Vodič za shemu Pro: Kako prikazati bogate isječke u WordPressu

Dopunjavanjem bogatih isječaka i oznaka sheme na web mjestu WordPress prenosi se da je “dodatna osobnost” zbog čega se ističe na stranicama rezultata Google pretraživača (SERP-ovi). Možda ste vidjeli Googleove rezultate s ocjenjivačkim ocjenama, cijenama, specifikacijama proizvoda ili podacima o receptima. Ovi sjajni vizualni znakovi u Googleu često povećavaju vaše šanse za klikanje na tome da vaša stranica postigne poboljšani promet i stope konverzije..


Šteta što drugi dodaju zbunjujuće isječke, ali istina je da je jednostavno koristiti. Osobito ako koristite pravi alat, moći ćete povećati prednosti prikazivanja “bogatih rezultata”.

Što su obogaćeni isječci i oznaka sheme?

Bogati isječci i oznake shema imaju isti koncept, ali imaju potpuno različite uloge. Poznati i kao “bogati rezultati”, to su strukturirani podaci koji se mogu dodati HTML-u stranice kako bi web pretraživači i Google pomogli da bolje shvate vaš sadržaj. Također je presudno ako želite da vaše web mjesto bude vidljivo sa značajkama pretraživanja.

Bogati isječci

Sjetite se kada tražite na Googleu, a neke veze prikazuju ocjene zvjezdica? To je jedan od primjera bogatog isječka.

Used za bolje rezultate, bogati isječci omogućavaju korisnicima da lako pronađu informacije koje traže. Kada se vaša web stranica prikaže na tražilicama poput Googlea i dodaju se bogati isječci, Google može prikazati dodatne informacije o stvarnom rezultatu.

Također morate shvatiti da dodavanje bogatih isječaka na vašoj web stranici ne znači automatski i viši rangiranje tražilice. No, to pomaže da se vaša web stranica istakne, što znači da povećava vjerojatnost da će puno gledatelja pregledavati vašu stranicu.

Postoji mnogo bogatih vrsta isječaka koje možete koristiti, a evo nekoliko najčešćih:

Pregled – Prikazuje zvjezdicu i tko je pregledao. To može biti od pojedinačnih recenzentskih ili korisničkih kumulativnih recenzija.

Video – Može se koristiti za označavanje trajanja, licencu, produkcijsku tvrtku i / ili tvorca videa.

Recept – Uključuje prehrambene podatke poput veličine posluživanja, kalorija, sadržaja masti i više.

glazba, muzika – Uključuje podatke o glazbi, kao što su datum izdavanja albuma, dužina, žanr i producent.

Proizvod – Jedno od najpopularnijih pretraživanja su proizvodi, posebno ako ste uključeni u industriju e-trgovine. IT uključuje potrebne informacije o proizvodu, poput cijene ili slike proizvoda.

Poslovanje i organizacija – Uključuje dostupne nekretnine, uključujući naziv tvrtke, adresu (fizički i URL), telefonski broj, zemljopisnu lokaciju (zemljopisna širina i dužina) i logotip.

Top priče – Ovo je okvir “Najbolje priče” u rezultatima pretraživanja, ali to možete vidjeti tek kada Google News odobri web mjesto.

Osim ovih, možete dodati događaje, objave poslova, popise tečajeva, knjige, članke i još mnogo toga. Ukratko, bogati isječci mogu vam pomoći da dobijete više klikova i povećate vašu ljestvicu.

Oznaka sheme

Oznaka sheme jedan je od razloga što Google daje takve korisne rezultate. To je jedan od najnovijih oblika optimizacije i ubraja se među najdominantnije oblike SEO-a. To može povećati performanse vaše web stranice u SERP-ovima jer djeluje kao zakulisni kôd koji pomaže Googleu u stvaranju bogatih isječaka.

Označavanje sheme također pomaže kod ostalih značajki vidljivosti pretraživanja poput:

 • Veze na web mjestu – to su dodatne veze u rezultatima pretraživanja ako netko pretražuje vašu web lokaciju.
 • Krušne mrvice – Umjesto da prikazuje vaš neobrađeni URL, Google prikazuje krušne mrvice.
 • SiteLinks okvir za pretraživanje – omogućava korisnicima da pretražuju vašu web stranicu sa same stranice rezultata Google pretraživanja.

Štoviše, možete poboljšati svoje SEO performanse ako kombinirate shemu s najboljim WordPress SEO alatima u 2019. godini.

Kako dodati oznaku sheme na svoje web mjesto za WordPress

Kao što sam spomenuo ranije, dodavanje bogatih isječaka i oznaka sheme ne oduzima puno vremena sve dok koristite pravi alat. Sada vam mogu pomoći neki dodaci, ali mogu reći da je Schema Pro najbolji na koji se možete osloniti.

Zbog čega je izvrstan dodatak za automatizaciju označavanja vaše sheme?

 • Korisničko sučelje, pa izvrsno funkcionira čak i ako niste tehnološki tehničar
 • Omogućuje vam mapiranje postojećeg sadržaja i dodavanje koda u podatkovna polja
 • Djeluje iza scene i koristi JSON-LD format koji je Google preporučio za dodavanje sheme
 • Stvorite oznaku sheme samo jednom, a Schema Pro će automatski umetnuti kodove u druge relevantne postove i stranice.

Schema Pro košta 79 dolara godišnje ili 249 dolara za cijeli život. Ako ste agencija, možete je dobiti za 249 USD godišnje ili 699 USD za doživotni pristup.

Posjetite Schemu Pro

Instaliranje i konfiguriranje Scheme Pro

Nakon što preuzmete dodatak Schema Pro, idite na svoju nadzornu ploču WordPressa i kliknite na Add New iz izbornika Plugins. Prenesite zip datoteku dodatka Schema Pro, instalirajte i aktivirajte. Ako imate problema s instaliranjem dodataka, pročitajte naš opsežni vodič za rješavanje problema s WordPressom.

Konfiguracija sheme Pro

Idite na izbornik postavki i tamo ćete pronaći Schemu Pro.

Na kartici Konfiguracija pronaći ćete gumb Start Setup Wizard gdje možete konfigurirati osnovne podatke svog web mjesta.

Za početak postavljanja kliknite na gumb Start.

Odaberite svoj logotip i odredite predstavlja li vaša web stranica tvrtku ili pojedinca. Zatim kliknite Dalje.

Povežite profile društvenih medija na svoju web lokaciju. Kliknite Dalje.

Konfigurirajte postavke za krušne mrvice, SiteLinks, okvir za pretraživanje SiteLinks i na kojoj stranici želite primijeniti shemu. Preporučam da omogućite sve značajke. Kliknite “Dalje”.

Postavljanje je poput odlaska na izlet, zar ne? Ali, ako ste zbunjeni, možete kliknuti na ikonu upitnika [?] Za dodatne upute.

A sada je vrijeme da dodate svoju shemu.

Shema Pro podržava 13 glavnih vrsta shema i nastavlja dodavati još. Podaci o shemi koje možete dodati ovise o vrsti sheme koju ste odabrali. Na primjer, ako se odlučite za vrstu sheme recepta, možete dodati kalorije, vrijeme pripreme, vrijeme kuhanja, kategoriju, prinos recepta itd..

Ako odaberete vrstu sheme za objavljivanje posla, možete dodati naslov, datum objavljivanja, vrstu zaposlenja, adresu, plaću i ostale srodne informacije.

Također bi većina blogera mogla imati koristi od korištenja vrste sheme Article.

Izrada nove sheme

Ako vam je prvi put izrada sheme, možete kliknuti gumb Stvori prvu shemu ili se uputiti na shemu Pro u izborniku postavki. Na kartici Sheme kliknite Add New.

Odaberite vrstu sheme. Zatim kliknite Dalje.

Odaberite sadržaj koji želite primijeniti vrstu sheme. Također možete dodati AND i OR pravila. Kliknite Dalje.

I gotovi ste!

Kao što sam napomenuo, informacije koje možete dodati ovise o vrsti sheme koju odaberete. Dakle, na sljedećem zaslonu pronaći ćete sve s tim povezane informacije, a Schema Pro će automatski te podatke preslikati u podatke vaše web stranice WordPress.

U našem primjeru, vrsta sheme je Article. Dakle, Schema Pro mapira Ime autora kao ime autora WordPressa, a Datum objave kao datum objave WordPressa.

Ako želite stvari ručno prilagoditi, to možete učiniti pomoću prilagođenih polja i mapiranje podataka s oznakom sheme. Zatim možete odabrati te podatke na padajućem izborniku.

Novo prilagođeno polje

Govoreći o prilagođenim poljima, postoje slučajevi da Schema Pro ne može pronaći potrebne podatke za mapiranje s oznakom sheme. Na primjer, u vrsti članka shema postoje oznake sheme ocjenjivanja i pregledavanja, ali ti podaci prema zadanim postavkama nisu dostupni u vašem WordPress postu ili na stranici.

Ono što Schema Pro čini jest da dodaje nova prilagođena polja ispod WordPress uređivača kako biste ih mogli ispuniti, što je opcionalno, no.

Dodavanje različitih vrsta shema na određenu stranicu ili post

Ako pišete određeniji sadržaj, kao što je recenzija proizvoda (ne samo općeniti članak), možda ćete htjeti upotrijebiti vrstu sheme Pregled. Jednostavno se možete vratiti čarobnjaku za postavljanje Scheme Pro i dodati vrstu sheme Review.

Stvar je ovdje u tome što umjesto da ga omogućite u svim postovima, možete ga omogućiti na određenim stranicama / postovima / arhivima itd. Možete ga dopustiti određenom postu pretraživanjem naziva njegovog posta i ručnim dodavanjem novih postova u budućnosti ili na određenu oznaku ili kategoriju. Na primjer, možete dodati oznaku “Pregled” ili kategoriju na koju se može primijeniti vrsta sheme Pregled.

Dakle, ako kreirate post i njegovu oznaku ili kategoriju postavite kao “Pregled”, odjeljak Schema Pro ispod uređivača WordPress prikazat će vrstu sheme Pregled.

Kako koristiti alat za testiranje strukturiranih podataka za testiranje svoje oznake sheme

Nakon postavljanja i sve konfiguracije, morate biti sigurni da svi vaši napori funkcioniraju u najboljem redu koliko mi želimo. Testiranje se može činiti teškim, ali Google nudi svoj najbolji alatni alat za provjeru završne obrade. Zove se a Alat za ispitivanje strukturiranih podataka.

Ovaj alat provjerava i otkriva je li oznaka sheme prisutna na vašoj web lokaciji i pomaže vam provjeriti je li pronađena greška u konfiguraciji oznake vaše sheme..

Jednostavno idite na alat i unesite URL sadržaja. Kliknite gumb Pokreni test i Google će otkriti postoji li oznaka sheme.

Nakon što Google ustanovi da imate oznaku sheme na mjestu, to znači da ste spremni jer Google ima sve što je potrebno za izradu bogatih isječaka za vašu web lokaciju.

Zaključak

Dodavanje bogatih isječaka i markiranja sheme na vašu web stranicu WordPress može se činiti malo varljivo. Ako niste tehničar, u početku vam se može činiti zastrašujuće. No, ako koristite pravi dodatak, u tome vam može pomoći bez problema.

Shema Pro dodatak je vrlo korisnik i jedan je od najboljih alata s kojima sam se susreo kada je u pitanju dodavanje bogatih isječaka i oznaka sheme na autopilotu. Djeluje na 99% stvari koje su vam potrebne za poboljšanje korisničkog iskustva. Samo konfigurirajte nekoliko postavki i ručno dodajte neke podatke u prilagođena polja i možete ići dobro. Osim toga, možete ga kombinirati s trakom napretka čitanja radi boljeg angažmana.

Dakle, ako želite da se vaša web lokacija istakne na stranici rezultata pretraživanja i povećate klikove, tada možete prihvatiti prednosti bogatih isječaka i oznaka sheme..

Shema Pro

Shema Pro vam omogućuje da na svoju web stranicu dodate shemu koja će tražilicama pomoći da bolje razumiju vašu web lokaciju i sadržaj.

Ključne značajke sheme Pro:

 • Brzo dodajte shemu putem pravila
 • Koristite podatke u prilagođenim poljima

Shema Pro je odlična opcija za dodavanje sheme na web mjesto za WordPress.

Veće je pitanje hoćete li od toga više imati koristi od onoga što vaš SEO dodatak već nudi.

Yoast i RankMath, dva najčešće korištena SEO dodatka za WordPress, oba nude velik dio iste funkcionalnosti koje nudi Schema Pro. To nije bio slučaj kada je Schema Pro prvi put objavljena, ali danas je većina vaših potreba za shemom možda zadovoljena onim što već imate.

Pogledajte shemu Pro

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map