Стартирайте уебсайт за един продукт WordPress

Повечето хора в днешно време предпочитат да купуват своите неща през интернет, вместо да посещават местен магазин. В САЩ през 2016 г. около 80% от населението закупи онлайн. Ако планирате да проникнете в индустрията за електронна търговия, тогава трябва да създадете елегантен уебсайт, за да покажете своя продукт. Това със сигурност ще увеличи шанса да достигнете до повече от вашата целева аудитория и да ги превърнете в продажби.


Дори ако продавате продукта си в Amazon и eBay, наличието на официален уебсайт прави разликата. В по-голяма степен, ако имате само един продукт, незабавно фиксирайте светлината на прожекторите и поставете „пръстен“ върху него, когато стартирате магазин за електронна търговия.

Какво е уебсайт за един продукт и как работи??

Ослепително очевидно, уебсайт с един продукт е уебсайт, който продава само един продукт. И няма сянка от съмнение че е изключително неизискващо да се изгради сайт за един продукт в сравнение с този, който обединява стотици продукти.

Да, колкото повече продукти имате, толкова по-голям е шансът за реализация. И така, ключовото тук е да намерите този продукт, който може да ви спечели много пари. Помислете за Dropbox, Uber, Asana и Evernote. Това са само няколко от уебсайтовете с единични продукти, които носят печалба.

Важно е да се отбележи обаче, че не можете да създадете един магазин за продукти във всички ситуации. Ако имате дигитален продукт, това да имате уникален магазин за продукти е удоволствие, тъй като не изисква никакви разходи за доставка или производство. Друг може да бъде продукт със силен брандинг или продукт, насочен към конкретна ниша.

И, разбира се, ако искате да увеличите конверсията и продажбите, вашият уебсайт за единствен продукт трябва да има неповторимо копие, висококачествени изображения и ясен призив за действие.

Основни характеристики на уебсайт за един продукт

И така, какво прави уебсайт за един продукт?

Обобщение на продукта над сгъването

Най-важната част от уебсайта е горната част на страницата или горната половина на вашия уебсайт. Тук посетителите прекарват по-голямата част от времето си за сърфиране, около 80%. Така че трябва да привлечете вниманието на посетителите си веднага, като обобщите продукта си над сгъвката.

Отговорете защо

Ако вашият продукт не е толкова уникален във всички отношения и знаете, че имате много конкуренти, тогава трябва да сте напълно ясни защо вашият продукт си струва да бъде закупен в сравнение с други марки.

Не прекалявайте

Запазете началната си страница проста и не затрупвайте посетителите с твърде много информация. Можете да добавите бутон към „Научете повече“ и да ги пренасочите към страницата с функции.

Опции за закупуване на оферта

Ако продавате продукта си на други платформи като Amazon или eBay, тогава продължете и добавете връзките на вашия уебсайт. Това дава възможност на вашите купувачи да проверят продукта си.

Стъпки за създаване на уебсайт за един продукт WordPress

1. Вземете решение за уеб хост план и инсталирайте WordPress

Ако все още нямате доставчик на уеб хостинг, изберете такъв, който осигурява изключително добра производителност и поддръжка на клиенти. Бих препоръчал SiteGround тъй като предлага висококачествени, бързи и сигурни хостинг решения. Публикувахме и ние списък на на достъпни цени уеб хостове тук.

SiteGround предлага три плана, които започват от 3,95 долара на месец за един уебсайт с 10 GB уеб пространство, 5,95 долара на месец за неограничени уеб сайтове с 20 GB уеб пространство и 11,95 долара на месец за неограничени уеб сайтове с 30 GB уеб пространство.

Всички тези планове идват с безплатно кликване и инсталиране на WordPress, където не е нужно да се притеснявате за ръчно инсталиране на WordPress на вашия уебсайт. SiteGround вече се грижи за него.

Посетете SiteGround

2. Изберете тема за WordPress

Когато избирате перфектната тема за уебсайта си с един продукт, помислете за бърза, лека и изключително персонализирана. Темата Astra е силно препоръчителна, като се има предвид, че повече от 300 000 уебсайтове използват тази тема.

Освен че е бърз и лек, Astra има мощни дизайнерски опции, които можете да настроите, за да направите уебсайта си по-привлекателен. Можете да управлявате контейнерите на вашия уеб сайт, включително заглавката, публикациите, отделните страници и блоговете.

Плюс това, той е напълно съвместим с WooCommerce, както и с най-популярните създатели на страници като Elementor, Brizy, Beaver Builder, Thrive Architect, Divi и Gutenberg.

Ако искате повече опции и функции за дизайн, можете да надстроите до неговата версия Pro, която започва от $ 59.

Можете също да искате да изберете от готов за импортиране уебсайт, като инсталирате Сайтове за начинаещи Astra. Има налични и готови шаблони за персонализиране с Elementor, Beaver Builder, Gutenberg и Brizy.

Посетете Астра

3. Персонализирайте уебсайта си с помощта на конструктор на страници

Ако не се занимавате с кодиране и просто създаване на нов сайт, тогава Горещо препоръчвам да използвате конструктор на страници като Elementor. Този създател на страници ви дава възможност да контролирате всеки елемент от уебсайта си и да ги проектирате според вашите предпочитания или брандиране.

Той има функционалност за плъзгане и пускане, която ви позволява да правите вградено редактиране и дизайн на живо. Той е бърз и интуитивен. Можете дори да избирате от повече от сто предварително проектирани шаблона и блока.

Elementor е безплатен плъгин. Но ако имате нужда от по-модерни дизайнерски функции, можете да се възползвате от неговата версия на Pro, която започва от $ 49 на година за един сайт.

Посетете Elementor

4. Инсталирайте и настройте WooCommerce

Функционалността на електронната търговия не е опакована в естествените функции на WordPress. Така, ще трябва да инсталирате WooCommerce ако искате да управлявате операциите на вашия продукт и да обработвате плащания.

WooCommerce е решение за електронна търговия с отворен код, което ви позволява да настроите онлайн магазин само за няколко минути. С WooCommerce можете да обработвате плащания чрез PayPal, Stripe, кредитна карта и други алтернативи.

Можете също да интегрирате WooCommerce с MailChimp като услуга за маркетинг по имейл, Google Analytics и Facebook. Освен това има централно табло за магазин, където можете да прегледате ключовите показатели, наличността на вашия продукт и други.

След като инсталирате и активирате WooCommerce, вече можете да конфигурирате настройките с помощта на съветника за настройка. С това можете да настроите вашия магазин, променливи настройки на продукта, настройки на шлюза за плащания, опции за доставка и други препоръчани функции.

Посетете WooCommerce

5. Добавете вашия продукт

Отидете на Продукти, след това Добавете ново. Започнете да попълвате всички необходими полета с цялата информация за вашия продукт. Тъй като това е единичен продукт, не забравяйте да го направите по-привлекателен, за да създадете повече свръх на посетителите си. Може да искате да качите повече висококачествени изображения на продукти от различни ъгли и вариации.

Разделът с данни за продукта под страницата на продукта ви позволява да укажете цените, подробностите за доставка, инвентара и други опции. Доколкото е възможно, направете го по-подробно и направете ясно копието на вашия продукт за целевите си клиенти.

Може да искате да персонализирате страницата си с продукти, за да изглежда страхотно и да опитате различни варианти на съдържание и дизайн.

6. Настройте CartFlow

Сега, за да продавате лесно и бързо своя продукт, трябва да създадете фуния за продажби. Фуниите ви помагат да генерирате повече клиенти, превръщате повече посетители в купуване на клиенти и увеличавате продажбите. Така че, WooCommerce може да е добър, но не е достатъчно да го оставите на това. Имате нужда от плъгин, за да помогнете създайте фуния за продажби със сигурна каса, поръчайте неравности, upsells и downsells.

И така, какъв един плъгин да използвате? Разбира се, CartFlows! Заедно със Sujay Pawar от Brainstorm Force, компанията зад Astra Theme, създадох CartFlow, за да премахна фрустрациите с продажбата на продукти на уебсайтове на WordPress.

С CartFlow можете да създадете страница за безплатни каси и да намалите изоставянето на количката. Можете също така да покажете неравности за поръчки, продажби / продажби или оферти за отстъпки, преди да завършите поръчката. И, за да покажете признателност към клиентите си, можете да създадете благодарствена страница, която да съответства на вашата марка.

Друго страхотно нещо при CartFlow е, че има готови шаблони, направени за любимия ви създател на страница, било то Elementor, Divi, Thrive Architect или Beaver Builder.

Плюс това е напълно безплатно. Но ако искате повече опции за стил на касата, шаблони, контрол на полето за проверка, неравности при поръчка и други, можете да закупите професионалната версия, която е на цена от 299 долара годишно.

Посетете CartFlow

заключение

Успехът на един онлайн магазин не е пряко пропорционален на броя на продуктите, които продавате. Можете да създадете онлайн магазин за един продукт и да печелите тонове пари. Всичко, от което се нуждаете, е стратегическо планиране. Комбинирайте го с помощта на правилните инструменти, изготвяне на убедително копие, висококачествени изображения и ясни призиви за действие.

Така че, ако вашата ниша е маркирана в камък и сте мъртви, зададени на този единствен продукт, създайте своя уебсайт за електронна търговия сега и започнете да печелите.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map