5 често срещани грешки, които хората правят при изграждането на уебсайтове на WordPress

Въпреки че мисълта за изграждането на вашия WordPress сайт може да изпомпва вашите креативни мускули, по пътя има препъни камъни, които могат да пробият инерцията ви. Без съмнение има грешки, които начинаещи или дори опитни разработчици несъзнателно допускат при изграждането на уебсайтове на WordPress. И тези грешки могат да ви струват значително време и пари.


Хубаво е, че изброихме петте най-често срещани грешки, които хората правят при изграждането на уебсайт на WordPress, така че да се отклонявате от тези любителски пропуски.

1. Избор на лош домакин

Ако изберете лоша хостинг услуга, това определено може да доведе до няколко проблема, като много бавно зареждане на вашия уебсайт. Това може да доведе до много лошо въздействие върху вашата аудитория, защото никой няма търпение да чака твърде дълго. Ако бях ваш посетител, определено щях да прескоча друг уебсайт, за да закупя желания от нас продукт или услуга.

По-добре не давайте шанс на конкурентите си да грабнат вашата аудитория. Не забравяйте да изберете доставчик на уеб хостинг услуги, който предлага бързо време за зареждане.

Освен това се уверете, че вашият уеб хост предлага високо ниво на сигурност, за да защити вашия уебсайт, а техническата поддръжка е достъпна по всяко време на деня всеки ден. Ако нещо се случи, трябва да можете да се свържете с тях за помощ.

Преди да закупите хостинг план, уверете се, че знаете основите за уеб хостинга и кои функции да търсите, преди да вземете решение.

Ако сте на бюджет, има евтини доставчици на уеб хостинг услуги, но все пак предлагат надеждно обслужване.

2. Избор на раздута тема

Когато избирате тема на WordPress, не гледайте само външния вид на нея. Бих ви препоръчал да попитате разработчика за неща като качеството на кода. Помислете за спецификациите, които наистина се нуждаете за вашия уебсайт.

Имате ли наистина нужда от вграден музикален плейър или плъзгач на цяла страница? Имате ли нужда от толкова къси кодове, които остават в публикациите и страниците ви, дори и да решите да промените тема?

Подутата тема може да причини сериозни проблеми със сигурността. Разработчиците могат да използват фрагменти от код, които не са оптимизирани за сигурност и производителност. Плюс това, тези фрагменти може да не са съвместими с много плъгини.

Изберете тема, която е лека и без подуване.

Посетете темата Astra

3. Избор на лошо кодирани приставки, причиняващи забавяне

Има много плъгини, които са предразположени към проблеми с уязвимостта, тъй като са лошо кодирани и имат определени вратички. Когато вашият уебсайт е уязвим, натрапниците могат лесно да атакуват, причинявайки му срив и повреда.

Проблеми със съвместимостта могат да възникнат и когато плъгин е лошо кодиран. Ако кодът не е капсулиран, това може да причини нелепо поведение на вашия уебсайт.

Избягвайте да изтегляте твърде много плъгини и такива, които не са тествани с текущата версия на вашия WordPress.

Коригиране на счупен уебсайт

4. Не се настройва резервно копие

Редовното архивиране на уебсайта ви кара да се чувствате защитени в случай, че нещо се обърка ужасно. Знаеш ли, нещата могат да се случат наистина бързо и най-добре е да имаш план за действие в извънредни ситуации, за да спасиш бизнеса си от много неудобства.

Ако случайно премахнете файловете на вашия уебсайт или уебсайтът ви е хакнат и нямате резервно копие. Това ще бъде сериозно разочароващо, защото ще трябва да започнете от самото начало. Представете си колко е караница.

Може да помислите за управляван доставчик на хостинг, който автоматично архивира вашия уебсайт вместо вас. Можете също да използвате приставки като Updrafts или WPvivid. Те ще спестят вашата здравина в случай, че данните на вашия уебсайт са загубени или хакнати.

5. Не се настройва SEO плъгин

Искате да бъдете разпознати от вашата целева аудитория, нали? Тогава не смейте да игнорирате оптимизация за търсачки (SEO). Използването на правилните ключови думи и начина на използването им може да повлияе на класирането на уебсайта Ви.

Има теми, които имат вградени SEO елементи, но вие имате контрола да оптимизирате съдържанието си. Един много полезен плъгин за SEO е Yoast и Rank Math. Когато инсталирате тази приставка на уебсайта си, можете да добавите ключовата дума за фокус и можете също да редактирате фрагментите или думите, които се показват под името на вашия уебсайт на страницата с резултати от търсенето с Google..

Те могат да ви помогнат и при генерирането на вашата XML карта на сайта, от която търсачките се нуждаят, за да могат правилно да картографират вашия сайт.

заключение

Вече знаете най-често срещаната грешка, която хората правят, когато изграждат своите уебсайтове WordPress. Сега можете да ги избегнете.

Не забравяйте да имате предвид процеса на изграждане на уебсайт, независимо дали изграждате свой собствен или планирате да наемете програмист.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map