Како прилагодити ВордПресс

вордпресс развојВордПресс је доминантна платформа веб локација и са добрим разлогом. То’је једноставан за употребу, невероватно прилагодљив, и јесте укључено са већином квалитетни веб хостинг провајдери.


Завиримо у начин на који можете прилагодити своје ВордПресс странице након уклањања простора за хостинг.

Прво подешавања

Чим је инсталиран ВордПресс и желите да га започнете прилагођавати вашим потребама’добро је започети са основама. Прилагођавање ваших подешавања и контрола пружиће вам већу прецизност у вези са подешавањима која вршите и омогућиће вам да остатак веб локације прилагодите својим потребама.

Ваша почетна страница за ВордПресс ће имати “Добродошли” и а “прилагодите своју веб локацију” дугме. Занемарите то; уместо тога, кликните на “опције екрана” картицу у горњем десном углу екрана. Ово место доноси колекцију потврдних оквира који у сваком тренутку показују шта видите на екрану. Ако не одустанете, поништите их’није ме брига за неке од њих.

Затим можете да превучете и испустите оквире које желите да задржите око екрана на основу ваших жеља или колико често мислите да’Користит ћу кутије. На пример, Брзи нацрт може бити добар избор ако вам се често јављају белешке или груби нацрти за постове на блоговима. С друге стране, већина људи је победила’не треба да вас занимају ВордПресс догађаји и вести осим вас’поново програмер.

Након тога, пређите на Дугме за подешавање ВордПресс-а, који се налази на левом менију. Оне би требале бити постављене довољно добро да већина корисника крене одмах са шишмишом, али то помаже да се прође кроз њих и осигура да је све у одличном стању. Ово је такође место на коме ћете прилагодити неколико главних аспеката веб локације, попут вашег наслова.

Подешавања Вордпресс-а

Такође је добра идеја да два пута проверите да ли се адреса сајта и ВордПресс адреса подударају; ти не’не желим да се посетиоци изгубе на путу до ваше веб локације!

Овде га такође можете начинити тако да буде ваша почетна страница’с приказан на почетку, а не на блогу (што је подразумевано).

Ми’д такође препоручујем подешавање “Укључите за сваки пост у фееду…” опција за “Резиме”. То узрокује сажимање ваших постова, што помаже људима да брже прелазе кроз ваш садржај и брже учитавају вашу страницу. Поред тога, проверите да ли је ваш “видљивост претраживача” није означено тако да Гоогле може пронаћи вашу веб локацију за потребе саобраћаја.

Поред ових основа, постоји мноштво других поставки са којима се можете забрљати кроз ову страницу. Ми’д препоручујемо да проверите своја подешавања приватности, јер вам омогућава да аутоматски преузмете страницу о приватности коју креира ВордПресс. Ово је непроцењиво ако планирате да имате међународни саобраћај у светлу ГДПР-а.

Корисници – додавање и уклањање

Дозволити’Следеће главе до менија Корисници који треба да се налази на истој левој конзоли. Овде можете креирати нове корисничке профиле или уређивати корисничке профиле свих који су тренутно у систему. Ово вам омогућава да одредите ко има одређене привилегије и информације за пријаву.

Дугмад су прилично разумљива. “Додај новог корисника” омогућава вам да на сајт додате новог корисника и захтева да попуните одређене информације о њима, укључујући корисничко име и адресу е-поште. Можете прилагодити њихову улогу и дати им одређене привилегије користећи “улога” контрола на дну.

Вордпресс-адд-нев-усер

Такође можете уређивати корисничке профиле и прилагођавати привилегије или административне контроле ако одлучите да на веб страницу доведете више људи ради стварања садржаја или уређивања. Будите пажљиви када користите овај мени, ако јесте’доводиш некога тако да ти не’случајно им не доделите пуне администраторске повластице осим ако им 100% не верујете.

Коначно, овај део веб локације вам омогућава да промените лозинку и чак можете да користите ВордПресс за генерисање снажних лозинки ако желите неку помоћ. С обзиром на ВордПресс’повремени проблеми са безбедношћу’сјајна је идеја да користите ову контролу пребаците лозинку неколико пута годишње.

Тематске ствари

Сада је’време је да уђемо у забавни део прилагођавања ВордПресс-а: теме!

Зависно од хостинг пакета или ВордПресс-а планирате’изабран, ти’Имат ћете приступ неколико десетака или неколико хиљада тема. Ова мноштво креативних прилика може бити помало неодољиво.

Тему можете да измените или изаберете према идем у “Изглед” на левој страни контролне табле. ВордПресс аутоматски инсталира теме на ваш систем, али помоћу овог менија можете да тражите нове теме кликом на “додај нову тему”.

Додајте нову тему у Вордпресс

Све бесплатне теме које већ имате требало би да буду у вашој колекцији. Теме независних добављача могу се пронаћи на вашем налогу кликом на ваш “преузимања” картицу.

У супротном, можете да користите картице на врху екрана да бисте ручно тражили теме или их изабрали из попут колекција “Популарно”, “Најновије”, или “Фаворити”.

Једном ти’пронашли сте тему која вам се допада, можете преузети датотеке и вратити се у ВордПресс. Након што додате тему, можете “Пошаљите тему” помоћу дугмета у врху екрана. Оквир за учитавање датотека требао би се појавити те вам омогућити да ВордПресс датотеке баците у простор. У овом тренутку ВордПресс аутоматски инсталира и активира тему.

Како да пренесете тему у Вордпресс

Затим кликните на “Прилагоди” испод “Изглед”; ово ће вам дати могућност да прилагодите своју тему по вашој жељи. Алат’Контроле и изглед ће изгледати мало другачије на основу онога што вам омогућава свака тема, али општи изглед је идентичан. Опције прилагођавања за ВордПресс налазе се на левој страни екрана, а преглед је директно у средини.

Идентитет вашег сајта је назив странице и појављује се ако га немате’немате логотип. Икона сајта бр’т логотип, додуше; ово је мала икона која се приказује на картици прегледача (тј “Г” за Гоогле).

Уместо тога, лого се налази испод “Хеадер”. Можете одабрати свој логотип са уређаја или рачунара, иако се побрините да његова позадина буде транспарентна, тако да се приказује без обзира коју боју позадине одабрали.

Када говоримо о боји, можете променити универзалне нијансе доступне вашој теми и веб локацији кликом на одговарајући тастер на левој командној табли. Боја позадине је сама по себи разумљива; Боја позадине заглавља и подножја омогућава разликовање различитих сектора странице веб странице.

Тхе “Глобал” дугме омогућава прилагођавање глобалних подешавања према вашем бренду или унапред одређена тема. Укључују ствари попут величине фонтова или изгледа разних страница. Можда ће вам помоћи да добијете изглед свих ових подешавања, чак и ако одлучите да их задржите у основи исте на основу онога што тема подразумевано пружа.

Коначно, ако сте купили ВордПресс премиум тему, можда ћете имати додатне могућности прилагођавања са леве стране и командне табле. Они се могу наћи на тастеру названом по самој теми.

На пример, “Астра” опције ће се појављивати док су именоване исте, мада се могу налазити под изгледом, а не на надзорној табли као сопствена категорија.

Оне вам омогућавају да инсталирате додатне додатке или мењате аспекте специфичне за те теме. Препоручујемо да проведете мало времена експериментишући са свим својим могућностима, јер је то једноставно један од најгушнијих аспеката ВордПресс искуства у прилагођавању..

Додаци и СЕО

Додаци су одлична допуна било кој веб локацији и могу да побољшају њену функционалност, перформансе и могућности за ваше посетиоце. У исто време, желите да пажљиво бирате и додајете своје додатке, тако да нећете’случајно не преоптерећујете своју веб локацију’с пропусном ширином или ограничењем складиштења или нека се веб локација учита превише споро за ваше посетиоце.

Има их неколико “морају имати” врсте додатака ми’д препоручујем. Они укључују додатке за сигурност, као што су Вордфенце, који штити вашу веб локацију од напада силовитих напада и злонамјерног софтвера. ти’Такође ћете желети додатне додатке за оптимизацију слике ако планирате да користите много визуелних медија на својој веб локацији. Смусх је добра опција, јер вам омогућава да користите слике високе резолуције без превише успоравања ствари.

ти’Вероватно ћете желети и да додате додатни додатак, чак и ако ваш провајдер хостинга садржи бесплатне резервне копије као погодности. Резервне копије омогућавају да ваше податке чувате на другом месту у случају да се нешто поквари или да се на вашој веб локацији догоди нешто катастрофално’с ливе верзијом.

Кеширање додатака такође може бити корисно. Они омогућавају да се ваша ВордПресс веб локација осећа одзивнијим, пружајући вашу веб локацију и податке својим посетиоцима мало ефикасније и брже. В3 Тотал Цацхе је одличан пример.

Након што идентификујете додатке које желите да инсталирате (било да су они)’поново или одвојено), можете их инсталирати и активирати тако да одете на “Додаци” дугмета на левој страни и командне табле и клика “Додај нови”.

Додајте нови додатак у Вордпресс

Овај екран вас води и до бесплатне колекције ВордПресс додатака. Бесплатне додатке можете да претражите тако да упишете име у поље за претрагу у горњем десном углу. Једном ти’пронашли сте додатке које желите, кликните “Инсталирај одмах” и додатак ће се аутоматски инсталирати. Кликните на “Активирати” када се то учини да би се започели њени ефекти на вашој веб локацији. Поновите онолико пута колико вам треба, али имајте на уму да укупни лимит додатка буде што нижи како би се омогућила боља употреба ресурса на веб локацији..

Премиум додаци делују потпуно на исти начин, иако ви’Морате да купите и преузмете датотеке додатака на рачунар пре него што их пошаљете на “Додајте додатак” горе споменута страница.

Конфигурација

Након тога можете прилагодити појединачна подешавања и функције разних додатака након што су инсталирани на вашу ВордПресс локацију. У ствари, већина додатака ће вам понудити да вам обрате њихове функције након инсталирања, зато вам препоручујемо да одвојите време да проверите сваки додатак ако их нисте раније користили.

Алтернативно, можете погледати контролну таблу на левој страни и видети нове меније за сваки додатак који сте инсталирали. То вам омогућава да ручно мењате функције кад год вам затреба. Међутим, имајте на уму да су неки додаци сакривени испод различитих генеричких имена, попут „Перформанце“ за В3 Тотал Цацхе. Можда ћете морати да пронађете и разне додатке сакривене у менијима вишег нивоа. 

СЕО Стуфф

Друго полувреме овог корака је фокусирање на напоре за оптимизацију вашег претраживача. Оптимизација ваше веб локације за високо место у Гоогле-у и прикупљање промета посетилаца је његов чланак, па нека’Заронимо се како да се сама побринем за ову перспективу прилагођавања ВордПресс-а.

Употријебите горњи туториал за додавање да бисте пронашли Иоаст СЕО; то’с најкоришћенијим СЕО додатком који је доступан за ВордПресс кориснике. Омогућује вам прикупљање података о кључним ријечима и њихово кориштење за оптимизацију садржаја и СЕО пракси.

Вордпресс Иоаст СЕО додатак

Једном’инсталиран и активиран, пронађите његов мени на контролној табли бочне траке. Требало би да изгледа као стилизовано “И” са “СЕО” поред тога.

Овде можете приступити контролној табли Иоаст сама. Користите чаробњака за конфигурацију који ће се појавити када приступите овој страници да бисте све покренули користећи наведене везе да бисте започели своју СЕО оптимизацију. Додатак ће вам поставити низ питања.

Прво, обавезно одаберите то “сајт је активан и спреман је за индексирање” када то буде затражено. Ово осигурава да ће Гоогле лако индексирати вашу веб страницу након што садржај креира и објави. На додатна питања ћете добити одговор на врсту веб локација коју правите, као и попуните критичне информације попут вашег УРЛ-а, било које повезане УРЛ адресе вашег бренда или компаније, и на крају треба ли да се у вашим резултатима претраге прикажу странице, постови и предлошци. Уверите се да је ово постављено “да” за најбоље резултате.

Доступна су додатна подешавања попут одређивања да ли постоји један аутор или један аутор за различите постове на вашем блогу и неколико поставки наслова.

Контакт информације

Дозволити’Саставите страницу за контакт следеће пре него што уђемо у други највећи део прилагођавања ваше ВордПресс странице: изградња садржаја.

То се може постићи кликом на унапред урађено “Контакт” страница која се испоручује са практично сваком ВордПресс темом, укључујући многе бесплатне теме. Ову страницу треба да испуните са најмање основних информација и да по потреби укључите неколико веза до релевантних информација, укључујући страницу са политиком приватности.

Такође можете да користите Контактни додатак 7 да креирате посебан образац за контакт који вам омогућава да повезујете образац са својом контакт страницом. Омогућује људима поједностављен начин да вам пошаљу коментар или жалбу, што је много лакше него што просипате кроз све коментаре које можете имати на своје различите постове. Овим додатком можете да шаљете и унапред написане поруке кориснику који га шаље.

Контактни додатак 7

На крају, успостављање и обрада странице с контактима и придружени образац за контакт сјајан је начин да се посетиоци осете чутима и осигурају да можете комуницирати с њима у случају техничких потешкоћа. Ово је посебно критично ако и ви покрените интернетску трговину и морају се с времена на време бавити стварима попут поврата новца.

Стварање садржаја

Ваша веб страница ВордПресс већ има неколико основних страница које су лако постављене са леве командне табле. То се називају стварима попут “Кућа”, “О томе” и тако даље.

Ове и прве странице можете и требате да испуните обе, како бисте добили решење за ВордПресс интерфејс ако немате’Прије сам га користио и провјерио да није’празан у односу на остале странице са садржајем.

Али када дође време за стварање нове странице, то можете учинити до кликом “Пагес” на левој командној табли, а затим „Додај ново“. ВордПресс ће вас одвести на екран на коме можете креирати огледну страницу, страницу о приватности или нову страницу. Већина људи на крају брише пример странице, ФИИ.

Додајте нову страницу у вордпресс

Једном ти’ви сте одлучили да направите нову страницу’Прећи ћете у ВордПресс уређивач блога, који укључује преглед на левој и средњој деоници екрана и различита подешавања на десној страни. Додатак за прављење страница ће изменити овај образац.

Можете именовати страницу на којој желите и додати трајни линк по потреби. Тада можете креирати дизајн и изглед користећи блок или истраживање опција предлошка преко десних контрола. Такође можете напунити већину странице садржајем који пишете директно у ВордПресс блок или у Ворд преко цопи / пасте.

Не заборавите да користите “сачувај скицу” дугме прилично често тако да не’случајно не обришите свој садржај.

Већина предложака или додатака ће такође садржати ан “Додајте медијуме” дугме или нешто слично. Ово можете да користите за уметање слика или видео записа у садржај; ово се обично додаје преко посебног уређаја или рачунара. Поред тога, многи додаци за прављење страница омогућују вам да на страницу додате нове блокове како бисте задржали садржај док не дођете до вас’поново кроз.

Вордпресс библиотека медија

ВордПресс Едитор је најлакши пример, а долази са списком блокова из којих можете да цртате кликом на “+” дугме у горњем левом углу Едитора.

Након објављивања сваке странице, ми’д препоручујем да искористите Иоаст додатак пре него што објавите страницу. То’Да ли ћете додати различите тачке података о претраживању, попут кључне речи фокус и мета описа, пре него што оцените колико добро оптимизујете тај садржај у СЕО сврхе.

Ако то направите са било којим комадом садржаја, веб страница ће вам помоћи да се високо рангира на Гооглеу у дужем временском размаку и спречиће да касније трошите скупо време на уређивање садржаја..

Пре него што објавите, проверите да ли је све непропусно и да ли сте’поставили сте представљену слику која тачно представља садржај. Не заборавите категорије и ознаке ако пишете блог пост! Можете поставити и своју почетну страницу на страницу коју ви’направљен сам одласком на “Подешавања”, онда “Читање”, затим кликом на “статичка страница” и одабир жељене странице са листе.

И на крају, можете поставити своју веб локацију “режим одржавања” на картици Страница. То спречава људе да виде вашу веб локацију и њено незавршено стање.

Видгети

Видгети (такође се налазе под “Фоотер”) се могу наћи у главним подешавањима. То су у суштини прилагодљиви блокови које можете поставити на разна места на вашој ВордПресс веб локацији. Они’поново бочне траке, додатне меније итд. који вам омогућавају да прилагодите приступачност своје веб локације за вас и ваше посетиоце.

Вордпресс видгетс

Иди на “Изглед”, онда “Видгети” започети. Приказује вам доступне виџете на левој страни екрана, а десна вам приказује места која можете “слот” те виџете. Неки од ових простора су можда већ насељени, али слободно размењујте ствари по потреби.

Можете изменити различите функције сваког виџета, укључујући њихово име и функционалност. Или можете користити онолико мало колико желите. То’зависи од тебе!

Менији

Ми’д препоручујем да сачувате овај део поступка док већ не поставите већину свог садржаја, јер су вам потребне ствари за спајање у ваше меније. Иди на “Изглед”, онда “Менији”.

Вордпресс менији

Можете да креирате меније са ове странице и тамо’нема ограничења за колико можете да генеришете. Већина веб локација користи само један, наравно. У менију би требало да назовете нешто једноставно; име менија бр’Не приказује се било где посетиоца.

Након креирања менија можете одредити где желите да идете преко опција које се нуде на “Подешавања менија” екран. “Сачувај мени” када ти’задовољни сте.

И на крају, аутоматски задржите секцију “додајте нове странице највишег нивоа у овај мени” неозначено тако да можете ручно да поставите нове странице у мени на одговарајуће место док их генеришете.

У мени можете додати нове странице кликом на потврдне оквире са леве стране испод “додајте ставке менија”, затим кликањем “додај у мени”. Ово вам такође омогућава да превучете и спустите странице менија на њихово одговарајуће место.

Још боље, свака страница менија се може отворити и њена подешавања додатно прилагодити, укључујући деактивирање веза, ширину ступца и налепницу за навигацију.

Гоогле Цоннецтион

Последњи део ваше слагалице за прилагођавање: повезивање са Гоогле-ом!

Након креирања Гугл анализе налога и повезивања на вашу веб локацију, можете да пратите вашу веб локацију’саобраћаја и других података са контролне плоче Гоогле аналитике. Али такође можете да поставите Сеарцх Цонсоле, што ћете учинити тако што ћете ићи на Сеарцх Цонсоле веб странице и кликом “Почни сад”.

Процес подешавања је прилично једноставан и тражи од вас да потврдите власништво над рачуном. Када је верификована, Сеарцх Цонсоле ће такође прикупите податке на својој веб локацији што вам омогућава да надопуните своје СЕО напоре!

Идите на Гоогле Аналитицс и успоставите везу са Сеарцх Цонсоле-ом; уради то путем “Админ”, онда “Својство”, онда “Подешавања својства”.

Картица за администрацију Гоогле аналитике

Након свега тога, идите на своја Иоаст СЕО подешавања и кликните на “Карактеристике” картицу при врху екрана. Иоаст већ ствара “ситемапс”, који су подаци које Гоогле Сеарцх Цонсоле може користити за повећање вашег СЕО рангирања и генерисање нових података за ваше алате. Кликом на “?” изнад Ситемапова ће вам дати везу коју касније можете да пребаците на контролну таблу Сеарцх Цонсоле-а.

Закључак

Све у свему, прилагођавање ваше ВордПресс странице је огроман подухват и вероватно ће вам требати неколико недеља или месеци да у потпуности схватите све функционалности и подешавања на која се може позабавити. Слиједите горе наведене кораке, и ви ћете бити на добром путу да направите функционалну, ефикасну и СЕО-пријатну веб локацију коју можете користити како год желите!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map