Kako napraviti web stranicu internetskog tečaja sa LearnDashom

Posljednje 4 godine pakiram svoje znanje i prodajem ga putem tečajeva ovdje na ovoj web stranici. Doslovno, svatko to može učiniti!


Neki se odluče za rješenje sa SaaS-om poput Teachable, Podia ili Kajabi, a sve su to sjajne usluge, ali s visokom mjesečnom cijenom.

Međutim, prilično je jednostavno stvoriti web stranicu internetskog tečaja na kojoj na prekrasan način možete prodati i prenositi svoje znanje.

Za ovaj će vam vodič trebati nekoliko stvari:

 • Hosting web stranica. Preporučujem Siteground
 • WordPress (naravno), besplatan je
 • WordPress Tema, Astra također je besplatna
 • LearnDash, vodeći u industriji sustav upravljanja WordPressom

U ovom ćemo vodiču opisati kako stvoriti web stranicu internetskog tečaja od početka do kraja, uključujući sljedeće:

 • Stvari koje su vam potrebne za izradu web stranica o online tečajevima
 • Korak 1. Kupnja web mjesta i naziv domene.
 • Korak 2. Instalirajte i postavite LearnDash.
 • Korak 3. Instalirajte WordPress temu i program za pravljenje stranica.
 • Korak 4. Kreirajte svoj prvi tečaj pomoću LearnDash-a.
 • Korak 5. Dodajte odjeljke i lekcije svom tečaju.
 • Korak 6. Razdvojite lekcije na manje teme.
 • Korak 7. Dodavanje kvizova svom tečaju.
 • Korak 8. Dodavanje zadataka u lekcije
 • Korak 9. Spojite tečaj s prodajnim lijevkom
 • Završavati

Stvari koje su vam potrebne za izradu web stranica o online tečajevima

Za izradu prekrasne web stranice s internetskim tečajevima trebat će vam pregršt alata. Neki od njih su besplatni, neki nisu. Ali trošak je minimalan u usporedbi s onim što možete zaraditi prodajom svog znanja putem svojih tečaja.

1. Dobro web hosting i naziv domene.

Budući da tečajeve održavate na vlastitoj web stranici, morat ćete kupiti dobro web mjesto koje će biti pouzdano, brzo i nudi sjajnu podršku. Trebat će vam i naziv domene koji je u osnovi adresa vaše web lokacije.

Vani je puno hostinga, ali za mene je najbolje mjesto Siteground. U mojim godinama korištenja bio je brz, pouzdan, a korisnička podrška nevjerojatna. Moje web stranice koje hostuju na Sitegroundu uvijek se pokreću. A ako naiđem na bilo koji problem, njihov tim brzo pomaže. U ovom ćemo udžbeniku koristiti Siteground.

Ako želite uštedjeti 70% na svom hostingu uz Siteground, kliknite ovdje za spremanje ��

2. WordPress.

Prilično očito jer ćete naposljetku graditi svoju web stranicu putem WordPressa. Glavna prednost korištenja WordPress-a nad ostalim SaaS-ovim rješenjima je potpuna kontrola podataka i dizajna.

WordPress ima veliku zajednicu dodataka i tema koji će dodati bilo koju funkcionalnost koju želite. Ako možete da mislite, postoji dodatak za to. I gotovo svakodnevno programeri razvijaju nove dodatke i teme, tako da zaista nema ograničenja u onome što možete učiniti s WordPressom.

WordPress je vrlo jednostavan za instalaciju i postavljanje. Siteground dolazi s instalacijskim programom WordPress s jednim klikom o kojem ćemo razgovarati kasnije.

3. WordPress tema i graditelj stranica.

Trebat će vam i WordPress tema s kojom je lako raditi. Doista volim koristiti Astru jer je besplatna, dobro kodirana i dobro funkcionira s većinom dodataka poput graditelja stranica i izrađivača tečajeva.

Graditelji stranica su WordPress dodaci koji omogućuju izradu web stranica jednostavnim povlačenjem i ispuštanjem elemenata poput slika i tekstova. Izuzetno su jednostavni za upotrebu i uklanjaju potrebu za angažiranjem skupih web programera za izradu fantastičnih web stranica.

Za potrebe ovog vodiča, koristit ćemo Elementor Pro kao alat za izradu stranica. Osobno, Elementor Pro je premašio moja očekivanja kada je riječ o proizvođačima stranica. To je intuitivno, vrlo jednostavno za korištenje i sadrži mnoštvo naprednih značajki koje će zaista dodati okus vašoj web lokaciji.

4. Dodatak sustava za upravljanje učenjem kako bi se vaše web mjesto pretvorilo u web mjesto internetskog tečaja.

I na kraju, trebat će vam moćan WordPress dodatak za sustav upravljanja učenjem (LMS) WordPress dodatak da biste web mjesto pretvorili u prekrasno web mjesto s tečajevima na kojem možete prodavati svoj sadržaj, pratiti napredak učenika, certifikate o nagradi i još mnogo toga.

Vodeći LMS dodatak u WordPressu je LearnDash. Ima ruke najmoćnijeg i vrhunskog softvera za pravljenje kurseva na koji sam naišao i zapravo prelazim na LearnDash s drugog LMS-a zbog njegovih nedavnih ažuriranja koje je teško zanemariti..

homendash početnu stranicu

Uz nedavno objavljeni LearnDash 3.0, tu je niz novih funkcija koje poboljšavaju korisničko iskustvo i općenito samo čine da web stranice tečaja izgledaju bolje i osjećaju se profesionalnije.

LearnDash koriste tisuće sveučilišta, ugledne internetske marketinške agencije i organizacije što može puno reći o njegovoj pouzdanosti.

Toplo vam preporučujem da odmah isprobate LearnDash. To je prilično pristupačno, gotovo isto pristupačne, za sve značajke koje ćete dobiti. Ako iz nekog razloga niste zadovoljni, možete koristiti njihovo 30-dnevno jamstvo za povrat novca.Korak 1. Kupnja web mjesta i imena domene.

Prvi korak je kupnja web mjesta i imena domene. Ako ste novi u stvaranju web stranica i nisu baš upoznati s uvjetima industrije, hosting web mjesta je poput kuće vaše web lokacije. To je prostor na internetu u kojem boravi vaša web stranica.

S druge strane, ime domene je adresa. To su ono što ljudi upisuju u traku za pretraživanje da bi tražili vašu web lokaciju. Primjeri imena domena su WPCrafter.com, Facebook.com, Wikipedia.org i tako dalje. “.Com” i “.org” su vrste proširenja domene.

Postoje brojne druge ekstenzije domena poput .gov, .net, .us, .co itd., A ono što odaberete ovisi o vašim željama i vrsti vaše organizacije. Ako ste privatni posao, .com bi trebao raditi. Za većinu obrazovnih ustanova poželjno je proširenje domene .org.

Kao što sam rekao prije, toplo preporučam korištenje Sitegrounda jer pruža visokokvalitetni hosting i zadivljujuću podršku. Za kupnju hostinga na Sitegroundu sa 70% popusta, posjetite Siteground klikom na ovu vezu.

Na početnoj stranici trebali biste vidjeti različite vrste hostinga. WordPress hosting je dobar, pa kliknite na Započnite točno ispod nje.

odaberite plan mjesta

Tada ćete biti preusmjereni na stranicu s planovima cijena WordPress hostinga putem Sitegrounda.

cijene za sitepress wordpress hosting

Odaberite plan koji vam je draži ovisno o vašim potrebama. GrowBig je izvrstan plan jer ćete moći ugostiti neograničen broj web stranica i također dobiti neke premium značajke. Jedna od tih značajki je mogućnost testiranja novih kodova i značajki na probnoj web stranici i pokretanje konačnih promjena na vašoj web stranici uživo jednim klikom. Također dolazi s naprednim dodatkom za predmemoriranje koji je razvio isti tim i besplatnim prijenosom web stranica za jednu web stranicu.

U ovom ću tutorialu ići naprijed i kupiti GrowBig. Možete odabrati svoj vlastiti plan i kliknuti Nabavite plan.

Tada ćete biti preusmjereni na sljedeći korak koji će odabrati naziv vaše domene. Lakše je kupiti ime vaše domene unutar Sitegrounda, ali ako ga već imate, možete jednostavno odabrati “Već imam domenu” i upisati je u okvir naziva domene. Naziv svoje domene možete kupiti i na zasebnoj web lokaciji, ali to će poduzeti dodatne korake da se integrira s vašim hostingom na Sitegroundu.

odaberite domenu

Nakon što dobijete željeno ime domene, kliknite postupiti i dovršite kupnju.

Nakon što kupite, vidjet ćete zaslon s vezom “Nastavite do područja kupca”. Kliknite na to i bit ćete preusmjereni na stranicu na kojoj možete postaviti svoj novi hosting račun. Pod, ispod Postavljanje vaše web stranice, Odaberi Pokrenite novu web stranicu.

Tada ćete vidjeti popis softvera koji možete instalirati. Odaberi WordPress.

instalirati wordpress

Nakon toga će se tražiti da navedete podatke za prijavu administratora, kao što su vaše korisničko ime i zaporka. Ovo su podaci o sigurnosti vaše web lokacije, zato obavezno upotrijebite detalje koje nije lako pogoditi.

Nakon što učinite, kliknite Potvrda > Kompletna instalacija. A sada imate web stranicu WordPress uživo s vlastitim domaćinima.

Da biste prilagodili svoju web stranicu, morat ćete se prijaviti u WordPress. Da biste to učinili, idite na nadzornu ploču vašeg Sitegrounda i prebacite se na Moji računi kartica. Kliknite gumb Montaža i ovdje ćete vidjeti ime domene koju ste registrirali. Preko njega je zelena Idite na Admin Portal dugme. Kliknite ovaj gumb da biste otvorili stranicu za prijavu u WordPress.

idite na nadzornu ploču wordpress administratora

Stranica za prijavu u WordPress izgleda ovako:

stranica za prijavu wordpressa

Ovdje unesite svoje korisničko ime i zaporku kako biste se prvi put prijavili na svoju web stranicu.

Korak 2. Instalirajte i postavite LearnDash.

Jednom kada ste unutar WordPressa, vrijeme je da instalirate LearnDash. Kada kupite LearnDash, imat ćete pristup instalacijskom programu (.zip datoteci) i licenciranom ključu. Da biste instalirali LearnDash, otvorite instalaciju .zip u WordPress na Izgled > Dodaci > Dodaj novi > Prenesite dodatak.

instaliranje učenja

Nakon završetka instalacije kliknite Aktivirati.

Sada vam je na WordPressu instaliran i aktiviran LearnDash. Prvo što trebate učiniti je aktivirati licencu LearnDash > postavke. Prebacite se na karticu LMS licence za unos adrese e-pošte i licencnog ključa. Nakon što unesete detalje, kliknite Ažuriraj licencu.

aktiviranje licence učenja

Zatim morate konfigurirati svoje postavke plaćanja ako želite primati online plaćanja za svoj tečaj. Kliknite gumb Postavke PayPal-a karticu i unesite svoju adresu e-pošte PayPal, valutu, zemlju i tako dalje. Klik Uštedjeti jednom kad završite.

postavke paypala u učenju

LearnDash 3.0

Druga stvar koju trebate učiniti je osigurati da koristite LearnDash 3.0 umjesto Legacy. Da biste to učinili, prebacite se na Općenito kartica. Ovdje ćete vidjeti mogućnost izbora Aktivni predložak. Uvjerite se da LearnDash 3.0 je odabran umjesto Legacy da biste dobili pristup naprednim značajkama poput načina fokusiranja.

Način fokusiranja primjenjuje se na cijelom web mjestu i studentima pruža iskustvo bez ometanja uklanjanjem nepotrebnih elemenata na stranici poput bočnih traka i ostalih widgeta. To vam također olakšava izradu prekrasne web stranice tečaja profesionalnog izgleda, bez potrebe da ulazite i uređujete stranice jednu po jednu.

Evo kako se web stranica mijenja nakon što je omogućen način fokusiranja:

omogućavanje načina fokusiranja

Korak 3. Instalirajte WordPress temu i program za pravljenje stranica.

Nakon instaliranja LearnDash-a, možete nastaviti s kreiranjem tečaja, ali u ovom će vam nastavu pokazati malo drugačiji način obavljanja stvari koji će vam olakšati i brže i lakše stvoriti prekrasnu web stranicu internetskog tečaja.

Za to će nam trebati Astra Tema i element.

Da biste instalirali Elementor, idite na Uključiti > Dodajte novo i traziti Elementor. Kliknite Instaliraj i aktiviraj.

instaliranje besplatne verzije elemenata

Da biste instalirali Astra Theme, idite na Izgled > Tema > Dodaj novi. Potražite Astra, kliknite Instalirati, i Aktivirati.

instaliranje astra teme

Nakon što se Astra aktivira, na nadzornoj ploči vidjet ćete poruku poput ove:

Mjesto pokretanja Astre

Astra ima kolekciju gotovih predložaka web stranica koje možete koristiti na svojoj web stranici u samo nekoliko klikova. Da biste vidjeli ove predloške, kliknite Započnite. Od vas će se tražiti da odaberete alat za izradu stranica. Preporučam da odaberete Elementor za to, ali možete koristiti bilo koji drugi alat za izradu stranica koji vam se više sviđa. Kada kliknete Sljedeći, vidjet ćete popis besplatnih i vrhunskih predložaka web mjesta koje možete koristiti za svoju web stranicu.

Postoji određeni predložak koji volim koristiti s LearnDash-om jer je dizajniran za web mjesto internetskog tečaja. Ako se pomičete po predlošcima, pojavit ćete se LearnDash Akademija predložak. Naravno, možete koristiti i druge predloške, ali za ovaj vodič, koristit ću ovaj predložak.

predložak akademije za učenje

Klikom na mene odvest će se pregled predloška, ​​a u njemu vidim da predložak zahtijeva dva dodatka: LearnDash Course Grid i LearnDash WooCommerce Integration. Ovo su BESPLATNI LearnDash dodaci koje možete brzo instalirati na LearnDash > addons.

instaliranje dodataka za učenje

Potražite mrežnu mrežu LearDash tečaja i LearnDash WooCommerce i instalirajte ih i aktivirajte.

Sada se možete vratiti na pregled predloška Astre i pritisnite osvježiti. To biste trebali vidjeti:

pregled školske akademije

Zaista je lijepa web stranica posebno izrađena za pružanje internetskih tečajeva. Klik Uvezi web mjesto da biste koristili ovaj predložak na vašoj web lokaciji.

Ovaj je predložak u Elementoru u potpunosti dostupan za uređivanje tako da možete uređivati ​​boje, tekstove, tipografiju, slike i ikone prema vašoj robnoj marki..

Ako niste upoznati s korištenjem Elementora, možete pogledati ovaj moj udžbenik o tome kako koristiti Elementor.

Korak 4. Kreirajte svoj prvi tečaj pomoću LearnDash-a.

Sada kada prednja strana vaše web stranice izgleda zadivljujuće, vrijeme je da dodate svoj sadržaj ili tečajeve. Neki od vas možda misle da je kreiranje tečajeva pomoću LearnDash-a mora biti naporno i komplicirano jer je tako s većinom LMS-ova vani.

No LearnDash je nedavno izbacio nevjerojatnog graditelja tečaja koji izradu tečaja čini jednostavnim poput povlačenja i ispuštanja lekcija i tema. Predložak LearnDash Akademije koji smo koristili za ovu web stranicu također uvozi uzorke tečajeva koji su prikazani na Svi tečajevi stranica. Evo kako izgledaju:

learnndash academy sve tečajeve

Vidjet ćete da svaki tečaj sadrži istaknutu sliku, naslov, kratak opis, traku napretka i postotak te an Upisan označiti. Sve se to može konfigurirati unutar LearnDash-a.

Ako idete na LearnDash > Tečajevi, vidjet ćete popis svih tečajeva na vašoj web lokaciji. Uvezene tečajeve možete urediti klikom na njihove naslove ili ispočetka možete kreirati novi tečaj. Za izradu novog tečaja kliknite Dodaj novi.

dodajte novi tečaj u učenje

Tada ćete biti ubačeni u uređivač tečaja. Dodijelite naslov tečaja i dodajte kratak opis. Također možete dodati istaknutu sliku.

Zatim se prebacite na postavke karticu za konfiguriranje postavki tečaja. Na ovoj kartici moći ćete dodati materijale tečaja, dodijeliti potvrdu o tečaju, dodijeliti preduvjete tečaja itd.

postavke tečaja

Ako se pomaknete prema dolje, također ćete moći odrediti tko ima pristup vašem tečaju. Može biti otvoren svima, čak i neregistriranim korisnicima na vašoj web lokaciji, može biti besplatno dostupan registriranim članovima ili se može kupiti jednokratno ili redovito, i još više.

postavke pristupa tečajevima

Ako kliknete Kupi sada, moći ćete postaviti cijenu tečaja Što se tiče Ponavljajući opciju, moći ćete postaviti cijenu tečaja, kao i ciklus naplate. Zatvoreno opcija se najbolje koristi kada želite da vaš tečaj bude dostupan u prilagođenom prodajnom lijevku o kojem ćemo kasnije.

Korak 5. Dodajte odjeljke i lekcije svom tečaju.

Nakon što postavite tečaj, prebacite se na Graditelj karticu pri vrhu za početak izrade obrisa vašeg tečaja. Ako imate samo jedan obris, to je u redu jer se kasnije možete vratiti i dodati sadržaj svojim lekcijama.

Započnite dodavanjem naslova odjeljka klikom na Novi naslov odjeljka. Sadržaj ne možete dodavati u odjeljak jer je to samo način da organizirate tijek kursa, baš kao i naslov poglavlja u knjizi.

Zatim klikom na tipku možete dodati novu lekciju Nova lekcija. Možete dodati onoliko lekcija koliko ih želite i preurediti ih povlačenjem i ispuštanjem ili klikom na gumbe gore i dolje sa strane.

dodavanje naslova odjeljka i lekcija

Drugi način za stvaranje nove lekcije će ići LearnDash > Lekcije > Dodaj novi.

Sljedeći bi korak bio dodavanje sadržaja svakoj lekciji. Kad se nalazite u sastavljaču predmeta, to možete učiniti tako da mišem pređete preko lekcije koji želite urediti i kliknete Uredi.

Preusmjerit ćete se u uređivač lekcija u koji možete dodati tekst, slike, videozapise i još mnogo toga. Moći ćete prilagoditi stranicu lekcije koliko god želite i dodati onoliko sadržaja koliko želite.

Nakon što završite sa sadržajem, kliknite postavke na vrhu kako biste dodatno prilagodili svoju lekciju. Evo gdje možete dodati materijale za lekcije, omogućiti progresiju videa (ako su vaši tečajevi u video formatu), omogućiti učenicima da učitaju zadatke, dodijeliti lekciju određenom tečaju i također konfigurirati postavke pristupa lekciji.

postavke lekcije

Ako se pomaknete prema dolje po stranici, vidjet ćete postavke pristupa lekciji gdje svoju lekciju možete povezati s određenim tečajem.

Možete koristiti i funkciju LearnDash-a za kapanje gdje možete kontrolirati kada će lekcije biti dostupne učenicima. Ako odaberete Upis na bazi opciju možete postaviti određeni broj dana nakon upisa kada će sat biti dostupan učenicima.

postavke pristupa lekciji

Sve se obavlja točno unutar alata za kreiranje tečaja LearnDash-a, tako da se možete usredotočiti na stvaranje tečajeva koji dodaju vrijednost vašoj publici.

Korak 6. Razdvojite lekcije na manje teme.

Ako vaša lekcija obuhvaća više tema tako da postaje preduga, razbijanje na manje teme izvrstan je način za izbjegavanje preopterećenja informacija za vaše učenike.

Da biste dodali teme lekciji, idite na LearnDash > Teme > Dodajte svoju prvu temu. Ako vam to nije prva tema, kliknite Dodaj novi.

dodaj novu temu

Baš kao što ćete uređivati ​​lekcije, možete uređivati ​​teme dodavanjem naslova, istaknute slike i bilo kojeg drugog sadržaja poput teksta, slika, ugrađenog videa i drugih medija.

Klikom postavke odvest će vas na stranicu postavki teme. Ovdje možete dodijeliti materijale tema i omogućiti opcije poput progresije videozapisa, prijenosa zadataka i odbrojavanja vremena.

Možete također dodijeliti temu tečaju i lekciji u odjeljku Postavke pristupa temi.

postavke teme

Korak 7. Dodavanje kvizova svom tečaju.

Kao kreator predmeta, možda biste željeli mjeriti napredak svojih studenata putem kvizova i zadataka. LearnDash čini postupak stvaranja kvizova i zadataka tako jednostavan, ali zajedno s naprednim značajkama koje će vam pomoći da maksimizirate svaki kviz i zadatak koji stvorite.

Da biste dodali novi kviz, idite na LearnDash > kvizovi > Dodaj novi. Baš kao i lekcijama i temama, dajte kvizu naslov i kratak opis. Zatim kliknite gumb postavke karticu za konfiguriranje njegovih postavki.

Ispod Postavke pristupa kvizu, možete kviz pridružiti tečaju i lekciji, dodijeliti preduvjete za kviz i ograničiti pristup registriranim članovima.

postavke pristupa kvizu

Pomaknite se prema dolje i vidjet ćete Napredak i ograničenje kviza odjeljak u kojem možete postaviti prolaznu ocjenu, dodijeliti potvrdu za kviz, ograničiti ponavljanje kviza, zahtijevati dovršavanje svih pitanja, pa čak i postaviti vremensko ograničenje.

postavke postavljanja tijeka i ograničenja kviza

Pomicanjem prema dolje otkrit će se još više postavki poput omogućavanja materijala za kviz, omogućiti će se automatsko pokretanje kviza, odabir načina na koji će se pitanja prikazivati ​​itd. Ove su postavke prilično napredne i zaista će vam omogućiti da procijenite svoje učenike na najbolji mogući način. Nakon što završite, kliknite Ažuriraj.

Sada je vrijeme za dodavanje pitanja svom kvizu. Da biste to učinili, idite na LearnDash > kvizovi. Zadržite pokazivač mišem iznad kviza kojem želite dodati pitanja i kliknite Pitanja.

dodajte pitanja kvizu

Tada ćete biti ovdje:

dodajte pitanja kvizovima

Kliknite bilo koji od Dodajte pitanja gumbima i preusmjerit ćete se u uređivač pitanja. Unutar uređivača pitanja moći ćete dodati stvarno pitanje, dodijeliti broj bodova koji je ekvivalentan, dodijeliti poruke za prikaz ako student ispravno ili pogrešno odgovori na pitanje i tako dalje.

Također ćete moći odabrati vrstu odgovora bilo da se radi o izboru, više izbora, eseju, popunite praznine itd. Klikom na vrstu odgovora otvorit će se padajući izbornik s dodatnim postavkama specifičnim za tu vrstu odgovora.

vrste odgovora

Korak 8. Dodavanje zadataka u lekcije.

Također možete dodati zadatke određenim lekcijama na LearnDash > Lekcije i uređivanje lekcije kojoj želite dodati zadatak. Jednom unutar uređivača lekcija kliknite gumb postavke kartica.

Vidjet ćete ispod Opcije prikaza i sadržaja mogućnost da se omogući Prenosi dodjela. Omogući ovu opciju. Tada će se vidjeti dodatne opcije kao što su dopušteni formati datoteka, ograničenje veličine datoteke, dodijeliti broj bodova za zadatak i hoće li se ocjenjivati ​​automatski ili ručno.

prijenos zadataka

Ne zaboravite na satu dati upute za zadatak. Klik Ažuriraj da biste spremili promjene.

Na kraju predavanja učenici će vidjeti opciju za prijenos zadataka:

studenti mogu prenositi zadatke

Na prethodnoj stranici možete pregledati poslane zadatke odlaskom na LearnDash > zadaci.

gdje pregledati poslane zadatke

Korak 9. Spojite tečaj s prodajnim lijevkom.

Ranije smo vidjeli da možemo postaviti Pristup tečajevima Postavke zatvorene, što se najbolje koristi kada je tečaj dostupan unutar prilagođenog toka prodaje.

Da bismo povezali tečaj s prilagođenim prodajnim lijevkom, moramo imati sljedeće dodatke:

 • CartFlows
 • WooCommerce
 • LearnDash WooCommerce integracija

Svi su ti dodaci besplatni. Iako CartFlows ima premium verziju, besplatna verzija je dovoljna za povezivanje tečaja s prodajnim lijevkom.

Ako ste instalirali predložak LearnDash Academy, sva ova tri dodatka već će biti instalirana na vašem WordPressu. Ali morate biti sigurni da su aktivirani odlaskom na Dodaci.

Prvo što moramo učiniti je pokrenuti čarobnjaka za postavljanje WooCommerce. Kad je instalirana Woocommerce, možda ste primijetili kako se pojavljuje ova poruka:

pokrenuti čarobnjaka za postavljanje tokova

Klik Pokrenite Čarobnjak za postavljanje za ulazak u čarobnjaka za postavljanje. Ovako radi čarobnjak za postavljanje:

unutar čarobnjaka za postavljanje woocommerce-a

Kada to učinite, vratite se na nadzornu ploču WordPress-a i dodajte novi proizvod proizvodi > Dodaj novi. Navedite svoj proizvod isto kao i tijek koji želite povezati s prodajnim lijevkom.

Ako se pomaknete prema dolje, vidjet ćete opciju za odabir Podaci o proizvodu. Odaberi Tečaj, i u Općenito na kartici odaberite tečaj s kojim ga želite povezati Povezani tečajevi.

dodajte novi tečaj proizvoda

Nakon što je to učinjeno, vrijeme je za stvaranje prilagođenog prodajnog lijevka. Za to je CartFlow. To je dodatak koji vam omogućuje da kreirate prodajne tokove izravno unutar WordPress-a kako biste poboljšali kupčevo iskustvo kupnje i na kraju povećali svoj prihod.

Da biste stvorili prodajni tok, idite na CartFlows > tokovi. Predložak LearnDash Akademije već dolazi s gotovim lijevkom / protokom. Možete se odlučiti za to ili možete stvoriti tok ispočetka.

Ako želite stvoriti tok, kliknite Dodaj novi. Tamo ćete vidjeti biblioteku predložaka tokova koji su spremni za upotrebu i u potpunosti za uređivanje u Elementoru. Odaberite onaj koji vam se sviđa i kliknite Uvoz.

stvarajući novi tok

Tada ćete biti ubačeni unutar uređivača protoka, gdje možete dati naziv tijeku i preurediti korake jednostavnim povlačenjem i ispuštanjem.

Zatim trebate povezati proizvod koji ste upravo napravili na stranici za kupnju. Uredite stranicu za odlazak tako da mišem pređete preko nje i kliknete Uredi. Pomaknite se prema dolje i na zaslonu Izgled blagajne , kliknite Odaberite proizvod. Upišite naziv proizvoda u okvir i odaberite ga.

Možete se i igrati s drugim postavkama blagajne poput dizajna, izgleda, boje i više. Ne zaboravite kliknuti Ažuriraj da biste spremili sve promjene.

dodajte proizvod na stranicu za kupnju

Nakon što to učinite, kopirajte URL stranice za naplatu i tada idite na LearnDash > Tečajevi. Uredite tijek koji želite povezati s prodajnim lijevkom koji ste upravo stvorili i krenite na postavke. Pomaknite se prema dolje do Način pristupa odjeljak i odaberite Zatvoreno. Unesite cijenu tečaja i URL stranice za naplatu. Pogoditi Ažuriraj.

zalijepite URL stranice za naplatu

Kada studenti kupe ovaj tečaj, bit će preusmjereni na stranicu za kupnju prilagođenu narudžbu koju ste stvorili.

korisnička stranica za naplatu

Završavati

Sada kada ste vidjeli kako je lako stvoriti web mjesto internetskog tečaja u WordPressu, nadam se da ćete poduzeti korake i staviti svoj sadržaj vani. LearnDash omogućuje svima, čak i onima koji nisu tehnički, da izrade prekrasne web stranice s tečajevima u samo nekoliko sati.

Tako sam uzbuđen kad čujem vaše priče o uspjehu i tu sam da odgovorim na bilo kakva pitanja koja imate.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map