Kako narediti poslovno spletno stran z WordPress & Elementor

Naučite se, kako narediti spletno mesto za vaše podjetje z WordPress, Elementor in Astra. Vse to so 100% brezplačna orodja, ki jih osebno uporabljam.


V tem, kako narediti vadbo za spletno mesto 2019, vam bom pokazal več kot le, kako ustvariti spletno stran, naučil vas bom tudi, kako SEO optimizirati vaše spletno mesto in kako iz njega ustvariti potencialne potenciale.

Ta vadnica je izčrpna, moje najdaljše obdobje, kako sestaviti tutorial spletnega mesta. Upam, da boste uživali.

Stvari, ki jih potrebujete:

 • Gostovanje. Priporočam SiteGround.
 • A domena.
 • WordPress tema. Za to vadbo uporabljamo brezplačno temo Astra.
 • WordPress Page Builder. Za to uporabljamo brezplačni ustvarjalec strani Elementor.

Začnimo!

1. korak: Kupite spletno gostovanje in ime domene.

Najpomembnejši del vašega poslovnega spletnega mesta je gostovanje. Gostovanje bo določilo, kako hitro se vaše spletno mesto naloži, kar je zelo pomemben dejavnik, ki vpliva na ustvarjanje in pretvorbo svinca. Google raje tudi hitrejša spletna mesta z nizko stopnjo obiskov, zato hitrejše spletno mesto poveča vaše možnosti za uvrstitev na Googlu.

Rad bi poudaril, da se čim bolj izogibamo podjetjem EIG in GoDaddy. EIG pomeni Endurance International Group in nadzoruje več kot 60 gostujočih podjetij. Odpusti njihovo osebje za podporo in vse združi pod enim okriljem. Kar se zgodi, trpi podpora strankam, kakovost gostovanja in splošna kakovost storitve.

Tu je nekaj znanih podjetij EIG:

 • Hostgator
 • BlueHost
 • iPage
 • Arvixe
 • FatCow
 • Mali oranžnik HostMonster

GoDaddy ima tudi veliko slabih ocen glede kakovosti in storitev za stranke, spletna mesta, ki jih gosti, pa se nalagajo zelo počasi.

Prav tako se boste želeli izogniti gostiteljem “mama in pop”, ker jim primanjkuje sredstev za uporabo naprednih tehnologij gostovanja, ki bodo vašemu spletnemu mestu daleč prednost.

Prav tako želite izbrati gostovanje, ki ponuja brezplačne SSL certifikate. Brez SSL certifikata bo vaše spletno mesto imelo na vrhu to grdo oznako “Not Secure”:

ni varen

Če ste podjetje, se lahko praktično poslovite od potencialnih strank s to oznako. Če vaše gostovanje ne ponuja SSL certifikatov brezplačno, vas lahko en SSL certifikat stane od 50 do 100 USD na leto na spletno mesto.

Prav tako želite storitev, ki vam bo omogočila nadgradnjo na nekaj, imenovano PHP7, zaradi česar bo vaše spletno mesto veliko hitrejše.

Siteground, Moja prednostna storitev spletnega gostovanja

Gostiteljska storitev, za katero sem ugotovila, da ustreza vsem tem kriterijem, je SiteGround. SiteGround ponuja brezplačen SSL certifikat, omogoča nadgradnjo na PHP7, kakovostno gostovanje in neverjetno podporo strankam. Tam je res najboljše.

Tu so ključne funkcije SiteGround:

 • Brezplačno SSL potrdilo
 • HITRO podprta podpora
 • WordPress uprizoritveno okolje
 • Brezplačne migracije spletnih strani
 • 30 dni varnostnih kopij

Z njimi sem se neverjetno dogovoril, da dam 70-odstotni popust vsem, ki se prijavijo na uporabo ta povezava. Torej, če želite prihraniti denar na svojem gostovanju, kliknite na to povezavo in kupite svoje gostovanje zdaj.

Za nakup vašega gostovanja pri SiteGround, kliknite na to povezavo. Ko pristanete na njihovi domači strani, boste videli štiri različne vrste gostovanja:

izberite načrt mesta

Izberite WordPress gostovanje in kliknite Začeti. Nato boste videli tri načrte cen:

Cene za spletno mesto wordpress hosting

Izberite ga glede na vaše potrebe in proračun. Lahko tudi preverite njihove primerjava vsakega načrta gostovanja da se lahko odločite, katera ustreza vašim potrebam podjetja.

Ko izberete načrt, kliknite Pridobite načrt. Nato boste prešli na naslednji korak, ki je izbira domene. Če že imate ime domene, izberite »Že imam domeno«. Če ga nimate, izberite »Registracija nove domene« tako lahko domeno kupite neposredno znotraj SiteGround. To stane 15,95 USD na leto.

izberite domeno

Upoštevajte, da če ime domene, ki jo želite kupiti, ni več na voljo, vas bo SiteGround sporočil in morali boste izbrati drugo. Ko dobite ime domene, kliknite Nadaljujte.

Naslednji korak za dokončanje nakupa je zagotavljanje vaših natančnih osebnih in računskih podatkov. Ko to storite, kliknite Plačaj zdaj. Zdaj imate zanesljivo spletno gostovanje in ime domene.

2. korak: Namestite WordPress.

WordPress je orodje za ustvarjanje spletnega mesta, ki ga bomo uporabili pri ustvarjanju vašega poslovnega spletnega mesta. Je popolnoma brezplačen, zelo enostaven za uporabo, a zelo zmogljiv. Na voljo je na tisoče vtičnikov in tem, s katerimi lahko na svojem spletnem mestu počnete vse, kar želite.

SiteGround dejansko prihaja z namestitvijo WordPress z enim klikom, ki bo WordPress hitro namestila za vas.

Ko zaključite z gostovanjem, se bo prikazal zaslon s povezavo »Nadaljujte do območja stranke«. Kliknite na to in preusmerili vas boste na stran, kjer lahko nastavite svoj nov račun za gostovanje. Spodaj Nastavite svoje spletno mesto, izberi Zaženite novo spletno mesto.

Nato boste videli seznam programske opreme, ki jo lahko namestite. Izberite WordPress.

namestite wordpress

Za dokončanje postopka boste morali navesti svoje podatke za prijavo skrbnika (e-poštni naslov, uporabniško ime in geslo) za svoje spletno mesto. To so podrobnosti, ki jih boste uporabili za dostop do zaledja vašega spletnega mesta, zato jih ne pozabite varovati.

Ko to storite, kliknite Potrdi > Popolna namestitev. Zdaj imate spletno mesto WordPress v živo, ki ga gostuje sam.

3. korak: Namestite SSL potrdilo.

Preden še kaj naredim, vam želim najprej pokazati, kako namestiti SSL potrdilo, da se znebite oznake Not Secure, ki sem vam jo pokazal prej. Spodaj Moji računi, kliknite Pojdi na cPanel.

pojdi na cpanel

CPanel je mesto, kjer lahko namestite različno programsko opremo in orodja za svoje spletno mesto. Če se pomaknete do konca, bi morali videti razdelek z imenom Varnost. V tem razdelku kliknite na Šifrirajmo.

omogoča šifriranje

Izberite domeno, na katero želite namestiti SSL potrdilo, izberite Šifriraj SSL, in kliknite Namestite.

Zdaj je čas, da se prijavite na svoje novo spletno mesto. Kliknite Moji računi spet na vrhu in kliknite na Namestitve zavihek. Tu boste videli ime domene, ki ste ga registrirali. Čez njega je zelena Pojdite na portal Administrator gumb. Kliknite ta gumb, da odprete svojo stran za prijavo v WordPress.

pojdite na nadzorno ploščo wordpress admin

Strani za prijavo v WordPress običajno sledijo naslednjim formatom: yourdomain.com/wp-admin in yourdomain.com/wp-login. Vaše so lahko drugačne. Morate pa si zapomniti ali zabeležiti URL svoje prijavne strani, tako da boste naslednjič do nje lahko dostopali tako, da neposredno vtipkate URL v svojo naslovno vrstico in se vam ni treba več prijaviti v Siteground.

Stran za prijavo v WordPress izgleda tako:

stran za prijavo v wordpress

Tukaj vnesite svoje uporabniško ime in geslo, da se prvič prijavite na svoje spletno mesto.

Ko ste enkrat v notranjosti, morate najprej povedati WordPressu, da imate SSL potrdilo. To je zelo enostavno storiti.

Na levi stranski vrstici pojdite na Nastavitve > Splošno. Na zaslonu se prikažeta dva polja z imenom vaše domene: naslov WordPress (URL) in naslov spletnega mesta (URL). Za oba polja morate vpisati črko “s” in pred dvopičjem “:”.

dodajanje ssl potrdila v wordpress

Ko končate, kliknite Shrani spremembe. Vaša spletna stran mora imeti zdaj ikono ključavnice tik ob imenu domene:

zavarovano spletno mesto s https

Zdaj je zadnja stvar, ki jo moramo narediti za SSL potrdilo, da zagotovimo, da bodo ljudje, ki vtipkajo “http” v svoj naslov, preusmerjeni na vaš “https” URL. Za to potrebujemo vtičnik.

Če želite namestiti vtičnik, pojdite na Vtičniki > Dodaj novo. V iskalni vrstici zgoraj desno poiščite vtičnik Res preprost SSL. Namestite in aktivirajte.

namestite res preprost ssl

Nato boste na nadzorni plošči videli to pojavno sporočilo:

aktivirati res preprost ssl

Kliknite modro Pojdi naprej, aktiviraj SSL! gumb. Odjavili se boste in ko se ponovno prijavite, vtičnik Really Simple SSL deluje v celoti.

4. korak: Namestite Astra Theme in Astra Sites.

Za poslovno spletno mesto želite, da ima temo s čisto kodo in prilagodljivimi funkcijami, da je prilagoditev čim bolj preprosta in hitra. Tam je veliko kakovostnih tem WordPress, toda tema, ki jo bomo uporabljali tukaj, je Astra Theme.

Astra Theme je brezplačna tema WordPress, ki ima odlično hitrost in preprostost. Najbolj mi je všeč to, da se konfigurira na podlagi orodij, ki jih potrebujete, in to olajša vaše stvari. Na voljo je tudi različica Pro, če želite dostopati do vrhunskih funkcij.

tema astre

Tu so funkcije, ki so mi pri Astri najbolj všeč:

 • Ena izmed najhitrejših tem, ki so na voljo
 • Več kot 100 začetnih mest (večina je 100% brezplačna)
 • Prilagodljiva funkcija mega menija
 • Zmogljiv paket dodatkov
 • Obsežna podpora za WooCommerce

Če želite namestiti Astro, pojdite na Videz > Tema > Dodaj novo. Poiščite Astra, kliknite Namestite, in Aktivirajte.

namestitev astre

Druga super stvar pri Astri je dejstvo, da ima vtičnik, imenovan Astra Starter Sites. Ta vtičnik vsebuje knjižnico vnaprej izdelanih brezplačnih in vrhunskih predlog, ki jih lahko uporabite na svojem spletnem mestu z le nekaj kliki. Z uporabo predloge spletnega mesta Astra bomo skrajšali čas za ustvarjanje spletnega mesta.

Po namestitvi Astre se na nadzorni plošči prikaže to sporočilo:

začnite z astra stranjo

Kliknite Začeti. To bo namestilo spletna mesta Astra Starter. Astra Sites lahko tudi namestite Vtičniki > Dodaj novo. Išči Astra Sites ter ga namestite in aktivirate. Za dostop do spletnih mest Astra pojdite na Videz >Astra Starter Sites.

Izbira strani za ustvarjanje strani

Po namestitvi spletnega mesta Astra vas bomo vprašali, kateri gradnik strani imate najraje: Gutenberg, Elementor, Beaver Builder ali Brizy. V tej vadnici bom uporabil Elementor.

Elementor je WordPress oblikovalec strani, ki je gradnjo strani dvignil na novo raven. Ima globok nabor funkcij, vendar je zelo enostaven za uporabo in obvladovanje. Brezplačna različica je dovolj za izdelavo spodobne spletne strani, če pa želite bolj napredne funkcije, kot so dodajanje obrazcev za stike, drsnikov, tabel za cene in še več, lahko nadgradite na različico Pro.

Izbira teme spletnega mesta Astra

Ko izberete ustvarjalca strani, boste preusmerjeni v knjižnico predlog Astra Sites. Na izbiro je več elegantnih predlog, profesionalnih videz – brezplačnih in vrhunskih -. Predloge so organizirane v naslednjih kategorijah: Blog, poslovanje, e-trgovina, brezplačno in drugo. Ker ustvarjate poslovno spletno mesto, je najbolje brskati v Posel odsek.

Vzemite si čas za izbiro predloge, za katero menite, da bo najbolj ustrezala vaši blagovni znamki. Te predloge so v celoti urejene z izbranim ustvarjalcem strani, kar pomeni, da lahko preprosto spremenite besedilo, slike, postavitev, gumbe in v bistvu vse na strani.

Za to vadnico bom uporabil Računovodja predloga, ker na očeh izgleda neverjetno in enostavno.

Če želite namestiti temo, morate le klikniti nanjo, da se odpre v predogled. Če vam je všeč to, kar vidite, kliknite ikono Uvozi temo gumb in preverite, ali so polja vse označena.

tema strani polja Astra

Če boste opazili, je škatla z napisom »Namestitev potrebnih vtičnikov«. Če potrdite to polje, bodo vsi potrebni vtičniki za temo videti točno tako, kot je. V to temo je namestil WPForms Lite, vtičnik, ki vam omogoča ustvarjanje preprostih obrazcev za stike, in Elementor, ustvarjalec strani, ki ga bom uporabljal. Če želite videti, katere vtičnike boste nameščali, lahko kliknete na majhno vprašaj poleg nje.

WPForms je vtičnik, s pomočjo katerega lahko z učinkovitimi obrazci dobite kakovostne ponudbe za vaše podjetje. Če želite izvedeti več o tem, si lahko ogledate moj pregled WPForms. če želite uporabiti vtičnik za druge obrazce, lahko samo deaktivirate / izbrišete WPForms v Vtičniki > Nameščeni vtičniki in namestite želeno oblikovalko obrazcev.

namestitev teme spletnega mesta astra

Uvoz teme lahko traja nekaj časa. Ne zapirajte brskalnika in ne pritiskajte osveži. Počakajte, in ko je končano, boste videli modro Ogled spletnega mesta gumb. Kliknite ta gumb, ki ga želite preusmeriti na svoje spletno mesto, ki ima zdaj pravkar uvoženo temo.

Korak 5. Izbira oblikovalskih elementov.

Vaše spletno mesto zdaj izgleda osupljivo, vendar ga boste želeli narediti po svoje. Če želite to narediti, potrebujete svojo barvno shemo, tipografijo in logotip.

Začnimo s svojo barvno paleto. Če že imate barvo blagovne znamke, bo to lažje.

Izbira barvne palete

Spletno mesto običajno vsebuje 2-3 barv: osnovno, naglasno in pop barvo. The primarna barva je prevladujoča barva vašega spletnega mesta in najverjetneje barva vaše blagovne znamke. To je barva, s katero si želite, da se ljudje spomnijo vaše blagovne znamke.

Ko izberete svojo osnovno barvo, morate raziskati barvno psihologijo ali kako barve vplivajo na zaznavanje ali vedenje ljudi. Določene barve ljudi nekaj čutijo, npr. rdeča povzroča občutek strahu, zato morate pri izbiri svoje glavne barve upoštevati te stvari.

The poudarjena barva se običajno uporablja za izstopanje določenih elementov kot ostali, na primer naslovi ali naslovi objav.

Nazadnje barva popa v nasprotju s preostalimi barvami, da bi pomembni elementi spletnega mesta izstopali, kot so gumbi za dejanje ali obrazci za ustvarjanje.

Pri izbiri barvne palete sta mi všeč dve orodji. Prva je Coolors.co, spletno mesto, kjer lahko brskate po različnih barvnih paletah, da dobite ideje ali navdih. Če opazite nekaj, kar vam je všeč, lahko hitro kopirate šestnajsto kodo, da jo uporabite v WordPressu.

Če kliknete Raziščite v naslovu boste videli to obsežno zbirko palet:

barvne palete barv

Če vidite paleto, ki vam je všeč, s kazalcem miške miške nad njo kliknite Pogled, preusmerjeni boste v novo okno, kjer boste videli šestnajstiške kode vsake barve.

šestnajsti kode barvne palete

Te šestnajstiške kode so tisto, kar potrebujete za uporabo teh barv na vašem spletnem mestu. Kasneje vam bom pokazal, kako uporabljati te šestnajstiške kode v WordPressu.

Drugo kul orodje je Colorzilla. To je razširitev za Google Chrome, ki vam omogoča, da dobite šestnajsto kodo katere koli barve, ki jo vidite na katerem koli spletnem mestu, samo s klikom nanjo.

Če želite dobiti razširitev Colorzilla, Klikni tukaj. Nato kliknite Dodaj v Chrome.

colorzilla

Nato boste to ikono videli v orodni vrstici:

ikona colorzilla

Torej, če želite poznati šestnajsto kodo barve, ki ste jo videli na spletnem mestu, kliknite to ikono in nato barvo, ki jo želite kopirati. Šestnajstiška koda se nato samodejno kopira. To šestnajsto kodo lahko prilepite na določena področja v programu WordPress.

Prilagajanje tipografije

Prav tako želite uporabiti lastno tipografijo, ki ustreza identiteti vaše blagovne znamke in pomaga, da se vaše spletno mesto izstopa. Spletna mesta imajo običajno 2-3 pisave. Tako kot z barvami, boste imeli tudi primarna pisava ki so pisave za naslove ali meni. Potrebujete tudi pisava telesa za odstavke besedil in tudi dodaten „pop pisava“, Da bi pomagal izstopati nekaj besedil.

Tako kot barve potrebujete tudi tipografijo, ki ostaja zvest svoji blagovni znamki, je prijetna za oči in pošilja pravo sporočilo o vaši blagovni znamki.

Eno mojih najljubših orodij pri izbiri tipografije je Fontpair.co. To je spletno mesto, ki prikazuje, kako izgledata dve različni pisavi skupaj.

fontpair.co

Če opazite nekaj, kar vam je všeč, zabeležite, kako se imenuje, da ga lahko poiščete v programu WordPress in ga uporabite na svojem spletnem mestu.

Všeč mi je tudi, da uporabljam WhatFont, razširitev za Google Chrome, ki pove, katero pisavo uporabljate na katerem koli spletnem mestu, samo s kazalcem miške miške nad njim.

Za namestitev WhatFont, Klikni tukaj nato kliknite Dodaj v Chrome. Nato boste to ikono videli na svoji orodni vrstici:

whatfont

Če želite vedeti ime pisave, kliknite to ikono in z miško potegnite miško nad besedilom. WhatFont vam bo povedal ime te pisave in če kliknete nanjo, boste videli tudi velikost pisave, barvo, družino, slog, težo in več.

z uporabo whatfont

Pridobivanje logotipa

Nazadnje vaše podjetje potrebuje čudovit logotip, ki govori o tem, kaj vaša blagovna znamka sploh predstavlja. Tu lahko greste s tremi različnimi potmi. Svoj logotip lahko ustvarite sami s pomočjo brezplačnega orodja, imenovanega Canva, priljubljeno orodje za oblikovanje, ki naredi oblikovanje resnično enostavno tudi za začetnike.

Presenečeni boste nad tem, koliko logotipov ima Canva, in vse so videti neverjetno. Te predloge lahko spremenite tako, da jih naredite po svoje.

Vendar morate vedeti, da morate nadgraditi na Pro, če želite izvoziti logotip s prozornim ozadjem. Vendar obstaja enomesečna brezplačna preskusna različica, zato lahko nadgradite na Pro, izvozite svoj pregledni logotip in prekličete, preden se preskus konča.

platno logotipi

Prav tako lahko najamete oblikovalca logotipov, da to stori namesto vas. Lahko poskusite spletna mesta, kot sta Fiverr.com ali 99design, vendar morate biti previdni pri izbiri izvajalca na podlagi njihovega sloga, skladbe, pregledov, ocen in še več.

Tretja pot in verjetno dobra ideja, če želite močan logotip blagovne znamke, je najeti oblikovalskega stratega / svetovalca. Ljudje, kot so ta, so profesionalci, ki si vzamejo čas, da razumejo, kaj je vaša blagovna znamka, kam gre vaše podjetje in katere so vaše temeljne vrednote, da bi to lahko vključili v logotip.

Korak 6. Prilagodite svoje spletno mesto.

Ko imate za svoje spletno mesto barvno paleto, pisave in logotip, je zdaj čas, da jih uporabite na svojem spletnem mestu. Če ste na zaledni nadzorni plošči WordPress, pojdite na Videz > Prilagoditi da odprete program za prilagajanje tem.

prilagodite temo

Tu lahko greste tudi, če ste na čelu svojega spletnega mesta. Na vrhu zaslona mora biti črna vrstica, ki je vidna samo tistim, ki so prijavljeni na vaše spletno mesto. Kliknite Prilagoditi da odprete program za prilagajanje tem.

prilagodite prednje teme

Ko boste v orodju za prilagajanje tem, lahko dodate svoj logotip, spremenite barve, spremenite postavitev spletnega mesta in še veliko več.

prilagajalnik tem

Na levi stranski vrstici boste videli različne možnosti za spreminjanje svojega spletnega mesta. Vsaka tema ima različne možnosti prilagajanja, tako da, če uporabljate drugo temo, se tisto, kar vidite tukaj, nekoliko razlikuje od mojega. Vse spremembe, ki jih naredite tukaj, so prikazane v realnem času na vašem spletnem mestu.

V tej temi pojdite na Barve in ozadje. Na voljo boste imeli možnost, da spremenite osnovne barve, drobtino, glavo in vrstico podnožja.

urejevalnik barv ozadja

Osnovne barve so barva teme, barva povezave, barva besedila in barva miške na spletnem mestu. Če želite spremeniti osnovne barve, kliknite Osnovne barve. V notranjosti boste videli gumbe, na katerih piše Izberite Barva. Kliknite na te gumbe, če želite spremeniti določeno barvo.

Če želite na primer spremeniti barvo teme, kliknite Izberite Barva ob njem. Nato boste videli dva načina izbire barve. Najprej lahko v škatlo prilepite šestnajsto kodo. Če se spomnite, o čem smo v prejšnjem koraku govorili o šestnajstih kodah, lahko v ta polja, kot je ta, vnesete te šestnajstiške kode.

Če ste v Coolors.co ali katerem koli drugem mestu našli barvo, lahko tukaj prilepite Hex kodo. Barvo lahko izberete tudi v vgrajenem orodju za izbiro barv.

osnovni urejevalnik barv

Sledi sprememba tipografije. Vrnite se do orodja za prilagajanje s klikom na puščico nazaj na vrhu stranske vrstice in kliknite Tipografija. Lahko boste spremenili osnovo, drobtino, vsebino in tipografijo spletnega dnevnika.

tipografija

Na koncu pojdite na Postavitev > Glava > Identiteta spletnega mesta. Pod razdelkom Logo kliknite ikono Spremeni logotip gumb in naložite svoj logotip.

spremeni logotip

Astra vam omogoča tudi uporabo drugačnega logotipa za mrežnice ali naprave z visoko ločljivostjo ter za mobilne naprave. Prav tako lahko prilagodite širino logotipa. Če se pomaknete navzdol, boste lahko tudi spremenili naslov spletnega mesta, dodali oznako spletnega mesta in ikono spletnega mesta ali favicon.

Predlagam, da raziščete orodje za prilagajanje tem, če želite videti različne stvari, ki jih lahko naredite tukaj. Astra Theme vam omogoča, da spremenite postavitev glave in noge, spremenite strukturo objav v spletnem dnevniku, spremenite širino vašega spletnega mesta in še veliko več.

Ko končate s prilagajanjem, ne pozabite klikniti Objavi da bodo vaše spremembe zaživele na vašem spletnem mestu.

Korak 7. Prilagoditev spletnega mesta z Elementorjem.

Zdaj, ko so nastavljene barve, tipografija in logotip vašega spletnega mesta, je čas, da skočite v Elementor in popolnoma spremenite videz spletnega mesta, da bo ustrezala vaši blagovni znamki. Spreminjali bomo slike, besedila, gumbe, postavitev in še veliko več.

Obstajata dva načina urejanja strani z Elementorjem. Najprej pojdite na Strani in videli bi seznam vseh strani vašega spletnega mesta. To vključuje strani, ki jih je Astra Site samodejno ustvaril. Strani, ki so bile narejene z določenim ustvarjalcem strani (npr. Elementor), bodo označene kot take:

strani

Premaknite miško nad stran, ki jo želite urediti z Elementorjem, in kliknite Uredi z Elementorjem.

uredite z nadomestnim elementom elementov

To vas bo popeljalo v Elementor.

Če ste na sprednjem delu svojega spletnega mesta, lahko vnesete Elementor tako, da odprete stran, ki jo želite urediti, in kliknete Uredi z Elementorjem na črni traki na vrhu:

uredi z elementom frontend

Vmesnik Elementor je preprosto razumeti in se ga navaditi, saj je precej podoben orodju za prilagajanje tem. Na večini zaslona je prikazana stran, ki jo urejate, na levi pa je stranska vrstica s krmilnimi elementi in možnostmi.

elementor

Če ste opazili, glave ni mogoče videti v Elementorju. Razlog je v tem, da brezplačna različica Elementor ne more urejati glave in noge. Ta funkcija je na voljo samo Elementor Pro.

Na levi stranski vrstici najdete elementi ki ga lahko dodate na svojo stran. Kot lahko vidite, lahko dodate naslov, sliko, video, gumb, delilnik in drugo. Te elemente lahko dodate tako, da jih povlečete in spustite na želeno območje.

Elementor omogoča tudi vgrajeno urejanje besedila, kar pomeni, da lahko besedilo spremenite na območju vsebine. Tu je nekaj stvari, ki jih lahko naredite z besedili znotraj Elementorja:

urejanje besedila v elementu

Kot lahko vidite, lahko besedilo uredite ali izbrišete desno na območju vsebine, kar še toliko olajša. Na stranski vrstici boste našli več možnosti prilagajanja, kot so spreminjanje velikosti, barve, teže, družine tipografije in sence. Prav tako lahko dodate animacije, kot so preprosto zbledelo, povečavo, poskakovanje in več.

Prav tako bi radi uporabili svoje slike, da bi to spletno mesto v celoti naredili svoje. Sliko lahko preprosto zamenjate ali odstranite, če je to tisto, kar želite. Če želite prilagoditi sliko, kliknite nanjo in možnosti se bodo prikazale na levi stranski vrstici. Lahko naložite novo sliko, spremenite njeno velikost, dodate obrobo ali senco, dodate animacijo in še več.

urejanje slike v elementu

Za svoje spletno mesto želim to sliko v celoti odstraniti in uporabiti samo drugo sliko ozadja. Če želite izbrisati sliko, s kazalcem miške kliknite miško nad njo in z desno miškino tipko kliknite ikona modrega peresa v zgornjem desnem kotu. Prikaže se pojavni meni. Kliknite Izbriši da odstranite sliko.

brisanje slike v elementu

Če želite prilagoditi naslov, se z miško premaknite miške nad njim in na vrhu kliknite ikono s pikico:

prilagoditev naslova v elementu

Možnosti prilagoditve naslova se bodo nato prikazale na levi stranski vrstici. Če želite spremeniti sliko ozadja svojega naslova, kliknite Slog in pojdi na Ozadje. Tu lahko naložite novo ozadje.

prilagoditev naslova

Kot lahko vidite, sem po nalaganju slike prilagodil prekrivanje ozadja, da se slika jasno vidi. To sem storil tako, da sem šel Prekrivanje ozadja in prilagajanje motnosti.

Prilagodil sem tudi barvo besedila, da sem se prepričal, in širino besedila prilagodil tako, da se ne prekriva s sliko. To sem storil tako, da sem šel Napredno > Postavljanje po meri in izbiro Po meri za širino.

Z Elementorjem je tako enostavno izdelati osupljivo spletno stran. Na voljo je ravno toliko možnosti, zato je samo vprašanje raziskovanja vseh vogalov. Lahko ga raziskujete s svojo hitrostjo, in če obstaja nekaj, česar ne razumete, se lahko obrnete do mene v spodnjem razdelku za komentarje ali celo poiščete izčrpen Elementor Baza znanja.

Imam tudi Elementor vadnico, kjer vam pokažem, kako hitro začeti z Elementorjem. Lahko si ga ogledate tukaj.

Korak 8. Zaščitite svoje spletno mesto.

Ključnega pomena je tudi, da je poslovno spletno mesto čim bolj varno pred morebitnimi shemami vdorov in kraje identitete. Dejstvo je, da so nekateri izmed vas morda izpostavljeni kibernetskim napadom zaradi šibkih gesel, ranljivosti vtičnikov in zastarele programske opreme. Te stvari puščajo luknjo na vašem spletnem mestu in morate najti način, kako te luknje blokirati.

Najboljši vtičnik za WordPress, ki sem ga ugotovil do zdaj, je to iThemes Security. Brezplačna različica tega vtičnika vam že ponuja močne varnostne funkcije, aktivirate pa ga lahko le z enim klikom.

Če želite namestiti iThemes Security, pojdite na Vtičniki > Dodaj novo nato poiščite iThemes Varnost.

namestite ithemes

Ko se aktivira, se v stranski vrstici prikaže nova možnost Varnost. Pojdi do Varnost > Nastavitve in videli bi sporočilo o različnih funkcijah, ki jih iThemes lahko storijo za vas.

varne ithemes strani

Če omogočite vse te funkcije, je potreben le en klik modre barve Varno spletno mesto gumb. Ko kliknete ta gumb, boste videli to sporočilo:

aktivirajte omrežno zaščito pred brutalnimi silami

Network Brute Force Protection je funkcija, pri kateri uporabnikom, ki so poskušali vdreti na druga spletna mesta, ki so člani tega omrežja, samodejno prepovejo vdor na vaša. To je precej dobra funkcija, ki jo ima samo iThemes, zato za aktiviranje tega samo navedite svoj e-poštni naslov in kliknite Aktivirajte mrežno zaščito pred grobo silo.

V samo nekaj klikih je vaše spletno mesto zdaj varno. S tem vtičnikom lahko naredite toliko več, in če želite izvedeti več o tem, si lahko ogledate mojo navodila za pregled in nastavitev varnosti iThemes Security. tukaj.

Korak 9. Varnostno kopirajte spletno mesto.

Prav tako morate varnostno kopirati spletno mesto, da se rešite pred morebitnim nesrečnim dogodkom izgube katerega koli svojega podatka. Za to bomo uporabili Varnostno kopiranje UpdraftPlus.

Če želite namestiti ta vtičnik, pojdite na Vtičniki > Dodaj novo in iščite Varnostno kopiranje UpdraftPlus. Namestite in aktivirajte.

namestite updraftplus

Ko bo aktivirana, bo ustvarila novo možnost pod Nastavitve klical Varnostne kopije UpdraftPlus. Kliknite nanj, da začnete konfigurirati nastavitve varnostnih kopij.

updraftplus varnostne kopije v nastavitvah

Ko ste znotraj, kliknite Nastavitve. Tukaj ga bomo postavili tako, da se redno izdelujejo avtomatske varnostne kopije zunaj mesta. Za Razpored varnostnih kopij datotek, Priporočam, da ga nastavite na tedensko in obdrži enega rezerva. Datoteke se ne spreminjajo pogosto, tako da je to dovolj dobro.

Kar se tiče Razporeditev varnostnih kopij baze podatkov, ker se to pogosto spreminja, nastavite na dnevno in ohranite 7 varnostnih kopij.

Ko nastavite urnike, se pomaknite navzdol in pritisnite Shrani spremembe. Nato se znova pomaknite nazaj, da izberete, kam želite shraniti varnostne kopije. Ponavadi priporočam Dropbox, ker je zelo enostaven za uporabo, vendar lahko uporabljate karkoli in toliko, kot želite.

nastavitev varnostnih kopij updraftplus

Kliknite želeni oddaljeni pomnilnik in kliknite Shrani spremembe ponovno. Nato boste videli to sporočilo:

preverjanje pristnosti na daljavo

Če želite pooblastiti UpdraftPlus Varnostne kopije za shranjevanje varnostnih kopij v izbrani prostor za shranjevanje, kliknite to povezavo. V tem primeru, ker sem izbral Dropbox, me s klikom na to povezavo vodi stran za prijavo v Dropbox. Ko se prijavim, bom videl to sporočilo:

popolna nastavitev updraftsplus varnostne kopije

Samo klikniti moram Dokončana namestitev, in vrnil se bom nazaj v nadgradnjo UpdraftsPlus v WordPressu s tem potrditvenim sporočilom na vrhu:

overjanje popoln updraftplus

Če bi želel narediti varnostno kopijo, moram samo klikniti modro Rezervno zdaj gumb. UpdraftPlus bo ustvaril tudi varnostne kopije v skladu s predhodnim urnikom in jih potisnil v DropBox.

Če želite obnoviti varnostno kopijo, kliknite na Obstoječe varnostne kopije in kliknite na Obnovi.

Korak 10. Optimizirajte svoje spletno mesto.

Nahajamo se na zadnjem koraku in v tem koraku bomo videli, kako optimizirati vaše spletno mesto za iskalnike, kot je Google. Prepričan sem, da je večina od vas že slišala za SEO ali optimizacijo iskalnikov. Na kratko, to je praksa, da je vaše spletno mesto optimizirano pravi način, da iskalniki olajšajo iskanje vaših strani in prikazujejo na straneh z rezultati..

SEO ima tako imenovani vidik na strani SEO, in to so prakse, ki jih lahko izvajate na svojem spletnem mestu neposredno v WordPressu, da v iskalnikih jasno sporočite, kaj se tiče vašega spletnega mesta in vsebine..

To je nekaj najboljših praks za SEO, ki jih morate uporabiti:

 • Za vsako stran in objavo napišite meta naslov in meta opis.
 • Dodajte ključne besede ali ključne fraze in jih uporabite v celotni vsebini.
 • Za vsako sliko na vaši strani / objavi dodajte ALT TXT.

Če niste seznanjeni s temi stvarmi, je to v redu. Precej jih je enostavno naučiti. Meta naslov je naslov, ki se prikaže v rezultatih Google, meta opis pa je kratek opis pod naslovom. Tu je primer:

Primer rezultatov google iskanja

Ključna beseda je tisto, kar uporabniki vnesejo v iskalnik, da nekaj iščejo. Meta-naslov je naslov rezultata, meta-opis pa spodaj kratek opis. To so pomembne podrobnosti, saj Googlu povedo, o čem gre na strani in da so pomembne za ključno besedno zvezo “salon New York”.

To je kratek seznam tehnik SEO SEO na strani, saj vas tukaj dobesedno toliko počnejo. Ampak za zdaj se bomo osredotočili na te.

Za te stvari potrebujemo vtičnik. Eden najboljših vtičnikov SEO WordPress na strani je Yoast SEO in to bomo uporabili v tej vadnici. Če želite namestiti ta vtičnik, pojdite na Vtičniki > Dodaj novo in iščite Yoast SEO. Kliknite Namestiti zdaj in Aktivirajte.

namestite yoast seo

Ko greste na katero koli stran ali objavo, boste videli novo polje pod urejevalnim poljem:

škatla yoast seo

Tukaj lahko dodate meta naslov, meta opis in ključne besede. Če želite dodati ključno besedo, jo vnesite v spodnje polje Osredotoči besedno zvezo:

dodajte ključno besedo

Če želite dodati meta naslov in opis, kliknite ikono Urejanje odrezka gumb.

uredite delček

Pod SEO naslov je mesto, kjer morate dodati meta naslov. Tu je dobra praksa, da tukaj vključite svojo ključno besedno zvezo. V meta opisnem polju morate dati jasno predstavo o tem, na kateri strani je in tudi tukaj vključite ključno besedno zvezo.

Ko v polje za naslo in meta opis vpišete nekaj, boste pod njim videli oranžno vrstico napredka. To pomeni, da je besedilo še vedno prekratko. Ko postane zeleno, to pomeni, da je dolžina vašega besedila ravno pravšnja. Če postane rdeča, je predolgo, zato jo morate skrajšati. Dolgotrajni naslovi in ​​opisi se zmanjšajo v rezultatih, zato je bolje ostati na zeleni površini.

Še ena stvar, ki jo želite narediti, je zagotoviti, da je vaš zemljevid spletnega mesta omogočen in dejansko deluje. Če želite to narediti, pojdite na Yoast SEO > Splošno > Lastnosti. Pomaknite se navzdol, dokler ne vidite XML zemljevidi spletnih mest. Prepričajte se, da je to omogočeno, in kliknite modro ikona vprašalnika. Nato boste videli povezavo, ki pravi Oglejte si zemljevid XML. Kliknite na to, če si želite ogledati zemljevid spletnega mesta.

omogočanje zemljevidov spletnih mest

Za mnoge od vas vas bo to lahko vodilo na stran 404. Ampak ne bodi beden. Popraviti je precej preprosto. Vse kar moraš storiti je, da greš Nastavitve > Permalinkks. Izberite Ime objave in zadel Shrani spremembe.

trajna povezava z imenom

Ko znova poskusite dostopati do spletnega mesta XML, boste videli nekaj takega:

xml zemljevid spletnega mesta

Zavijanje

In to je ta tečaj, kako ustvariti poslovno spletno mesto z WordPressom. Rad bi vas tapkal po ramenih, ker ste naredili toliko in dosegli tako, da sledite tej vadbi. Če imate kakršna koli vprašanja, jih preprosto spišite spodaj v razdelku s komentarji in z veseljem vam bom pomagala.

SiteGround

SiteGround je zelo priporočljiv spletni strežnik v spletu, saj so poskrbeli za WordPress uporabnike in še vedno imajo cenovno ugodne cene. Najbolj so znani po hitrem delovanju in enako hitri podpori.

Ključne značilnosti SiteGround:

 • Brezplačno SSL potrdilo
 • HITRO podprta podpora
 • WordPress uprizoritveno okolje
 • Brezplačne migracije spletnih strani
 • Dnevne varnostne kopije

SiteGround je dobra izbira za vaše potrebe po spletnem gostovanju. Skrbijo za spletna mesta WordPress in ponujajo manj virov kot njihovi konkurenti, a večjo zanesljivost.

Oglejte si spletno stran

Tema Astre

Astra je brezplačna WordPress tema, ki je osredotočena na hitrost. Izbirno lahko kupite različico Pro za 59 dolarjev, ki doda nekaj dodatnih nastavitev in možnosti.

Ključne značilnosti teme Astra:

 • Ni tema hitrih, toda ni brez strahu
 • Veliko brezplačnih predstavitvenih mest
 • Prilagodljiva funkcija mega menija
 • Možnosti postavitve po meri
 • Podpora za WooCommerce
 • Podpora za LearnDash

Tema Astra je pravična izbira za kateri koli projekt spletnega oblikovanja WordPress. Predvidevam, da je največje vprašanje, če morate te dni sploh kupiti temo, ko graditelji strani počnejo vse iste stvari, za katere bi potrebovali temo. Elementor ima na primer brezplačno pozdravljeno temo, s katero lahko graditelj strani opravi vse delo.

Še vedno obstaja nekaj dobrih razlogov za nakup pro teme, toda za večino ljudi se bodo z brezplačno temo najverjetneje v redu.

Menim, da Astra Theme ni sledila trenutnim trendom in je ne priporočam več.

Na voljo so veliko boljše sodobne teme, ki ponujajo vgrajene ustvarjalce glave in nogi v primerjavi s tremi postavitvami in prožnejšo postavitvijo strani in objav.

Oglejte si temo Astra

Elementor

Elementor je WordPress oblikovalec strani, ki se je z nevihto lotil spletnega oblikovanja WordPress. Ima najgloblji nabor funkcij, vendar je zelo enostaven za uporabo in obvladovanje. Elementor je najbolj celovečerni ustvarjalec brezplačnih strani. Obstaja tudi dodatek Pro za dodajanje dodatnih funkcij za razvijalce.

Ključne lastnosti elementa:

 • Live Urejevalnik sprednjih strani
 • Funkcije osebne osebnosti spletnega mesta
 • Knjižnica predlog in blokov
 • Obsežne mobilne odzivne možnosti
 • Najzmogljivejši Popup Builder
 • PRO Ustvari glave / noge po meri
 • PRO Ustvari postavitve vrste objave

Elementor je trenutno najmočnejši ustvarjalec strani. Nenehno izdajajo nove funkcije, ki so v skladu s trenutnimi trendi oblikovanja. To pomeni, da boste lahko obdržali svojo spletno stran relevantno.

Elementor Pro je neverjetna vrednost ob upoštevanju vseh dodatnih modulov in funkcij napajanja, ki jih vključuje.

Če bi danes začenjal nov projekt spletnega mesta, bi bil Elementor ustvarjalec strani, ki bi ga izbral. Menim, da mora imeti WordPress urejevalnik strani, ki ga je užitek uporabljati.

Oglejte si Elementor

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector