Kako narediti spletno spletno tečaj s LearnDashom

Zadnja 4 leta svoje znanje pakiram in prodajam prek tečajev na tej spletni strani. Dobesedno lahko to stori kdorkoli!


Nekateri se odločijo za rešitev na osnovi SaaS, kot so Teachable, Podia ali Kajabi, ki so vse odlične storitve, vendar z visoko mesečno ceno.

Kljub temu je enostavno ustvariti spletno mesto spletnega tečaja, kjer lahko na lep način prodajate in predate svoje znanje.

Za to vadnico boste potrebovali nekaj stvari:

 • Gostovanje spletnih strani Priporočam Siteground
 • WordPress (seveda), je brezplačen
 • WordPress Tema, Astra je tudi brezplačna
 • LearnDash, vodilni sistem za upravljanje učenja WordPress v industriji

V tej vadnici bomo opisali, kako ustvariti spletno mesto spletnega tečaja od začetka do konca, vključno z naslednjim:

 • Stvari, ki jih potrebujete za izdelavo spletnega mesta s spletnim tečajem
 • Korak 1. Nakup spletnega gostovanja in imena domene.
 • Korak 2. Namestite in nastavite LearnDash.
 • Korak 3. Namestite WordPress temo in ustvarjalec strani.
 • Korak 4. Ustvarite svoj prvi tečaj z LearnDash.
 • Korak 5. Dodajte razdelke in lekcije svojemu tečaju.
 • Korak 6. Razdelite lekcije na manjše teme.
 • Korak 7. Dodajanje kvizov v vaš tečaj.
 • Korak 8. Dodajanje nalog v lekcije
 • Korak 9. Povežite tečaj s prodajnim lijakom
 • Zavijanje

Stvari, ki jih potrebujete za izdelavo spletnega mesta s spletnim tečajem

Za ustvarjanje čudovitega spletnega spletnega tečaja boste potrebovali peščico orodij. Nekatere so brezplačne, nekatere pa ne. Vendar so stroški minimalni v primerjavi s tisto, kar lahko zaslužite s prodajo svojega znanja na tečajih.

1. Dobro spletno gostovanje in ime domene.

Ker gostite tečaje na svojem spletnem mestu, boste morali kupiti dobro spletno gostovanje, ki je zanesljivo, hitro in ponuja odlično podporo. Potrebovali boste tudi ime domene, ki je v bistvu naslov vašega spletnega mesta.

Tam je kar veliko gostovanja, ampak zame je najboljše mesto Siteground. V mojih letih uporabe sem bil hiter, zanesljiv, podpora strankam pa neverjetna. Moja spletna mesta, ki gostujejo na spletnem mestu, vedno delujejo. In če naletim na kakršno koli težavo, jim ekipa hitro pomaga. V tej vadnici bomo uporabili Siteground.

Če želite s spletnim mestom prihraniti 70% na svojem gostovanju, kliknite tukaj, da shranite ��

2. WordPress.

Precej očitno, ker boste konec koncev začeli graditi svoje spletno mesto prek WordPressa. Glavna prednost uporabe WordPress-a pred drugimi rešitvami, ki temeljijo na SaaS-u, je popoln nadzor nad svojimi podatki in oblikovanjem.

WordPress ima veliko skupin vtičnikov in tem, ki bodo dodale poljubno funkcionalnost. Če si mislite, je zanj vtičnik. In skoraj vsakodnevno razvijalci uvajajo nove vtičnike in teme, tako da resnično ni omejitev, kaj lahko storite z WordPressom.

WordPress je zelo enostaven za namestitev in nastavitev. Siteground ima namestitveni program WordPress z enim klikom, o katerem bomo govorili pozneje.

3. WordPress tema in ustvarjalec strani.

Potrebovali boste tudi temo WordPress, s katero je enostavno delati. Všeč mi je uporaba Astre, saj je brezplačna, dobro kodirana in dobro deluje z večino vtičnikov, kot so graditelji strani in graditelji tečajev.

Ustvarjalci strani so vtičniki WordPress, ki vam omogočajo izdelavo spletnih strani, tako da preprosto povlečete in spustite elemente, kot so slike in besedila. Je zelo enostaven za uporabo in odpravlja potrebo po najemu dragih spletnih razvijalcev za ustvarjanje osupljivih spletnih mest.

Za namene te vadbe bomo Elementor Pro uporabili kot ustvarjalec strani. Osebno je Elementor Pro presegel moja pričakovanja, ko gre za oblikovalce strani. Je intuitiven, zelo enostaven za uporabo in vsebuje veliko naprednih funkcij, ki bodo resnično dodale okus vašemu spletnemu mestu.

4. Vtičnik za sistem za upravljanje učenja, ki bo vaše spletno mesto spremenil v spletno spletno tečaj.

Nazadnje boste potrebovali močan WordPress vtičnik za sistem za upravljanje učenja, da boste svoje spletno mesto spremenili v čudovito spletno mesto tečaja, kjer lahko prodajate svojo vsebino, spremljate napredek študenta, podelite potrdila in drugo.

Daleč vodilni LMS vtičnik v WordPressu je LearnDash. Z roko spustijo najmočnejšo programsko opremo za izdelavo najnovejših tečajev, na katero sem naletel, in v resnici prehajam na LearnDash iz drugega LMS-a zaradi zadnjih posodobitev, ki jih je težko zanemariti.

homendash domača stran

Z nedavno izdanim LearnDash 3.0 je na voljo vrsta novih funkcij, ki izboljšujejo uporabniško izkušnjo in na splošno samo omogočajo, da spletna mesta tečaja izgledajo boljše in se počutijo bolj profesionalne.

LearnDash uporablja na tisoče univerz, uglednih spletnih marketinških agencij in organizacij, kar lahko veliko pove o njegovi zanesljivosti.

Toplo priporočam, da takoj preizkusite LearnDash. To je skoraj cenovno ugodno tudi cenovno dostopna za vse funkcije, ki jih boste dobili Če z nekim razlogom niste zadovoljni, lahko uporabite 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja.Korak 1. Nakup spletnega gostovanja in imena domene.

Prvi korak je nakup spletnega mesta, ki gostuje in ime domene. Če niste novi v ustvarjanju spletnih mest in niste dobro seznanjeni s panožnimi pogoji, je gostovanje spletnih mest kot hiša vašega spletnega mesta. V internetu je prostor, kjer prebiva vaše spletno mesto.

Na drugi strani je ime domene naslov. To je tisto, kar ljudje vnesejo v iskalno vrstico in poiščejo vaše spletno mesto. Primeri imen domen so WPCrafter.com, Facebook.com, Wikipedia.org in tako naprej. “.Com” in “.org” sta vrsti razširitev domen.

Obstaja na tone drugih razširitev domen, kot so .gov, .net, .us, .co itd., In kaj boste izbrali, je odvisno od vaših želja in vrste vaše organizacije. Če ste zasebno podjetje, .com naj deluje. Za večino izobraževalnih ustanov je .org najprimernejša razširitev domene.

Kot sem že rekel, toplo priporočam uporabo Sitegrounda, saj omogoča kakovostno gostovanje in neverjetno podporo. Če želite kupiti spletno gostovanje s spletnega mesta s 70% popusta, obiščite spletno mesto s klikom na to povezavo.

Na domači strani bi morali videti različne vrste gostovanja. WordPress gostovanje je dobro, zato kliknite na Začeti tik pod njo.

izberite načrt mesta

Nato vas bo preusmerila na stran s cenovnimi načrti gostovanja WordPress-a s strani Siteground.

Cene za spletno mesto wordpress hosting

Izberite načrt, ki vam je ljubši, odvisno od vaših potreb. GrowBig je odličen načrt, saj boste lahko gostili neomejeno število spletnih mest in dobili tudi nekaj vrhunskih funkcij. Ena od teh funkcij je zmožnost preizkušanja novih kod in funkcij na testnem spletnem mestu ter potiskanje končnih sprememb na vašem spletnem mestu v živo z enim klikom. Na voljo je tudi napreden vtičnik za predpomnjenje, ki ga je razvila ista ekipa, in brezplačen prenos spletnega mesta za eno spletno mesto.

V tej vadnici bom šel naprej in kupil GrowBig. Izberete lahko svoj načrt in kliknite Pridobite načrt.

Nato boste prešli na naslednji korak, ki bo izbral ime vaše domene. Lažje je kupiti ime domene znotraj spletnega mesta, če pa ga že imate, lahko preprosto izberete »Imam že domeno« in ga vpišete v polje z imenom domene. Ime domene lahko kupite tudi na ločenem spletnem mestu, vendar boste morali narediti dodatne korake, da se vključite v svoje gostovanje na spletnem mestu.

izberite domeno

Ko dobite želeno ime domene, kliknite Nadaljujte in izpolnite svojo blagajno.

Ko opravite nakup, se prikaže zaslon s povezavo »Nadaljujte do območja stranke«. Kliknite na to in preusmerili vas boste na stran, kjer lahko nastavite svoj nov račun za gostovanje. Spodaj Nastavite svoje spletno mesto, izberi Zaženite novo spletno mesto.

Nato boste videli seznam programske opreme, ki jo lahko namestite. Izberite WordPress.

namestite wordpress

Nato boste morali navesti podatke za prijavo skrbnika, kot so vaše uporabniško ime in geslo. To so varnostni podatki o vašem spletnem mestu, zato ne pozabite uporabiti podrobnosti, ki jih ni enostavno uganiti.

Ko to storite, kliknite Potrdi > Popolna namestitev. Zdaj imate spletno mesto WordPress v živo, ki ga gostuje sam.

Če želite prilagoditi svoje spletno mesto, se boste morali prijaviti v WordPress. Če želite to narediti, pojdite na nadzorno ploščo spletnega mesta in preklopite na Moji računi zavihek. Kliknite na Namestitev in tukaj boste videli ime domene, ki ste ga registrirali. Čez njega je zelena Pojdite na portal Administrator gumb. Kliknite ta gumb, da odprete svojo stran za prijavo v WordPress.

pojdite na nadzorno ploščo wordpress admin

Stran za prijavo v WordPress izgleda tako:

stran za prijavo v wordpress

Tukaj vnesite svoje uporabniško ime in geslo, da se prvič prijavite na svoje spletno mesto.

Korak 2. Namestite in nastavite LearnDash.

Ko ste v programu WordPress, je čas, da namestite LearnDash. Ko kupite LearnDash, boste imeli dostop do namestitvenega programa (.zip datoteke) in licenčnega ključa. Če želite namestiti LearnDash, na namestite .zip namestite program WordPress Videz > Vtičniki > Dodaj novo > Prenesite vtičnik.

namestitev učenja

Ko končate z namestitvijo, kliknite Aktivirajte.

Zdaj imate na WordPressu nameščen in aktiviran LearnDash. Prva stvar, ki jo morate storiti, je, da aktivirate licenco LearnDash > Nastavitve. Preklopite na zavihek LMS License in vnesite svoj e-poštni naslov in licenčni ključ. Ko vnesete podrobnosti, kliknite Posodobi licenco.

aktiviranje licence za učenje

Nato morate konfigurirati svoje nastavitve plačila, če želite prejemati spletna plačila za vaš tečaj. Kliknite na Nastavitve PayPal in vnesite svoj e-poštni naslov PayPal, valuto, državo in tako naprej. Kliknite Shrani ko končate.

nastavitve paypal v učenju

LearnDash 3.0

Še nekaj, kar morate storiti, je, da se prepričate, da uporabljate LearnDash 3.0 namesto Legacy. Če želite to narediti, preklopite na Splošno zavihek. Tukaj boste videli možnost izbire Aktivna predloga. Poskrbi da LearnDash 3.0 je izbran namesto Legacy za dostop do naprednih funkcij, kot je Focus Mode.

Način ostrenja je uporabljen na celotnem mestu in študentom omogoča odkrivanje motenj, tako da odstrani nepotrebne elemente na strani, kot so stranske vrstice in drugi pripomočki. To vam olajša tudi ustvarjanje lepega, profesionalnega videza spletnega mesta, ne da bi morali vstopati in urejati svoje strani ena za drugo..

Tukaj je, kako se spletno mesto spremeni, ko je omogočen način fokusiranja:

omogočanje načina ostrenja

Korak 3. Namestite WordPress temo in ustvarjalec strani.

Po namestitvi LearnDash lahko nadaljujete z ustvarjanjem tečaja, toda v tej vadnici vam želim pokazati nekoliko drugačen način dela, ki vam bo še hitreje in lažje ustvaril čudovito spletno spletno tečaj.

Za to bomo potrebovali Astra Tema in element.

Če želite namestiti Elementor, pojdite na Vključiti > Dodaj novo in Išči Elementor. Kliknite Namestite in aktivirajte.

namestitev brezplačne različice elementov

Če želite namestiti Astra Theme, pojdite na Videz > Tema > Dodaj novo. Poiščite Astra, kliknite Namestite, in Aktivirajte.

namestitev teme Astra

Ko je Astra aktivirana, boste na nadzorni plošči videli takšno sporočilo:

Astra starter site

Astra ima zbirko že pripravljenih predlog, ki jih lahko na svojem spletnem mestu uporabite v samo nekaj klikih. Če si želite ogledati te predloge, kliknite Začeti. Odprlo se vam bo, da izberete ustvarjalca strani, zato priporočam, da za to izberete Elementor, vendar lahko uporabite katerega koli drugega ustvarjalca strani, ki vam je ljubše. Ko kliknete Naslednji, prikaže se seznam brezplačnih in vrhunskih predlog spletnih mest, ki jih lahko uporabite za svoje spletno mesto.

Obstaja posebna predloga, ki mi je všeč, da uporabljam z LearnDash, ker je zasnovana za spletno spletno tečaj. Če se pomikate po predlog, se vpišete LearnDash Academy predloga. Seveda lahko uporabite tudi druge predloge, vendar za to vadbo bom uporabil to predlogo.

predloga akademijske akademije

Če ga kliknem, se bom pripeljal do predogleda predloge in v njem vidim, da predloga potrebuje dva vtičnika: LearnDash Course Grid in LearnDash WooCommerce Integration. To so BREZPLAČNI dodatki LearnDash, ki jih lahko hitro namestite LearnDash > Addons.

nameščanje dodatkov za učenje

Poiščite LearnDash Course Grid in LearnDash WooCommerce ter jih namestite in aktivirajte.

Zdaj se lahko vrnete na predogled predloge Astra in pritisnete osveži. To bi morali videti:

predogled akademije za učenje

To je res lepo spletno mesto, ki je posebej izdelano za ponudbo spletnih tečajev. Kliknite Uvozi spletno mesto za uporabo te predloge na vašem spletnem mestu.

Ta predloga je v Elementorju popolnoma urejena, tako da lahko urejate barve, besedila, tipografijo, slike in ikone, da ustrezajo vaši blagovni znamki..

Če niste seznanjeni z uporabo Elementorja, si lahko ogledate to vadnico, kako uporabljati Elementor.

Korak 4. Ustvarite svoj prvi tečaj z LearnDash.

Ker je sprednji del vašega spletnega mesta videti neverjetno, je čas, da dodate svojo vsebino ali tečaje. Nekateri izmed vas morda razmišljajo, da mora biti ustvarjanje tečajev z učenjem Learn težko in zapleteno, ker je tako z večino LMS.

Toda LearnDash je pred kratkim izstavil neverjetnega ustvarjalca tečajev, zaradi česar je ustvarjanje tečaja preprosto tako, kot vlečenje in opuščanje lekcij in tem. Predloga LearnDash Academy, ki smo jo uporabili za to spletno mesto, uvaža tudi vzorčne tečaje, ki so prikazani na Vsi tečaji stran. Tukaj je opisano:

learnndash academy vse tečaje

Videli boste, da ima vsak tečaj predstavljeno sliko, naslov, kratek opis, vrstico napredka in odstotek ter an Vpisan nalepka. Vse to je mogoče konfigurirati znotraj LearnDash-a.

Če greš na LearnDash > Tečaji, prikaže se seznam vseh tečajev na vašem spletnem mestu. Uvožene tečaje lahko uredite s klikom na njihove naslove ali pa ustvarite nov predmet iz nič. Če želite ustvariti nov tečaj, kliknite Dodaj novo.

dodajte nov tečaj pri učenju

Nato vas bodo prejeli v urejevalnik tečaja. Navedite naziv predmeta in dodajte kratek opis. Dodate lahko tudi predstavljeno sliko.

Nato preklopite na Nastavitve za konfiguracijo nastavitev tečaja. V tem zavihku boste lahko dodali gradivo za tečaje, dodelili potrdilo o tečaju, dodelili predpogoje za tečaj itd.

nastavitve tečaja

Če se pomaknete navzdol, boste tudi lahko določili, kdo bo imel dostop do vašega tečaja. Odprta je lahko za vse, tudi za neregistrirane uporabnike na vašem spletnem mestu, lahko je prosto dostopna registriranim članom ali pa jo je mogoče kupiti za enkratno ali ponavljajočo se pristojbino in več.

nastavitve dostopa za tečaj

Če kliknete Kupi zdaj, boste lahko določili ceno tečaja Kar se tiče Ponavljajoče se lahko izberete ceno tečaja in cikel zaračunavanja. The Zaprto možnost je najbolje uporabiti, če želite, da je vaš tečaj na voljo v prilagojenem prodajnem lijaku, o katerem bomo govorili kasneje.

Korak 5. Dodajte razdelke in lekcije svojemu tečaju.

Ko končate z nastavitvijo tečaja, preklopite na Builder zavihek na vrhu, da začnete ustvarjati oris svojega predmeta. Če imate le oris, je to v redu, ker se lahko pozneje vrnete in dodate vsebino v lekcije.

Začnete lahko z dodajanjem naslovov razdelkov s klikom Nova rubrika. V razdelku ne morete dodati vsebine, saj so le način organiziranja poteka tečaja, podobno kot naslov poglavja v knjigi.

Nato lahko s klikom dodate novo lekcijo Nova lekcija. Dodate lahko toliko lekcij in jih preuredite tako, da povlečete in spustite ali kliknete gumba navzgor in navzdol ob strani.

dodajanje naslovov in lekcij razdelkov

Druga metoda za ustvarjanje nove lekcije bo LearnDash > Lekcije > Dodaj novo.

Naslednji korak bi bil dodajanje vsebine vsaki lekciji. Ko ste znotraj ustvarjalca tečaja, lahko to storite tako, da s kazalcem miške potegnete miško nad lekcijo, ki jo želite urediti, in kliknete Uredi.

Odprli se boste v urejevalniku lekcije, kamor lahko dodate besedilo, slike, videoposnetke in drugo. Strani lekcije boste lahko prilagodili poljubno stran in dodali želeno vsebino.

Ko končate z vsebino, kliknite Nastavitve na vrhu, da še bolj prilagodite lekcijo. Tukaj lahko dodate gradivo za učne ure, omogočite napredovanje videa (če so vaši tečaji v video formatu), učencem omogočite nalaganje nalog, dodeljevanje lekcije določenemu predmetu in tudi nastavitev nastavitev dostopa do lekcije.

nastavitve lekcije

Če se pomaknete po strani navzdol, boste videli nastavitve dostopa do lekcije, kjer lahko svojo lekcijo povežete z določenim tečajem.

Uporabite lahko tudi funkcijo LearnDash za kapljanje, kjer lahko nadzirate, kdaj bodo tečajniki na voljo učencem. Če izberete Na podlagi vpisa Možnost lahko določite določeno število dni po vpisu, ko bo pouk na voljo učencem.

nastavitve dostopa do lekcije

Vse je narejeno tik znotraj ustvarjalca tečajev LearnDash, tako da se lahko osredotočite samo na ustvarjanje tečajev, ki dodajajo vrednost vašemu občinstvu.

Korak 6. Razdelite lekcije na manjše teme.

Če vaša lekcija zajema več tem, tako da postane predolga, je razčlenitev na manjše teme odličen način, da se izognete preobremenjenosti informacij za vaše učence.

Če želite dodati lekcijo, pojdite na LearnDash > Teme > Dodajte svojo prvo temo. Če to ni vaša prva tema, kliknite Dodaj novo.

dodaj novo temo

Tako kot urejanje lekcij lahko urejate teme tako, da dodate naslov, predstavljeno sliko in katero koli drugo vsebino, kot so besedilo, slike, vdelani video in drugi mediji.

S klikom Nastavitve vas bo preusmeril na stran z nastavitvami teme. Tu lahko dodelite tematsko gradivo in omogočite možnosti, kot so napredovanje videoposnetkov, nalaganje nalog in časovnik.

Temu lahko dodelite tudi tečaj in lekcijo pod Nastavitve dostopa do teme.

nastavitve teme

Korak 7. Dodajanje kvizov v vaš tečaj.

Kot ustvarjalec tečaja boste morda želeli meriti napredek svojih študentov s kvizi in nalogami. LearnDash naredi postopek ustvarjanja kvizov in nalog tako preprost, hkrati pa dopolnjen z naprednimi funkcijami, ki vam bodo pomagale pri maksimiranju vsakega kviza in naloge, ki jo ustvarite.

Če želite dodati nov kviz, pojdite na LearnDash > Kvizi > Dodaj novo. Tako kot pri predavanjih in temah, tudi kvizu dajte naslov in kratek opis. Nato kliknite na Nastavitve za nastavitev njegovih nastavitev.

Pod Nastavitve dostopa za kviz, kviz lahko povežete s tečajem in poukom, dodelite predpogoje za kviz in omejite dostop do registriranih članov.

nastavitve dostopa za kviz

Pomaknite se navzdol in videli boste Napredek in omejitev kviza odsek, kjer lahko nastavite oceno rezultatov, dodelite potrdilo za kviz, omejite kode kode, zahtevate, da so vsa vprašanja izpolnjena in celo določite časovno omejitev.

nastavitve napredovanja in omejitve kviza

Če se pomaknete navzdol, boste razkrili še več nastavitev, kot je omogočanje gradiva za kvize, omogočilo samodejni zagon kviza, izbiro, kako se bodo prikazala vprašanja itd. Te nastavitve so precej napredne in resnično vam bodo omogočile, da ocenite svoje študente na najboljši možni način. Ko končate, kliknite Nadgradnja.

Zdaj je čas, da v kviz dodate vprašanja. Če želite to narediti, pojdite na LearnDash > Kvizi. Premaknite miško nad kvizom, ki mu želite dodati vprašanja, in kliknite Vprašanja.

dodajte vprašanja kvizu

Nato vas bodo pripeljali sem:

dodajte vprašanja kvizom

Kliknite katerega koli od Dodaj vprašanja in preusmerili vas boste v urejevalnik vprašanj. Znotraj urejevalnika vprašanj boste lahko dodali dejansko vprašanje, mu dodelili število točk, ki je enakovredno, dodelili sporočila za prikaz, če učenec pravilno ali napačno odgovori na vprašanje itd..

Prav tako boste lahko izbrali vrsto odgovora, ali gre za eno samo izbiro, več izbire, esej, izpolnite praznine itd. S klikom na vrsto odgovora se odpre spustni meni z dodatnimi nastavitvami, značilnimi za to vrsto odgovora.

vrste odgovorov

Korak 8. Dodajanje nalog v lekcije.

Naloge lahko dodate tudi določenim poukom LearnDash > Lekcije in urejanje lekcije, ki ji želite dodati nalogo. Ko ste v urejevalniku lekcije, kliknite ikono Nastavitve zavihek.

Videli boste pod Možnosti prikaza in vsebine možnost za omogočanje Dodeljeni prenosi. Omogoči to možnost Nato bodo prikazane dodatne možnosti, kot so dovoljeni formati datotek, omejitev velikosti datoteke, dodelitev števila točk za nalogo in ali bo razvrščena samodejno ali ročno.

naloge naloge

V pouku ne pozabite navesti navodil za nalogo. Kliknite Nadgradnja da shranite spremembe.

Na koncu lekcije bodo učenci videli možnost, da naložijo svoje naloge:

študenti lahko naložijo naloge

V zaledju si lahko ogledate oddane naloge, tako da odprete LearnDash > Naloge.

kje si lahko ogledate oddane naloge

Korak 9. Povežite tečaj s prodajnim lijakom.

Prej smo videli, da lahko nastavimo Dostop do tečaja Nastavitve za zaprto, kar je najbolje uporabiti, če je na voljo tečaj znotraj prilagojenega prodajnega toka.

Za povezavo predmeta s prilagojenim prodajnim lijakom moramo imeti naslednje vtičnike:

 • CartFlow
 • WooCommerce
 • Integracija LearnDash WooCommerce

Vsi ti vtičniki so brezplačni. Medtem ko ima CartFlow premium različico, je brezplačna različica dovolj, da povežete tečaj s prodajnim lijakom.

Če ste namestili predlogo LearnDash Academy, bodo vsi ti trije vtičniki že nameščeni na vašem WordPressu. Vendar se morate prepričati, ali se aktivirajo Vtičniki.

Prva stvar, ki jo moramo narediti, je zagnati čarovnika za nastavitev WooCommerce. Ko je bila nameščena storitev Woocommerce, ste morda opazili, da se prikaže to sporočilo:

zaženite čarovnika za nastavitev vozičkov

Kliknite Zaženite čarovnika za namestitev za vstop v čarovnika za nastavitev. Tako deluje čarovnik za nastavitev:

v čarovniku za nastavitev storitve woocommerce

Ko to storite, se vrnite na nadzorno ploščo WordPress in dodajte nov izdelek Izdelki > Dodaj novo. Izdelek poimenujte enako kot potek, ki ga želite povezati s prodajnim lijakom.

Če se pomaknete navzdol, boste videli možnost za izbiro Podatki o izdelku. Izberite Seveda, in v Splošno na zavihku izberite potek, s katerim ga želite povezati Sorodni tečaji.

dodajte nov tečaj izdelkov

Ko to storite, je zdaj čas, da ustvarite prodajni lijak po meri. Za to služi CartFlows. To je vtičnik, ki vam omogoča ustvarjanje prodajnih tokov znotraj WordPress-a, da izboljšate izkušnjo kupcev in na koncu povečate svoj prihodek.

Če želite ustvariti prodajni tok, pojdite na CartFlow > Tokovi. Predloga LearnDash Academy že prihaja s pripravljenim lijakom / tokom. Lahko se odločite za to ali pa ustvarite tok iz nič.

Če želite ustvariti tok, kliknite Dodaj novo. Tam boste videli knjižnico predlog za tokove, ki so pripravljene za uporabo in v celoti ureljive v Elementorju. Izberite želeno in kliknite Uvoz.

ustvarjanje novega toka

Nato se boste odpravili v urejevalnik pretoka, kjer lahko pretoku dodate ime in korake preuredite s preprostim vlečenjem in spuščanjem.

Nato morate izdelek, ki ste ga pravkar izdelali, povezati s stranjo za nakup. Stran uredite z blagajno tako, da miško premaknete nad njo in kliknete Uredi. Pomaknite se navzdol in v Postavitev blagajne , kliknite Izberite izdelek. V polje vnesite ime izdelka in ga izberite.

Lahko se tudi poigrate z drugimi nastavitvami blagajne, kot so zasnova, postavitev, barva in drugo. Ne pozabite klikniti Nadgradnja da shranite vse svoje spremembe.

dodajte izdelek na stran za nakup

Ko to storite, kopirajte URL strani blagajne in pojdite na LearnDash > Tečaji. Uredite potek, ki ga želite povezati s prodajnim lijakom, ki ste ga pravkar ustvarili, in pojdite na Nastavitve. Pomaknite se navzdol do Način dostopa in izberite Zaprto. Vnesite ceno tečaja in URL strani blagajne. Hit Nadgradnja.

prilepi naslov URL za prikazovanje strani

Ko bodo študentje kupili ta tečaj, bodo preusmerjeni na stran za naročanje po meri, ki ste jo ustvarili.

stran za naročanje po meri

Zavijanje

Zdaj, ko ste videli, kako enostavno je ustvariti spletno mesto spletnega tečaja v WordPressu, upam, da boste ukrepali in dali svojo vsebino tam. LearnDash pooblašča vsakogar, tudi netehnologije, da v samo nekaj urah ustvari čudovita spletna mesta za tečaje.

Tako sem navdušen, da slišim vaše zgodbe o uspehu in tukaj sem, da odgovorim na vsa vaša vprašanja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map