11 Стъпка по стъпка Ръководство за отстраняване на често срещани проблеми с WordPress през 2019 г.

Нека бъдем ясни: WordPress не е перфектен подарък, който се предлага в кутия, в комплект с ръководства и ръководства за отстраняване на проблеми. В реалния свят WordPress е програма с отворен код, безплатна за използване и без специализиран екип за поддръжка на клиенти, FAR е да бъде безупречна платформа.


Грешките може да са твърди или бързи. някои грешки, които WordPress начинаещите обикновено допускат, бяха обсъдени по-рано тук. Но например срещате проблем, при който сте в процес на разработване на вашия сайт, а информацията не се отразява в браузъра ви.

Бързото коригиране с това е да изчистите кеша на браузъра си. Информацията от уебсайта ще се зареди по-бързо, ако се съхранява в кеша. Така че, ако браузърът не зареди ново добавената информация на вашия сайт, кешът може все още да не е получил подробно информацията. Така че простото „изчистване на кеша ви“ в браузъра ще го реши и вие сте готови да започнете!

Освен изчистването на кеша на браузъра ви, ние изброихме 11 от най-често срещаните проблеми, срещани при разработването на уебсайт на WordPress, и как да ги разрешим без изпотяване на кофи.

1. Вътрешна грешка в сървъра

500 Вътрешна грешка на сървъра е много често срещана за HTTP Status Code, което означава, че нещо не е наред на сървъра, но сървърът не е специфичен в това какъв е проблемът. Когато се появи това съобщение, трябва да проучите каква е причината за тази грешка.

Ето някои причини за вътрешна грешка в сървъра:

 • Повреден .htaccess файл – за да коригирате този проблем, трябва само да получите достъп до корен на вашия сайт чрез (FTP) протокол за прехвърляне на файлове и преименувайте вашия .htaccessfile в .htaccess_old. Опитайте да презаредите сайта, ако той работи.

  Ако отговорът е „да“, отидете на „Настройки“, след това „Permalinks“, за да нулирате своите Permalinks. Този хак ще създаде нов .htaccess файл.

 • Проблем с плъгин или тема – ако сте забелязали, че се сблъсквате с тези проблеми, опитайте да деактивирате плъгини и да се върнете към старите си теми и приставки, които работят за вашия сайт.
 • Достигане на PHP граница – ако съобщението за грешка гласи, че вече сте достигнали своя PHP лимит, може също така да увеличите PHP, като създадете празен текстов файл, наречен php.ini.

  Поставете кода във файла, запазете го и го качете във / wp-admin / папка с помощта на FTP.

  памет = 64 MB

  Това решение може да работи временно и ще трябва да намерите друго решение, което ще работи за добро.

Ако никой от тези не работи, опитайте да качите отново / wp-admin и / wp-включва папки от нова инсталация на WordPress с помощта на FTP клиент. Уверете се, че изберете „Overwrite“, така че старите файлове да бъдат заменени.

2. 403 Забранена грешка

Ето някои случаи, когато се появява това съобщение за грешка:

 • Достъпът е отказан на страницата за вход в WordPress
 • Когато посещавате някоя страница от вашия сайт WordPress
 • По време на инсталационния процес
 • Повреден .htaccess файл
 • Неправилни разрешения за файлове на вашия сървър
 • Случайни промени, направени от вашата хостинг компания

Можете също така да получите грешка „Отказан достъп“ на вашата страница вместо статуса 403 Забранено. Най-често тези грешки идват от лошата конфигурация на приставките за сигурност, които могат да блокират няколко IP адреса.

Ако смятате, че се занимавате с разрешения за файлове, бързото коригиране на това е да се свържете с вашия доставчик на хостинг, за да проверите разрешенията за файлове. Но ако искате да получите достъп до него самостоятелно, свържете вашия WordPress сайт с помощта на FTP клиента. Отидете в основната папка, където се съхраняват всичките ви WordPress файлове. Щракнете с десния бутон върху папката и изберете File Permissions.

Следвайки стъпките, ще видите диалоговия прозорец за разрешения на файлове:

 • Всички папки трябва да имат разрешение за файл 744 или 755
 • Всички папки в сайта на WordPress трябва да имат разрешение за файл от 644 или 640

Не забравяйте да настроите параметрите съответно.

Опитайте да обработите отново уебсайта си, ако това решение работи. Ако не, можете да изберете разрешението на файла до 744 или 755. Поставете отметка в квадратчето до „Повторно търсене в поддиректории“, след това поставете отметка в опцията „Приложи само за директории“ и щракнете върху OK. Повторете процеса за файловете в WordPress.

3. 404 страница Не е намерена грешка

Грешка 404 е, че съобщението се появява, когато посетителят на вашия сайт иска достъп до определена публикация на вашата страница, която не може да бъде намерена. Това се случи, когато .htaccess файлът се изтрие и пренапише, и перманентната връзка не е зададена правилно.

За да коригирате този проблем, отидете в секцията Permalinks в менюто Настройки на таблото за управление на WordPress и Запазете промените. Правейки това, настройките ще се актуализират и освежават новите правила. Тази бърза корекция работи 99% от времето.

Ако това не работи, опитайте да актуализирате ръчно .htacess файла в папката, в която се намира / wp-content и / wp-include. Променете разрешението на 666, за да го направите за писане. Повторете оригиналното решение, след което променете обратно на 660.

Можете също да опитате този код във вашия .htaccess файл.

1 # НАЧАЛИ WordPress
2
3 ПренапишетеEngine на
4 RewriteBase /
5 RewriteRule ^ index.php $ - [L]
6 RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -F
7 RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -D
8 RewriteRule. /index.php [L]
9
10 # КРАЙ WordPress

4. Бял екран на смъртта (WSoD)

Това се показва като празен екран без информация на уебсайт. Това се дължи главно на грешки в PHP или базата данни, по-специално:

 • Проблеми със съвместимостта с плъгини – за бързо разрешаване на това, опитайте да деактивирате и след това отново активирайте своите приставки.
 • Проблеми с теми – това най-вече се случва, когато сте създали нов уебсайт в WordPress и сте активирали нова тема. За да решите това, опитайте да влезете в таблото си за управление и да активирате темата по подразбиране WordPress. Ако не можете да получите достъп до администраторската зона, отворете вашия сайт с помощта на FTP и потърсете / wp-content / теми / папка. След това преименувайте папката на активната тема.
 • Липсваща или преименувана директория с теми – Грешка в предния край „Темата на темите„ {тема-име} “не съществува.“ дисплеи. Влезте в таблото си за управление на WordPress, превключете теми, преименувайте вашата директория или редактирайте записите „тема“ и „стилове“ в wp_options.

Ние обсъдихме WSOD подробно в тази публикация.

5. Грешка при установяване на връзка с база данни

Ако тази грешка се покаже на вашия сайт, може да има проблем с връзката във вашата база данни, който може да бъде причинен от следното:

 • Неправилна информация за wp-config.php – Уверете се, че следните подробности са правилни:
  • име на база данни
  • потребителско име за база данни
  • парола за база данни
  • хост на базата данни

Ако сте сигурни, че тези данни са правилни, опитайте се да нулирате паролата си MySQL ръчно

 • Проблем с вашия уеб хост – Свържете се с вашия уеб-домакин тъй като проблемът може да е проблем със сървър надолу или пространство в базата данни.
 • Хакен уебсайт – Опитайте да използвате Sucuri за сканиране на вашия сайт, уверете се, че имате защитени приставки на място, което сканира вашия уебсайт, без да го забавя и може да го поправи само за минута.

6. Неуспешна автоматична актуализация на WordPress

Понякога неуспешната автоматична актуализация на WordPress се появява като:

 • Празен бял екран без никаква информация
 • Предупреждение за актуализация не бе успешно
 • PHP съобщение за грешка

За да коригирате тези проблеми, надстройте ръчно сайта си в WordPress или извлечете предишните резервни копия на уебсайтове.

7. Грешка с тайминг грешка

Този тип грешка се появява главно поради факта, че на уебсайта ви липсва памет или се опитва да получи достъп до повече, отколкото вашият сървър може да се справи.

По-долу са някои идеи за бързо коригиране, които можете да използвате за решаване на тази грешка:

 • Помолете вашия доставчик на хостинг да увеличи лимита на вашата памет или да добавите този код във вашия wp-config.php файл

  определи ( “WP_MEMORY_LIMIT”, “64M”);

 • Увеличете максималното време за изпълнение във вашия php.ini файл

8. Залепете „Режим на поддръжка“ след актуализация

Лесно ще разберете тази грешка, тъй като съобщението „Режим на поддръжка“ ще се появи във вашия уебсайт. За да коригирате това веднага, изтрийте файла за поддръжка в директорията за инсталиране на вашия сайт WordPress и опреснете уебсайта си.

9. Синтаксична грешка

Грешка в синтаксиса се случва, когато добавяте някои кодове към вашата WordPress и може да сте пропуснали нещо или да въведете нещо, което не съответства на предишните в сила.

За да коригирате този проблем, трябва да прегледате въведените кодове отново и да коригирате проблемния синтаксис. През повечето време липсващите скоби или знаци са обичайните виновници.

10. Изключване от администратора на WordPress (wp-admin)

Чести причини, поради които сте изключени от администраторската област на WordPress:

1. Неправилна парола

Ако сте забравили паролата си или уебсайтът ви е хакнат, можете да опитате да нулирате паролата си от phpMyAdmin. За да започнете, отидете на таблото за управление на cPanel и кликнете върху иконата phpMyAdmin под Database. След като се стартира, изберете вашата база данни на WordPress.

PhpMyAdmin редактирате потребител

Потърсете таблицата, обозначена като „{table-prefix} _users“ (т.е. wp_users) и кликнете върху „Преглед“..

Под функционалната колона изберете MD5 от падащото меню. Това гарантира, че вашата парола е криптирана с хеша на MD5, когато се съхранява в базата данни.

2. Загубени администраторски привилегии

Ако вашият уебсайт е хакнат, може да имате достъп до администраторската зона, но няма да можете да правите промени в темите или плъгините. Това означава, че вашето разрешение е променено.

За да поправите това, можете да добавите нов потребител на администратор към вашата база данни чрез MySQL. Просто отидете на таблото си за cPanel и актуализирайте таблицата wp_users.

Кликнете върху „Вмъкване“, за да създадете нов акаунт и добавете следното:

 • ДОКУМЕНТ ЗА САМОЛИЧНОСТ: произволен брой
 • потребителски вход: ново потребителско име
 • user_pass: нова парола. Не забравяйте да изберете MD5 в менюто с функции.
 • user_nicename: псевдоним
 • USER_EMAIL: имейл, който искате да свържете с този акаунт
 • user_url: URL адреса на вашия уебсайт
 • user_registered: дата / час, когато този потребител е регистриран
 • user_status: Задайте на 0.
 • DISPLAY_NAME: името, което искате да покажете на този потребител на сайта

След като сте готови, щракнете върху „Отиди“ и след това актуализирайте таблицата wp_usermeta със следните подробности:

 • unmeta_id: това се генерира автоматично
 • user_id: id, който сте добавили по-рано
 • meta_key: wp_capa sposobnosti.
 • meta_value: вмъкнете това: a: 1: {s: 13: “администратор”; s: 1: “1 ″;}

Вмъкнете още един ред със следните подробности:

 • unmeta_id: това се генерира автоматично
 • user_id: id, който сте добавили по-рано
 • meta_key: wp_user_level
 • meta_value: 10.

Това е всичко и натиснете „Отиди“. Сега можете да използвате ново добавеното потребителско име като ваше вход за wp-admin.

3. PHP грешки (синтактични грешки)

Обикновено това се случва, когато лош код от друг уебсайт е копиран и поставен на вашия сайт. Можете да поправите това чрез достъп до FTP програмата, премахване на добавения от вас код, обикновено във файла function.php, и след това повторно качване на файла.

Други причини за блокиране включват:

 • Инсталиран плъгин или код, който се опитва да направи промени във вашия администриран раздел
 • Грешки при установяване на връзка с база данни
 • Бял екран на смъртта

11. WordPress

Грешки в съдържанието на страничната лента

Някои възможни проблеми защо възникнаха тези грешки и идеи за отстраняване на това:

 • HTML кодът е невалиден – това обикновено се случва, когато разработчикът на уебсайт забрави да затвори
  маркер с
  За да проверите това, можете да копирате кода в програма за проверка на HTML проверка, за да знаете кой HTML код има нужда от коригиране.
 • Темата е повредена – ако разберете, че всичките ви кодове са правилно въведени, темата може да е проблемът. Актуализирайте темата до нова версия, ако е налична или преинсталирайте най-новата версия на темата.
 • Неправилна ширина или съотношение – уверете се, че всички ваши полета съвпадат с размера един към друг.
 • Float property – Уверете се, че това поплавък: вляво и плувка: дясно се добавя към правилните елементи. Неправилният CSS ще наруши показването на вашия уебсайт.
 • Неработещ style.css файл – наемането на програмист си заслужава, ако не сте техник

заключение

Всеки собственик на уебсайт трябва да е запознат с най-често срещаните проблеми, с които може да се срещне уебсайт на WordPress. Трябва да имате предвид дори и простото отстраняване на неизправности, за да избегнете продължителни периоди на престой, които могат да доведат до загуба на посетители или печалба.

Екипът за отстраняване на неизправности при повикване или екипът за поддръжка на уебсайт може да бъде най-добрият маршрут, ако на вашия уебсайт се случи нещо неочаквано, което е извън вашия контрол. Освен това, уверете се, че всички кодове на вашия уебсайт са защитени и подходящо криптирани, за да не бъдат хакнати.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map