МаилерЛите преглед 2020

МаилерЛите: Преглед

МаилерЛите је веб алат за маркетинг путем е-поште који верује више од 600.000 корисника широм света. Покренут 2010. године, овај софтвер за маркетинг путем е-поште има за циљ да помогне фрееланцерима и малим и средњим предузећима да уживају у маркетиншким пакетима путем е-поште по приступачним ценама.


Међу главним предностима МаилерЛите-а су једноставност употребе, прелепи дизајн е-поште и билтена и одлична корисничка подршка. Упркос својој једноставности, МаилерЛите се може похвалити мноштвом врхунских карактеристика и интеграција.

Честа тема са софтвером за маркетинг путем е-поште

Са толико много алата за маркетинг путем е-поште који данас нуде готово исти сет стандардних функција, избор добре би зависио од вашег буџета. Постоје врхунски алати који нуде робуснији скуп функција, али очекују да ће доћи по високој цени. С друге стране, неки су алати бесплатни или јефтинији, али функције које нуде су прилично основне.

МаилерЛите је један од ријетких алата за маркетинг путем е-поште који има лијеп спој функција и приступачне цијене.

Кључне карактеристике МаилерЛите-а

Кључне карактеристике МаилерЛите-а могу се категорисати у следеће:

 • Прављење кампања
 • Управљање претплатницима
 • Грађевински облици
 • Аутоматизација
 • Интеграције

Овим функцијама можете приступити у менију контролне табле, а неке су доступне и на страници добродошлице. У следећим одељцима прећи ћемо на детаље ових функција.

Страница добродошлице МаилерЛите.

1. Кампање

МаилерЛите ће вам омогућити да направите прелепе и конвертирајуће кампање е-поште за свој нови блог блог, вебинар или друге догађаје. Можете започети једну кампању тако што ћете на менију контролне табле открити „Кампање“, а затим кликните „Креирај кампању“. Овој функцији „Кампање“ такође се може приступити на почетној страници.

МаилерЛите кампање

Добиће вам четири врсте кампање које можете изабрати:

 • Редовно: Класична емаил адреса.
 • А / Б сплит: Поделите тест два различита формата е-поште. Помоћу ове функције можете одредити најбољу конфигурацију кампање која ће се претворити више од осталих.
 • Аутоматско поновно слање: Помаже поново послати претходне кампање претплатницима који нису отворили или кликнули ваше поруке е-поште. Предмет и садржај е-поште која ће се поново послати могу бити персонализовани тако да мотивишу претплатнике да остану повезани са вама.
 • РСС кампања: Понављајућа се кампања за аутоматско слање РСС пусх е-порука сваки пут када сте објавили нови пост.
МаилерЛите Одаберите врсту кампање

Стварање редовне кампање

Хајде да пређемо на процес прављења редовне кампање. Након одабира редовне кампање, бићете упитани да ли желите почети од нуле или не. Ако вам се свиђа нови почетак, од вас ће се затражити жељени уређивач: нови или класични драг-анд-дроп, богат текст или прилагођени ХТМЛ.

МаилерЛите кампање 1 Дизајн е-поште 1

Покушао сам класични едитор за превлачење и испуштање и сматрам да је то глатко. Скуп блокова садржаја на бочној траци покрива већину ствари које ће вам требати, попут видео записа, слика, потписа, РСС ставки, дугмади и друштвених веза. Уређивач такође прати промене тако да ће исправљање грешака бити лаган. Такође постоји галерија која ће вам омогућити да одаберете слике без напуштања уредника. Још једна јединствена карактеристика је та што можете додавати Фацебоок постове директно у своју е-пошту.

МаилерЛите кампање Креирајте садржај е-поште

Главни цртеж уређивача превлачења и пребацивања је да вам неће требати ХТМЛ или било које знање кодирања да бисте га могли користити. Међутим, ако желите да радите са ХТМЛ-ом, једноставно можете прећи на прилагођени ХТМЛ уређивач.

Ако почетак испочетка није нешто што желите, можете одабрати предложак или поново користити неку од својих одабраних порука е-поште. Нажалост, предлошци су доступни само претплатницима који плаћају услугу.

МаилерЛите кампање 2 Дизајн е-поште 2

Након што дизајнирате е-пошту са уређивачем или обрасцем, кликните на „Готово уређивање“ и изаберите групу или сегмент претплатника. (Имајте на уму да се група разликује од сегмента о коме ћемо говорити у следећем одељку „Управљање претплатницима.“)

Примаоци кампања за МаилерЛите кампање

Тада ће се од вас тражити да прегледате и потврдите кампању. Завршни корак је заказивање ваше кампање.

Распоред кампања за МаилерЛите

Преостале три врсте кампање – А / Б подела, аутоматско слање и РСС – следите кораке редовне кампање, са неким додатним опцијама.

2. Управљање претплатницима

Сегменти и групе

Слање једне генеричке поруке е-поште свим својим претплатницима је не-не у маркетингу е-поште. Ако желите да повећате стопе отворености, кликова и конверзија, неопходно је да персонализујете кампање. Због тога своје претплатнике морате сврстати у различите персоне што је више могуће.

Већина алата за маркетинг путем е-поште то ради кроз „ознаке“, али МаилерЛите користи „сегменте“ и „групе“. Ако мислите да су сегменти и групе слични концепти, имајте на уму да МаилерЛите третира ово двоје различито. А то чини МаилерЛитеов приступ прилично збуњујући.

Ако кликнете на „Претплатници“, видећете две одвојене картице за „Сегменти“ и „Групе“.

Страница претплатника МаилерЛите

Хајде да разговарамо о сегментима. Сегменти су засновани на различитим правилима. Претплатници ће бити укључени у један сегмент ако испуњавају правила која сте дефинисали за тај сегмент. Можете комбиновати правила или поставити алтернативно правило. Постављање правила ће изгледати овако:

Сегменти претплатника МаилерЛите

Групе, с друге стране, су оно што можемо изједначити са „ознакама“ других алата за маркетинг путем е-поште. Групе можете ажурирати ручно или помоћу правила за аутоматизацију. (Погледајте доњи одељак „Аутоматизација“ да бисте сазнали више о аутоматизацији.)

Групе претплатника МаилерЛите

Захваљујући МаилерЛите-овој помоћи, постоји додатни водич који ће вам помоћи да разликујете сегменте и групе. Иако сегменти и групе могу бити збуњујуће за употребу, ове две опције пружају вам нови начин да даље категоризирате своје претплатнике и направите персонализованије кампање. Ако сте и даље преоптерећени, можете се одлучити да нећете користити сегменте или групе, јер су ове две ствари опционалне.

Групе претплатника МаилерЛите вс сегменти

Поља, статистике и чишћење је неактивно

Ове три су преостале картице у одељку „Претплатници“. У одељку „Поља“ МаилерЛите је овде већ навео своја поља, попут е-поште, имена, презимена, компаније и државе. Такође можете да креирате прилагођена поља у овом одељку било преношењем ЦСВ датотеке са листе својих претплатника или ручним додавањем нових поља. Поља су корисна за изградњу образаца.

Поља претплатника МаилерЛите

„Статистика“ пружа различите статистике, укључујући просечне стопе отворених, кликова, претплата и одјаве.

Статистика претплатника МаилерЛите

И на крају, картица „Очистите неактивне“ омогућава вам уклањање неактивних чланова који су на вашој листи више од шест месеци, али нису отворили ниједну вашу е-пошту.

Чишћење претплатника на МаилерЛите неактивно

3. Обрасци

Произвођачи образаца МаилерЛите-а омогућују вам да направите уграђене обрасце, скочне прозоре и одредишне странице.

Уграђени обрасци

Стварање новог обрасца, именовање обрасца и одабир групе претплатника – ово су први кораци у изради уграђеног обрасца. МаилерЛите ће вас довести до странице на којој на картици „Дизајн“ можете да измените изглед обрасца за претплату и поруке о успеху. Као што видите на сликама у наставку, уграђени обрасци су основни, а не постоје расположиви предлошци за прилагођавање.

Претплатите се на МаилерЛите обрасце
Успешни МаилерЛите обликује успех

Затим можете поставити уграђени код на своју веб локацију тако да се образац појави на одабраним страницама. Такође можете да конфигуришете функције обрасца помоћу картице “Подешавања”.

Поставке обрасца за уграђени образац МаилерЛите

Попупс

Кораци за креирање, именовање и одабир групе претплатника за нове скочне прозоре слични су кораку уграђених образаца. Међутим, за разлику од уграђених облика, скочни прозори имају шаблоне за избор.

МаилерЛите Формс Попуп Изаберите предложак

МаилерЛите ће вас превести на другу страницу на којој можете променити дизајн искачућег обрасца и поруке о успеху.

Попуп 1 дизајна облика МаилерЛите
МаилерЛите Облици Дизајн Попуп 2
Попуп 3 дизајна облика МаилерЛите

То није све. МаилерЛите нуди додатне опције за контролу понашања скочног прозора преко картице „Подешавања“.

МаилерЛите Формс Десигн Попуп 4

Почетне странице

Ако још нисте импресионирани уграђеним формуларима и програмом за израду скочних прозора, можда вас уређивач одредишне странице – јединствена карактеристика МаилерЛите – може учинити верником.

Након што креирате нову одредишну страницу, додијелите јој име и одаберете групу претплатника, од вас ће се тражити да одаберете предложак. Тренутни избори укључују: е-књигу, е-курс, позивницу, пред почетак, вебинар, „ускоро стиже“, генерирање и производ производа. Иако је тренутно мало избора, то би требало бити довољно за почетак стварања одредишне странице.

МаилерЛите обрасци одредишне странице Одаберите предложак

Испробао сам предложак вебинара. Уредник МаилерЛите-а понудио је 17 градивних блокова плус додатне могућности стилирања за изградњу и модификацију и моје одредишне странице и поруке о успеху.

МаилерЛите обрасци дизајна одредишни Паге 1
МаилерЛите обрасци дизајна одредишта Страница 2
МаилерЛите обрасци дизајна одредишта Страница 3

Штавише, ту је следећи одељак где можете да оптимизујете своју нову одредишну страницу у СЕО сврхе.

МаилерЛите обрасци Подешавања одредишне странице

Импресивно је што МаилерЛите нуди начин да се изгради ова три облика – уграђени обрасци, скочни прозори и одредишна страница – чак и за њену бесплатну верзију. Можете чак и да упоредите боје и остале елементе за обликовање како бисте ове форме прилагодили вашој марки. Док други пружаоци услуга е-поште нуде функције изградње обрасца, можда ћете морати да платите за прављење образаца.

4. Аутоматизација

Аутоматизација е-поште једна је од корисних функција МаилерЛите-а и користи се за креирање радних токова на основу радњи кампање. Неки примери акција су: претплатници који отварају и кликају на везе, претплатници се придружују листи, претплатници ажурирају једно или више поља контаката или претплатници надолазе са фреемиум-а на плаћени план. Аутоматизација МаилерЛите-а је уредна, једноставна и лака за кретање. Такви се описи не могу рећи за аутоматизацију другог софтвера за маркетинг путем е-поште.

Да бисте креирали нову аутоматизацију, прво креирајте радни ток, а затим подесите окидач радног тока. Након подешавања окидача, можете да додате кораке, попут слања е-поште или додавања кашњења, стања или радње. На пример, можете да креирате подружнице да / не на различитим тачкама за слање засебних е-порука када год претплатници испуњавају или не испуњавају одређене критеријуме. Такође можете да употребите аутоматизацију за подешавање аутоматски одговора и ажурирање група.

Окидач радног тијека подешавања аутоматизације МаилерЛите

Иако МаилерЛите има вишеструку аутоматизацију за безброј могућности, још увек није толико богат значајкама као што је АцтивеЦампаигн и друге софистициране платформе за маркетинг путем е-поште. Недостају му напредни условни елементи и неће вам дозволити да пратите интеракцију претплатника са страницама веб локације.

5. Интеграција

МаилерЛите има прилично велики број доступних интеграција. Листа је дугачка и укључује Схопифи, ВооЦоммерце, ПаиПал, Стрипе, Магенто, ВордПресс, Фацебоок, Запиер, Зендеск, ЦлицкФуннелс, Слацк, Трелло, Басецамп 3, Гоогле Доцс, Гоогле Схеетс и Гоогле Формс.

Листа интеграција МаилерЛите

Штавише, лако је интегрисати МаилерЛите са ВордПресс веб локацијама преко ВордПресс додатка. МаилерЛите такође омогућава приступ АПИ-ју програмера, што помаже његовој интеграцији са другим апликацијама.

6. Остале карактеристике

Ево и других карактеристика МаилерЛите-а:

 • Извештаји и анализе: МаилерЛите има основну функцију извештавања, али за то не постоји посебан одељак. Постоје „Статистика“ под „Претплатници“, а постоје и извештаји унутар кампања. МаилерЛите има ограничено праћење е-трговине, што се односи на ВооЦоммерце и Схопифи. Нема друштвено праћење, али има пресликавање кликова.
 • Управљање одступањима: Након једног јаког или пет меких одскока, МаилерЛите претплатнике аутоматски премешта у директоријум са којим можете управљати. Одбијене поруке е-поште догађају се када је претплатничка пошта претплатника пуна или када адреса е-поште није важећа.
 • Неограничена библиотека слика: МаилерЛите такође не намеће ограничење величине слике.

МаилерЛите Прицинг

МаилерЛите је приступачан добављач услуга е-поште. Одлично је за стартап предузећа, мала и средња предузећа и појединце који немају превише новца да потроше. Постоји пет модела цена, укључујући верзију фреемиум. Међутим, ако намеравате да користите МаилерЛите за пословну употребу, предлажем вам да кренете са планом од 10 УСД месечно како бисте могли да уживате у свим функцијама и биће вам дозвољено слање неограничених е-порука.

Ево планова цена:

 • $ 0 месечно (бесплатно): до 1.000 претплатника; до 12.000 порука е-поште месечно; са ограниченим функцијама.
 • 10 УСД месечно ($ 84 годишње): до 1.000 претплатника; неограничено слање е-поште месечно; приступ свим функцијама.
 • 15 УСД месечно (126 УСД годишње): 1.001 до 2.500 претплатника; неограничено слање е-поште месечно; приступ свим функцијама.
 • 30 УСД месечно ($ 252 годишње): 2.500 до 5.000 претплатника; неограничено слање е-поште месечно; приступ свим функцијама.
 • 50 УСД месечно (420 УСД годишње): 5.001 до 10.000 претплатника; неограничено слање е-поште месечно; приступ свим функцијама.
Годишњи план цена МаилерЛите

Ако вас занима разлика у карактеристикама бесплатних и плаћених планова, погледајте ову слику:

МаилерЛите Фрее вс Плаћени планови

повраћај новца

Претплатници могу добити поврат новца само ако МаилерЛите прекине услуге без икаквог разлога. О осталим ситуацијама ће одлучити МаилерЛите.

МаилерЛите: Шта ми се свидјело у вези с тим

Прво и најважније, МаилерЛите је прилагођен почетницима и једноставан за употребу. Свакако су ми се свидели контролна табла, градитељ превлачења и пада, велик број блокова садржаја, стварања образаца, бешавне интеграције и једноставна, а опет довољно моћна аутоматизација.

Корисничка подршка (која се састоји од е-поште и 24/7 ливе цхат) је сјајна и респонзивна. Тим може говорити 12 језика, укључујући енглески, француски, шпански, немачки, руски и холандски. МаилерЛите такође има свеобухватну базу знања.

Међутим, главна ствар која ми је гравитирала на МаилерЛите је слободан план. Иако овај план можда нема сва звона плаћених планова, њихова бесплатна опција већ укључује прилично моћну аутоматизацију и већину кључних карактеристика МаилерЛите-а. Додајте чињеницу да је првих 1.000 претплатника е-поште бесплатно. Овај бесплатни план је једноставно савршен за све који желе да пробају како функционише алат за маркетинг путем е-поште.

МаилерЛите: Шта ми се не свиђа у вези с тим

Иако МаилерЛите има корисне функције аутоматизације, и даље нема одређених окидача. Разлика између сегмената и група је збуњујућа. Доступне шаблоне, опције плаћања и алати за персонализацију су ограничени.

Највише фрустрирајући део МаилерЛите-а је поступак строгог одобрења. Иако поступак одобравања може трајати само један дан, ако ваш налог није одобрен, МаилерЛите неће пружити објашњење за неодобравање. Иако је ово можда напор МаилерЛите-а да сузбије нежељену пошту и одржи брзину испоручивања е-маил кампања, процес је и даље неугодан.

Преглед МаилерЛите: Финалне мисли

МаилерЛите је софтвер за е-пошту једноставан за употребу, са довољно функција које би требало да одговарају малим и средњим предузећима, блогерима и слободним трговцима који послују са скромним буџетом. Новајлијама и средњим корисницима са минималним знањем ХТМЛ-а или кодирања свидјет ће се преклопник и други једноставни аспекти МаилерЛите-овог интерфејса.

МаилерЛите је раван (ако не и бољи) од МаилЦхимп-а, с плаћеним МаилерЛите плановима такође су приступачнији. Бесплатни план нема све функције, али са 1.000 бесплатних претплатника и 12.000 месечних е-порука, још увек је то добар посао. МаилерЛите нуди мноштво аутоматизације за једноставне окидаче, али немојте очекивати да ће користити напредну аутоматизацију која се види у АцтивеЦампаигн-у и другим софистициранијим алатима.

МаилерЛите нуди значајно управљање списком које ће вам добро доћи у креирању персонализованијих кампања. Међутим, прављење сегмената и група може за почетак бити збуњујуће, посебно ако сте навикли да „маркирате“ друге алате за маркетинг путем е-поште. Поред тога, поступак одобрења МаилерЛите-а за нове рачуне је ригорознији од поступка других провајдера.

Дакле, да ли је МаилерЛите за вас? Ако имате ограничен буџет, али вам је потребан алат који служи више него слање кампања путем е-поште, тада би МаилерЛите одговарао рачуну.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector