11 Steg-för-steg-felsökningsguider för vanliga WordPress-problem 2019

Låt oss vara tydliga: WordPress är inte en perfekt present som kommer i en låda, komplett med manualer och felsökningsguider. I den verkliga världen är WordPress ett öppen källkodsprogram, gratis att använda och inget dedicerat kundtjänstteam, det är FAR från att vara en felfri plattform.


Felen kan vara en hård eller en snabb lösning. Några misstag WordPress-nybörjare begår vanligtvis diskuterades tidigare här. Men till exempel stöter du på ett problem där du arbetar med att utveckla din webbplats och informationen inte återspeglas i din webbläsare.

Den snabba lösningen med det är att rensa webbläsarens cache. Informationen från webbplatsen laddas snabbare om dessa lagras i cachen. Så om webbläsaren inte laddar den nyligen tillagda informationen på din webbplats kan cachen inte fortfarande ha tagit informationen noggrant. Så en enkel “rensa din cache” i webbläsaren kommer att lösa den och du är redo att gå!

Bortsett från att rensa webbläsarens cache, listade vi ned 11 av de vanligaste problemen som uppstod vid utvecklingen av en WordPress-webbplats och hur man löser dem utan att svettas hinkar.

1. Internt serverfel

Det 500 interna serverfelet är mycket vanligt med HTTP-statuskod vilket innebär att något inte stämmer på servern, men servern är inte specifik på vad problemet är. När det här meddelandet dyker upp måste du undersöka vad som är orsaken till detta fel.

Här är några orsaker till internt serverfel:

 • Skadad .htaccess-fil – för att åtgärda det här problemet, helt enkelt öppna din webbplatsrot genom (FTP) filöverföringsprotokoll och byta namn på .htaccessfile till .htaccess_old. Försök ladda om webbplatsen om den fungerar.

  Om ja, gå till Inställningar och sedan Permalinks för att återställa dina Permalinks. Denna hack skapar en ny .htaccess-fil.

 • Plugin eller temaproblem – Om du observerade att du står inför dessa problem kan du prova att inaktivera plugins och återgå till dina gamla teman och plugin som fungerar för din webbplats.
 • Nå PHP-gräns – Om felmeddelandet anger att du redan har nått din PHP-gräns kan du lika gärna öka din PHP genom att skapa en tom textfil som heter php.ini.

  Klistra in koden i filen, spara och ladda upp den i din / wp-admin / mapp med FTP.

  minne = 64MB

  Denna lösning kan fungera tillfälligt, och du måste hitta en annan lösning som fungerar för gott.

Om inget av dessa fungerar, försök att ladda upp mappen / wp-admin och / wp-inkluderer från en ny installation av WordPress med en FTP-klient. Se till att välja ”Skriv över” så att de gamla filerna ersätts.

2. 403 Förbjudet fel

Här är några fall där detta felmeddelande inträffar:

 • Åtkomst nekas på inloggningssidan för WordPress
 • När du besöker någon sida på din WordPress-webbplats
 • Under installationsprocessen
 • Korrupt .htaccess-fil
 • Felaktiga filbehörigheter på din server
 • Oavsiktliga förändringar gjorda av ditt webbhotell

Du kan också få felmeddelandet “Access Denied” på din sida istället för 403 Forbidden-status. Oftast kommer dessa fel från den dåliga konfigurationen av säkerhetsplugins, vilket kan blockera flera IP-adresser.

Om du tror att du har att göra med filtillstånd är det snabba problemet att kontakta din webbhotell för att kontrollera filbehörigheterna. Men om du vill komma åt den på egen hand, anslut din WordPress-webbplats med FTP-klienten. Gå till rotmappen där alla dina WordPress-filer är lagrade. Högerklicka på mappen och välj File Permissions.

När du har följt stegen ser du dialogrutan om filtillstånd:

 • Alla mappar måste ha en filtillstånd på 744 eller 755
 • Alla mappar på WordPress-webbplatsen måste ha en filtillstånd på 644 eller 640

Kom ihåg att ställa in parametrarna i enlighet därmed.

Försök komma åt din webbplats igen om den här lösningen fungerar. Om inte, kan du välja filtillståndet till 744 eller 755. Markera rutan bredvid “Återvinn i underkataloger” och markera sedan alternativet “gäller endast kataloger” och klicka sedan på OK. Upprepa processen för WordPress-filerna.

3. 404 Sidan hittades inte fel

404-felet är meddelandet som visas när din besökare vill komma åt ett visst inlägg på din sida som inte kunde hittas. Detta hände när .htaccess-filen raderades och skrivdes om, och permalänken var inte korrekt inställd.

För att åtgärda det här problemet, gå till avsnittet Permalinks under Inställningsmenyn i WordPress-instrumentpanelen och Spara ändringar. Genom att göra detta kommer inställningarna att uppdatera och uppdatera de nya reglerna. Denna snabbfix fungerar 99% av tiden.

Om detta inte fungerar, försök att uppdatera .htacess-filen manuellt i mappen där / wp-innehåll och / wp-inkluderar finns. Ändra behörigheten till 666 för att göra den skrivbar. Upprepa den ursprungliga lösningen och ändra sedan tillbaka till 660.

Du kan också prova den här koden i din .htaccess-fil.

1 # BEGIN WordPress
2
3 RewriteEngine On
4 RewriteBase /
5 RewriteRule ^ index.php $ - [L]
6 RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -F
7 RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -D
8 Omskriva regel. /index.php [L]
9
10 # END WordPress

4. White Screen of Death (WSoD)

Detta visas som en tom skärm utan information på en webbplats. Detta beror främst på PHP- eller databasfel, särskilt:

 • Kompatibilitetsproblem med plugins – för att snabbt lösa detta, försök att inaktivera och återaktivera dina plugins igen.
 • Problem med teman – detta händer oftast när du skapade en ny webbplats på WordPress och aktiverade ett nytt tema. För att lösa detta, försök att logga in på din instrumentbräda och aktivera standard WordPress-tema. Om du inte kan komma åt adminområdet, öppna din webbplats med FTP och sök efter / wp-content / teman / mapp. Byt namn på mappen för det aktiva temat.
 • Temakatalog saknas eller bytt namn – Ett frontfel “Temakatalogen” {temanamn} “finns inte.” visas. Logga in på din WordPress-instrumentpanel, byta teman, byta namn på katalogen eller redigera posten “tema” och “stilark” i wp_options.

Vi diskuterade WSOD i detalj i detta inlägg.

5. Fel vid upprättande av en databasanslutning

Om det här felet visas på din webbplats kan det vara ett problem med anslutningen i din databas, vilket kan orsakas av följande:

 • Felaktig wp-config.php-information – Se till att följande detaljer är korrekta:
  • Databas namn
  • databas användarnamn
  • databaslösenord
  • databasvärd

Om du är säker på att dessa uppgifter är korrekta, försök att återställa ditt MySQL-lösenord manuellt

 • Problem med din webbhotell – Kontakta din webbhotell eftersom problemet kan vara en down-server eller en databasutrymme.
 • Hackad webbplats – Försök använda Sucuri för att skanna din webbplats, se till att du har säkrat plugins på plats, som skannar din webbplats utan att bromsa den och kan fixa den på bara en minut.

6. Misslyckades WordPress Auto Update

Ibland visas en felaktig WordPress Auto Update som:

 • Tom vit skärm utan information
 • Misslyckad uppdateringsvarning
 • Ett PHP-felmeddelande

För att åtgärda dessa problem, uppgradera din WordPress-webbplats manuellt eller hämta de tidigare säkerhetskopiorna på webbplatsen.

7. Avbrott vid anslutning

Den här typen av fel inträffar huvudsakligen på grund av att din webbplats går tom för minne, eller om den försöker komma åt mer än din server kan hantera.

Nedan följer några snabbfixidéer som du kan använda för att lösa det här felet:

 • Be din webbhotell att öka din minnesgräns eller lägga till den här koden i din wp-config.php-fil

  define ( ’WP_MEMORY_LIMIT’, ’64M’);

 • Öka maximal körningstid i din php.ini-fil

8. Fastnat “Underhållsläge” efter uppdatering

Du kommer lätt att veta detta fel eftersom meddelandet “Underhållsläge” kommer att visas på hela din webbplats. För att åtgärda detta genast tar du bort .maintenance-filen i din WordPress-installationsinstallationskatalog och uppdaterar din webbplats.

9. Syntaxfel

Syntaxfel inträffar när du lägger till några koder till din WordPress och kanske har missat något eller skrivit in något som inte stämmer överens med de tidigare.

För att lösa problemet måste du granska de angivna koderna igen och korrigera den problematiska syntaxen. Vanligtvis saknas parenteser eller karaktärer som vanliga synder.

10. Bli låst ur WordPress Admin (wp-admin)

Vanliga orsaker till varför du är låst ur WordPress admin-området:

1. Felaktigt lösenord

Om du har glömt ditt lösenord eller om din webbplats har hackats kan du försöka återställa ditt lösenord från phpMyAdmin. För att starta, gå till din cPanel-instrumentbräda och klicka på phpMyAdmin-ikonen under databas. När den startas väljer du din WordPress-databas.

PhpMyAdmin-edit-user

Leta efter tabellen märkt som “{tabell-prefix} _användare” (dvs. wp_users) och klicka på ‘Bläddra’. Redigera användarnamnet du vill ändra lösenordet för och ändra värdet under user_pass och ersätt med ditt nya lösenord.

Under funktionskolumnen väljer du MD5 på rullgardinsmenyn. Detta säkerställer att ditt lösenord är krypterat med MD5-hash när det lagras i databasen.

2. Förlorade administratörsbehörigheter

Om din webbplats är hackad kan du komma åt administratörsområdet men kommer inte att kunna göra ändringar i teman eller plugins. Detta innebär att din tillåtelse har ändrats.

För att fixa detta kan du lägga till en ny adminanvändare till din databas via MySQL. Gå bara till din cPanel-instrumentbräda och uppdatera wp_users-tabellen.

Klicka på “Infoga” för att skapa ett nytt konto och lägg till följande:

 • ID: vilket nummer som helst
 • användarnamn: nytt användarnamn
 • user_pass: nytt lösenord. Se till att välja MD5 i funktionsmenyn.
 • user_nicename: smeknamn
 • user_email: e-post du vill koppla till det här kontot
 • user_url: din webbadress
 • user_registered: datum / tid för när den här användaren är registrerad
 • användarstatus: Ställ in på 0.
 • DISPLAY_NAME: namnet du vill visa för den här användaren på webbplatsen

När du är klar klickar du på “Gå” och uppdaterar sedan tabellen wp_usermeta med följande information:

 • unmeta_id: detta genereras automatiskt
 • användar ID: id du har lagt till tidigare
 • meta_key: wp_capabilities.
 • meta_value: infoga detta: a: 1: {s: 13: ”administratör”; s: 1: ”1 ″;}

Sätt in ytterligare en rad med följande detaljer:

 • unmeta_id: detta genereras automatiskt
 • användar ID: id du har lagt till tidigare
 • meta_key: wp_user_level
 • meta_value: 10.

Det är det och klicka på “Gå”. Du kan nu använda det nyligen tillagda användarnamnet som din inloggning till wp-admin.

3. PHP-fel (syntaxfel)

Detta händer vanligtvis när en dålig kod från en annan webbplats kopierades och klistrats in på din webbplats. Du kan fixa detta genom att öppna FTP-programmet, ta bort koden som du lagt till, vanligtvis i filen features.php och sedan ladda upp filen igen.

Andra orsaker till lockout inkluderar:

 • En installerad plugin eller en kod som försöker göra ändringar i ditt adminavsnitt
 • Fel vid upprättande av databasanslutning
 • White screen of death

11. WordPress

Sidfältets innehållsfel

Några möjliga problem varför dessa fel inträffade och idéer för att åtgärda detta:

 • HTML-koden är ogiltig – detta händer vanligtvis när webbplatsutvecklaren glömmer att stänga
  tagga med
  För att kontrollera detta kan du kopiera koden till ett HTML-valideringsprogram för att veta vilken HTML-kod som behöver fixas.
 • Temat har skadats – om du fick reda på att alla dina koder är korrekt angivna, kan ditt tema vara problemet. Uppdatera temat till en ny version om det finns tillgängligt eller installera om den senaste versionen av temat.
 • Felaktig bredd eller förhållande – se till att alla dina marginaler matchar storleken till varandra.
 • Float-egendom – Se till att flyta till vänster och flottör: höger läggs till rätt element. Felaktig CSS kommer att bryta visningen av din webbplats.
 • Trasig stil.css-fil – att anställa en utvecklare är värt det om du är en icke-tekniker

Slutsats

Varje webbplatsägare bör vara medveten om de vanligaste problemen som en WordPress-webbplats kan stöta på. Du bör också vara medveten om till och med den enkla felsökningen för att undvika långa driftstopp som kan leda till att du förlorar besökare eller vinst.

Ett felsökningsteam eller webbplatsunderhållsteam kan vara den bästa vägen om det händer något oväntat på din webbplats som ligger utanför din kontroll. Se också till att alla dina webbplatskoder är säkrade och krypterade på rätt sätt för att undvika hackningar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map