Комплетан водич за ССЛ

ссл сертификатиАко никада нисте обраћали пуно пажње ССЛ (Сецуре Соцкетс Лаиер) технологија пре, ово би могло бити време да се превазиђемо гаг рефлекса на још једној техничкој скраћеници.


Ако из било ког другог разлога осим Гоогле-а, до краја 2018. године вашу веб локацију означите као несигурну, ако то не учините’не би имао овај ниво шифровања сигурност инсталиран.

Проблем просечног мрежног предузетника или продавца на мрежи је тај што раде озбиљне поређење куповине за ССЛ и веб хостинг провајдери изгледа једнако забавно колико и три пута за редом чекићем разбити свој палац.

Ево два уобичајена питања:

 • Који тип ССЛ сертификата треба да добијем?
 • Слободни су?

Не брините, господине читатељу, ми’Одговорићу на све ово и још много тога на путу да вам пружим скоро све што требате знати о ССЛ сертификатима и готово ништа што вам се не допада’т. То’наш дуговјечни начин да кажемо ми’Покушаћу да се држим важних ствари.

Шта је ССЛ сертификат?

ссл сертификат

Ово није’т врсту сертификата који виси на зиду за посао добро обављен посао.

Ову врсту сертификата читају само рачунар и сервер док преносе податке напред и назад. То додаје ниво од енкрипција то значи да се информације крећу између две тачке на Интернету сигуран од знатижељних очију.

Визуализујте куповину од компаније Амазон. Још боље је да откуцате Амазон.цом у прегледач и потражите горе у левом делу странице, у траци УРЛ-ова.

Требали бисте видети реч ‘СИГУРНО’ зеленом бојом и адреса која почиње са ХТТПС.

То додатно ‘С’ значи да је на овој веб страници на снази и да функционише ССЛ технологија, која се у позадини више удаљава заштитите број своје кредитне картице и идентификовање личних података од свакога ко би могао да се бави крађом података.

Ако слети на веб локацију која нема’немам реч ‘СИГУРНО’ или ан ‘С’ након ХТТП-а, требали бисте дуго и добро размислити пре него што унесете било коју врсту информација у било који образац који тамо пронађете. На крају ће Гоогле доћи до брендирања свих таквих веб локација црвеном бојом ‘НОТ СЕЦУРЕ’ док његов власник не инсталира важећи ССЛ сертификат.

Предности ССЛ-а – осим очигледних

Једна очигледна предност коришћења ССЛ сертификата на вашој веб локацији је да купци немају украден број своје кредитне картице. То, бре! Оне које прикупљају податке о кредитним картицама на веб локацији потребна је надзорна организација из индустрије позната као Индустрија платних картица (ПЦИ) да се одмах примени важећи сертификат, ако не и пре.

Не би требало бити изненађујуће помислити да велика, црвена „НОТ СЕЦУРЕ“ на врху веб странице неће много учинити да увери посетиоце у врсту искуства коју могу да очекују. Желите да се осећају топло, пријатно и сигурно од лажних шема и других штетних врста хакерског понашања.

И последње и свакако не најмање важно, чак и ако Гоогле се није преселио да у потпуности положите смацкдовн на веб локацијама које нису ССЛ, гигант претраживача заиста даје СЕО појачање за оне који су већ у складу са СС-омЛ. У тврдој игри обезбеђивања листе на првој страници за ваше најпрофитабилније кључне речи, требало би да искористите сваку доступну предност.

Који тип ССЛ сертификата вам је потребан?

Како ништа са рачунаром или интернетом никада не може бити једноставно, требате бити свесни, док крећете у земљу усаглашености са ССЛ-ом, да постоје три различите врсте ССЛ сертификата..

Потврђен је домен

Овом врстом „ниског уверења“, овај тип ССЛ сертификата захтева веома основни ниво сигурности у коме издавалац сертификата обично проверава само ВХОИС запис да би био сигуран да особа која подноси захтев за сертификат заиста поседује веб локацију.

Ово је најјефтинија врста усаглашености са ССЛ-ом и обично се издаје одмах по пријави. Посетиоцу који посвети пажњу на такве ствари, сертификат са ниским уверавањем не пружа ништа више него доказ да је прошао кроз кораке обезбеђења веб странице. Ово је укус ССЛ-а који добива већина појединаца који нису на мрежи како би зарадили новац. Говоримо о хобистичким блогерима итд.

Организација је потврђена

Иако је поступак добијања ове врсте сертификата сличан ономе који је повезан са валидацијом домена, прикупља се више информација, што је и разлог они се називају цертификатима високог осигурања. Поред потврде домена, компанија мора да обезбеди документацију која се тиче идентитета, посебно:

 • Име
 • Град
 • Стање
 • Земља

Додатна сигурност коју валидира ССЛ сертификат организације пружа потенцијалним посетиоцима веб странице него што то чине за дуже време обраде (неколико дана) и додатне трошкове. Ако имате неко предузеће или компанију са веб сајтом, ово је сертификат који желите.

Проширена потврда о валидацији

Као ново дете у блоку, проширени сертификат захтева све што је укључено у процес валидације организације и мало више.

У основи, морате доказати не само да имате легитимно име и адресу, већ и да сте стварна компанија која следи пословне циљеве.

Може потрајати неколико седмица док добијете ову врсту сертификата – означеног зеленим локотом у УРЛ траци – али ако’сте посао е-трговине, дон’Не сметам се са остала два. Узми овај!

Последње мисли

Желели бисмо да се позабавимо идејом бесплатни ССЛ сертификати пре него што завршимо. Проблем са било чим што бесплатно нађете на мрежи је да субјект који стоји иза њега може покренути гаму од маленог и злонамјерног трговца злонамерним софтвером до фрајера или мушкарца који жели да заради новац. Суштина је да Гоогле није велики љубитељ бесплатних сертификата и вероватно ће упутити поруку упозорења посетиоцу ваше веб локације нудећи им две могућности:

 • “Није битно, настави.”
 • „Повратак на сигурно“

Више од неколико њих ће изабрати последње, а то није добро за посао. Када дође време да се гума сретне са путем, треба узети у обзир једну ствар. Да ли кошта 5 до 10 долара месечно да бисте добили легитиман сертификат вредан повећане продаје на којој ћете вероватно зарађивати? Узећемо дивље претпоставке и рећи: “Дођавола, да!”

Неколико легитимних продавача ССЛ сертификата за почетак: ГеоТруст, ДигиЦерт, Симантец и свеприсутни ГоДадди.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map