Kako napraviti web stranicu trgovine putem e-trgovine sa WordPressom

E-trgovina je vruće jer omogućuje nevjerojatno lako zarađivati ​​6 figura mjesečno bez postavljanja opeka i minobacača s nevjerojatno visokim režijskim troškovima.


No problem je mnogih skupih mjesečnih naknada većine platformi za e-trgovinu poput Shopifyja. Ako tek počinjete, želite pristupačnije rješenje da biste mogli potrošiti više na stvari poput marketinga i oglašavanja.

Dobra vijest je da vam ne treba platiti visoke mjesečne naknade pomoću usluge Shopify kako biste mogli prodavati proizvode na mreži. Ako tražite alternativu Shopify ili alternativu na eBayu, ovaj korak po korak vodič će vam besplatno pružiti fenomenalnu internetsku trgovinu..

Sve što trebate je web hosting račun i malo truda, a web stranicu za e-trgovinu moći ćete napraviti ni u kojem trenutku.


Započnimo!

Stvari koje su vam potrebne:

 • Usluge poslužitelja. Preporučujem SiteGround.
 • naziv domene.
 • WordPress tema. Za ovaj tutorial koristimo besplatnu Astra temu.
 • WordPress Page Builder. Za to koristimo besplatni program za izradu stranica Elementor.
 • WooCommerce, najbolji dodatak za e-trgovinu WordPress.

Korak 1. Kupite web hosting i naziv domene.

Ako ste novi u cijelom poslu na izgradnji web stranica, prvo mi razjasnimo što su web hosting i naziv domene i zašto su vam potrebni.

Što je naziv hostinga i domene?

Web hosting je mjesto na internetu u kojem će živjeti vaša web stranica. Ona je poput fizičke kuće u kojoj se mogu pronaći vaše stvari. Naziv domene, s druge strane, je adresa vaše web stranice. Kao da je vaša adresa koju dajete ljudima kako bi oni mogli doći kod vas u kuću. “Facebook.com”, “Google.com” i “WordPress.com” svi su primjeri imena domena.

Ime domene možete kupiti u gotovo svim web lokacijama koje prodaju imena domena. Samo morate tražiti najbolju cijenu. A što se tiče hostinga web stranica, apsolutno je važno dobiti hosting samo od pouzdane tvrtke. Jer ako je vaš hosting spor ili nepouzdan, brzina i produženje web stranice će patiti, a to će u konačnici naštetiti vašem e-commerce poslu.

Siteground, Moja preferirana usluga web hostinga

Za izradu web stranica za e-trgovinu možete koristiti bilo koju visokokvalitetnu web hosting uslugu, ali u ovom ćemo vodiču koristiti Siteground.

SiteGround je jako preporučljiv mrežni domaćin na mreži, jer su oni zadovoljili WordPress korisnike i još uvijek imaju pristupačne cijene. Najpoznatiji su po brzom učinku i jednako brzoj podršci.

Ovo su ključne značajke SiteGrounda:

 • Besplatni SSL certifikat
 • Brza podrška koja se može znati
 • WordPress scensko okruženje
 • Besplatne migracije web stranica
 • 30 dana sigurnosnih kopija

SiteGround je dobar izbor za vaše web hosting potrebe. Oni se brinu za WordPress web stranice i nude manje resursa od svojih konkurenata, ali veću pouzdanost.

Napravio sam nevjerojatan ugovor s njima da dam popust od 70% svima koji se prijave na korišćenje ovu vezu. Dakle, ako želite uštedjeti novac na svom hostingu, kliknite ovu vezu i kupite hosting sada.

Kada dođete na njihovu početnu stranicu, vidjet ćete četiri različite vrste hostinga:

odaberite plan mjesta

Odaberite WordPress hosting i kliknite Započnite. Potom ćete vidjeti tri plana cijena:

cijene za sitepress wordpress hosting

Odaberite ga prema vašim potrebama i proračunu. Možete provjeriti i njihove usporedba svakog hosting plana da biste stekli bolju predstavu koji plan najviše odgovara vašim potrebama.

Nakon što se odlučite za plan, kliknite Nabavite plan. Tada ćete biti preusmjereni na stranicu na kojoj ćete morati odabrati domenu. Ako ste već kupili naziv domene, odaberite “Već imam domenu”. Ali ako ga nemate, odaberite “Registriraj novu domenu” da biste kupili domenu izravno u Sitegroundu.

odaberite domenu

Nakon što dobijete naziv domene koji vam se sviđa i koji je dostupan, kliknite postupiti. Sljedeći je korak pružanje vaših osobnih podataka i podataka o naplati kako biste dovršili kupnju. Navedite svoje podatke točno i kliknite Plati sada. Sada imate pouzdan web hosting i naziv domene.

Drugi korak Instalirajte WordPress.

WordPress je besplatni alat s otvorenim kodom koji vam omogućuje izradu web stranica čak i ako nemate pojma o kodiranju. To je najjednostavniji i najsnažniji sustav za upravljanje sadržajem web stranica do sada. Ima puno stvari koje volim o WordPressu, a ako pročitate više mojih vodiča ili pogledate moje videozapise, saznat ćete više o tome zašto mislim da je WordPress najbolji alat za izradu web stranica za ne-tehnike.

Siteground zapravo dolazi s WordPress instalacijom s jednim klikom koja čini sav težak posao instalacije i postavljanja WordPressa za vas.

Nakon što dovršite kupnju hostinga, vidjet ćete zaslon s vezom “Nastavite do područja kupca”. Kliknite na to i bit ćete preusmjereni na stranicu na kojoj možete postaviti svoj novi hosting račun. Pod, ispod Postavljanje vaše web stranice, Odaberi Pokrenite novu web stranicu.

Tada ćete vidjeti popis softvera koji možete instalirati. Odaberi WordPress.

instalirati wordpress

Tada ćete morati navesti podatke za prijavu administratora za svoju novu web lokaciju, poput adrese e-pošte, korisničkog imena i zaporke. Obavezno osigurajte ove detalje jer ćete ih koristiti za prijavu na svoju web lokaciju.

Nakon što učinite, kliknite Potvrda > Kompletna instalacija. A sada imate web stranicu WordPress uživo s vlastitim domaćinima.

Za početak prilagođavanja vaše web stranice, morat ćete se prijaviti u podupirač WordPressa. Da biste to učinili, idite na nadzornu ploču vašeg Sitegrounda i prebacite se na Moji računi kartica. Kliknite gumb Montaža i ovdje ćete vidjeti ime domene koju ste registrirali. Preko njega je zelena Idite na Admin Portal dugme. Kliknite ovaj gumb da biste otvorili stranicu za prijavu u WordPress.

idite na nadzornu ploču wordpress administratora

Stranice za prijavu na WordPress obično imaju ove formate: yourdomain.com/wp-admin i yourdomain.com/wp-login. Sjetite se URL stranice za prijavu kako biste joj sljedeći put mogli pristupiti izravno upisivanjem URL-a u vašu adresnu traku i bez potrebe za prijavom na Siteground.

Stranica za prijavu u WordPress izgleda ovako:

stranica za prijavu wordpressa

Ovdje unesite svoje korisničko ime i zaporku kako biste se prvi put prijavili na svoju web stranicu.

Korak 3. Instalirajte Astra temu i stranice Astra.

Astra Tema je tema koju ćemo koristiti kako bi naša web stranica e-trgovine izgledala sjajno i profesionalno u najkraćem mogućem roku. Ako želite, možete upotrebljavati i druge teme, ali za ovaj ćemo vodič uputiti Astra Tema.

Astra je besplatna WordPress tema koja ima izvrsnu brzinu i jednostavnost. Uparite ga s Astra Sites (besplatnim dodatkom), a svatko može imati prekrasnu web stranicu s nekoliko klikova mišem. Na raspolaganju je i Pro verzija koja Astru čini savršenom temom.

Evo značajki koje najviše volim kod Astre:

 • Jedna od najbržih dostupnih tema
 • Preko 100 početnih web lokacija (većina ih je 100% besplatno)
 • Fleksibilna značajka mega izbornika
 • Snažni paket dodataka
 • Opsežna podrška za WooCommerce

Astra Theme izvrstan je izbor za bilo koji WordPress projekt web dizajna. U stvari, to je tema koju koristim na ovoj web stranici i svim svojim projektima na web stranici.

Potpuno imam povjerenje u programera i jako sam se impresionirao koliko je dobra tema kodirana.

Ali više od toga, tema je tako jednostavna za upotrebu zbog sve brige i razmišljanja koja je ušla u nju. U većini se situacija konfigurira na temelju alata koji koristite.

Da biste instalirali Astru, idite na Izgled > Tema > Dodaj novi. Potražite Astra, kliknite Instalirati, i Aktivirati.

instaliranje astra teme

Još jedna stvar koju volim Astra je činjenica da ima dodatak koji se zove Astra Starter Sites s knjižnicom unaprijed izgrađenih besplatnih i premium predložaka. Možete koristiti ove predloške za svoju web stranicu u samo nekoliko klikova. Koristit ćemo predložak stranice Astra za skraćivanje vremena izrade naše web stranice na pola.

Nakon instaliranja Astre vidjet ćete ovu poruku na nadzornoj ploči:

Web lokacije Astre započnite

Klik Započnite. Ovo će instalirati Astra početne stranice za vas.

Odabir graditelja stranice

Tada će vam se postaviti pitanje o tome koji graditelj stranica želite, a u ovom ću udruzi koristiti Elementor. Elementor je WordPressov graditelj stranica koji je oluju preuzeo WordPress web dizajn. Imao je najdublji set značajki, a opet je vrlo jednostavan za korištenje i upravljanje. Elementor je najpotpuniji građevinar slobodnih stranica. Postoji i dodatak Pro za dodavanje dodatnih značajki za razvojne programere.

Ključne značajke elementa:

 • Live Prednji uređivač stranica
 • Značajke personalizacije web mjesta
 • Biblioteka predložaka i blokova
 • Opsežne mogućnosti za mobilne uređaje
 • Najsnažniji graditelj skočnih prozora
 • PRO: Stvaranje prilagođenih zaglavlja / podnožja
 • PRO: Stvaranje izgleda posta

Elementor je najjači graditelj stranica trenutno dostupan. Oni dosljedno puštaju nove značajke koje su u skladu s trenutnim trendovima dizajna. To znači da ćete uspjeti održavati svoju web stranicu relevantnom. Ako usput želite pristup naprednim značajkama, možete nadograditi na Elementor Pro, što mislim da je nevjerojatna vrijednost s obzirom na sve dodatne module i mogućnosti napajanja koje uključuje.

Odabir teme vašeg web mjesta Astra

Nakon što odaberete program za izradu stranica, bit ćete preusmjereni u knjižnicu predložaka Astra Sites. Postoji puno prekrasnih predložaka koje možete koristiti. Uzmite si vremena u odabiru predloška koji želite. I imajte na umu da ove predloške možete urediti zajedno s graditeljem stranice koji ste odabrali, što znači da ćete moći prilagoditi svaki dio i element web stranice poput zaglavlja, slika, boja, logotipa itd..

Za ovaj ću vodič koristiti predložak prilagođenog ispisa jer izgleda nevjerojatno i vrlo je orijentiran na e-trgovinu.

Da biste instalirali temu, morate je samo kliknuti na pregled kako biste je pogledali. Ako vam se sviđa ono što vidite, kliknite gumb Uvezi temu gumb i provjerite jesu li potvrdni okviri potvrđeni.

Ako ćete primijetiti, pojavit će se okvir u kojem je navedeno “Instaliraj potrebne dodatke”. Označavanjem ovog okvira instalirat će se svi potrebni dodaci kako bi tema izgledala točno onako kako jest. Za temu prilagođenog ispisa instalirat će Elementor, WooCommerce i WPForms. Ovo mi štedi toliko vremena jer više neću morati instalirati te dodatke jedan za drugim. Sve je učinjeno za mene.

uvozi temu web lokacije astra

Uvoz teme može potrajati neko vrijeme. Ne zatvarajte preglednik niti pritisnite osvježi. Pričekajte i kad to učinite, vidjet ćete plavu Pogledajte web mjesto dugme. Kliknite taj gumb kako biste bili preusmjereni na vaše web mjesto koje sada ima temu koju ste upravo uveli.

Korak 4. Prilagodite svoju web stranicu.

Vaša web stranica sada izgleda zapanjujuće, ali htjeli biste je učiniti vlastitom. Prvo što želite učiniti je odabrati svoju paletu boja. Ako već imate boju svoje robne marke, to će biti lakše.

Odabir palete boja

Web stranica obično ima skup od 3 boje: primarna, naglasak i pop boja. Primarna boja je dominantna boja vaše web stranice i najvjerojatnije boja vašeg branda. Boja naglasi uobičajeno se koristi na naslovima ili naslovima ako želite da izgledaju malo drugačije kako bi povukli oči prema njima. Konačno, pop boja bi trebala biti u kontrastu s ostalim bojama kako bi se napravili važni elementi web lokacije, poput gumba za pozivanje na radnju.

Za odabir palete boja web stranice koristim dva alata. Prvi je Coolors.co gdje možete pregledavati različite palete boja i odabrati ono što želite koristiti na svojoj web lokaciji.

početna stranica coolors

Ako vidite paletu koja vam se sviđa, pokažite mišem iznad nje, kliknite Pogled, a vi ćete biti preusmjereni u novi prozor u kojem ćete vidjeti Hex kodove svake boje.

paleta boja sa šesterokutnim kodom

Ovi šesterokutni kodovi su ono što trebate koristiti ove boje na vašoj web lokaciji. Kasnije ću vam pokazati kako koristiti ove Hex kodove na WordPress pozadini.

Drugi sjajan alat je Colorzilla, proširenje za Google Chrome koji vam omogućuje dobivanje Hex koda bilo koje boje na bilo kojoj web stranici kako biste ga mogli koristiti samostalno. Ako želite dobiti ekstenziju Colorzilla, kliknite ovdje. Zatim kliknite Dodajte u Chrome.

colorzilla

Može proći neko vrijeme, ali nakon što to učinite, na alatnoj traci vidjet ćete ovu ikonu:

ikona colorzilla

Dakle, ako vidite boju na bilo kojoj web stranici koju želite isprobati i upotrijebiti na vlastitoj web stranici, jednostavno morate kliknuti na ovu ikonu i kliknuti boju koju želite kopirati. Zatim će se automatski kopirati Hex kôd koji možete zalijepiti na podupirač vaše web stranice. To je tako jednostavno. Ovo je zgodan alat koji će vam omogućiti korištenje sjajnih boja u jednom kliku.

Prilagodba tipografije

Također se želite koristiti vlastitom tipografijom kako biste istaknuli svoju web stranicu. Web stranice obično imaju 2-3 fonta. Imat ćete font za naslove ili izbornik, font za tijelo i dodatni “pop font”. Kao i boje, ne možete koristiti bilo koji font. Trebate osigurati da dobro izgledaju zajedno i poslati pravu poruku o vašoj marki.

Volim koristiti Fontpair.co a to je web stranica koja vam pokazuje kako dva različita fonda izgledaju zajedno.

koristeći fontpairs.co

Ako vidite nešto što vam se sviđa, samo zabilježite kako se to zove pa možete prijeći na WordPress i dodati ga izravno tamo.

Također volim koristiti WhatFont, proširenje za Google Chrome koji govori o tome koji se font koristi na bilo kojoj web stranici. Da biste instalirali WhatFont, kliknite ovdje a zatim kliknite Dodajte u Chrome. Tada ćete na alatnoj traci vidjeti ovu ikonu:

whatfont ikona

Ako želite znati naziv fonta, samo kliknite ovu ikonu i pokažite mišem iznad teksta. WhatFont će vam reći ime ovog fonta, a ako kliknete na njega, vidjet ćete i veličinu fonta, boju, obitelj, stil, težinu i još mnogo toga.

koristeći whatfont

Dobivanje logotipa

Također trebate logotip marke da biste odredili web mjesto i odredili identitet svoje robne marke. Postoji više načina za dobivanje logotipa. Možete to pokušati sami pomoću nevjerojatnog alata za oblikovanje nazvanog Canva. Prilično je popularan jer omogućuje oblikovanje zaista jednostavnim čak i za početnike.

Canva dolazi s puno predložaka logotipa koje možete izmijeniti kako biste napravili svoje. No imajte na umu da ako želite izvoziti logotip s prozirnom pozadinom, morat ćete se nadograditi na Pro (koji ima jednomjesečno besplatno probno razdoblje). Uvijek možete ići u Photoshop ili Photopea ukloniti pozadinu, ali to samo dodaje jedan dodatni korak u postupak.

platneni logotipi

Ako želite uštedjeti vrijeme, možete samo unajmiti slobodnog dizajnera logoa koji će to učiniti za vas. Možete isprobati web stranice poput Fiverr.com ili 99design, ali morate biti oprezni u odabiru izvođača na temelju njihovog stila, zapisa, recenzija, ocjena i više.

Prilagodba vaše web stranice

Sada je vrijeme za upotrebu tih boja, fontova i logotipa na vašoj web lokaciji. Ako ste na stražnjoj nadzornoj ploči WordPressa, idite na Izgled > Prilagodba da biste otvorili alat za prilagodbu tema.

prilagoditi temu

Ako ste na prednjoj strani svoje web lokacije, a na vrhu je crna traka, možete kliknuti Prilagodba da biste otvorili alat za prilagodbu.

prilagoditi temu

Ovako izgleda alat za prilagodbu tema:

prilagodnik tema

Ovdje možete učitati svoj logotip, promijeniti boje web mjesta i tipografiju, prilagoditi gumbe i još mnogo toga. Promjene koje ovdje unesete prikazuju se u stvarnom vremenu na vašoj web stranici kako biste odmah mogli vidjeti kako to izgleda. Također, svaka tema ima različite mogućnosti prilagođavanja, tako da ako koristite neku drugu temu osim Astre, ovdje možete vidjeti različite opcije.

Idite na Astru da biste promijenili boje svoje web stranice Boje i pozadina. Imat ćete mogućnost promjene osnovne boje, krušnih mrvica, zaglavlja i trake podnožja.

uređivač pozadina u boji

Osnovne boje su tema, veza, tekst i poveznica po boji vaše web stranice. Ako želite promijeniti, na primjer, boju teme, kliknite Odaberite Boja. Vidjet ćete dva načina za odabir boje. Prvo, možete zalijepiti Hex kod u okvir. Ako ste pronašli boju na Coolors.co ili bilo kojem drugom mjestu, ovdje možete zalijepiti Hex kod. Također možete odabrati boju u ugrađenom alatu za odabir.

uređivač osnovne boje

Da biste promijenili tipografiju web mjesta, vratite se na glavni izbornik alata za prilagodbu i kliknite Tipografija. Moći ćete promijeniti bazu, krušku, sadržaj i tipografiju bloga.

tipografski prilagodnik

Sljedeće je dodavanje vašeg logotipa. Idite na raspored > Zaglavlje > Identitet web mjesta. U odjeljku Logotip kliknite ikonu Promijenite logotip gumb i prenesite svoj logotip.

upload logotipa

Astra vam također omogućuje podešavanje širine logotipa tako da možete promijeniti koliko želite da se pojavi velika ili mala. Ako se pomaknete prema dolje, također ćete moći promijeniti naziv web lokacije, dodati oznaku web lokacije i ikonu web lokacije ili favicon.

U području prilagodbe Astre možete učiniti puno više, poput promjene širine sadržaja web mjesta, promjene strukture bloga, prilagodbe podnožja i zaglavlja i još više. Ovdje istražite svoje mogućnosti da biste vidjeli što vam se najviše sviđa za vaše web mjesto.

Nakon što prilagodite, ne zaboravite kliknuti Objaviti kako biste izmjene započeli objavljivati ​​na svojoj web lokaciji.

Korak 5. Prilagođavanje vaše web stranice pomoću Elementara.

U ovom trenutku su vam se smanjile osnove prilagodbe kao što su promjena boje web mjesta, tipografija, dodavanje logotipa i sve te stvari. Sada je vrijeme da se spustite na sitne krupne detalje i počnete koristiti Elementor (ili bilo koji alat za pravljenje stranica koji vam je draži) da biste u potpunosti promijenili način na koji vaša web lokacija izgleda.

Kao što sam već spomenuo, koristit ću Elementor u ovom vodiču jer jednostavno mislim da je najbolje, ali možete koristiti bilo koji alat za pravljenje stranica koji vam je ugodan.

Unutar Elementor-a možete učiniti gotovo sve sa svoje web stranice bez kodiranja ili unajmiti web programera. Dodavanje elemenata jednostavan je postupak povlačenja i ispadanja.

Postoje dva načina uređivanja stranice pomoću Elementora. Prvo, ako ste u pretposljednjem WordPressu, kliknite stranice i trebali biste vidjeti popis svih stranica vaše web stranice, uključujući i one koje su automatski stvorene pomoću predloška stranice Astra. Stranice napravljene pomoću određenog programa za izradu stranica (npr. Elementor) bit će označene kao takve:

stranica

Da biste uredili stranicu s alatom za izradu stranica, postavite pokazivač miša preko nje i kliknite Uredi s (graditelj stranice). U mom će slučaju biti Uredite s elementom Elementor.

uredi s elementom

Nakon što kliknete na to, bit ćete uđeni u Elementor.

Drugi način je ako ste na prednjem dijelu svoje web stranice, idite na stranicu koju želite urediti i kliknite Uređivanje s elementom na crnoj traci na vrhu:

uredi s elementom

Bilo što od toga, ući će vam u Elementor. Jednom kada uđete u Elementor, moći ćete koristiti različite slike za svoj naslov, mijenjati tekstove, mijenjati ikone i još mnogo toga. Započnite mijenjanjem tekstova i slike u naslovu koji odgovaraju vašem poslu. Evo nekoliko stvari koje možete učiniti s tekstovima unutar Elementora:

uređivanje tekstova u elementu

Kao što vidite, tekst možete promijeniti pravo na području uređivanja sadržaja, promijeniti veličinu, težinu, boju i tipografiju u obitelji. Također možete dodati animacije poput jednostavnih blede, zumiranja i još mnogo toga. Ovdje možete učiniti puno stvari kako biste dodali začin svojoj web lokaciji.

Također biste željeli promijeniti slike svoje web lokacije tako da odgovaraju prirodi vašeg poslovanja. Mijenjanje slika na Elementoru vrlo je jednostavno. Samo morate kliknuti sliku, a opcije će se pojaviti na lijevoj bočnoj traci. Možete prenijeti novu sliku, promijeniti njezinu veličinu, dodati obrub ili sjenu, dodati animaciju i još mnogo toga.

uređivanje slika u elementu

Unutar Elementatora možete također mijenjati tekstove gumba, prilagoditi područje svjedočenja, dodati više elemenata / blokova poput tekstova, slika, gumba, videozapisa i još mnogo toga.

Elementor Pro dolazi s puno više značajki poput mogućnosti dodavanja obrazaca (koji obično zahtijeva dodatak treće strane), mogućnosti prijenosa vlastitih fontova, dodavanja klizača, dodavanja tablica cijena i cjenika, prilagođavanja zaglavlja i podnožja ( što je kod većine proizvođača web stranica ograničeno) i tako još mnogo toga.

Ako želite kupiti Elementor Pro i istovremeno dobiti besplatan pristup mojim Elementor Pro tečajevima, kliknite ovu vezu ovdje.

Korak 5. Postavite WooCommerce.

Sada je vrijeme za postavljanje WooCommerce-a koji je WordPress dodatak koji bilo koju web stranicu pretvara u internetsku trgovinu. Omogućuje vam dodavanje proizvoda, prihvaćanje plaćanja putem interneta, izradu kupona, postavljanje otpreme i oporezivanje i još mnogo toga.

WooCommerce je za mene već instalirana tema Custom Print Astra Site, tako da sada moram ući i postaviti ga. Ako još nemate instaliranu WooCommerce, idite na Dodaci > Dodaj novi i tražite WooCommerce.

Prvo što moramo učiniti je ići WooCommerce > postavke. Vidjet ćete 7 kartica: Općenito, Proizvodi, Dostava, Plaćanja, Računi i privatnost, E-poruke i Napredno.

Pogledajmo prvo Općenito kartica. Na ovoj kartici moći ćete postaviti adresu trgovine, u kojim zemljama ćete prodavati i otpremati, i omogućiti porezne stope.

opće postavke woocommerce-a

Ako se pomaknete prema dolje, vidjet ćete i opcije za omogućavanje kupona i prilagođavanje načina prikaza cijena na vašoj web lokaciji, uključujući valutu, mjesto gdje će se prikazati itd..

Sljedeće je proizvodi na kartici na kojoj možete postaviti mogućnosti u vezi s proizvodom. Možete postaviti koja će stranica biti vaša Trgovinska stranica, što se događa kada posjetitelji dodaju proizvod u košaricu, postave dimenzije proizvoda, omoguće i konfiguriraju recenzije kupaca i omoguće ocjene zvjezdica.

postavke proizvoda woocommerce

U gornjem dijelu ovog odjeljka imate i opcije za Inventar i Preuzimanje proizvoda. U odjeljku Oglasni okvir, ako potvrdite okvir pored Omogući upravljanje zalihama, vidjet ćete popis opcija koje će vam pomoći u upravljanju oglasnim prostorom. Na primjer, možete postaviti niski prag zaliha tako da će vam, kada zalihe dosegnu taj broj, biti poslana obavijest. Također možete odabrati sakrivanje artikala s vaše web stranice.

postavke zaliha woocommerce

Što se tiče Preuzimanje proizvoda odjeljak, ovo je relevantno samo ako prodajete sadržaj za preuzimanje na svojoj web lokaciji, tako da ako prodajete isključivo fizičke proizvode, možete ga preskočiti. Imat ćete mogućnost da kupci zahtijevaju da se prijave prije nego što mogu preuzeti vaše proizvode. Nakon plaćanja možete dobiti i pristup preuzimanjima.

opcije proizvoda za preuzimanje

Sljedeća kartica je dostava. Ovo je relevantno samo ako prodajete fizičke proizvode koji će se otkupljivati ​​kupcima. Unutar ove kartice nalaze se tri pododjeljka: Zona isporuke, Opcije isporuke i klase otpreme.

U zonama isporuke morat ćete dodati zone otpreme i dodijeliti dostupne načine dostave tim zonama. Proći će malo vremena ako otpremate u nekoliko zemalja.

utovarne zone

Ako vam je potrebna dodatna pomoć sa zonama otpreme, možete provjeriti zonu isporuke WooCommercea dokumentacija.

Sljedeće je Opcije isporuke odjeljak. U ovom odjeljku možete kontrolirati način na koji se cijene isporuke prikazuju na vašoj web stranici i postaviti zadane ili potrebne odredišta isporuke.

mogućnosti isporuke

Posljednji odjeljak u Dostava je Časovi otpreme. Pomoću klasa otpreme možete grupi proizvoda dodijeliti različite cijene isporuke, na primjer, teži proizvodi za koje je potrebna veća poštarina.

klase otpreme

Idite na Zona isporuke i stvoriti ili urediti postojeću metodu otpreme, poput “Flat tarife”.

dodajte troškove dostave

Jednom kada kliknete Uredi, pojavit će se skočni prozor. Ovdje ćete moći dodati jedinstvenu cijenu otpreme i dodatne troškove za klasu otpreme koju ste upravo stvorili.

troškovi isporuke klase otpreme

Ako vam je potrebna dodatna pomoć oko konfiguriranja postavki isporuke, možete provjeriti WooCommerce dokumentacija za otpremu.

A sada prijeđimo na Plaćanja. Na ovoj kartici moći ćete omogućiti ili onemogućiti pristupnice plaćanja poput PayPala, izravnog bankovnog prijenosa, gotovine na isporuci i više. Jednom kada omogućite metodu, kliknite Postaviti povezati račune i započeti prihvaćanje plaćanja.

Metode Plačanja

Ako želite primati Stripe plaćanja, možete instalirati dodatak nazvan WooCommerce Gateway plaćanja s prugom. Samo idi na Dodaci > Dodaj novi i potražite dodatak. Instaliranje i aktiviranje ovog dodatka omogućit će način plaćanja Stripe u WooCommerceu, ali morate ući u WooCommerce > postavke > Plaćanja da ga postavi.

U Računi i privatnost na kartici, moći ćete konfigurirati postavke povezane sa stvaranjem računa i privatnošću korisnika. Možete odlučiti dopustiti gostima da kupuju bez kreiranja računa, postaviti svoju privatnost i stranice s pravilima i odabrati koliko dugo će se podaci korisnika zadržavati.

računi i privatnost

Sljedeće je E-pošta na kojoj ćete vidjeti popis e-poruka koje WooCommerce automatski šalje na temelju određenih uvjeta. Na primjer, e-pošta može se poslati na vašu e-mail adresu kad god se izvrši nova narudžba. Također možete vidjeti e-poštu s ažuriranjima o narudžbama kupaca, poput vraćenih ili izvršenih narudžbi.

obavijesti putem e-pošte

Napokon Napredna kartica koja je zamijenila karticu API omogućuje vam konfiguriranje više tehničkih detalja poput postavki stranice na kojima možete WooCommerceu reći koja će stranica biti vaša stranica košarice ili stranica za naplatu.

postavljanje stranice woocommerce

Ako se pomaknete prema dolje, moći ćete izmijeniti ono što WooCommerce naziva krajnjim točkama koje su dodatak URL-u koji im omogućuje prikazivanje različitog sadržaja bez potrebe za novom stranicom.

Korak 6. Dodajte proizvode.

Nakon što završite sa osnovnim postavkama WooCommercea, sada je vrijeme za dodavanje proizvoda. Tema stranice Astra koju smo koristili u ovom tutorialu već dolazi s oglednim proizvodima, a ovako izgleda stranica proizvoda na pročelju:

stranicu proizvoda

Pogledajmo sada kako to možemo promijeniti i dodajte vlastite proizvode u dodatku.

Da biste dodali novi proizvod ili uredili postojeći proizvod, samo kliknite opciju izbornika proizvodi na lijevoj bočnoj traci na nadzornoj ploči WordPressa. Nakon toga vidjet ćete popis svih proizvoda. Alternativno, ako ste na prednjoj strani stranice proizvoda, možete kliknuti Uređivanje proizvoda na crnoj traci pri vrhu stranice. Ovo će vas izravno odvesti u uređivač proizvoda.

uređivač proizvoda

Ovdje možete promijeniti naziv proizvoda i opis proizvoda. Ako se pomaknete prema dolje, vidjet ćete odjeljak pod nazivom Podaci o proizvodu. Ovdje ćete provesti većinu svog vremena. Ovdje možete odabrati vrstu proizvoda i od tamo možete konfigurirati ostale postavke proizvoda.

WooCommerce vam omogućuje dodavanje ovih vrsta proizvoda:

 • Fizički, za preuzimanje, virtualni. Virtualni proizvod ne mora biti preuzimanje. Primjer je sastanak ili jednosatni trening.
 • Jednostavan proizvod. Ovo je proizvod s jednim proizvodom.
 • Grupirani proizvod. Ovo je paket različitih proizvoda.
 • Vanjski proizvod. Proizvodi koji se kupuju izvan vaše web stranice poput partnerske veze.
 • Promjenjivi proizvod. Promjenjivi proizvod ima varijacije poput boja i veličina.
vrste proizvoda

Kad god kreirate novi proizvod, prvi korak je odabir njegove vrste. Svaka vrsta ima različit skup opcija. Na primjer, proizvod koji se može preuzeti može imati sljedeće opcije:

opcije proizvoda za preuzimanje

Na lijevoj strani ovog odjeljka vidjet ćete više opcija za inventar, otpremu, povezane proizvode i još mnogo toga.

U Inventar, moći ćete dodati SKU, unijeti određeni broj dionica za taj određeni proizvod, postaviti status zaliha i još mnogo toga.

U dostava, možete odrediti težinu i dimenzije proizvoda, kao i dodijeliti klasu otpreme koju smo stvorili u prethodnom koraku.

otprema podataka o proizvodu

U Povezani proizvodi, proizvodu možete dodijeliti visokoprodajnu i križanu prodaju. Upsell je proizvod koji preporučujete umjesto trenutnog proizvoda jer ima višu cijenu. Cross-prodaja su proizvodi koje ćete preporučiti u košarici na temelju trenutnog proizvoda. Ako želite dodati veliku prodaju ili unakrsnu prodaju, u odgovarajuće okvire upišite naziv proizvoda.

povezani proizvodi

Svojim proizvodima također možete dodati atribute u Značajke odjeljak. To može biti veličina, boja, težina itd. Također, ako stvarate varijabilni proizvod, ovdje biste najprije trebali dodati atribut. Ako želite saznati više o stvaranju varijabilnog proizvoda, pogledajte Ovdje je WooCommerce vodič.

Ako se pomaknete prema dolje Podaci o proizvodu okvira, vidjet ćete područje u koje možete dodati kratak opis proizvoda. Ovaj će se opis pojaviti pored vašeg proizvoda i blizu cijene. Neka bude kratko i slatko. Na desnoj strani možete dodati sliku proizvoda. Ako imate više slika proizvoda, možete ih dodati u Galerija proizvoda odjeljak.

kratak opis i slika proizvoda

Također je važno podesiti vidljivost Kataloga koja se može naći u gornjem dijelu stranice ispod Objaviti. U nekim ćete slučajevima možda želite sakriti određene proizvode jer ih možda nudite kao unakrsnu prodaju s ekskluzivnom sniženom cijenom. Ovo je mjesto gdje to možete učiniti.

vidljivost kataloga

Nakon što završite sa svime ovdje, kliknite Ažuriraj da biste spremili sve promjene.

Ako želite saznati više o različitim vrstama proizvoda i kako ih možete pravilno stvoriti, ovo Vodič za WooCommerce je sjajno mjesto za početak. Nastavite dodavati više proizvoda na svoju web lokaciju s istim koracima koji sam vam prikazao ovdje dok ne sastavite svoje popise proizvoda.

Korak 7. Prilagodite svoje blagajne.

WooCommerce je sjajan dodatak kao što ste vidjeli do sada, ali uobičajena žalba protiv njega je nedostatak opcija za naplatu. Nećete moći promijeniti način na koji stranice za naplatu izgledaju i ne možete s njom stvoriti prodajni tok. Prodajni tok izvrstan je način za povećanje kupčeve vrijednosti kupca, tako da ako ga nemate na svojoj web lokaciji, zaista ostavljate novac na stolu.

Ako želite stvoriti prodajni tok za svoju web lokaciju e-trgovine, najbolji dodatak koji vam može pomoći je CartFlows. To je WordPress dodatak za izgradnju tokova koji vam omogućuje stvaranje lijepih i vrlo učinkovitih tokova unutar WordPress-a.

cartflows

Ako želite saznati više o tome kako stvoriti prodajni tok pomoću CartFlow-a, možete pogledati ovaj vodič koji sam napravio.

Korak 8. Ostanite pri vrhu napuštanja košarice.

Prije nego što završim ovaj vodič, dopustite mi da dodam još jednu stvar o napuštanju kolica. U e-trgovini je činjenica da će mnogi kupci napustiti kolica bez da dovrše kupnju.

To bi moglo biti zbog mnogih razloga. Mogli su se odvratiti, nestalo struje ili veze, pojavilo se nešto hitno. Što god bilo, mnogi od tih napuštenih kolica su izgubljeni u prodaji ako ništa ne učinite u vezi s tim.

Srećom, zove se dodatak Oporavak napuštanja WooCommerce košarice dodatak koji prati i automatski šalje naknadne e-poruke kupcima s napuštenim kolicima – i sve BESPLATNO!

Da ste koristili temu web lokacije Astra koju sam koristio ovdje, ovaj dodatak već bi bio instaliran za vas. Ako ne, možete ga instalirati tako da otvorite Dodaci > Dodaj novi i potražite dodatak.

Stvorit će novu opciju pod nazivom WooCommerce pod nazivom Napuštanje košarice. Ako kliknete na ovo, moći ćete vidjeti pregled koliko napuštenih kolica imate, koliko ih je pronađeno i koliko izgubljenih.

napuštanje kolica s povratima

Također ćete moći prilagoditi sljedeće e-poruke koje WooCommerce šalje prelaskom na Sljedeće e-poruke kliknite mišem iznad miša iznad e-pošte koju želite urediti i kliknite Uredi.

slijedeće e-poruke

Tada ćete biti preusmjereni u uređivač e-pošte:

prilagođavanje naknadnih e-poruka

Završavati

Stvaranje WordPress web stranice za e-trgovinu može se činiti kompliciranim i neodoljivim, ali nadam se da ću ga malo osvijetliti i pokazati kako sve možete sami uz malu pomoć. Uzbuđena sam kad čujem vaše priče o uspjehu. Ako vam treba pomoć, možete se obratiti meni u odjeljku s komentarima u nastavku.

SiteGround

SiteGround je jako preporučljiv mrežni domaćin na mreži, jer su oni zadovoljili WordPress korisnike i još uvijek imaju pristupačne cijene. Najpoznatiji su po brzom učinku i jednako brzoj podršci.

Ključne značajke web mjesta:

 • Besplatni SSL certifikat
 • Brza podrška koja se može znati
 • WordPress scensko okruženje
 • Besplatne migracije web stranica
 • Dnevne sigurnosne kopije

SiteGround je dobar izbor za vaše web hosting potrebe. Oni se brinu za WordPress web stranice i nude manje resursa od svojih konkurenata, ali veću pouzdanost.

Pogledajte SiteGround

Tema Astre

Astra je besplatna WordPress tema koja je fokusirana na brzinu. Po želji možete kupiti Pro verziju za 59 dolara koja dodaje neke dodatne postavke i mogućnosti.

Ključne značajke Astre teme:

 • Nije tema govora, ali nije slouch
 • Puno besplatnih demo web lokacija
 • Značajka fleksibilnog mega izbornika
 • Opcije prilagođenih izgleda
 • Podrška za WooCommerce
 • Podrška za LearnDash

Astra Tema pravi je izbor za bilo koji WordPress projekt web dizajna. Pretpostavljam da je najveće pitanje je li vam ovih dana čak trebate kupiti temu jer graditelji stranica rade sve iste stvari za koje bi vam trebala tema. Na primjer, Elementor ima besplatnu temu Hello, koja omogućuje da tvorac stranice napravi sav posao.

Još uvijek postoje dobri razlozi za kupnju profesionalne teme, ali za većinu ljudi oni će se s besplatnom temom vjerojatno slagati.

Ali za mene, mislim da Astra Theme nije išla ukorak s trenutnim trendovima i više je ne preporučujem.

Dostupne su mnogo bolje moderne teme koje nude ugrađene programere zaglavlja i podnožja u odnosu na ograničene na 3 izgleda, plus fleksibilniji izgled stranica i posta.

Pogledajte temu Astre

Elementor

Elementor je WordPressov graditelj stranica koji je oluju preuzeo WordPress web dizajn. Ima najdublji skup značajki, a opet je vrlo jednostavan za korištenje i upravljanje. Elementor je najpotpuniji građevinar slobodnih stranica. Postoji i dodatak Pro za dodavanje dodatnih značajki za razvojne programere.

Ključne značajke elementa:

 • Live Prednji uređivač stranica
 • Značajke osobnosti web mjesta
 • Biblioteka predložaka i blokova
 • Opsežne mogućnosti za mobilne uređaje
 • Najsnažniji graditelj skočnih prozora
 • PRO Stvaranje prilagođenih zaglavlja / podnožja
 • PRO Stvaranje izgleda posta

Elementor je najjači graditelj stranica trenutno dostupan. Oni dosljedno puštaju nove značajke koje su u skladu s trenutnim trendovima dizajna. To znači da ćete uspjeti održavati svoju web stranicu relevantnom.

Elementor Pro je nevjerojatna vrijednost s obzirom na sve dodatne module i značajke napajanja koje uključuje.

Kad bih danas započeo novi projekt web stranice, Elementor bi bio graditelj stranica koje bih odabrao. Smatram da to mora imati WordPress program za pravljenje stranica koji je zadovoljstvo koristiti.

Pogledajte Elementor

CartFlows

CartFlows je graditelj prodajnog lijevka za WordPress. Omogućuje vam brzu i jednostavnu izradu tokova prodaje koristeći alat za izradu stranica po izboru.

Ključne značajke CartFlowsa:

 • Profesionalno dizajnirani predlošci
 • 5 Udarci za mjesto lokacije
 • Uplati se jednim klikom
 • Koristite svoj preferirani graditelj stranica
 • Proširivi za razliku od tokova klikova
 • Odbrojavanje vremena i dijeljenje ispitivanja

Ako želite graditelja prodajnih lijaka za WordPress i dobro se slažete s hostingom ili korištenjem upravljanog hostinga za WordPress, onda je CartFlows odlična opcija jer je jednostavno jednostavno koristiti, a opet vrlo moćan.

Provjerite CartFlow

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map