Како зарадити новац на мрежи – идеје, савети и често постављана питања за предузетнике на мрежи

зарадите новац на мрежиУ модерном добу, не морате више да ударите у коловоз да бисте пронашли и задржали посао како бисте га могли направити. У ствари, све више људи то схвата’Могуће је зарадити пуно новца на мрежи: довољно за опстанак и чак бујати.


Како се то каже, још увијек су мало замршене – сложене и сложености интернет зарађивања новца урадите чине да је често мама о томе како успевају да закупе у велико готовине путем рада на мрежи.

Чувајући ЦОВИД-19 кроз економију, мислили смо да је сада право време да објаснимо како можете зарадити новац на мрежи и пружити вам неколико савета у случају да најбоље искористите своје време у затвореном простору. Дозволити’започните.

Повезан: Најбољи веб домаћин за мала предузећа

# 1 Започните блогање


започните блогањеБлогање је један од најчешћих начина на који можете зарадити путем интернета, и то с добрим разлогом: то’такође је један од најлакших. Све што требате је квалитетан веб домаћин да подржавате вашу веб локацију и добро је да кренете.

Одлична ствар код блогања је да можете писати о готово било чему. Можете имати блог хобиста, едукативни блог или било коју другу врсту интернета прилагођену вашим интересовањима или послу.

Повезан: Како започети блог

Али што је још важније, постоји више начина на које можете зарадити новац блоговањем. На пример, можете уновчити своје блогове путем “цена по клику” или “плати по клику” рекламе.

Ово су у суштини банери или други огласи које постављате у ваш садржај или на бочну траку блога. Сваки пут када потенцијални читалац кликне на оглас, ви ћете бити плаћени за клик! Наравно, овај модел монетизације боље одговара неким стиловима блогова од других.

Можете и да продајете приватне огласе, посебно ако имате пословно партнерство са неком другом мрежном присутношћу или организацијом. Или можете користити аффилиате маркетинг унутар вашег блога’садржај – о томе више касније.

Постоји још више начина на који можете уновчити блогове. На примјер, ако водите интернетску фирму, можете користити свој садржај за тржиште својих производа или услуга. Или можете продати чланство у својој организацији или послу. Блогови вам могу помоћи да изградите веродостојност, преусмерити људе на вашу интернет продавницу, и произвести много више конверзија купаца него што бисте се ослањали на традиционалне методе оглашавања.

Све у свему, блогање је прво на нашим најбољим начинима да зарадимо новац путем интернета јер то’је најсвестранији и нешто што можете да прикажете за практично све друге методе зараде. Додавање блогова на вашу листу “ствари које радите за свој интернет бренд” увек је паметна идеја.

Док је’није вероватно да ти’Бићу у могућности да користите свој блог да зарадите довољно новца за живот само од себе, блогање је тако свеприсутно зато што’је критични део сваког дигиталног подухвата.

Препоручени веб домаћин: ХостПапа

Да би ваш блог био ‘жив’, потребан вам је веб домаћин. Чак и најбољи бесплатни веб домаћини нису довољно добри за веб страницу која доноси тоне новца.

Међутим, постоје неке сјајне понуде када погледате премиум хостове.

Ми из Ауссие хостинга препоручујемо ХостПапа блогерима који тек почињу због свог стартер попуста и једноставности коришћења.

Препоручени градитељ веб страница: Вик

Што се тиче управљања садржајем и дизајнирања блога, можда бисте хтели да зграбите један од најбољи веб сајтови тамо.

Овај корак је могуће заобићи, али не без широког дизајнерског и СЕО знања.

# 2 Покрените Подцаст!


покрени подцастПодцастинг можда није тако уобичајен као блогање још, али то’сигурно ћу стићи ускоро. Све више и више људи ових дана започиње сопствене подкастове из многих истих разлога као и блог: да разговарају о својим интересима, да промовишу своје интернет пословање и да прикупе следбенике за свој свеобухватни дигитални бренд..

Подцасти су одличан начин за повезивање са својом корисничком базом и окупљање потенцијалних нових посетилаца за вашу главну веб локацију или е-пословање. Тако можете уновчити подцаст на много истих начина на који можете уновчити блог.

Аффилиате маркетинг је један пример, или можете користите свој подцаст да бисте разговарали о свом плаћеном садржају и добити нове претплатнике или чланове за ваш бренд.

Али подцастинг долази са својим властитим методама уновчавања које потенцијално можете искористити. На примјер, подцастинг вам омогућава директно примати плаћање путем спонзора и рекламних кампања. ако ти’Јесте ли икада слушали подцаст који је био прилично успешан, велике су шансе да сте их и током епизоде ​​чули да убацују неки други посао или производ..

Ово је оглашавање или спонзорство у замену за плаћање од другог онлајн предузећа или бренда. То’Имате нешто са чиме ћете морати да побољшате испоруку током времена, тако да не’Не осећам “купљено и плаћено” од стране ваших слушалаца или верних претплатника. Али то је добар начин за доношење додатних зарада и формирање успешних пословних партнерстава са другим организацијама.

Можете користити и свој подцаст за пружити услугу или едукативни курс. Ови подцастови биће плаћени уместо бесплатних, тако да ће вам вероватно требати гомила чланова или претплатника да бисте направили озбиљну грешку користећи ову методу. Али то је још увек добар начин да зарадите ако вас пре свега занима образовање људи или продаја ваше стручности у директнијем формату.

Коначно, подцастинг такође може донијети зараду кроз тренирање и консултантске епизоде. Опет, то ће вам омогућити да направите епизоде ​​подцаста које људи плаћају у замену за директан савет или искуство у консултацијама. Дакле, требате имати вештину или стручност за коју су људи спремни спремати новац за новац. Али у целини, подцастинг може бити одличан начин да зарадите новац на мрежи ако уживате у медијском формату и желите успоставити директнију везу са корисничком базом

# 3 Користите Фрееланцинг платформе


фрееланце платформеОвих дана радна снага је у функцији трацк то бе састављено од око 50% слободни радници а не традиционално запослени радници у блиској будућности. Ово је запањујући помак од ранијих трендова запослености и то’је нешто што можете да искористите… под условом да имате вештину коју би други могли да плате.

Платформе попут Упворк-а, Фиверр-а, Топтал-а, ПеоплеПерХоур-а и многих других су интернетска тржишта на којима се слободњаци и најамници могу окупљати и тражити једни друге.

Слободњаци могу створити портфеље демонстрирајући своју стручност или завршили пројекте у било којој области за коју имају вештине, а послодавци могу потражити квалификоване фрееланцере да доврше посао.

Ово је атрактивна опција за многе у поређењу са традиционалним запошљавањем с обзиром на потешкоће пробијања у неке секторе послова или области. То’такође начин да радници преузму контролу над својим дневним распоредом и воде сопствени посао, а да се не осећају као да јесу’неце им се исплатити’вреди.

Можете пронаћи слободни посао за:

 • Писање
 • Веб развој
 • Кодирање
 • Учити
 • Сликање или цртање
 • Много више

Трик је, наравно, да рад на мрежи као фрееланцер такође сноси сву одговорност за успех или неуспех на ваша рамена. Тхе слободни живот исн’т за све, али то је одржив начин да дугорочно зарадите новац путем интернета, па чак и као каријеру, ако успете да изградите платформу и портфељ који вам могу умрежити доследан рад. То’је многима атрактивна опција због своје флексибилности, слободе и одговорности.

Све горе наведене платформе имају своје позитивне и негативне аспекте, али имајте на уму да многе од њих узимају мале накнаде или резове од вашег профита као трошкове коришћења своје платформе за повезивање са послодавцима. Како стекнете искуство и веродостојност, то и постаје’вероватно да си ти’Моћи ћете избећи да у потпуности користите ове платформе и ослоните се на сопствене везе у вашој индустрији. За то треба времена.

# 4 Подучавајте енглески на мрежи


учите енглески на мрежиЕто’с читавом мрежном индустријом за оне који имају вештине и жељу да предају енглески другима. Будући да је енглески језик (заједно са кинеским надолазећим) најважнији трговински језик у свету’с огромним бројем међународних људи који желе што више научити како читати, писати и говорити енглески језик.

Започети вашу енглеску наставну каријеру на мрежи је много лакше него што можда мислите. Очигледно је да морате добро да говорите језик и да то можете да докажете приликом пријављивања за онлине предавање.

ти’Такође ћете вероватно морати да се сертификујете, бар ако желите да слетите на концерте угледне енглеске предавачке компаније уместо на Схадиер локацију. Постоји неколико различитих Енглески програми сертификације можете узети, најпопуларније биће ТЕФЛ, ТЕСЛ и ТЕСОЛ, који представљају за подучавање енглеског као страног језика, другог језика и говорника других језика.

Након што сте сертификовани и имате сјајан рачунар са стабилном интернетском везом и веб камером, можете се пријавити за наставне послове. Постоји пуно квалитетних веб локација које ће ангажовати оне са течношћу енглеског и дипломом’с степени, као Теацх Аваи или ВИПКИД.

Колико можете зарадити? То зависи од вашег искуства и колико сте спремни да предајете. Неке мрежне платформе воле ДаДа (која ангажује наставнике енглеског језика да подучавају кинеске студенте) плаћају и до 25 УСД на сат у зависности од нивоа вашег искуства. Други могу плаћати мање, али пружају доследнији рад.

Велика ствар у учењу енглеског језика на мрежи је да сте у великој мјери задужени за свој властити распоред и имате слободу путовања док радите. То’сигурно је пуно мање стресно од предавања у стварном окружењу! Зависно од вашег животног аранжмана, то’с потпуно је могуће зарадити довољно новца за живот од предавања енглеског језика на мрежи, барем кад имате довољно искуства и веродостојности са веб страницама.

# 5 Да ли се плаћају анкете


урадите плаћене анкетеСа друге стране, постоји више начина зарађивања новца који се заснивају на мрежи’заиста се не може користити као једини извор прихода. Али, плаћање анкета је одличан начин да зарадите нешто бочног новца, посебно ако се бавите активностима’Бићете плаћени за оне који сте ви’ионако бих радила током свог застоја.

Укратко, компаније воле Свагбуцкс, Толуна и ОнеПолл да ли су све организације које ангажују људе да врше анкете и обављају друге задатке, попут гледања видео записа или прегледавања помоћу одређених апликација, у сврху прикупљања података и анализе тржишта.

Те компаније затим преузимају одговоре анкете или навике гледања својих корисника и узимају новац од рекламних агенција и маркетиншких компанија.

Колико можете зарадити? Не много. Све ове веб локације које узимају анкете вам додјељују власничке бодове или „звијезде“ или нешто слично, што се затим може пријавити за поклон картице Амазон или чак усмјерити готовину путем платформе за дистрибуцију попут ПаиПал-а. Већина шема „до-долар“ има заиста високе омјере; на пример, 1000 платформе’с бодова могу износити само око 10 УСД. С обзиром да анкете понекад могу трајати и дуже од пола сата, то значи да бисте могли доносити само 10 УСД или мање по сату када попуњавате анкете помоћу ових платформи.

Ово се каже, попуњавање наведених анкета је одржив начин да направите додатни приход ако желите’поновно је досадно и већ би одговарао на анкете и на други начин вртио котаче на мрежи. То’боље је зарадити мало споредног новца, него ништа направити, барем у нашим очима. Поред тога, многе од ових веб локација имају додатне бонусе и друге награде од којих можете имати користи ако их стално користите.

Кључ за добро зарађивање новца помоћу анкетних веб страница је тражење најкраћих, најефикаснијих анкета које можете пронаћи и попунити у што већем броју у одређеном року – рецимо, пола сата. Радите ово неколико пута недељно и имаћете довољно новца да поједете додатно време недељно, а све то без превише труда.

# 6 е-трговина – продаја ствари путем интернета


Дизајн е-трговинеКао што смо раније споменули код блогања и подцастинга, и ви можете користити е-трговину као свој примарни начин зарађивања на мрежи.

Чињеница је да су онлине тржишта процвату у погледу могућности и потенцијала, посебно у поређењу са тржиштима од цигле и малтера (и посебно у светлу ЦОВИД-19).

Можете покренути продавницу за е-трговину која продаје готово све, у распону од мајица прилагођених дизајну до колекције старог модела до цртежа по мери ако имате неке уметничке способности.

Можете такође направити а врхунска платформа за е-трговину прилично лако кроз ВордПресс или друго бесплатни веб сајтови, од којих многи долазе Функција е-трговине уграђена у њихове дизајне. Такође могу користити додатке који вам помажу у анализирању корисничког саобраћаја и навика посетилаца тако да можете боље оптимизирати веб локацију за конверзије (тј. Посетиоце који потроше новац).

Наравно, трик у било којем послу у којем нешто продајете је да морате имати нешто што вредите купити. То значи да сами направите свој садржај или производе или склапате пословни договор са произвођачем, а ви делујете као нека врста посредника или трговца.

у наставку, вашој продавници е-трговине увек ће бити потребно неко излагање и маркетинг, чак и ако ствари сами направите. То значи плаћање реклама које се шире преко Интернета или коришћењем горе поменутих платформи попут блогова и подцаста за оглашавање властите веб странице. ако ти’Ако направите неку врсту интернетске продавнице у било којем капацитету, требали бисте подупријети свој интернетски бренд и ширење свог присуства у свим крајевима колико год је то могуће..

То’Такође је добра идеја да се фокусирате на једну нишу производа, попут цртежа људи одређеног стила или нечег сличног. Интернет је велика рибњак и ти’већа је вероватноћа да ћете се изгубити ако продате нешто генеричко или нешто што сви остали могу лако да направите.

Ето’с друга алтернатива за зарађивање путем е-трговине: коришћење постојеће платформе као што је Етси, посебно ако продајете уметничке или домаће производе. Има доста произвођача накита, столара, израђивача намештаја и уметника који користе платформе попут Етси-а искључиво као једини извор прихода.

Ово може бити веома одржива опција ако сте одувек желели да отворите сопствену продавницу, али не’немате жељу или приход да осигурате физичку локацију или ако мислите да имате веће шансе да продате своје производе путем дигиталног тржишта на Интернету.

Препоручена еЦом платформа и хостинг: Схопифи

Не само најбоља еЦом платформа већ и апсолутна најбољи еЦом домаћин вани – препоручујемо Схопифи.

Брз је, поуздан и савршено дизајниран за све који желе да отворе интернетску продавницу, без обзира на то какву робу продају.

# 7 Научите трговину – веб дизајн


научите веб дизајнВеб дизајн је једно од најпопуларнијих занимања које можете научити, али то’такође је један од најтежих зарадити јер је поље помало преплављено новим професионалцима.

То’Због тога многи веб дизајнери траже слободне платформе попут Упворк-а и штрајкају самостално.

Учење веб дизајна ако не’Већ знам како то учинити, још увек је добра идеја, и то’Одличан је начин да зарадите новац на интернету.

Иако постоји доста нових веб дизајнера који сви оглашавају своје умеће, то’подједнако је тачно да свакодневно долази пуно нових клијената којима су потребни талентовани веб дизајнери.

Учећи ову трговину, можете барем зарадити нешто додатног новца поред свог основног извора зараде или на крају чак прећи на то да постанете веб дизајнер са пуним радним временом.

За успешан новац на овај начин потребно је много истих вештина и исто толико одлучности као и свака врста слободњака. ти’Морат ћете проактивно контактирати клијенте и на крају негујете мрежу поузданих клијената, тако да у сваком тренутку имате доследан посао.

Такође можете да користите више истих метода како бисте проширили реч својих вештина или створили портфељ. Направити блог који показује све ваше вештине дизајнирања веба је добра идеја, јер потенцијалним клијентима пружа увид у оно што могу очекивати од свог сопственог пројекта.

Надаље, можете зарадити новац као веб дизајнер продаја залиха графика. Ако не’Тренутачно немате било каквих послова о којима бисте се бринули о клијенту, увијек можете нацртати графичке залихе и продати их власницима малих предузећа или веб локацијама са сликама попут Унспласх. Сјајна ствар у вези са графиком дионица или другим предлошцима је да су увијек потребне за нове веб странице и можете их препродавати изнова и изнова. Они не’Наравно да не треба да остварим велики профит од сваке продаје, али то’и даље је добар страни приход.

# 8 Научите трговину – Веб развој


научите развој вебаСлично томе, можете научити да будете веб програмер, што је још један од најпотребнијих заната који можете наћи ових дана.. ти’Морате се придружити фрееланцинг платформама да бисте покренули у већини случајева, осим ако некако не имате здраву колекцију спремних да клијенте ставе под појас, када напустите свој дневни посао.

Ово се посебно односи на вас’учите веб развој испочетка или морате похађати интернетске часове или колеџе да бисте стекли потребне вјештине у глави. Без обзира на то, путем интернета можете зарадити прилично мало новца на мрежи.

То’Потражња је свугде где потражите јер се нове веб странице непрестано појављују. Још боље, потражња за високо квалификовани и компетентни веб програмери много је већа него што можда мислите.

Сећате се глупости коју смо поменули? То’већину чине јефтини веб дизајнери и програмери. То често резултира радом на субпарима, па су многи власници малих предузећа и још веће агенције спремни платити више цене за сјајне резултате.

У том циљу, ми’препоручујем да се специјализујете за нешто као веб програмер, било да је то’с одређеном платформом, неколико различитих језика кодирања или одређеном врстом веб локације. Такође би требало да направите блог који показује ваше вештине у портфељу, посебно јер, наравно, ваше вештине могу бити приказане кроз како блог о коме је реч је створен.

Живјети слободоумни живот као веб програмер или дизајнер засигурно долази са својим изазовима, иако има пуно предности (попут могућности да се пробудите кад год желите). ти’Требат ћете одржавати сталну дисциплину и бити у стању да останете на задатку, чак и кад посао постане напоран.

Даље, ви’Вероватно ћете морати да одложите пуно додатних сати “ван сата” да бисмо изградили успешну клијентелу и стекли довољно “улична залеђина” да ћете на крају поновити посао уместо да користите раније поменуте платформе за фрееланцинг.

Све у свему, зарађивање новца на мрежи за веб програмера или дизајнера потпуно је могуће и вероватно прилично исплативо ако се укључите у посао и имате вештине да се успех догоди. Учење ових заната Сада је сјајна идеја, јер ће ове вештине временом постати вредније.

# 9 Аффилиате Маркетинг


амазонски партнерски програмРаније смо разговарали о томе како можете користити аффилиате маркетинг путем свог блога или подцаста да бисте зарадили. Дозволити’Заронимо се дубље у овај начин зарађивања новца.

Укратко, партнерски маркетинг значи да оглашавате или на други начин разговарате о продавцу о производу на својој веб платформи или блогу и дајете везу до наведеног производа.

Ако посетилац кликне на линк до тог производа / изврши продају, добијате врло мали рез профита. Огласи који плаћају по клику су варијанте партнерског маркетинга јер зарађујете на основу броја посетилаца који преусмерите на веб локацију оглашивача..

Партнерски програми су уговори између већих тржишта попут Амазона где вам плаћају да пошаљете људе на њихове производе. Придруживање се тим програмима је прилично лако и не’не требате пуно напора, али уносити доследне новце кроз партнерске програме је мало теже.

За почетак су купци врло свјестан колико је дана преплављена интернетом уз мало напора “коментара” производа који су осмишљени само за стварање кликова. То’Много је боље кладити се на стрпљење и само рекламирајте или прегледајте производе или услуге на вашој веб локацији који вреде времена… и они су за које верујете да су корисни.

Даље, ви’мораћете да урадите нека маркетиншка истраживања иоткријте који су производи или индустрије тренутно у потражњи. Нема смисла правити блог о дворишној летњој опреми када то буде’падне и ускоро ће бити зима.

ти’Такође ћете морати непрестано да отварате нове партнерске везе како бисте се везали за оглашавача или веб локацију за маркетинг. Нови производи увек излазе, а осигуравање да ваш блог има довољно новог садржаја да људи кликну и провјере препоручене производе значи за вас’Морате потрошити новац да бисте зарадили ангажујући ауторе рекламних текстова или менаџере медија или на неки други начин сами смислите садржај.

Све у свему’мало је вероватно да си ти’Моћи ћете да учините партнерски маркетинг вашим јединим извором прихода ако не будете водили мноштво блогова посвећених овом типу прихода. Међутим, можете да користите партнерски маркетинг заједно са својим блогом, продавницом е-трговине или подцастом да бисте привукли слушаоце, читатеље и купце на истим главним каналима садржаја. Овај модел „мулти-стреам прихода“ је веома успешан за оне који желе добро зарадити на интернету.

# 10 Постаните менаџер друштвених медија


постати менаџер друштвених медијаИ на крају, можете зарадити новац на мрежи ако искористите своје знање о друштвеним медијима и продати та вештина онима који нису’није спретан у руковању њиховим интернетским присуствима или платформама.

Ових дана друштвени медији један су од најбољих покретача за конверзију купаца и одржавање успешне репутације на мрежи. Као резултат, управљање друштвеним медијима је вештина потражње. Ово не’То само значи да морате знати како радити своју Фацебоок страницу.

Морате имати значајно знање о маркетингу и односима са јавношћу – диплома из ових области сигурно помаже када тражите једну од ових позиција.

ти’Такође ћете морати знати жонглирати на више налога на друштвеним медијима одједном и смислити маркетиншке или кампање за односе с јавношћу.

Али је’То је пут до доброг новца ако знате шта знате’бавите се и ако већ уживате у бављењу питањима друштвених медија. Друштвени медији су заиста фасцинантна тема када се посматра кроз објектив људске психологије.

Најуспешнији менаџери друштвених медија изаберите неколико платформи за које ћете се специјализовати и рекламирају своје вештине кроз портфељ као код већине других типова фрееланцера. Али управљање слободним друштвеним медијима није’Твој је једини пут до успеха. Ово можете да пронађете и као “традиционални посао” ако имате квалификације и потребну факултетску диплому (што је обично у комуникацији, маркетингу или нешто слично).

Ово је ефикасан начин да зарадите новац на мрежи, јер се ваш посао готово у потпуности одвија на Интернету. ти’Вероватно ћете имати врло флексибилан распоред рада, било да идете ван хонорарно или традиционално, и ви’Већи део посла обављаћу из удобности столице за рачунаром. Све у свему, то је начин зарађивања новца који ће вероватно постати још чешћи и захтевнији, јер компаније настављају да транзитују путем интернета и примају више својих купаца са дигиталних канала.

5 савета за зарађивање новца на мрежи


Све горе наведене стратегије су одличне идеје без обзира на ниво вашег искуства, мада ће, наравно, људи с неким искуством мало подићи ногу. Без обзира на то, ево неколико савета које можете користити док покушавате зарадити новац на мрежи.

 • Радите кроз више токова прихода. О томе смо се дотакли мало раније када смо разговарали о зарађивању новца путем анкета, али врло је тачно да вероватно нећете зарадити довољно новца да бисте преживели помоћу једне горе наведене методе. То остаје тачно и након што сте га мало времена посматрали. Трик за прављење доследан новац на мрежи је потрагајући више токова прихода истовремено, узимајући понешто од сваког. То би све могло додати више од онога што сте очекивали.
 • Увек бисте требали да ловите своју следећу прилику. Не можете порећи да је мрежни рад економија „концерта“ – то јест, увек постоји други посао који бисте требали тражити, и још једна прилика да зарадите мало огреботине коју бисте требали закључати. Врло је ријетко када ћете моћи да зарадите толико новца од једног посла или са једним блогом или подцастом да можете да се одмарате на ловорикама. Ако вам не смета ужурба и рад пет дана у недељи (или више), рад на мрежи заиста може бити прилично уносан.
 • Све профиле и рачуне држите међусобно повезане. То не значи да користите исту лозинку за све своје налоге или веб локације (у ствари, увек треба да радите супротно!). Али то значи да бисте требали искористити сваку прилику како бисте међусобно повезали различита настојања на мрежи. На примјер, сви ваши профили на друштвеним мрежама требали би имати везе једна до друге на њиховој главној страници. Али требало би да уврстите и линкове на свој блог, подцаст, продавницу е-трговине или било коју другу интернет страницу на коју ставите своје име. Ако се људима свиди оно што радите на једном месту, велике су шансе да ће прегледати ваше друге веб локације и можда вам чак покренути посао.
 • Останите професионални. Супротно увреженом мишљењу, Интернет се не може избрисати. Третирајте све што куцате као да је написано мастилом, јер вас репутација може дуго пратити. Ми топло препоручујемо одржавање професионалног понашања по сваку цену, без обзира на то за који новац желите да се одлучите. Лакше је поновити посао, добити посао од референци и започети нови подцаст или забавни подухват, ако је ваша репутација професионална, пријатељска и респектабилна. 
 • Увек учите нове вештине. Интернет је много повољније и разноврсније радно место од стварног света због мноштва садржаја и чистог нивоа иновација који покреће његову еволуцију. Увек бисте требали да учите нове вештине и да их употребљавате како би зарадили новац и повећали успех на мрежи. Не учите само кодирање; увек научите како да кодујете на новим језицима и будите у току са новим развојем кодирања. 

ФАКс


Плаћате ли порез приликом рада на мрежи или фрееланцинга?

плаћање пореза као фрееланцерДа! Многи онлине радници или фрееланцери се спотакну када почну зарађивати новац првенствено путем интернета, јер им порези нису добри’аутоматски се одузима од њихових зарада као што би иначе били.

Али само зато што ваш послодавац то не зна’не одузимате порез аутоматски’не знаци да знас’не дугујем влади на крају године.

Уместо тога, сваки новац који зарадите на мрежи, било независним подухватом, било слободним радом, треба да се пријави ИРС-у, и да се одбије одговарајући износ пореза.

Најлакши начин за то је једноставно сачекајте до краја године и поднесите своје порезе. ти’Извештаваћете о свом укупном приходу, а ИРС ће вам навести оно што им дугујете, у фебруару. Међутим, ово ће вероватно бити прилично значајна сума.

ти’Требат ћете уштедети новац током цијеле године и живјети далеко испод својих могућности, барем прву годину када не будете’не знам тачно колико вас’биће опорезовани. То за многе може бити непријатно, поготово јер је већина људи навикла да има приступ свим новцима на свом банковном рачуну, јер се порези аутоматски одузимају у већини места запослења.

Или можете плаћати кварталне порезе, који ће вам набројати све што сте зарадили у датом тромесечју (рецимо, од јануара до марта) и плаћати ИРС сваких неколико месеци. На крају плаћате исти износ, али свака уплата је мањи залогај са вашег банковног рачуна и то’мало је лакше руковати.

Ми’д препоручујем да то урадите ако можете да управљате. У ствари, чак и ако платите ИРС погрешно износ, ти’И даље ћу вероватно платити мање, јер сте победили’Не могу да се ударим са “касно плаћање” накнада на крају опорезиве године.

Можете пронаћи радни лист како бисте научили како да израчунате своје тромесечне порезе и како да извршите уплате директно ИРС путем директног депозита преко њихове веб странице.

Која су најуспешнија предузећа на мрежи?

Постоји неколико кључних пословних модела на мрежи које можете покушати емулирати ако желите максимизирати свој новчани успех.

Први од њих је несумњиво основни пословни модел блога, или чак и модел блоговске мреже. Укратко, вођење интернетског посла у коме више блогова тече садржајем може вам донијети значајан мјесечни приход само од придружене добити..

То значи да морате написати тону садржаја или унајмити ауторе који раде писање уместо вас, али то може довести до озбиљног успеха ако нађете праву маркетиншку нишу и на крају генеришете много кликова.

Ствар у блоговским мрежама је та што их можете лако повезати једни с другима, возећи саобраћај у самоодрживом циклусу на свим веб локацијама.

Новац можете зарадити и путем блогова са маркетинг или промотивне кампање, или се удружите с другим блогерима и корпоративним организацијама. Водење блогова као бизниса све је више главна идеја каријере. Скоро свако може ускочити и пронаћи успех, и то је разлог зашто’је једна од најпопуларнијих опција тамо.

Али такође можете да покренете онлајн пословање продајом дигиталних производа. Ми’поновно разговарамо е-књиге, песме, ВордПресс додаци, теме, уметност и још много тога. Људи улажу много напора у стварање најбољих интернетских простора које могу, а ако можете да обезбедите садржај за те просторе, можете уредно профитирати.

Под условом, ово није баш пасиван приход, јер морате уложити посао да бисте створили све горе описане производе. Али то је велика потенцијална каријера и интернет пословање ако желите да стварате на првом месту.

Коначно, вођење властитог самосталног посла, било са писањем или неком другом вештином попут кодирања или веб дизајна, је одлична идеја. Ово је најбољи онлине бизнис који можете изабрати ако имате независан дух и желите да преузмете одговорност за свој успех.

Нешто детаљније смо се дотакли те идеје, али потенцијално може донети велике награде ако уложите време и стекнете вештине за резервно копирање вашег портфеља.

Како да пронађем доказане моделе пословања на мрежи?

Укратко, преко Гооглинга пронађите добре моделе без обзира на то шта сте’размишљам о почетку и гледању врхунских резултата.

Гоогле алгоритми за претрагу аутоматски филтрирају најуспешније веб локације до врха. Наравно, веб странице које прво кликнете ће радити кроз добри пословни модели на мрежи. Урадите мало економског спавања и погледајте шта раде сајтови на највишем рангу и размислите како они то могу радити.

Такође можете да наставите да читате водиче попут овог, који рашчлањују разне пословне моделе на мрежи и идеје за зарађивање новца. Али, чешће од тога, проналажење модела интернет пословања би требало да буде имитирано једноставно је размишљање о томе шта ради за вас и на којим веб локацијама ти волим да проводим време са њима.

На примјер, да ли сте икада видјели портфељ за слободног веб програмера који вам се стварно свидио? Погледајте њихов модел цена или чак пошаљите им упит за упит у вези са пословним предлогом. Можете узети оно што вам одговарају и размислити о томе како би се тај пословни модел могао претворити у успех за њих.

Шта треба започети са интернетом без новца за улагање?

Ето’с различитим мрежним предузећима која можете покренути без икаквог новца за улагање:

 • Слободно писање је једноставан пример; Све што вам треба је образовање енглеског језика и основне вјештине писања. Можете се придружити платформи попут Упворк-а и тамо се пријавити за писање послова. Или можете користити веб локације попут Тектброкера, које су заиста слободни у ономе што не чине’не захтевам од тебе “понуда” за послове.
 • Такође можете постати веб дизајнер и започните сопствени посао кроз сличан формат, користећи слободне платформе да бисте добили посао. Технички гледано, прво морате потрошити нешто новца да бисте се образовали за веб развој или дизајн.
 • Постаните уметник кроз Етси или другу платформу. Ако имате уметничке способности, победила је’Не може вас коштати ни новца за почетак употребе те вештине и започињања продаје роба по Интернету.
 • Прављење блоговског посла за почетак могу теоретски бити готов без трошења новца, иако ви’Морат ћете претраживати високо и ниско за сјајну веб хостинг платформу која има бесплатан пакет без икаквих слабости или струна. Вероватно сте’На крају ћете морати да накапате нешто новца за надоградњу складишта или могућности веб локације, али ви моћи започните без долара на ваше име.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map