Vejledning til CPanel

Hvis din webhostingserver er Linux-baseret, er chancerne for, at den drives af cPanel. cPanel gør det muligt for dig at administrere alle serverens tjenester fra et sted. På grund af dens brugervenlighed og funktionalitet, cPanel er industristandarden. Som sådan er de fleste udviklere bekendt med det.


En hurtig introduktion til CPanel

Sådan logger du ind

 1. cPanel-loginIndtast domænenavnet til dit websted i URL-boksen. Tilføj derefter “/ cPanel”. Som et eksempel, hvis dit websted er funnycats.com, skal du indtaste: “funnycats.com/cPanel”.
 2. Du er nu på cPanel-login-siden. Her bliver du bedt om din adgangskode og brugernavn. Når du har indtastet disse oplysninger, skal du klikke på knappen “Log ind”.
 • Alternativ 1: Gå til panelet på din hostingudbyder og find et direkte link til cPanel. Hvis du ikke kan finde det, skal du kontakte supportteamet og spørge dem, hvordan de gør det.
 • Alternativ 2: Indtast din webstedsadresse efterfulgt af 2082 for HTTP eller 2083 for HTTPS.

Forståelse af grænsefladen

Når du logger ind på cPanel, vil du se en grænseflade, der ligner denne. I 2019 introducerede cPanel et tema kaldet “Paper Lantern.” Denne grænseflade er hjertet i din cPanel-brugerkonto. Det er her du finder vigtige oplysninger og har evnen til at opdatere cPanel.

CPanel-grænsefladen er opdelt i følgende afsnit:

 1. Navigations bar – Hver grænseflade på cPanel viser navigationslinjen. Det er her du går for at få oplysninger om din konto, hvor du logger ind og logger ud af din konto, samt hvor du ændrer visse indstillinger.
 2. Sidebjælke – Alle grænseflader på cPanel viser en sidebjælke. Det er her du kan få adgang til Hjem-ikonet, få adgang til forskellige cPanel-funktioner og som en forhandler tilpasse indhold. Du har også ikonet Brugerhåndtering, der gør det muligt for dig at navigere til brugerhåndteringsgrænsefladen.
 3. Generel information – Det er her du ser generelle oplysninger om din cPanel-konto. Dette inkluderer ting som den aktuelle bruger, det primære domæne, og om den aktuelle konto har en delt IP-adresse eller en dedikeret IP-adresse.
 4. Funktioner – Her ser du de funktioner, der er tilgængelige for din konto. Disse funktioner er samlet i grupper baseret på deres funktionalitet
 5. Statistikker – Dette område viser brugsstatistikker for din cPanel-konto, herunder:
 • båndbredde
 • Diskbrug
 • Filbrug
 • MySQL-diskbrug
 • Addon-domæner
 • Sub-domæner
 • aliasser
 • E-mail-konti
 • Auto respondere
 • Tilpasset tredjepartsstatistik

Sådan installeres WordPress

Hostingfirmaer inkluderer scripts til automatisk installation for at gøre det lettere for dig at installere WordPress via cPanel. De tre mest populære indstillinger er:

 • Softaculous
 • QuickInstall
 • Fantastico

Med henblik på denne vejledning skal vi diskutere installation af WordPress ved hjælp af Softaculous.

Hvad er Softaculous?

Dette er et auto-installationsskript, der gør installation af webapplikationer som WordPress nem. Softaculous bruges af hostingfirmaer som SiteGround og InMotion Hosting.

Installation af WordPress ved hjælp af Softaculous

 • Når du er logget ind på din cPanel-konto, skal du kigge efter Softaculous / WordPress-installationsikonet. De skal være placeret i afsnittet Autoinstallatører. Klik på et af de ikoner, der er fremhævet nedenfor for at starte autoinstallationsprogrammet til WordPress.
 • Når autoinstallationsprogrammet til WordPress er aktiveret, ser du følgende skærmbillede:
 • Vælg “Installer nu”, så ledes du til den næste formular.

installere

 • På denne formular skal du give nogle oplysninger for at lade WordPress-installationen fortsætte.
 • Fortæl Softaculous, hvor du vil, at WordPress skal installeres, hvilket er domænenavnet. De fleste mennesker vælger at installere WordPress på rodkataloget på deres domæne. For eksempel: HTTP: // funnycats.com. I dette tilfælde skal feltet “In Directory” være tomt.
 • Du skal vælge en protokol, det være sig HTTP: // eller HTTPS: // www. Websteder, der har SSL og HTTPS, har muligheden for at vælge https: // eller https: // www. som protokol.

stærk adgangskode

Når du ruller ned, bliver du bedt om at give en “Titel og beskrivelse” til dit WordPress-sted. Du behøver ikke at tænke over dette, fordi det er noget, du kan ændre senere.

Du skal vælge et brugernavn, adgangskode og administrator-e-mail-adresse. Du vil bemærke, at Softaculous automatisk giver dig en stærk adgangskode ved hjælp af et ikke-ordbog. Du kan ændre det, men det anbefales, at du vælger en adgangskode, der bruger den bedste praksis for valg af adgangskode.

Derudover er det vigtigt at indtaste den rigtige e-mail-adresse. Din e-mail-adresse er det, WordPress vil bruge til at kommunikere med dig. Hvis du glemmer din adgangskode, er din e-mail-adresse, hvordan linket skal nulstilles.

login forsøg

Når du ruller ned, ser du et antal valgfri valg. Når du har gennemgået dem, skal du klikke på installationsknappen. Ved hjælp af de indstillinger, du har angivet, begynder Softaculous installationsprocessen. Du skal være tålmodig og lade statuslinjen nå 100 procent, eller installationen kan muligvis ikke ske.

Installationsprocessen skal tage ca. et minut. Når WordPress er installeret, får du en anmeldelse af en vellykket installation. Du vil også se links, der fortæller dig, hvordan du logger ind på din nye installation. Normalt kan du logge ind på WordPress ved at bruge: YOURDOMAIN.com/wp-admin/. Du bruger det brugernavn og det adgangskode, du oprettede under installationsprocessen.

cPanel-sikkerhedsindstillinger

Sikring af din adgangskode

Når du først har din cPanel-konto kørt, Det anbefales, at du ændrer din adgangskode når du logger ind på cPanel for første gang. Her’hvordan gør du det:

 1. Klik på menuen Adgangskode og sikkerhed under indstillinger.

adgangskodesikkerhed

 1. Du bliver bedt om at indtaste din gamle adgangskode såvel som den nye adgangskode, du vil bruge. Når du har gjort dette, skal du klikke på “Skift din adgangskode nu” knappen i slutningen af ​​formularen.

adgangskodesikkerhedCPanel tilbyder dig en adgangskodegenerator, der automatisk opretter en stærk og sikker adgangskode. Eller du kan oprette en adgangskode, som du vil huske.

Stadig, det’er vigtigt for dig at vælge et kodeord, som medarbejderne sikker adgangskode politikker. Den ideelle adgangskode skal have mindst otte tegn med alfanumeriske tal og specielle symboler. Du don’t vil have adgangskoder, der har jubilæer, fødselsdage eller ord, der findes i ordbogen.

Aktivér CPHulk Brute Force Protection

CPHUlk er det, der beskytter din server mod at blive et offer for et brute force-angreb. Et brute force-angreb er, når et automatiseret system forsøger at gætte din adgangskode ved at prøve den ene kombination efter den anden. CPHulk blokerer et angreb og viser, at login ikke længere er gyldigt, hvis der er gentagne anmodninger. Du kan forhindre dig i at blive låst ved at tilføje din IP-adresse til hvidlisten.

For at få adgang til dette, følg denne sti: WHM> Sikkerhedscenter-sektion> cPHulk Brute Force Protection

råstyrke

Tilføjelse af et nyt domænenavn

Du kan tilføje et nyt domæne til din cPanel ved at klikke på “Addon-domæne” i afsnittet Domæner.

Dette giver dig mulighed for at oprette et standard domænenavn, der derefter kan bruges i oprettelsen af ​​et nyt websted. Med cPanel kan flere domænenavne administreres fra det samme kontrolpanel.

Log ind på dit hosting cPanel. Klik på Addon-domæner. Du finder dette under afsnittet Domæner. Her får du vist en formular, som du bliver nødt til at udfylde, når du opretter det nye domæne. Her er en forklaring af de felter, du vil se i formen:

 1. Nyt domænenavn – det er her du vil anbringe navnet på det domæne, du vil oprette. For eksempel: veryfunnycats.com
 2. Underdomæne – Hvis du bare skal bruge et domæne, kan du lade dette afsnit være tomt. cPanel tilføjer underdomænet automatisk. hvis du’gen tilføjelse af flere domæner på samme tid, f.eks. veryfunnycats.com og veryfunnycats.gov, skal du ændre det.
 3. Dokument rod – Dette felt udfyldes automatisk.
 4. Opret en FTP-konto – Dette er valgfrit, så du kan oprette FTP-konti for hvert nyt tilføjelsesdomæne.
 5. Klik på “Tilføj domæne” knap.

Og dig’igen gjort. Nu kan du begynde at uploade filer til den nye undermappe, der findes i File Manager på din cPanel-konto.

Fjern et Addon-domæne

Du kan fjerne et Addon-domæne ved at rulle ned til “Ændre Addon-domæne”. Tryk derefter på linket for at fjerne domænet. Ikonet for linket er en skraldespand. Det findes under kolonnen “Handlinger”.

cPanel giver dig også mulighed for at oprette og omdirigere underdomæner.

Backups

Manglende sikkerhedskopiering af dit websted kan have katastrofale effekter, især hvis du bruger dit websted til forretning. cPanel gør det muligt for dig at tage backup af dit websted manuelt, når du vælger. Nogle hostingfirmaer administrerer sikkerhedskopier for dig som en del af din plan. Stadig er det en god ide for dig at vide, hvordan man gør det manuelt.

Start med at bruge “Guiden til sikkerhedskopiering”Ikonet i sektionen Filer i cPanel.

backup-guide

Når du har klikket på linket, ledes du til skærmen:

Klik på “Sikkerhedskopier”. Dette starter backupprocessen. Du får mulighed for at vælge en fuld sikkerhedskopi eller en delvis sikkerhedskopi. Det kan være nødvendigt, at dit websted tager sikkerhedskopi til et eksternt drev eller et andet sikkert sted.

fuld eller delvis sikkerhedskopi

Indstillinger

Opdater kontaktoplysninger

Hvis dine kontaktoplysninger ikke er opdaterede, vil cPanel ikke være i stand til at kommunikere med dig, når der er et problem med fejl eller konfiguration.

Du skal vælge en e-mail-adresse, der ikke er knyttet til noget domænenavn, der er vært i cPanel. Dette fordi hvis noget går galt med konfigurationen af ​​din vært, kan din e-mail også blive kompromitteret, og det ville være umuligt at kontakte dig.

kontakt information

Under “Kontaktindstillinger” der er et antal bokse, der giver dig mulighed for at vælge betingelserne, når du vil have cPanel til at kontakte dig. Vi anbefaler, at du vælger dem alle, fordi de alle kan advare dig om mistænksom aktivitet eller et problem med din hosting.

Tilføjelse af en anden bruger

Du ønsker at oprette en unik brugerprofil for alle, der vil hjælpe dig med at administrere dit websted. For at gøre dette, gå til “Indstillinger” og klik på “Bruger Manager.”

bruger manager

Du vil se alle de konti, der i øjeblikket er konfigureret i din cPanel.

Helt til højre, dig’kommer til at se tre ikoner. De er:

 • Kuvert – Angiver, at der er konfigureret en e-mail-konto på systemet
 • lastbil– Angiver, at personen har en FTP-konto
 • Diskikon – Angiver, at brugeren har adgang til web-disk-tjenester i cPanel.

Med trucken og konvolutikonerne betyder blå, at kontoen er aktiv, og grå betyder, at kontoen ikke er konfigureret.

Det’er let at redigere en bruger, ændre deres adgangskode, slette dem eller foretage andre justeringer. Du kan tilføje en ny bruger ved at klikke på “Tilføj en bruger” knappen placeret i øverste højre hjørne.

bruger manager

Dernæst føres du til følgende skærm:

Du vil kunne tilføje brugernavnet og det domæne, som de har adgang til.

Du kan også konfigurere deres e-mail-konti, deres FTP-konti og give dem tilladelse til Web Disk.

Med denne vejledning har vi næppe ridset overfladen på, hvad cPanel kan gøre.

Afsluttende ord

Vores håb er, at ved at give et hurtigt overblik over cPanel, diskutere installationen af ​​WordPress, gennemgå grundlæggende sikkerhed indstillinger, diskuterer administration af domæner, viser hvordan man laver en webside backup, og gennemgå de grundlæggende præferencer, har vi sendt dig på din vej.

Vi gennemgår i detaljer andre aspekter af cPanel i fremtidig artikel. Indtil da tak for din læsning og du er velkommen til at læse vores vigtigste guide til bedste webhost.

Held og lykke og må dine cPanels behandle dig godt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map