21 трика за повећање брзине веб странице

споро учитавањеБрзина ваше веб странице може имати велики утицај на саобраћај, конверзије и приходе. Као метрику перформанси, брзину не треба потцењивати. Према Аками, скоро половина свих корисника интернета очекује да се веб страница учита за мање од две секунде, а 40% корисника ће кликнути са веб странице ако ће бити потребно више од три секунде.


Ин “Зашто су важне веб перформансе: Да ли странци одводе ваше веб локације?”, Студија компаније Гомез из 2010. године која је испитала 1.500 онлајн купаца о томе како перформансе веб локација утичу на њихово понашање на мрежи, сазнајемо следеће:

 • “Повећање времена учитавања веб страница са 2 на 10 секунди повећало је стопу напуштања странице за 38%.”
 • “Током вршних периода саобраћаја, више од 75% потрошача напустило је конкурента’веб локација уместо да трпи кашњење.”

Како би додатно нагласио утицај који брзина веб странице има на понашање потрошача, студија Абердеен Гроуп открива да само одлагање једне секунде времена учитавања доноси пад од 7% у конверзијама веб локација. Поред тога, прикази страница се смањују за 11%, а задовољство корисника пада за 16%. Као да ово није’Довољно је да се вратимо кући и да нам утркују како би оптимизирали вријеме учитавања веб страница, власници би такођер требали бити свјесни да Гоогле користи брзину веб странице као фактор за рангирање ваше веб странице на страници резултата претраживања..

Укратко, успорена веб страница резултираће следећим:

 • Мање промета и приказа страница
 • Смањене конверзије
 • Пад продаје
 • Негативно утицао на имиџ марке

Као водећи ресурс о стварању успешне веб странице, ХостингФацтс.цом представља следеће савете и трикове како да повећате брзину веб странице.

Брзина ваше веб странице може имати велики утицај на саобраћај, конверзије и приходе. Као метрику перформанси, брзину не треба потцењивати. Према Аками, скоро половина свих корисника интернета очекује да се веб страница учита за мање од две секунде, а 40% корисника ће кликнути са веб странице ако ће бити потребно више од три секунде.

У „Зашто су перформансе веб-сајта: Да ли ваше веб локације одводе купце?“, Студија Гомеза из 2010. године која је вршила анкетирање 1.500 онлине купаца о томе како перформансе веб страница утичу на њихово понашање на мрежи, сазнајемо следеће:

 • „Повећање времена учитавања веб страница са 2 на 10 секунди повећало је стопу напуштања странице за 38%.“
 • „Током вршних периода саобраћаја, више од 75% потрошача отишло је на конкурентску веб локацију уместо да трпи кашњење.“

Како би додатно нагласио утицај који брзина веб странице има на понашање потрошача, студија Абердеен Гроуп открива да само једна секунда кашњења у времену учитавања доводи до смањења конверзија на веб локацијама за 7%. Поред тога, прикази страница се смањују за 11%, а задовољство корисника пада за 16%. Као да то није довољно да се удамо код куће и да нас утркују како би оптимизирали вријеме учитавања веб страница, власници би такођер требали бити свјесни да Гоогле користи брзину веб странице као фактор при рангирању ваше веб странице на страници резултата претраживања..

Укратко, успорена веб страница резултираће следећим:

 • Мање промета и приказа страница
 • Смањене конверзије
 • Пад продаје
 • Негативно утицао на имиџ марке

Као водећи ресурс о томе како створити успешну веб страницу, ХостингФацтс.цом представља следеће савете и трикове како да повећате брзину веб странице. У овом водичу ћемо се дотакнути следећих тачака:

Contents

1. корак: Елиминишите непотребне додатке и додатке

Размотрите студију случаја Микеа, у којој је анализирао брзину своје веб странице и оптимизирао је тако да је прешло са 4,23 секунде за учитавање на само 1,33 секунде за учитавање. Зашто је његова веб локација била тако спора? Једна реч. Додаци.

деинсталирање додаткаНепотребни додаци и додаци могу драматично утицати на брзину ваше веб локације. У Микеу’У случају да је открио да је запањујућих 86% времена учитавања веб страница настало због додатака. Ако користите ЦМС-ове попут ВордПресс-а (корисници ће можда желети да инсталирају П3 или Профилер перформанси додатка, који ће скенирати ваше ВордПресс додатке како би пронашли уска грла и створио извештај о томе како сваки додатак утиче на перформансе ваше веб странице), Друпал или Јоомла, важно је да обратите пажњу на додатке и додатке који могу успорити вашу веб локацију.

У решавању овог проблема, кључно је не само да се фокусирате на број додатака које сте инсталирали, већ и на квалитета тих додатака. Обратите пажњу на додатке који учитавају прекомерне скрипте и стилове. Такође уклоните додатке који обављају пуно удаљених захтева, као и додатке који повећавају број упита у бази података на свакој страници веб локације.

Дно: користите додатке који су неопходни само за побољшање функционалности ваше веб странице. Остало одбаците.

Размотримо студију случаја од Мајк, у којој је анализирао брзину своје веб странице и оптимизовао је тако да је прешло са 4,23 секунде за учитавање на само 1,33 секунде за учитавање. Зашто је његова веб локација била тако спора? Једна реч. Додаци.

Непотребни додаци и додаци могу драматично утицати на брзину ваше веб локације. У Микеовом случају, открио је да је запањујућих 86% времена учитавања веб локација настало због додатака. Ако користите ЦМС-ове попут ВордПресс-а (корисници ће можда желети да инсталирају П3 или Профилер перформанси додатка, који ће скенирати ваше ВордПресс додатке како би пронашли уска грла и створио извештај о томе како сваки додатак утиче на перформансе ваше веб странице), Друпал или Јоомла, важно је да обратите пажњу на додатке и додатке који могу успорити вашу веб локацију.

У решавању овог проблема, кључно је не само да се фокусирате на број додатака које сте инсталирали, већ и на квалитета тих додатака. Обратите пажњу на додатке који учитавају прекомерне скрипте и стилове. Такође уклоните додатке који обављају пуно удаљених захтева, као и додатке који повећавају број упита у бази података на свакој страници веб локације.

Дно: користите додатке који су неопходни само за побољшање функционалности ваше веб странице. Остало одбаците.

Корак 2: Смањите или уклоните количину дугмета за друштвено дељење на вашој веб локацији

смањите дугмад за дељењеНемојте пазити на заблуду да је постојање мноштва дугмади друштвеног дељења на вашој веб локацији увек добра ствар. Је н’т. Постоји неколико, ако их има, студија које доказују било какав значајан пораст промета на веб локацији због постојања дугмади за дељење на друштвеним мрежама. Све што ради је збунити ваше посетиоце.

Будући да већина дугмади за дељење друштвених мрежа покреће ЈаваСцрипт, превише тастера може створити проблеме са веб локацијама. Када неко место на друштвеним медијима има прекид рада, то може бити значајно посљедице за веб локације са инсталираним тим дугметом.

Уместо да имате избор тастера, уредите их до основног или их подесите да се учитају асинхроно како испади не утичу негативно на брзину ваше веб странице.

Немојте пазити на заблуду да је постојање мноштва дугмади друштвеног дељења на вашој веб локацији увек добра ствар. Није. Постоји неколико, ако их има, студија које доказују било какав значајан пораст промета на веб локацији због постојања дугмади за дељење на друштвеним мрежама. Све што ради је збунити ваше посетиоце.

Будући да већина дугмади за дељење друштвених мрежа покреће ЈаваСцрипт, превише тастера може створити проблеме са веб локацијама. Када неко место на друштвеним медијима има прекид рада, то може бити значајно посљедице за веб локације са инсталираним тим дугметом.

Уместо да имате избор тастера, уредите их до основног или их подесите да се учитају асинхроно како испади не утичу негативно на брзину ваше веб странице.

Корак 3: Конфигуришите све кодове за праћење аналитике и кодове огласних мрежа да би се учитали асинкроно

Аналитичке шифре за праћење и огласне мреже’ кодови могу успорити вашу веб локацију. Понекад су удаљени сервери спори, или пропадају, а резултат је дуго време за учитавање ваше веб локације. сите аналитицс

Међутим, ако конфигуришете кодове асинхрона испорука, можете да осигурате да је слаби или спор сервер победио’не негативно утиче на брзину ваше веб странице.

Корак 4: Користите Истек заглавља

заглавље страницеКао што знате, брзина сервера кључно доприноси брзини ваше веб локације. Више захтева сервера значи спорију веб локацију. Да бисте решили овај проблем, користите Екпирес Хеадерс.

Истече Заглавља смањују време учитавања за посетиоце који се враћају говорећи свом претраживачу када да затраже датотеке са сервера или када треба да учитају датотеку из кеш прегледача. На пример, можете да конфигуришете заглавље Екпирес само да захтева одређену датотеку једном месечно, а до тада ће се датотека чувати и учитавати из кеш меморије.

Ваша веб локација ће имати користи од употребе Екпирес Хеадерс-а на два начина. Прво, смањиће број ХТТП захтева на серверу. Друго, пошто се иста датотека не тражи изнова и изнова, учитавање на вашем серверу ће бити мање.

Да бисте искористили Заглавља истека на вашој веб локацији, следите овај туториал ГТметрик.

Као што знате, брзина сервера кључно доприноси брзини ваше веб локације. Више захтева сервера значи спорију веб локацију. Да бисте решили овај проблем, користите Екпирес Хеадерс.

Истече Заглавља смањују време учитавања за посетиоце који се враћају говорећи свом претраживачу када да затраже датотеке са сервера или када треба да учитају датотеку из кеш прегледача. На пример, можете да конфигуришете заглавље Екпирес само да захтева одређену датотеку једном месечно, а до тада ће се датотека чувати и учитавати из кеш меморије.

Ваша веб локација ће имати користи од употребе Екпирес Хеадерс-а на два начина. Прво, смањиће број ХТТП захтева на серверу. Друго, пошто се иста датотека не тражи изнова и изнова, учитавање на вашем серверу ће бити мање.

Да бисте искористили Заглавља истека на вашој веб локацији, следите овај туториал ГТметрик.

Корак 5: Омогућите кеширање веб локација

Кеширање веб локацијаКеширање увелике смањује време учитавања ваше веб странице чувањем верзије веб локације на посетиоцу’претраживач и учитава ту верзију сваки пут када се врате. Кеш меморија се затим чува и користи све док се веб локација не ажурира или не подесите за освежавање.

Према истраживањима, коришћење пуне кеш меморије за веб локацију има запањујући утицај на време учитавања: од 2,4 секунде до 0,9 секунди!

Да бисте омогућили кеширање, прво морате одредити коју платформу користите. Можете инсталирати додатке испод ако користите ВордПресс:

Један од најбољих напредних додатака за кеширање и оптимизацију перформанси тренутно на тржишту је ВП Роцкет. Захтијева улагање, али резултати су вриједни тога. Ако користите Друпал као платформу, следите ово водич о техникама оптимизације.

За додатне информације о томе како омогућити кеширање следите ове одличне упутства:

Кеширање увелике смањује време учитавања ваше веб локације чувањем верзије веб локације у прегледачу посетиоца и учитавањем те верзије сваки пут када се врате. Кеш меморија се затим чува и користи све док се веб локација не ажурира или не подесите за освежавање.

Према истраживањима, коришћење пуне кеш меморије за веб локацију има запањујући утицај на време учитавања: од 2,4 секунде до 0,9 секунди!

Да бисте омогућили кеширање, прво морате одредити коју платформу користите. Можете инсталирати додатке испод ако користите ВордПресс:

Један од најбољих напредних додатака за кеширање и оптимизацију перформанси тренутно на тржишту је ВП Роцкет.  Захтијева улагање, али резултати су вриједни тога. Ако користите Друпал као платформу, следите ово водич о техникама оптимизације.

За додатне информације о томе како омогућити кеширање следите ове одличне упутства:

Корак 6: Користите мрежу за испоруку садржаја (ЦДН)

Веб странице које се хостирају на америчким серверима брже ће се учитавати за кориснике у САД (или посетиоце са америчком ВПН услугом). Међутим, корисници из других делова света имаће спорију веб локацију. Да бисте решили овај проблем, користите мрежу за доставу садржаја или ЦДН који ће дистрибуирати датотеке ваше веб локације преко мреже сервера које се налазе у различитим деловима света. Ово ће знатно убрзати вашу веб страницу за кориснике у другим земљама.

У а студија случаја Маттхев Воодвард, показало се да употреба ЦДН-а повећава брзину веб странице за чак 60%.

Испод су доступне две најбоље ЦДН опције:

Веб странице које се хостирају на америчким серверима брже ће се учитавати за кориснике у САД (или посетиоце са америчком ВПН услугом). Међутим, корисници из других делова света имаће спорију веб локацију. Да бисте решили овај проблем, користите мрежу за доставу садржаја или ЦДН који ће дистрибуирати датотеке ваше веб локације преко мреже сервера које се налазе у различитим деловима света. Ово ће знатно убрзати вашу веб страницу за кориснике у другим земљама.

У а студија случаја Маттхев Воодвард, показало се да употреба ЦДН-а повећава брзину веб странице за чак 60%.

Испод су доступне две најбоље ЦДН опције:

Корак 7: Избаците веб Хост за бољи

одаберите вебхостМора се рећи да понекад једноставно морате поћи са бољи веб домаћин. Ако напорно радите на убрзавању веб странице и исцрпили сте све остале могућности, али и даље имате споро учитавање времена, можда је време да промените веб локацију.

Марцус Таилор, у часопису Смасхинг Магазине, говорио је о томе како су два његова клијента, која су обојица имала сличне веб странице, користила различите хостинг провајдере и доживљавала драстичне разлике у временима реакције веб локација..

Клијент који је користио поуздан, наменски сервер да угости своју веб локацију доживео је 7 милисекунди ДНС времена одзива, а клијент који је користио јефтини сервер доживео је 250 милисекунди ДНС времена одзива. Додаци и подешавања до сада ће вас остварити само без квалитетног веб домаћина.

Због важности одабир доброг веб домаћина, препоручује се читање прегледавања хостинга како бисте одредили који ће веб домаћин најбоље послужити вашу веб локацију’с потребама. Такође бисте требали упоређивати веб домаћине како бисте могли да донесете најинформиранију одлуку.

Овде на ХостингФацтс.цом урадили смо домаћи задатак и пронашли смо прва три најбоља пружатеља услуга хостинга како би добили време учитавања мање од 500 милисекунди:

 1. А2 хостинг – отприлике 300 милисекунди
 2. СитеГроунд – отприлике 400 милисекунди
 3. ХостГатор Цлоуд – отприлике 500 милисекунди

Употреба програмера као што је Вик елиминира потребу за проналажењем квалитетног веб домаћина, али за све нас је важно да направимо домаћи задатак како бисмо пронашли најбољу опцију.

Мора се рећи да понекад једноставно требате да идете са бољим веб домаћином. Ако напорно радите на убрзавању веб странице и исцрпили сте све остале могућности, али и даље имате споро учитавање времена, можда је време да промените веб локацију.

Марцус Таилор, у часопису Смасхинг Магазине, говорио је о томе како су два његова клијента, који су обојица имали сличне веб странице, користили различите хостинг провајдере и доживели драстичне разлике у времену реаговања веб локација. Клијент који је користио поуздан, наменски сервер да угости његову веб локацију доживео је 7 милисекунди ДНС времена одзива, а клијент који је користио јефтин сервер доживљавао је ДНС време одзива од 250 милисекунди. Додаци и подешавања до сада ће вас остварити само без квалитетног веб домаћина.

Због важности одабира доброг веб домаћина, препоручује се читање хостинг ревиевс да бисте одредили који ће веб домаћин најбоље служити потребама вашег вебсајта. Ви би такође упоредите веб домаћине тако да можете донети најинформисану одлуку.

Овде на ХостингФацтс.цом урадили смо домаћи задатак и пронашли смо прва три најбоља пружатеља услуга хостинга како би добили време учитавања мање од 500 милисекунди:

 1. А2 хостинг – отприлике 300 милисекунди
 2. СитеГроунд – отприлике 400 милисекунди
 3. ХостГатор Цлоуд – отприлике 500 милисекунди

Користећи грађевинари попут Вик-а елиминира потребу за проналажењем квалитетног веб-домаћина, али за све нас је важно да направимо домаћи задатак како бисмо пронашли најбољу опцију.

Корак 8: Пребаците тему своје веб странице

Тема веб странице може у великој мери утицати на брзину веб локације. Пуњење кода или предуго и лоше написан код, умањиће перформансе ваше веб странице. За пример колико разлике може имати тема веб странице у њеној брзини, прочитајте студију случаја Јулиана Фернандеса, у којој је успео да скрати време учитавања са 630мс на 172мс, једноставним пребацивањем теме на боље написану једна.

Дно црта: немојте се само фокусирати на изглед теме када бирате ону за своју веб локацију; размислите како ће та тема утицати на брзину ваше веб странице.

9. корак: Искористите Гоогле Пагеспеед

ПагеСпеед је модул сервера отвореног кода који побољшава брзину ваше веб локације уношењем промена и прилагођавања на сервер и датотеке у складу са најбољим праксама.

Инсталирање ПагеСпеед За вас је потребно мало техничке штедљивости, али то се може учинити. Са друге стране, увек бисте могли да тражите од свог веб домаћина / програмера да изврши инсталацију.

ПагеСпеед је модул сервера отвореног кода који побољшава брзину ваше веб локације уношењем промена и прилагођавања на сервер и датотеке у складу са најбољим праксама.

Инсталирање ПагеСпеед За вас је потребно мало техничке штедљивости, али то се може учинити. Са друге стране, увек бисте могли да тражите од свог веб домаћина / програмера да изврши инсталацију.

Корак 10: Користите мање слике датотека

Велике величине слика (1мб или више) резултирају везањем ресурса сервера и потребно вам је више времена за учитавање. Користите следеће алате за оптимизацију датотека са сликама на вашој веб локацији како бисте их смањили, истовремено водећи рачуна да квалитета слике није угрожена:

Корак 11: Стисните датотеке своје веб локације помоћу Гзип-а

Датотеке мањег формата резултирају бржим временом учитавања. Слично уобичајеном компресији датотека са рачунаром, Гзип смањује величину датотека ваше веб странице компресујући их у зип датотеке.

Смасхинг Магазине наглашава случај веб странице која креће од 68КБ до 13КБ омогућавањем Гзип-а.

Користити водич ГТметрик да бисте омогућили Гзип на својој веб локацији.

12. корак: Очистите своју базу података на редовним основама

Чишћење базе податакаНеки ЦМС-ови попут ВордПресс-а, као и додаци, спремају податке у вашу базу података, што заузврат успорава вашу веб локацију..

Функције у ВордПресс-у, као што су омогућавање ревизија поста, пингбакова и повратних веза, увелико се ослањају на вашу базу података за складиштење. Такође, будите опрезни додатака који спремају статистичке и корисничке податке и записе.

Да бисте то отклонили, редовно чистите базу података помоћу аутоматизованих додатака попут ВП-Оптимизе (за ВордПресс). Ако имате било коју другу платформу, користите овај ресурс да бисте ручно очистили базу података. Власници веб локација ове мере често занемарују ове мере, али могу имати огроман утицај на повећање брзине ваше веб локације.

Неки ЦМС-ови попут ВордПресс-а, а такође и додаци, спремају податке у вашу базу података, што с временом успорава вашу веб локацију. Функције у ВордПресс-у, као што су омогућавање ревизија поста, пингбакова и повратних веза, увелико се ослањају на вашу базу података за складиштење. Такође, будите опрезни додатака који спремају статистичке и корисничке податке и записе.

Да бисте то отклонили, редовно чистите базу података помоћу аутоматизованих додатака попут ВП-Оптимизе (за ВордПресс). Ако имате било коју другу платформу, користите овај ресурс да бисте ручно очистили базу података. Власници веб локација ове мере често занемарују ове мере, али могу имати огроман утицај на повећање брзине ваше веб локације.

Корак 13: Смањите број датотека Јавасцрипт и ЦСС на вашој веб локацији

Прегледник посетиоца можда све ЈаваСцрипт и ЦСС датотеке на вашој веб локацији третира као појединачне датотеке. То заузврат производи више захтева, што успорава време учитавања ваше веб локације. Можете смањити број ових појединачних датотека или их умањити тако што ћете их ставити на једно место.

Корак 14: Уклоните више позадинских слика

Имајући више позадинских слика резултира у више захтева вашем серверу за учитавање слика. Више захтева резултира споријим временом учитавања. Ово можете да поправите комбиновањем позадинских слика у само једној датотеци. Употријебите сприте слике како би осигурали да прегледачи морају поднијети само један захтјев за учитавање позадинске слике.

Многи предлошци веб локација се састоје од неколико различитих позадинских слика. Кад их комбинујете у једно, постижете три ствари. Прво, минимизирате број захтева који су упућени вашем серверу. Такође смањујете број бајтова које прегледач мора да преузме. И на крају, смањујете закашњења округлих потеза настала када ваш сервер мора да преузме са других места.

Брже коришћење веб странице СпритеМе. Ово Чланак Смасхинг Магазине такође даје добре предлоге.

Имајући више позадинских слика резултира у више захтева вашем серверу за учитавање слика. Више захтева резултира споријим временом учитавања. Ово можете да поправите комбиновањем позадинских слика у само једној датотеци. Употријебите сприте слике како би осигурали да прегледачи морају поднијети само један захтјев за учитавање позадинске слике.

Многи предлошци веб локација се састоје од неколико различитих позадинских слика. Кад их комбинујете у једно, постижете три ствари. Прво, минимизирате број захтева који су упућени вашем серверу. Такође смањујете број бајтова које прегледач мора да преузме. И на крају, смањујете закашњења округлих потеза настала када ваш сервер мора да преузме са других места.

Убрзајте своју веб локацију бржим коришћењем СпритеМе.  Ово Чланак Смасхинг Магазине такође даје добре предлоге.

Корак 15: Употријебите јединствену везу да бисте поставили захтјеве сервера

усе-хттпОбично се захтеви за датотеке сервера извршавају појединачно. Отвара се веза, датотека се граби, веза се затвара и отвара се нова веза за следеће хватање датотеке. Ово је неефикасно, што резултира већом потрошњом меморије и споријем временом учитавања веб локација.

Користите ХТТП Кееп-Ливе да бисте све захтјеве за датотеке извршили путем једне отворене везе. Процес је довољно једноставан. Само копирајте и залепите следећи код у .хтаццесс датотеку:

Постављена заглавље, веза остаје активна

Зависно од вашег сервера, такође можете да следите кораке овде или овде како бисте омогућили да остане жив.

Обично се захтеви за датотеке сервера извршавају појединачно. Отвара се веза, датотека се граби, веза се затвара и отвара се нова веза за следеће хватање датотеке. Ово је неефикасно, што резултира већом потрошњом меморије и споријем временом учитавања веб локација.

Користите ХТТП Кееп-Ливе да бисте све захтјеве за датотеке извршили путем једне отворене везе. Процес је довољно једноставан. Само копирајте и залепите следећи код у .хтаццесс датотеку:

Постављена заглавље, веза остаје активна

Зависно од вашег сервера, такође можете да следите кораке овде или овде како бисте омогућили да остане жив.

Корак 16: Претражите неисправне везе у својим УРЛ-овима ЈаваСцрипт, ЦСС и слике

Ако имате неисправне везе у УРЛ-овима ЈаваСцрипта, ЦСС-а или слике, ваша веб локација можда доживљава неугодно споро учитавање. Требало би да скенирате ове прекинуте везе и решите их да бисте посетиоцима омогућили боље искуство прегледавања. Док сте на томе, потражите све остале покидане везе, које не морају нужно утицати на брзину ваше веб странице, али ипак утичу на корисничко искуство.

Корак 17: Поставите све слике на своју веб локацију

Слика вруће везе, или “линијско повезивање” је када избегавате учитавање слика на вашем сопственом серверу само повезивањем на слику на другој веб локацији. Теоретски, то вам штеди пропусност, али заправо може умањити брзину ваше веб локације, посебно ако је веб локација за хостинг слика мања или се споро учитава.

Добро правило је да прво хостујете слике на својој веб локацији пре него што их повежете.

Корак 18: Поставите што више датотека на сопственом серверу

Готово је неизбежно да ће се ваша веб локација ослањати на друге веб локације за датотеке, попут уграђених видео записа и друге мултимедије. Међутим, ако има превише спољних захтева или захтевате са спорих веб локација, на брзину ваше веб локације негативно ће се утицати.

Ограничите ову могућност тако што ћете сместити што је могуће више датотека на вашем серверу. Обавезно проверите поузданост веб локација од којих захтевате.

19. корак: Проверите квалитет вашег ЦМС-а

Као оквир целокупне ваше веб локације, ЦМС може утицати на брзину ваше веб локације. Угледни ЦМС-ови као што су ВордПресс и Друпал као и једноставни ХТМЛ савршено су прилагођени за оптимизацију времена учитавања ваше веб странице. Мање угледни ЦМС-ови стављају вашу веб локацију на ризик због споријег учитавања. Важно је да покренете тестове и урадите домаћи задатак како бисте били сигурни да је ЦМС најбољи за оптимизацију брзине ваше веб странице.

Као оквир целокупне ваше веб локације, ЦМС може утицати на брзину ваше веб локације. Угледни ЦМС-ови као што су ВордПресс и Друпал као и једноставни ХТМЛ савршено су прилагођени за оптимизацију времена учитавања ваше веб странице. Мање угледни ЦМС-ови стављају вашу веб локацију на ризик због споријег учитавања. Важно је да покренете тестове и урадите домаћи задатак како бисте били сигурни да је ЦМС најбољи за оптимизацију брзине ваше веб странице.

Корак 20: Обратите пажњу на то да ли ваше ПХП датотеке успоравају веб локацију

Иако ПХП све осим тога елиминише да се морају стално уносити исте информације на вашој веб локацији, то такође може успорити вашу веб локацију. Можете да учините једну од две ствари да то решите: замените ПХП датотеке статичким ХТМЛ датотекама или, ако можете’не учините то, користите ПХП акцелератор.

ПХП акцелератори су корисни за сајтове који се морају у великој мери ослањати на ПХП. Ово Чланак из Википедије корисно је да набројите неколико добрих ПХП акцелератора које можете користити.

Иако ПХП све осим тога елиминише да се морају стално уносити исте информације на вашој веб локацији, то такође може успорити вашу веб локацију. Можете да учините једну од две ствари да то решите: замените ПХП датотеке статичким ХТМЛ датотекама или, ако то не можете, користите ПХП акцелератор.

ПХП акцелератори су корисни за сајтове који се морају у великој мери ослањати на ПХП. Ово Чланак из Википедије корисно је да набројите неколико добрих ПХП акцелератора које можете користити.

Корак 21: Онемогућите екстерну хотлинкинг својих слика

Када друге веб локације одговарају до ваших слика, оне у суштини уклањају вашу пропусност. Сваки пут када један од њихових посетилаца покуша да прегледа слике, ваш сервер се поставља захтев. Онемогућите хотлинкинг да се ово не би десило!

Следите савете дате у овом документу чланак о Хонгкиату да бисте спречили хотлинкинг слика. Уз то, ово оруђе омогућава вам да генеришете .хтаццесс датотеку да спречите хотлинкинг ваших слика.

Када друге веб локације одговарају до ваших слика, оне у суштини уклањају вашу пропусност. Сваки пут када један од њихових посетилаца покуша да прегледа слике, ваш сервер се поставља захтев. Онемогућите хотлинкинг да се ово не би десило!

Следите савете дате у овом документу чланак о Хонгкиату да бисте спречили хотлинкинг слика. Уз то, ово оруђе омогућава вам да генеришете .хтаццесс датотеку да спречите хотлинкинг ваших слика.

Започните одмах тестирањем брзине веб странице!

Сада када сте пратили горе наведене савете и трикове за побољшање брзине и перформанси веб локације, одвојите тренутак да тестирате брзину веб локације како бисте видели утицај који смо направили. Обавезно оставите коментар испод ако смо вам помогли да оптимизујете и побољшате квалитет искуства вашег вебсајта.

Ово су моја омиљена средства за процену брзине ваше веб странице:

Тест брзине веб локације Пингдом: Ова алатка вам омогућава да се фокусирате на минимизирање времена учитавања ваше веб странице и смањује број поднетих захтева сервера. Поред тога, садржи алат за поређење који вам омогућава да видите како ваша веб локација функционише у односу на друге веб локације.

ГТМетрик: Овде вам се даје оцена од А до Ф након анализа Гоогле Пагеспеед Инсигхтс и Ислов. Предложени су предлози за оптимизацију.

Вебпаге Анализер: Користите ову алатку да бисте сазнали информације о величини странице и времену преузимања. Предложени су предлози за побољшање.

Увид у Гоогле Пагеспеед: Овде добијате резултат до 100. Сјајна карактеристика је што овај алат омогућава тестирање брзине мобилних уређаја.

Ислов: Овом алатком за мерење брзине веб локације нестају правила Иахоо-а!.

ВебПаге Тест: Овде се брзина ваше веб локације процењује на скали која достиже и до 100.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map