину фонта. А будући да можете да поставите различиту типографију за сваки наслов, то вам даје много више могућности прилагођавања.

Стилинг

Стилинг је место где можете да мењате шему боја као и боју заглавља, БуддиПанел, подножја и тела. Оно што највише волим код овога је то што можете променити боју скоро било ког дела веб странице, чинећи супер лако остати веран бојама свог бранда.

Као пример, ево како променити боје вашег заглавља:

промена боје заглавља

Постоји много више што можете да учините на дизајнирању веб странице, а мислим да ћете се забављати истражујући своје опције.

Блог

Већ сам показао да можете бирати између три изглед странице блога. Заправо постоји пуно других доступних опција за прилагођавање странице вашег блога. На пример, можете променити начин приказивања истакнуте слике. Можете такође омогућити / онемогућити сродне постове, ограничити број повезаних поступака који су приказани, онемогућити / омогућити поље аутора блога и додати кратки код за билтен.

Иако постоји пуно опција, неке су функције и даље ограничене. На пример, опције за приказивање истакнутих слика нису довољно флексибилне. Не постоји опција за приказивање наслова поста на врху истакнуте слике или додавање прекривача.

За тијело поста на блогу нема начина да промијените размак између линија или прилагодите ширину подручја садржаја.

Такође не постоји начин да се промени начин приказивања повезаних чланака. Ако желите да их прикажете као листу са малим истакнутим сликама, нема начина да то учините.

Постоји и опција да омогућите лебдеће друштвене везе, тако да више нећете морати да користите додатак треће стране. Једина мана је то што нећете моћи да промените изглед икона. Изгледа прилично уредно као и свеједно, тако да није толико велики проблем. Али ако могу додати још опција прилагођавања лебдећим иконама друштвених деоница, то би било сјајно.

Страница за пријаву / регистрацију

Још једна одлицна функција је могућност прилагођавања странице за пријаву / регистрацију тако да одражава вашу марку, а не само уобичајену област за регистрацију / регистрацију ВордПресс-а..

Страница за пријаву / регистрацију може се обликовати тако да има прилагођену позадинску слику која изгледа одлично. Такође можете додати наслов и опис текста као прекривање слици. Ограничење у подешавањима мислим да можете приказивати исту поруку само за странице за пријаву и регистрацију, док понекад можете приказати различите поруке за ове различите странице. На пример, уместо да кажете „Придружите нам се!“ на страници за пријављивање, има смисла рећи „Добро дошли назад!“

Ево примера како можете да прилагодите страницу за пријаву:

прилагођавање странице за пријаву

Остале ствари које можете да урадите у Опцијама тема:

 • Прилагодите своју 404 страницу
 • Поиграјте се подножјем (у њега можете додати видгете, променити боје, додати кратак код попут пријаве за билтен, друштвене везе, променити налепницу (белу ознаку) итд.)
 • Додајте прилагођене кодове
 • Смањите ЦСС и Јавасцрипт
 • Омогућите режим одржавања
 • Подесите задате слике корица за корисничке профиле
 • Прилагодите форуме (промените изглед, користите банер слику, додајте наслов форума и опис итд.)

Све у свему, опције прилагођавања доступне у опцијама теме прилично су напредне, али једноставне за подешавање. Нису потребни додатни додаци или кодирање да бисте променили типографију, променили заглавља, променили боје и друго.


Продајте свој садржај помоћу БуддиБосс + ЛеарнДасх

Осим што имате интернетску заједницу, свој садржај на вашој веб локацији можете и продавати интегришући БуддиБосс тему са ЛеарнДасх-ом..

Ако већ користите ЛеарнДасх, добра вест је да је БуддиБосс предузео додатне кораке како би обезбедио да су њихова платформа и тема савршено интегрисане са ЛеарнДасх-ом. То олакшава продају садржаја и изградњу заједнице око тих садржаја.

Ако нисте упознати са ЛеарнДасх-ом, ВордПресс додатак за систем за учење омогућава вам да креирате, угостите и управљате онлајн курсевима на једном месту. Ово је премиум додатак који морате купити посебно. Интегришући га у ВооЦоммерце, своје курсеве можете продавати уз једнократну накнаду или уз претплату.

ЛеарнДасх је сам по себи тако невероватан додатак. Има моћан уграђени програм за прављење курсева који можете користити за прављење курсева од почетка, креирање квизова и задатака, креирање прилагођених сертификата и још много тога. Можете да понудите курсеве бесплатно или једнократно или понављајући. Могућности су безбројне за ЛеарнДасх.

Иако нећу детаљније да креирам курс у ЛеарнДасх-у (можете прегледати мој преглед ЛеарнДасх-а овде), оно што желим да вам покажем је како можете да прилагодите начин на који се налази листа са курсевима и појединачни курс странице изгледају као.

Интегрисање ЛеарнДасх-а

Да бисте почели да користите ЛеарнДасх, идите на Додаци > Додај нови и инсталирајте и активирајте ЛеарнДасх.

Након инсталирања ЛеарнДасх-а, нова страница са УРЛ-ом „иоурдомаин.цом/цоурсес“ биће аутоматски креирана.

На овој страници чланови ће моћи да виде све доступне курсеве на вашој веб локацији. Нећу детаљно да објашњавам како креирати курс у ЛеарнДасх-у (можете погледати мој преглед ЛеарнДасх-а овде), али оно што желим да вам покажем је како можете да прилагодите начин на који се налази листа са курсевима и појединачни курс странице изгледају као.

Али пре свега, идите на ЛеарнДасх > Подешавања и постарајте се да Активни предложак у вашем ЛеарнДасх је ЛеарнДасх 3.0 а НЕ Легаци. ЛеарнДасх 3.0 је новоизвођена верзија која чини да свака страница курса изгледа невероватно право од шишмиша, тако да нећете морати да радите широко прилагођавање.

Прилагођавање странице са курсевима

Једном када се ЛеарнДасх инсталира и активира, ако пређете на БуддиБосс > Опције теме, видећете да постоји нови одељак под називом ЛеарнДасх:

ЛеарнДасх у опцијама тема

Ево места где можете да се играте како изгледа страница са курсевима. Можете омогућити филтер категорија, што ће омогућити члановима да виде курсеве под једном категоријом. У пољу Таксономија можете одабрати да ли ће корисници моћи да филтрирају по категорији или ознакама.

Такође можете омогућити филтрирање инструктора који ће корисницима омогућити да виде све курсеве инструктора. Ако сте једини инструктор, без овог филтера можете и без њега.

Такође можете одабрати да прикажете аутора курса и датум креирања на курсевима, предавањима или темама.

Ево како изгледа страница са индексом курса и разне опције филтрирања и прегледавања које су доступне корисницима:

страница са индексом курса

Као што видите, чланови могу да виде у које курсеве се уписују, а на које нису уписани и који курсеви још нису започели. Такође су приказане траке напретка.

У овом тренутку, добра је идеја додати ову страницу у свој заглавни мени како би чланови лако дошли овде.

Прилагођавање странице курса

Можете да прилагодите како свака појединачна страница курса изгледа тачно у ЛеарнДасх-у. Можете додати наслов, кратак опис, слику корице, истакнуту слику и још много тога.

Да бисте прилагодили страницу курса, идите на ЛеарнДасх > Курсеви и кликните на курс који желите да прилагодите. Бићете преусмерјени у уредник Гутенберга где ћете моћи да додате или измените наслов и опис курса.

На десној страни, ако се крећете према доле, видећете опције за учитавање насловне слике и истакнуте слике. Ово су сјајни начини да побољшате страницу курса и учините је привлачнијом за своје полазнике.

БуддиБосс-ова додатна карактеристика је могућност постављања видео снимка уместо истакнуте слике. Ево како то учинити:

подешавање прегледа видео курса

Једном када чланови покрену курс, биће преусмерени на страницу са лекцијама. ЛеарнДасх долази са функцијом која се зове Фоцус Моде која уклања све дистракције попут менија и бочних трака како би се ученици могли фокусирати на лекцију. Када се користи са БуддиБосс, овако изгледа начин фокусирања:

Начин фокусирања ЛеарнДасх-а

Примјетите да је нестао изборник насловне траке, па страница неће бити претрпана.

Унутар странице предавања постоји много цоол опција за побољшање искуства ученика. Они могу прелазити између светлог и тамног режима како би одговарали различитим условима осветљења и ушли у режим целог екрана за још већи интерфејс без ометања.

Повезивање курсева са друштвеним групама

Још једна одлицна ствар коју можете да урадите са БуддиБосс-ом и ЛеарнДасх-ом је креирање поставке у учионици повезивањем курсева Леарндасх-а и друштвених група. На овај начин, друштвена група може функционисати као учионица у којој корисници (студенти) могу да приступе курсевима на једном месту.

Бићете у могућности да доделите организаторе / наставнике за сваку друштвену групу, а можете да повежете више од једног курса са неком друштвеном групом.

Процес је заиста једноставан и лак за извођење. Ако вас занима ова функција, можете погледати свеобухватни Приручник направио БуддиБосс да научи како је то урађено.


Интегришите се са више ВордПресс додатака

БуддиБосс тема је такође компатибилна са већином добро кодираних ВордПресс додатака, што вам даје пуно могућности шта можете да радите са својом веб страницом.

Гамифицирање корисничког искуства

Гамифицирање корисничких искустава је одличан начин за подстицање сталног коришћења и ангажовања ваше мрежне заједнице. На пример, да бисте охрабрили кориснике да се придруже форумским дискусијама, можете доделити бодове за сваки одговор или дискусију коју започну. Потом те тачке можете на неки начин учинити откупљивим.

Ако желите да гамификујете своје чланове, можете да интегришете БуддиБосс са ГамиПресс-ом. ГамиПресс је бесплатни ВордПресс додатак који вам помаже да доделите бодове корисницима за интеракцију са вашом веб страницом, доделите им значке за достигнућа и омогућите систем рангирања да мотивише кориснике да испуне све захтеве.

Сектор за објављивање посла

Ако градите заједницу професионалаца у ниши или одређеном сектору, одељење за посао је одличан начин да додате вредност својим члановима. Велики је магнет за кориснике и мотивисаће кориснике да се враћају на вашу веб локацију.

БуддиБосс можете интегрисати са ВП Јоб Манагер-ом, бесплатним додатком, да бисте створили одељак за објављивање посла унутар веб локације.

Једном када инсталирате и активирате ВП Јоб Манагер, видећете ново поље на левој страни плоче на ВордПрессу под називом Огласи за посао. Овде можете конфигурисати подешавања додатка.

Додатак аутоматски ствара три странице: контролну таблу посла, страницу постављање посла и страницу послова. Ево како изгледају ове странице, као и узорак објављивања посла:

Огласи за посао

Ако желите да апликанти могу да се пријаве са обрасцем, морате да купите додатак. Можете пронаћи више додатака у Огласи за посао > Додаци.

Направите календаре догађаја

Ако редовно организујете догађаје за своју заједницу, креирање календара који приказује заказане догађаје је одлична идеја за задржавање корисника мреже у петљи. Да бисте креирали календар догађаја, потребан вам је ВордПресс додатак за календар, као што је Евент Цалендар Про.

Уз Цалендар Цалендар Про, не само да ћете моћи да правите календаре догађаја, већ можете продавати улазнице и резервисати резервације директно на својој веб локацији.

Креирајте апликацију за мобилне уређаје

Уз уску интеграцију са АппБосс-ом, можете да креирате мобилну апликацију за своју друштвену мрежу. Сви подаци са радне површине су синхронизовани са апликацијом, тако да када корисници морају да напусте сесију на радној површини, могу да се изборе тамо где су стали у апликацији. Такође ћете моћи да шаљете пусх обавештења.

Ово је сјајно средство за веб странице за е-учење како би њихове течајеве учинили доступнијим мобилним корисницима и повећали стопе ангажованости корисника.


БуддиБосс: Цене

Када погледате све ствари које можете да урадите са БуддиБосс-ом, и када погледате његову цену, тешко је не запрепастити се у каквој је крађи. Уз годишњу накнаду од 228 долара, моћи ћете да направите снажно сајт за друштвене мреже за свој бренд. Додајте само 60 долара и моћи ћете да правите 5 веб локација годишње. И имат ћете приступ свим карактеристикама теме – нису потребни додатци.

БуддиБосс цене

Ако сте заинтересовани за подешавање, дизајн или миграцију веб локације за вас, мораћете да платите једнократну накнаду за подешавање 00 плус / месечно. Ако желите да користите готову апликацију за мобилне уређаје, једнократна накнада за подешавање попела се на 8000 УСД, а месечна накнада на 249 УСД.

Ако желите да будете у могућности да га испробате и уверите се да не задовољава ваше потребе, можете да искористите њихову 14-дневну гаранцију поврата новца.


БуддиБосс: Подршка

Подршка се пружа само преко једног канала, Службе за помоћ. Тренутно не нуде подршку путем других канала као што су друштвени медији и е-пошта, тако да је једини начин да добију помоћ предајом карте на њихов Деск Хелп.

Ово је помало разочаравајуће, јер је већ 2019. године, предузећа би требало да имају вишеканалну подршку која задовољава купце тамо где су. На пример, апликације за ћаскање уживо пружају клијентима много бржи начин да добију помоћ од достављања карте.

Дакле, у погледу подршке, БуддиБосс може да се побољша у скоковима и границама додавањем више начина да клијенти добију помоћ.


БуддиБосс преглед: шта ми се свиђа у вези с тим

 • Објединио је моћне функције друштвеног умрежавања попут приватних порука и друштвених група под једним кровом, што чини лакшим него икад досад изградњу интернетске заједнице.
 • Савршено се интегрише са ЛеарнДасх и многим другим ВордПресс додацима, укључујући градитеље страница као што је Елементор Про.
 • Прилагођавање тема је обимно са много више могућности од осталих премиум тема.
 • Врло је јефтино с обзиром на то колико су напредне функције које он пружа.

БуддиБосс преглед: шта ми се не свиђа у вези с тим

 • Може бити тешко научити конопце и мораћете гледати туторијале да бисте утврдили како то функционише.
 • Подешавања се испрва осећају по целој локацији, не можете да нађете где је нешто, додајући осећај за нове кориснике.
 • Неким функцијама недостају опције прилагођавања.

БуддиБосс преглед: завршне мисли

БуддиБосс тема предаје водећу ВордПресс тему за креирање сајта за друштвено умрежавање. На тржишту не постоји буквално ништа друго.

Његова интеграција са БуддиБосс Платформом, додатком који је развила иста компанија, обједињује све функције и компоненте на једном месту и елиминише потребу за додацима и додацима. Ако тражите најлакши, али најнапреднији начин да направите веб локацију друштвене мреже коју можете проширити низ пут, БуддиБосс тема и платформа су све што вам треба.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map