Које су моје могућности хостинга?

врсте веб хостингаБез обзира да ли имате посао, веб локацију е-трговине или блог, једно од ваших првих разлога пре него што покушате да успоставите присуство на мрежи је која је платформа најбоља за хостинг вашег вебсајта.


Постоје десетине провајдера, великих и малих. Свака врста услуге хостинга има предности и недостатке, а за свако рјешење није одговарајуће. Који је прави избор за ваше потребе и буџет?

Шта су услуге веб хостинга?

веб хостинг за мала предузећа 1Неки збуњују платформе за веб хостинг са добављачима интернетских услуга (ИСП). Ваш веб домаћин је начин на који додајете и управљате садржајем на вашој веб локацији, а ИСП је начин на који га ви и посетиоци гледате након што је уживо.

Можете користити платформу за управљање садржајем као што је ВордПресс, која је сама по себи услуга хостинга, да постави блог или веб страница за е-трговину. Али, ако ћете водити успешан посао, потребна вам је услуга хостинга.

Избор хостинг платформе једна је од најважнијих одлука коју ћете донијети. Ваш избор, између осталог, зависи од функције ваше веб локације, врсте садржаја који се приказује и количине саобраћаја који очекујете..

Желите да веб домаћин који нуди приватност, сигурност и довољно пропусног опсега, брзине и простора за смештање датотека и одржавање веб странице и рад на оптималним нивоима.

Погледајте нашу почетну страницу да бисте боље разумјели најбољи домаћини у Аустралији.

Предности употребе услуге веб хостинга

Ако желите да останете конкурентни, потребан вам је професионални хостинг за управљање веб страницом на начин који је исплатив и без муке. Ако се веб хостинг пребаци на компанију омогућава вам уживање у сигурној платформи без бриге о скалабилности и надоградњи или одржавању опреме и софтвера. Они такође нуде ниво сигурности и функционалности који је тешко свима, али и највећим компанијама да обезбеде за себе.

Поред тога, уживаћете:

 • Боље перформансе веб локација
 • Свакодневна техничка подршка
 • Е-адреса повезана са доменом
 • Поузданост и продужење рада

Шта је са бесплатним хостинг услугама?

Сећате се изреке да добијате оно што плаћате? Бесплатне или јефтине веб хостинг услуге доступне су на читавом интернету, а нови провајдери се појављују сваке недеље. Могуће је пронаћи доброг ако прегледате све њих, али постоје недостаци у покушају да се бесплатно кренете.

хостинг хостинга у облаку

Потребан је новац за хостинг услуга за одржавање врсте технологије и сигурности која је неопходна за такмичење. Проналажење поузданог, поузданог домаћина треба размотрити и инвестирати.

Остали недостаци бесплатних или јефтиних хостинг услуга укључују:

 • Мање ресурса попут пропусности и простора за похрану
 • Нагле промене или искључења без упозорења, као што су ТОС или уговори о нивоу услуге
 • Пропуштања и кршења података
 • Много застоја и слабијих брзина
 • Могућност продаје или дељења ваших података треће стране

Прочитајте наш водич за најбољи бесплатни хостинг да сазнате више.

Технички услови које треба запамтити

Једна од збуњујућих ствари око избора услуге хостинга је разумевање вокабулара. Ово је посебно збуњујуће када покушавате да упоредите пружатеље услуга и они вас заслепљују многим технички разговорима. Како можете знати колико вам је пропусна ширина потребна ако не знате зашто то утиче на перформансе ваших веб локација и време учитавања?

Ево неколико важних услова трговине који ће вам омогућити да разговарате о вашим могућностима хостинга из перспективе образованог потрошача.

Домен додатка: Ово је засебна веб локација која дели ваше ресурсе и која се понекад додаје као део вашег плана.

Резервна копија: Додатна копија свих ваших датотека и података. Већ би требало да изводите редовне сигурносне копије система, али неки хостинг сервери нуде их као аутоматизовану функцију.

Проток: Ваша ширина појаса је количина преноса података када се приступи вашој веб локацији. Ви користите пропусни опсег за генерисање саобраћаја, слање е-поште, отпремање и преузимање. Неки планови хостинга нуде неограничену пропусност, али требали бисте одабрати највећи износ потребан за ваше потребе.

вордпресс хостингСистем за управљање садржајем (ЦМС): Платформа коју користите за напајање и управљање веб локацијама. ВордПресс је најпопуларнија, али остале платформе укључују Јоомла, Друпал и друге. Проверите да ли ваш веб домаћин подржава ваш ЦМС.

цПанел: Ово је контролна табла који користите за конфигурисање поставки на вашем серверу.

Наменски ИП: ИП адреса коју користи само ваша веб локација. Требат ће вам намјенски ИП ако користите ССЛ провјеру идентитета за обраду плаћања на веб локацији еЦоммерце.

Простор на диску: Количина простора обезбеђена вашим планом за чување датотека, веб страница итд.

Домен: Ваш домен је УРЛ адреса која се користи за приступ вашој веб локацији. То је људска верзија верзије ваше ИП адресе која говори серверу клијента где треба да усмерава саобраћај.

Систем домена (ДНС): Ова услуга преводи име домене у нумерички низ знакова који представља вашу локацију на Интернету. Када региструјете свој домен, веб домаћин креира ДНС запис који га повезује са ИП адресом.

Време мировања: Колико је времена веб сервер или веб локација у паду због пада, хакера или другог поремећаја услуга, представљено у процентима. Требало би да циљате на што краће станке.

Протокол преноса датотека (ФТП): Користи се за контролу преноса и преузимања датотека. Проверите да ли ваша услуга хостинга то дозвољава и да ли укључују додатне функције попут анонимног ФТП-а или додељивања налога.

ИП адреса Машинско читљива адреса која омогућава серверима да усмеравају саобраћај на исправну веб локацију.

Језичка подршка Програмски језици које подржава ваша хостинг услуга. Барем би ваша услуга требало да буде компатибилна са ПХП и Перл.

Управљани хостинг: Услугу плаћате, а хостинг компанија управља све за вас.

МиСКЛ: Систем база података који је укључен у већину услуга веб хостинга. Користи се са низом примена.

ПОП 3: Ово је протокол е-поште који вам омогућава преузимање е-поште са сервера. Једноставни протокол за пренос поште (СМТП) сличан је протокол који вам омогућава слање е-порука са сервера. Већина хостинг услуга ће вам омогућити да шаљете и примате е-пошту са ваше хостинг платформе, али многи ИСП-ови ограничавају вас на коришћење само њихових поштанских услуга. Интернет Протоцол Аццесс Протоцол (ИМАП) сличан је протокол који користе људи који раде са више рачунара на различитим локацијама.

Софтацулоус: Овај аутоматски инсталацијски програм омогућава вам да премјестите ЦМС платформе попут Друпал и ВордПресс на своју хостинг платформу једним кликом умјесто да извршите ручну инсталацију.

Слој сигурног утичнице (ССЛ): ССЛ је протокол шифрирања који се користи за аутентификацију и сигурност података који се крећу кроз мрежу. Свака услуга коју изаберете треба да има ову технологију.

Складиште Додељена количина простора дозвољена за чување података. Неки сервиси ограничавају складиштење по пакету, док други нуде неограничено складиштење. Изаберите план који пружа одговарајуће складиште за ваше потребе.

Уптиме: Дужина времена на коме се веб локација исправно ради и функционише. Услуге хостинга обично то приказују у процентима, тако да не тражите ниједног провајдера који приказује мање од 99 одсто продуженог времена.

Сада када вам је јасно шта је веб домаћин, зашто вам је потребан и неки од термина који ће вам помоћи да пронађете добар, ево пет најбољих врста хостинг услуга на располагању. Постоје и друге врсте веб хостинга, али оне су мало коришћене или су једноставно варијације на некој од ових платформи.

1. Заједнички хостинг

Уз дељено хостирање, на серверу сте добили одређени простор на другим веб локацијама. Заједничко гостовање је економски избор за почетнике. У распону од 5 до 20 долара месечно, цена је тачна ако сте мали или тек почињете. дељено хостинг

Али, дељење ресурса са потенцијално хиљадама других веб локација можда неће успети ако очекујете раст пословања, искуство у редовним падовима саобраћаја или вам је потребна већа сигурност. Ако друга веб локација на серверу генерише пуно саобраћаја, то може узроковати да ваше успори или на други начин смањи ваше перформансе.

Заједничко гостовање је обично оно што добијете јефтино хостинг решења.

Ко користи заједнички хостинг?

Ово је добра опција за оне који имају мали оперативни буџет или ограничен простор за хардвер и инфраструктуру, за почетнике са ограниченим техничким знањем и за мале веб локације са мање промета и без планова за ширење.

Прос
 • Најјефтиније опције
 • Шири трошкове покретаног сервера међу многим клијентима
 • Елиминише трошак подешавања, одржавања и надоградње
Цонс
 • Проблеми са сервером се такође деле
 • Шок промета других клијената може успорити вашу веб страницу
 • Ограничења ресурса

2. Намјенски хостинг

Када добијете наменски план хостинга, добијате цео сервер све за себе. То значи да не морате бринути да вас други саобраћај успорава или суочава са сигурносним ризицима. Такође имате већу ширину када је у питању избор вашег оперативног система и конфигурација вашег сервера. Наменски хостинг је препоручена решења у питању хостинг малих предузећа.

посвећено хостинг

Ова опција захтева и веће понављајуће трошкове, који могу бити и до 350 УСД месечно или више ако вам треба много простора за складиштење, брзину и пропусност. Међутим, количина расположивих ресурса зависи од провајдера и још увек морате да платите целу количину ресурса, чак и ако се не користе. Ако хардвер оде, ваш цео сервер је у паду и ви сте одговорни за сва одржавања и надоградње.

Сазнајте више о посвећено хостинг овде.

Ко користи намјенски хостинг?

Ова опција је заиста само за оне који имају високо специјализоване потребе, велике буџете и не планирају експоненцијални раст. Мислите на компаније или појединце којима је потребна велика приватност, али нису забринути због скалабилности.

Прос
 • Сви ресурси намењени су потребама клијента
 • Даје вам већу контролу над конфигурацијом система и технологијом
 • Већа контрола приватности и сигурности
Цонс
 • Најскупље опције
 • Да бисте инсталирали, конфигурисали и управљали, потребно вам је техничко знање или ИТ тим
 • Није скалабилно; расположиви ресурси су све што долази са уговором.

3. Хостинг базиран на облаку

хостинг хостинга у облакуСа хостингом заснованим на облаку имате глобалну мрежу сервера који сви раде заједно. То значи да ако један сервер падне, други сервери могу преузети оптерећење.

Такође вам омогућава да плаћате само ресурсе које користите и можете одмах да повећате или повећате. Такође нема инфраструктуре или хардвера за куповину и одржавање.

ВПС хостинг је један од најчешћих облика хостинга у облаку.

Ко користи Цлоуд хостинг?

Свако коме је потребно да брзо повећа своје могућности и онима којима је потребно неограничено складиштење и други ресурси по потреби. Такође је добро решење за веб локације са е-трговином, којима ће можда требати већи капацитет за сезонски или други привремени промет, али нису спремни да плаћају средства која не користе у пуном радном времену. Предвиђа се да ће ова опција с временом заменити традиционалне наменске и дељене сервере.

Прос
 • Нема хардвера или физичког простора за одржавање
 • Плаћате само оно што користите.
 • Остали промет или проблеми на серверу неће утицати на вас
Цонс
 • Нема фиксних трошкова који могу утицати на буџетирање
 • Трошкови би могли скочити нагло ако имате нагли скок у промету
 • И даље сте заглављени ако имате повреде података, ДДоС напад или лош ПХП и несигурне додатке других произвођача.

4. ВПС хостинг

За многе власнике веб локација ово постаје преферирана опција. Темељена је на облаку, тако да добијате погодности које долазе са скалабилношћу на захтев. ВПС планови су такође приватнији и сигурнији.

ВПС хостингБудући да толико пружалаца услуга нуди ВПС, куповина прилагођеног решења пружа вам више могућности. То такође значи да вам стоји на располагању већи број планова прилагођених буџету.

Ко користи ВПС хостинг?

Свако коме су потребна поуздана, сигурна решења за хостинг може се добро опслужити ВПС-ом. Такође добар избор ако треба да повећате количину током периода раста.

Прос
 • Повољан и флексибилан
 • Велика сигурност против шпијунирања и кршења података
 • Штити приватност
Цонс
 • И даље дијелите ресурсе са другим клијентима.
 • Ако сте добили лошег провајдера услуге, и даље сте подложни застоју, наглим повећањима цена и дељењу или продаји треће стране..

5. Хостинг продавача

Реселлер хостинг вам пружа све што добијете од дељене хостинг услуге са додацима баченим у микс. Добијате више функционалности и више контроле над својом конфигурацијом него са наменским хостингом, али ниже трошкове, јер се ресурси деле.

како раде препродавачиПомоћу ових планова део вашег сервера можете да препродате и другим клијентима. Замислите то као куповину дуплекса или стамбене зграде и изнајмљивање осталих јединица да покријете хипотеку. Ови планови често имају користи попут аутоматизованог фактурисања клијента, наменских ИП адреса и бесплатних домена.

Сазнајте више о хостинг продавница овде.

Ко користи хостинг реселлер?

Неко ко жели да се упусти у посао веб хостинга без да купује сву инфраструктуру и хардвер. Они који желе да купе хостинг као инвестицију без свакодневних обавеза одржавања и сигурности.

Прос
 • Непосредни добитак за инвеститоре
 • Хостинг компанија се брине за сигурност и одржавање
 • Бесплатни менаџмент и технолошки алати долазе у пакету
 • Подршка око сата
 • Смањује ваше трошкове
Цонс
 • Можете се понашати као резидентни менаџер, што значи да сте стално дежурни
 • Квалитет услуге и даље зависи од компаније која пружа услуге хостинга

Доња граница

Данас постоји толико много могућности за веб хостинг услугу. То олакшава сваком власнику веб локације да пронађе право решење. Кључно за постизање тачно оног што вам је потребно јесте да знате језик и да се јасно фокусирате на своје циљеве за куповину услуге хостинга.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map