Бързо поправете ужасения бял екран на смъртта на WordPress

Бял екран на смъртта или WSOD е един от често срещаните проблеми, които порази WordPress сайтовете. Това може да се случи, когато в момента сте влезли в сайта си или докато се опитвате да влезете.


Успокой се и ще те насочим към проучването на възможните причини, поради които се случва Бял екран на смъртта, и бързите решения, които бихте могли да направите, за да прекратите изцяло този проблем..

Какво причинява бял екран на смъртта?

Wordpress WSOD грешка

WSOD често може да се задейства от проблеми с базата данни или PHP. Това обикновено се случва по няколко причини:

 • Проблем със съвместимостта с инсталирания плъгин
 • Темата, която използвате в момента, не е съвместима с други плъгини, теми или самата WordPress
 • Темата ви е преименувана или липсва

Как да решим Белия екран на смъртта

1. Деактивирайте вашите теми и приставки

Както бе споменато по-горе, най-честата причина за WSOD ще бъде темата или плъгинът. И така, първото нещо, което ще направите, е да ги деактивирате. Тези проблеми могат да възникнат, когато инсталирате нов плъгин или тема или когато се пусне актуализация на тема или плъгин.

За да направите това, трябва да осъществите достъп до вашия сайт, като използвате протокол за сигурен пренос на файлове (SFTP) или като влезете в своя cPanel, за да получите достъп до вашия файлов мениджър.

Проверете и преименувайте папките си с плъгини. По този начин ще деактивира плъгините във вашия уебсайт. Върнете се на вашия сайт и вижте дали WSOD няма. Ако той реши проблема, това означава само, че плъгините са виновниците за появата на WSOD.

Файлов мениджър за достъп до приставки

След това ще трябва да преименувате папката с плъгини обратно в „Приставки“ и да преименувате / възстановите всяка папка вътре в нея, докато не откриете кой конкретен плъгин причинява проблема.

След като намерите приставката, която причинява проблема, трябва да го замените със съвместимия плъгин или трябва да се свържете с неговия разработчик за бързо отстраняване.

Това решение ще се прилага и за теми. Ако подозирате, че вашата тема може да е причината за проблема, тогава трябва да активирате / деактивирате темата си, за да тествате дали тя е основната причина за WSOD.

2. Разрешете синтаксичната грешка

Ако сте направили проверка на темите или плъгините, които може да са задействали WSOD и той все още не работи. Тогава е време да се разровите по-дълбоко, за да разрешите проблема.

Понякога WSOD се причинява от синтаксисни грешки, това се случва, докато редактирате кодовете и грешно въвеждате някои редове или дори забравяте затварящите скоби.

За да проверите това, отворете сайта си чрез SFTP или чрез cPanel и премахнете последния бит код, който сте въвели ръчно. Ако работи, проверете всички кодове и се уверете, че сте го въвели правилно.

3. Включете Debugging

Друго решение за решаване на WSOD е да включите отстраняването на грешки. За целта влезте в сайта си чрез SFTP или cPanel. Намерете файла „wp-config.php и намерете реда

дефиниране („WP_DEBUG“, невярно)

и се променя на

дефиниране („WP_DEBUG“, вярно)

След като направите това, запазете и проверете вашия уебсайт. Ще видите съобщение за грешка на вашия уебсайт, но това ще ви накара да разберете коя е основната причина, поради която WSOD се случва на вашия сайт.

4. Увеличете лимитите на паметта

Понякога причината, поради която вашият уебсайт причинява WSOD, се дължи на ограничената ви памет. Това се причинява от плъгин или теми, които имат голям брой файлове. Единственият начин да поправите това е да разширите границите на паметта си.

По този начин трябва да направите следното:

 • Достъп до вашия wp-config.php файл или чрез SFTP или cPanel. Добавете следния ред код:
дефинирайте ('WP_MEMORY_LIMIT', '64M');
 • Ако горното не работи и използвате хостинг компания, която използва сървъри Apache, редактирайте .htaccess файла, за да включите реда:
php_value memory_limit 64M
 • Ако вашият хост използва NGINX, тогава ще трябва да редактирате файла си php.ini, за да включите реда:
memory_limit = 64M

След като успешно следвате стъпките, проверете уебсайта си дали грешката е изчезнала и сте готови да започнете.

5. Проверете за неуспешна актуализация

Друга често срещана причина за наличието на WSOD е поради теми, плъгини или основни актуализации, които бяха прекъснати по време на изчакване на сървъра и не можем да направим нищо за изчакване на сървъра.

За да разрешите този проблем, влезте в сайта си чрез SFTP или cPanel и изтрийте файла за поддръжка. Това ще възстанови вашия уебсайт и вие ще имате достъп до него чрез wp-admin.

Опитайте да проверите и направете актуализацията отново или ръчно актуализирайте темите и плъгините.

Съвети как да намалите WSOD от случване

 1. Правете редовни проверки и резервни копия. Използвайте други облачни услуги като Dropbox или външен твърд диск и се уверете, че използвате надежден плъгин, за да възстановите архивирането, ако е необходимо.
 2. Проверете два пъти всеки ред от кода, за да предотвратите синтаксични грешки.
 3. Използвайте хостинг доставчик, който има 24/7 поддръжка.
 4. Помислете да използвате плъгин като Дневник на активността на потребителя, за да поддържате подробен дневник за промени, актуализации и други дейности на вашия сайт

заключение

В обобщение, WSOD може да бъде труден проблем за точното определяне на това, което го задейства точно. За да сведете до минимум проблемите с WSOD, винаги поддържайте редовни проверки на сайта и поддържайте архивирането на вашия уебсайт. Също така, вижте нашите ръководство за отстраняване на проблеми с най-често срещаните проблеми с WP.

Няма нужда да бъдете “уплашено-бели”, когато тази страховита WSOD се появи на вашия екран, всичко, което трябва да направите, е да тествате всички възможни виновници, за да възстановите сайта си в розово на здравето.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map