9 причини защо WordPress е най-добрият строител на сайтове и защо трябва да го използвате

Не сте сигурни коя система за управление на съдържанието (CMS) е подходяща за уебсайта, който имате предвид? Знаете ли, че повече от 32% от всички уебсайтове в интернет използват WordPress? Дори най-големите марки като Facebook Newsroom, Vogue, IBM Jobs Blog, BBC America, Sony Music и много повече използват WordPress.


Е, бихме могли да измислим милион причини, поради които трябва да използвате WordPress като създател на вашия сайт, но ето първите 9 най-важни причини защо е най-доброто.

И аз говоря за хоствания WordPress.org, а не за WordPress.com, което е хоствано решение. WordPress е много лесен за инсталиране, дори ако сте начинаещ. Можете да създадете уебсайт за лична марка, блог или дори магазин за електронна търговия.

Сега, нека да разгледаме причините, поради които WordPress е най-добрият.

1. WordPress е безплатен и много популярен

Да, той е безплатен, тъй като в него е безплатно да изтегляте, инсталирате, използвате и персонализирате според вида на уебсайта, от който се нуждаете.

Работата тук е, че трябва да закупите име на домейн и уеб хостинг, преди да създадете уебсайт на WordPress. Има сайтове, които предлагат безплатен домейн и хостинг, но наистина не препоръчвам да ги използвате. Можете да ги използвате, ако просто тествате.

Какво е име на домейн? Това е адресът на вашия уебсайт. Това е, което потребителите въвеждат в адресната лента на браузъра си, за да отидат на вашата страница. В моя случай името на домейна ми е WPCrafter.com.

Какво представлява уеб хостингът? В интернет се счита за ваша къща. Там се съхраняват вашите файлове и информация. Има различни доставчици на уеб хостинг услуги, от които можете да избирате, в зависимост от нуждите на вашия уеб сайт.

Ако искате да започнете с евтина, но надеждна уеб хостинг услуга, разгледайте моите 5 най-евтини уеб хостинг услуги.

Освен това, ако искате доставчик на уеб хостинг, различен от GoDaddy, прегледайте списъка ми с хостинг алтернативи на GoDaddy.

2. WordPress е прост и лесен за използване

Не мога да разбера защо хората са сплашени от използването на WordPress. Истината е, че е много лесен за употреба, дори ако сте абсолютен начинаещ.

Инсталирането на WordPress не изисква никакви умения за кодиране. Почти всички доставчици на уеб хостинг вече имат функционалност за инсталиране с едно кликване. След като инсталирате WordPress, можете лесно да добавяте страници и публикации от неговото много удобно за управление административно табло.

Можете също така да актуализирате вашата версия на WordPress лесно с нейното известие за актуализация. Препоръчвам първо да архивирате уебсайта си, преди да го актуализирате, за да предотвратите загуба на данни.

3. WordPress има неограничен ресурс от теми и плъгини

Вижте, наистина не е нужно да преосмисляте създаването на свои собствени теми и плъгини, защото WordPress ги е получил за вас. Колко е готино това?

Имате ли нужда от дизайнерски кожи за вашия уебсайт? WordPress предоставя широк спектър от предварително изградени теми, за да улесни работата ви на уебсайта.

Можете да намерите различни безплатни шаблони за всяка ниша и категория в хранилището на WordPress. Така че не е нужно да се притеснявате дали имате какво да използвате за избраната от вас ниша или няма такава.

Инсталирайте темата, която харесвате и след това персонализирайте според вашите предпочитания. Можете да промените цветовете, заглавката, долния колонтитул, страничните ленти, фона и други елементи във вашата тема.

Има и редица приставки, които можете да използвате за допълнителни функционалности и функции на вашия уебсайт. Например, ако искате да добавите контактна форма, можете лесно да намерите приставка за формуляр за контакт в хранилището на WordPress.

Можете също да създадете галерия с изображения или плъзгач с приставка за WordPress, дори Google Analytics, електронна търговия, членство и всяка друга функция.

4. WordPress е приятелски настроен за търсачките

Вашият бизнес трябва да бъде търсен, за да можете да привлечете целевата си аудитория. WordPress е проектиран с SEO. Ако вашият уебсайт е изграден на WordPress, късмет, защото търсачките като Google обичат WordPress.

За да оптимизирате допълнително вашия уеб сайт, можете дори да използвате SEO плъгини като Yoast SEO.

5. WordPress е сигурен и защитен

WordPress е известен и с това, че е безопасен и защитен при използване на плъгини и теми от надеждни разработчици. Всъщност много банки използват тази платформа за своите уебсайтове. Но както знаете, ние никога не можем да знаем какво ще се случи с Интернет. Тя никога не може да бъде напълно сигурна.

Така че за вас е много важно да сте предпазливи при защитата на собствения си уебсайт от атаки и хакери от злонамерен софтуер. Можете да намерите много приставки за сигурност на WordPress за вашия уебсайт. Дори спам коментарите могат лесно да бъдат управлявани, както вече обсъждахме.

6. WordPress може да обработва всички видове медии

Можете да качвате всички видове медийни файлове на вашия уебсайт. Те включват изображения, GIF файлове, видео, аудио и други видове мултимедийни файлове.

Можете дори да вграждате видеоклипове или снимки от различни уебсайтове като Instagram, YouTube, Soundcloud и много други уебсайтове с активирана вграждане.

Освен това можете да качвате и показвате документи, PDF файлове и други файлове, които вашите потребители могат да изтеглят.

7. WordPress лесно се интегрира с много приложения

Ако искате да увеличите функционалността на вашия уебсайт WordPress, можете да го направите, като се интегрирате с приложения.

Например, ако притежавате онлайн магазин, можете да интегрирате приложения за продукти, приложения за колички и приложения за плащане. Можете дори да интегрирате приложения за социални медии, за да помогнете за увеличаване на следването на вашия уебсайт.

8. WordPress общността става все по-голяма и по-голяма

Тъй като WordPress става все по-популярен, общността на WordPress се разраства все повече и повече. Той разшири обхвата си с своя форум, дискусионни табла, социални канали и други медии.

Има организирани срещи от цял ​​свят, на които можете да присъствате. Те говорят всичко за WordPress, от изграждането на уебсайт до това да бъде WordPress фрийлансър или дизайнерска агенция.

Ако имате проблеми с настройката на вашия уебсайт WordPress, можете просто да търсите във форума на WordPress.org или във всяка WordPress общност от Facebook и всяка друга социална медия.

9. WordPress е всеки

Вярно е. С WordPress има безкрайни възможности. Можете да създадете всякакъв вид уебсайт, който харесвате за вашия бизнес. Можете да създадете онлайн магазин, блог, уебсайт на форума, дори директория. Името си го има, WordPress го има.

Независимо дали сте техник или не, WordPress е за вас. Можете да използвате конструктор за изтегляне и пускане на страници или да персонализирате уебсайта си с помощта на кодове.

заключение

И така, убедени ли сте в силата на WordPress сега? Опитайте да разберете как този CMS може да бъде удобен за потребителя и напълно персонализиран за собствениците на уебсайтове на wannabe.

Можете да изпитате силата на WordPress само като започнете да го използвате.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map