Cum să remediați singur problemele WordPress

Ați colaborat vreodată pe site-ul dvs. WordPress, încântat să faceți o schimbare la ceva și, BOOM, aveți o problemă ciudată care vă împiedică să vă duceți la bun sfârșit munca? Deci frustrant, nu? În această postare, vă voi arăta cum să rezolvați și să reparați probleme fundamentale WordPress, astfel încât să puteți remedia aceste probleme. Cel puțin, veți putea reduce la minimum orice asistență externă de care aveți nevoie de la o temă sau un dezvoltator de pluginuri.


Primul tău gând ar putea fi,

AKH! Este tema mea sau creatorul de pagini!

Poate că da, poate nu. Să trecem la concluzia asta.

Iată un site de testare în care ceva nu a mers așa cum a fost planificat. Să spunem că sunteți cu toții încântați să mergeți să vă editați noua pagină de pornire. Ați instalat o temă drăguță, în acest caz, Astra și un constructor de pagini grozav precum Elementor și câteva plugin-uri. Vă îndreptați spre pagina de start, așteptând să faceți clic pe fila de meniu „Modificați cu elementor”, dar…

BAM! Bara dvs. de administrare este TOTAL GONE!

Așadar, probabil, în mod normal, mergeți la tabloul de bord și faceți clic pe pagini. Apoi, îl veți vedea în listă și faceți clic pe „Modificați cu Elementor”. Dar atunci când încercați, primiți acest mesaj de eroare! Dang.

Probabil că te gândești, îndurerați-l pe Elementor. Trebuie să fie problema. Permiteți-mi să vă spun totuși, constructorul dvs. de pagini este foarte rar problema.

Odihnește-te ușor, vom trece peste câteva tehnici de rezolvare a problemelor pentru a ajunge la orice problemă este, sau cel puțin să vă apropiați mult mai mult de o soluție înainte de a vă implica implicat dezvoltatorii de teme sau de creatori de pagini.

În mod normal, probabil că veți contacta tema de dezvoltare sau pluginul. Aceștia v-ar solicita acreditări pentru a intra pe site-ul dvs. web. Apoi vor dura câteva zile și trec cu atenție fiecare dintre pluginurile dvs., dezactivându-le pe rând și reactivându-le pentru a încerca să rezolve problema. De asemenea, vor încerca să schimbe temele pentru a vedea dacă este tema dvs..

Cum să faceți rezolvarea problemelor dvs. mai eficient decât așteptarea asistenței tehnice:

Pasul 1: Faceți o copie de rezervă a site-ului dvs.!

Este extrem de important să fiți în siguranță și să faceți o copie de rezervă a site-ului dvs. înainte de a vă angaja în oricare dintre aceste probleme de depanare. Iată un link pentru a face cu ușurință o copie de rezervă pe site-ul dvs.. CLICK AICI.

Pasul 2: Creați un site de înscenare / clonare la care să lucrați.

Nu doriți să efectuați aceste modificări pe site-ul dvs. live. Verificați dacă gazda dvs. web oferă site-uri de înscenare incluse în pachet. Dacă da, creați un site prin tabloul de bord sau CPanel. (Consultați canalele de ajutor ale gazdelor dvs. dacă nu știți cum să o configurați prin intermediul gazdei.)

Dacă nu aveți înscenări incluse în planul dvs., aici este o modalitate simplă de a configura site-ul de înregistrare pe cont propriu. CUM SĂ ÎNSEDIȚI UN SITE DE ETAPE.

Acest lucru vă va permite să faceți toate modificările pe un site separat de clonă, în cazul în care ceva nu merge bine, nu veți fi încurcat pe site-ul dvs. live!

Pasul 3: Schimbați tema site-ului.

Accesați bara laterală stângă a tabloului de bord și faceți clic pe „Aspect – Teme”. Odată ajuns acolo, veți vedea tema dvs. activă în stânga. Probabil că veți vedea alte teme implicite. Alegeți cele mai actuale dintre acestea. Dacă nu le vedeți, trebuie doar să faceți clic pentru a adăuga o temă și a alege orice temă, de preferință o temă implicită WordPress.

Continuați și activați tema diferită. Apoi navigați la pagina cu probleme a site-ului dvs. Ar trebui să arate total diferit cu noua temă. Problema ta încă se întâmplă? În exemplul nostru, problema este încă acolo. Apoi încercați să navigați către pagina prin tabloul de bord și faceți clic pe „Editați cu Elementor”. Problema este încă acolo? În exemplul nostru, este.

Deci ceea ce am făcut în mod eficient aici este eliminat tema ca cauză potențială. Deoarece nu este tema, reveniți la temele dvs. la „Aspect – Teme” și reactivați tema aleasă. Dacă mergeți la prima versiune și reîmprospătați, veți vedea că vechea dvs. temă este activă iar problema este încă.

Pasul 4: Instalați și executați pluginul Detective Plugin.

În mod normal, mergeam la pluginuri și le dezactivăm pe toate pentru a vedea dacă problema dispărea (și de obicei se întâmplă). Apoi, va trebui să reactivăm obositor fiecare plugin unul câte unul și să testăm problema. Cu Plugin Detective, automatizează acest lucru pentru dvs. și vă va economisi un TON de timp.

Pentru a o instala, navigați la „Pluginuri – Adăugați nou” și căutați pluginul în bara de căutare. Ar trebui să apară în partea de sus. Continuați și faceți clic pe Instalare, apoi faceți clic pe Activare. Vei fi redirecționat către pagina de plugin-uri a site-ului tău. Priviți bara de meniu de sus și veți observa o nouă opțiune care scrie „Depanare”. În mod normal, pur și simplu navigați la pagina cu probleme și faceți clic pe „Depanare” în bara de meniu. Pentru acest exemplu, nu avem o bară de meniu, așa că vom face doar clic pe „Depanare” în secțiunea
partea din spate a site-ului în bara de meniu a tabloului de bord.

Va aduce acest mic robot drăguț de detectivi. Faceți clic pe locul unde se spune pentru a deschide un caz nou. Apoi va apărea o întrebare care ne întreabă dacă ne aflăm la locul unde apare problema. În exemplul nostru, nu suntem încă la fața locului. Chiar acolo, în fereastră, vom face doar clic pentru a vizualiza site-ul. Ne va duce la pagina principală și vă va întreba dacă aceasta este problema. Faceți clic pe da. (Sau navigați către oriunde este problema dvs. și faceți clic pe da acolo).

Apoi va apărea o pagină care va întreba care dintre plugin-urile enumerate sunt necesare pentru ca site-ul dvs. să funcționeze. Faceți clic pe pluginul pentru creatorul de pagini, în acest exemplu, vom face clic pe Elementor, apoi pe „Am terminat”.

Vă va arăta apoi un ecran cu investigația activă. Va trece printr-un proces de dezactivare a tuturor plugin-urilor și de reactivare a unuia cu unul și vă va arăta locul cu probleme pentru a vedea dacă este rezolvat. Continuați și faceți clic pe „Începeți interogarea”.

Acesta vă va arăta o imagine a site-ului dvs. și vă va întreba dacă problema este rezolvată. În exemplul nostru, ne vedem din nou bara de admin, astfel încât vom face clic pe butonul care spune „Da, este fix”. Apoi, va trebui să faceți clic pentru a începe „Interogarea” din nou. Acesta vă va readuce la pagina cu probleme și vă va întreba din nou dacă a fost rezolvat. Continuați să faceți clic pe faptul că este fixat atunci când este fixat și continuați să faceți clic pentru a începe interogarea din nou de fiecare dată. În cele din urmă, veți găsi unul în care nu este remediat. Continuați și faceți clic pe „Nu, este încă rupt”.

Vinovat găsit!

?

Continuați să faceți acest proces până când ajunge pe un ecran în care spune că a găsit vinovatul. În exemplul nostru, a fost pluginul URL-urilor relative ODT. Veți vedea un bot puțin drăguț, cu o poșetă. Faceți clic pe buton pentru a dezactiva pluginul pentru dvs. Apoi faceți clic pe butonul pentru a reveni la tabloul de bord.

Ceea ce a făcut detectivul de pluginuri a fost să parcurgi câteva pluginuri simultan și să le reactiveze. A urmărit progresul, așa că nu a trebuit, economisindu-ți tone de dureri de cap! Această modalitate rapidă și ușoară de depanare vă permite să știți imediat că de fapt nu a fost creatorul de pagini sau tema dvs. așa cum v-ați fi gândit..

Reveniți la pagina cu probleme și verificați dacă problema a dispărut. În exemplul nostru, vom merge la pagina principală și vom face clic pe reîncărcare. Scăzut și iată, bara de administrare a revenit! Așadar, vom face doar clic pe bara de meniu pentru a „Modifica cu Elementor”. Da, ne permite să intrăm din nou în Elementor.

Acum o să ne îndreptăm doar către secțiunea Pluginuri a site-ului, navigând pe tabloul de bord și făcând clic pe Plugin-uri din bara laterală din stânga. În lista de pluginuri veți vedea că pluginul dvs. de probleme, în cazul nostru URL-urile relative ODT a fost dezactivat.

Pasul 5: Dezactivați pluginul cu probleme pe site-ul LIVE.

Acum pur și simplu mergem pe site-ul activ sau live și dezactivăm pluginul cu probleme. Veți naviga doar la fila pluginurilor din tabloul de bord și dați clic pentru a dezactiva pluginul cu probleme.

Voila! Problema rezolvata!!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map