11 Корак по корак Водич за решавање уобичајених проблема са ВордПрессом у 2019. години

Будимо јасни: ВордПресс није савршен поклон који долази у кутији, заједно са приручницима и упутствима за решавање проблема. У стварном свету, ВордПресс је програм отвореног кода, бесплатан за употребу и без посебног тима за корисничку подршку, ФАР је од тога да је беспрекорна платформа.


Грешке могу бити исправне или брзе исправке. Неки грешке у којима ВордПресс почетници обично почињу претходно су дискутоване. Али, на пример, наиђете на проблем у коме сте у току развоја веб локације, а информације се не одражавају на вашем прегледачу.

Брзо исправљање тога је да очистите предмеморију прегледача. Информације са веб локације ће се учитати брже ако су смештене у кешу. Дакле, ако прегледач не учита ново додате информације на вашу веб локацију, кеш меморија можда још увек није темељно примила те информације. Дакле, једноставно „брисање предмеморије“ у прегледачу ће то решити, и ви сте спремни да кренете!

Осим чишћења предмеморије прегледача, набројали смо 11 најчешћих проблема који се јављају приликом израде веб локације ВордПресс и како их решити без презнојавања канти.

1. Интерна грешка сервера

Погрешка 500 интерних сервера веома је честа за ХТТП статусни код што значи да на серверу нешто није у реду, али сервер није специфичан у ономе што је проблем. Када се појави ова порука, морате истражити шта је узрок ове грешке.

Ево неких узрока за интерну грешку сервера:

 • Оштећена .хтаццесс датотека – да бисте решили овај проблем, једноставно приступите коријену ваше веб странице путем (ФТП) протокола за пренос датотека и преименујте свој .хтаццессфиле у .хтаццесс_олд. Покушајте поново учитати веб локацију ако дјелује.

  Ако је одговор да, идите на Подешавања, а затим Пермалинкс да бисте ресетовали своје Пермалинкс. Овај хацк ће створити нову .хтаццесс датотеку.

 • Додатак или тема – ако сте приметили да се суочавате са овим проблемима, покушајте да деактивирате додатке и вратите се на старе теме и додатак који ради за вашу веб локацију.
 • Ограничење ПХП-а – ако порука о грешци каже да сте већ достигли ограничење ПХП-а, такође може повећати ПХП креирањем празне текстуалне датотеке зване пхп.ини.

  Залијепите код у датотеку, сачувајте га и ставите у / / вп-админ / фолдер помоћу ФТП-а.

  меморија = 64МБ

  Ово решење може привремено да функционише и мораћете да пронађете друго решење које ће радити за добро.

Ако ништа од овог не успе, покушајте поново да учитате / вп-админ и / вп-фолдере са свеже инсталације ВордПресс-а помоћу ФТП клијента. Обавезно одаберите “Препиши” тако да старе датотеке буду замењене.

2. 403 Забрањена грешка

Ево неколико случајева где се појављује ова порука о грешци:

 • Приступ одбијен на страници за пријаву у ВордПресс
 • Када посећујете било коју страницу на вашем ВордПресс сајту
 • Током поступка инсталације
 • Оштећена .хтаццесс датотека
 • Нетачне дозволе датотека на вашем серверу
 • Случајне промене које је извршила ваша хостинг компанија

На вашој страници се такође може појавити грешка „Приступ одбијен“ уместо статуса 403 Забрањено. Углавном ове грешке потичу од лоше конфигурације сигурносних додатака, који могу блокирати неколико ИП адреса.

Ако мислите да се бавите дозволама датотека, брзо решење овог проблема је да се обратите свом даватељу услуга хостинга и провјерите дозволе за датотеке. Али, ако желите да му сами приступите, повежите своју ВордПресс локацију користећи ФТП клијент. Идите у коријенску фасциклу у којој су смештене све ваше ВордПресс датотеке. Кликните десним тастером миша на фасциклу и изаберите Филе Пермиссионс.

Након што пратите кораке, видјет ћете дијалог с дозволама за датотеке:

 • Све мапе морају имати дозволу датотеке 744 или 755
 • Све мапе на веб локацији ВордПресс морају имати дозволу датотеке 644 или 640

Не заборавите да одговарајуће подесите параметре.

Покушајте да поново приступите веб локацији ако ово решење делује. Ако не, можете да изаберете дозволу за датотеку на 744 или 755. Потврдите оквир поред „Убаци у поддиректоријуме“, а затим потврдите опцију „примените само на директоријуме“, а затим кликните на дугме У реду. Поновите поступак за ВордПресс датотеке.

3. Грешка 404 странице није пронађена

Грешка 404 је порука која се појављује када посетилац ваше странице жели приступити одређеном посту на вашој страници који није могао пронаћи. То се догодило када је .хтаццесс датотека избрисана и поново написана, а трајна веза није правилно постављена.

Да бисте решили овај проблем, идите на одељак Пермалинкс у менију Подешавања на контролној табли ВордПресс-а и Сачувај промене. Радећи то, подешавања ће ажурирати и освежити нова правила. Ово брзо поправљање делује у 99% времена.

Ако ово не успије, покушајте ручно ажурирати .хтацесс датотеку у мапи у којој се налази / вп-цонтент и / вп-инцлуде. Промените дозволу на 666 да бисте је учинили употребљивом. Поновите оригинално решење, а затим вратите на 660.

Такође можете да испробате овај код у вашој .хтаццесс датотеци.

1 # ПОЧЕТИ ВордПресс
2
3 Укључите РевритеЕнгине
4 РевритеБасе /
5 РевритеРуле ^ индек.пхп $ - [Л]
6 ПрепишиЦонд% {РЕКУЕСТ_ФИЛЕНАМЕ}! -Ф
7 РевритеЦонд% {РЕКУЕСТ_ФИЛЕНАМЕ}! -Д
8 РевритеРуле. /индек.пхп [Л]
9
10 # ЕНД ВордПресс

4. Бели екран смрти (ВСоД)

Ово се појављује као празан екран без информација на веб локацији. То се углавном десило због квара ПХП-а или базе података, тачније:

 • Проблеми са компатибилношћу с додацима – да бисте то брзо решили, покушајте да се деактивирате, а затим поново активирајте своје додатке.
 • Проблеми са темама – углавном се то догађа када сте направили нову веб локацију на ВордПресс-у и активирали нову тему. Да бисте то решили, покушајте да се пријавите на контролну таблу и активирате подразумевану ВордПресс тему. Ако не можете да приступите административном подручју, приступите својој веб локацији помоћу ФТП-а и потражите / вп-цонтент / тхемес / фолдер. Затим преименујте фасциклу активне теме.
 • Недостаје или преименован директориј тема – Грешка на предњем крају „Директоријум тема„ {тема-име} “не постоји.“ приказује. Пријавите се на своју ВордПресс контролну таблу, пребаците теме, преименујте свој директориј или уредите записе „тема“ и „таблице стилова“ у вп_оптионс.

Разговарали смо Детаљно о ​​ВСОД-у у овом посту.

5. Грешка приликом успостављања везе са базом података

Ако се ова грешка покаже на вашој веб локацији, може доћи до проблема са везом у вашој бази података, који може бити проузрокован следећим:

 • Нетачне информације о вп-цонфиг.пхп – Уверите се да су следећи детаљи тачни:
  • Назив базе података
  • корисничко име базе података
  • лозинка базе података
  • хост база података

Ако сте сигурни да су ови детаљи тачни, покушајте ручно да ресетујете своју МиСКЛ лозинку

 • Проблем са вашим веб домаћином – Обратите се свом веб домаћину јер би проблем могао бити проблем на доњем серверу или простор у бази података.
 • Хакирана веб локација – покушајте да користите Суцури за скенирање ваше веб локације, проверите да ли сте осигурали додатке на месту, који скенира вашу веб локацију без успоравања и може да је поправи за само минут.

6. Неуспешно аутоматско ажурирање ВордПресс-а

Понекад неуспело аутоматско ажурирање ВордПресс-а појављује се као:

 • Празан бели екран без икаквих података
 • Упозорење о ажурирању није успело
 • Порука о грешци у ПХП-у

Да бисте решили ове проблеме, ручно надоградите своју ВордПресс локацију или преузмите претходне резервне копије веб локација.

7. Грешка временски ограничена на повезивању

Ова врста грешке јавља се углавном зато што вашој веб локацији недостаје меморије или покушава да приступи више него што ваш сервер може да поднесе.

Испод су неке идеје за брзо исправљање које можете да користите за решавање ове грешке:

 • Тражите од свог добављача хостинга да повећа ваш лимит меморије или додавање овог кода у вашу вп-цонфиг.пхп датотеку

  дефине (‘ВП_МЕМОРИ_ЛИМИТ’, ’64М’);

 • Повећајте максимално време извршења у вашој пхп.ини датотеци

8. Завршите „режим одржавања“ након ажурирања

Ову грешку ћете лако знати јер ће се порука „Начин одржавања“ појавити на вашој веб локацији. Да бисте ово одмах исправили, избришите .маин Суппорт датотеку у вашем ВордПресс директоријуму за инсталацију и освежите веб локацију.

9. Синтакса грешка

Грешка у синтакси догађа се када додајете неке кодове у ВордПресс и можда сте пропустили нешто или унели нешто што не одговара претходним на снази.

Да бисте решили овај проблем, морате поново да прегледате унешене кодове и исправите проблематичну синтаксу. Већину времена недостајуће заграде или ликови су уобичајени кривци.

10. Излазак из ВордПресс Админ-а (вп-админ)

Уобичајени разлози због којих сте закључани из администраторског подручја ВордПресс-а:

1. Нетачна лозинка

Ако сте заборавили лозинку или је ваша веб локација хакирана, можете покушати да ресетујете лозинку са пхпМиАдмин-а. За почетак, идите на своју контролну таблу цПанел и кликните на икону пхпМиАдмин у бази података. Једном када се покрене, изаберите вашу ВордПресс базу података.

Пхпмиадмин-едит-усер

Потражите табелу која је означена као “{табле-префик} _усерс” (тј., Вп_усерс) и кликните на ‘Бровсе’. Уредите корисничко име за које желите да промените лозинку и промените вредност под усер_пасс и замените је новом лозинком..

У функцијском ступцу изаберите МД5 из падајућег менија. Ово осигурава да је ваша лозинка шифрирана са хасх-ом МД5 када се похрани у базу података.

2. Изгубљене администраторске привилегије

Ако је ваша веб локација хакована, можда ћете моћи да приступите административној области, али нећете моћи да мењате теме или додатке. То значи да је ваша дозвола измењена.

Да бисте то исправили, можете додати новог административног корисника у базу података путем МиСКЛ-а. Само идите на своју контролну таблу цПанел и ажурирајте табелу вп_усерс.

Кликните на „Убаци“ да бисте отворили нови налог и додали следеће:

 • ИД: било који број
 • Улаз за кориснике: ново корисничко име
 • усер_пасс: нова лозинка. Обавезно изаберите МД5 у менију функција.
 • усер_ниценаме: надимак
 • усер_емаил: адреса е-поште коју желите да повежете са овим налогом
 • усер_урл: УРЛ адреса веб локације
 • усер_регистеред: датум / време када је овај корисник регистрован
 • усер_статус: Поставите на 0.
 • Показати име: име које желите да покажете овом кориснику на веб локацији

Након што завршите, кликните на „Иди“, а затим ажурирајте табелу вп_усермета са следећим детаљима:

 • унмета_ид: ово се аутоматски генерише
 • ИД корисник: ид који сте додали раније
 • мета_кеи: вп_цапа способности.
 • мета_валуе: уметните ово: а: 1: {с: 13: “администратор”; с: 1: “1 ″;}

Убаците још један ред са следећим детаљима:

 • унмета_ид: ово се аутоматски генерише
 • ИД корисник: ид који сте додали раније
 • мета_кеи: вп_усер_левел
 • мета_валуе: 10.

То је то и кликните „Иди“. Сада можете да користите ново додато корисничко име као своју пријаву за вп-админ.

3. ПХП грешке (синтаксне грешке)

То се обично дешава када је лош код са друге веб странице копиран и залепљен на вашу веб локацију. Ово можете да поправите приступом ФТП програму, уклањањем кода који сте додали, обично у датотеци фунцтион.пхп, а затим поново учитавањем датотеке.

Остали узроци блокирања укључују:

 • Инсталирани додатак или код који покушава да промени измене у вашем одељку за администраторе
 • Грешке при успостављању везе са базом података
 • Бели екран смрти

11. ВордПресс

Грешке у садржају бочне траке

Могући проблеми због којих су се појавиле ове грешке и идеје које то могу поправити:

 • ХТМЛ код је неважећи – то се обично дешава када програмер веб локације заборави да затвори
  таг витх
  Да бисте то проверили, можете да копирате код у програм за проверу ХТМЛ провере да бисте знали који ХТМЛ код треба да поправи.
 • Тема је оштећена – ако сте сазнали да су сви ваши кодови исправно унети, проблем би могао бити ваш. Ажурирајте тему на нову верзију ако је доступна или поново инсталирајте најновију верзију теме.
 • Неправилна ширина или омјер – осигурајте да се све маргине подударају са величином једна према другој.
 • Флоат својство – Уверите се у то плута: лево и флоат: ригхт се додаје правим елементима. Нетачан ЦСС поквариће приказ ваше веб странице.
 • Поломљена стиле.цсс датотека – унајмљивање програмера је вриједно тога ако сте не-техничар

Закључак

Сваки власник веб локација треба да буде упознат са најчешћим проблемима са којима се може сретати веб страница ВордПресс. Такође бисте требали имати на уму чак и једноставно решавање проблема како бисте избегли дуже време застоја који могу довести до губитка посетилаца или профита.

Тим за решавање проблема или тим за одржавање веб локација могао би бити најбоља рута ако се на вашој веб локацији догоди нешто неочекивано што је ван ваше контроле. Такође проверите да ли су сви кодови ваших веб локација заштићени и на одговарајући начин шифровани да не би били хакирани.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector