Varför du måste vara försiktig med för många plugins

Plugins är fantastiska. Utökbarheten och funktionaliteten de tillhandahåller är en av de största funktionerna i WordPress och andra webbplatser. Webbplatsägare kan bara installera ett plugin för att optimera bilder, spåra trafik, ge opt-ins till besökare och till och med öka säkerheten.


Det finns emellertid problem att tänka på när du installerar för många plugins. Ett stort antal plugins kan påverka webbplatsens prestanda, orsaka förseningar med sidbelastningstider och de kan till och med införa säkerhetsproblem på din webbplats.

Här är några av de bästa argumenten mot att gå överbord med plugins.

Säkerhet kan bli kompromissa

Genom att installera plugins förlitar du dig på att tredjepartskod är fri från säkerhetsproblem. Detta är en av de avvägningar som får avancerad funktionalitet genom att bara installera plugins.

Enligt säkerhetswebbplatsen WordPress Wordfence, nästan hälften av alla webbplatsattacker kommer från Cross-Site Scripting (även känd som XSS).

Hackare lägger till skadliga skript direkt i koden för en föråldrad eller osäker plugin. När skripten ger hackarna tillgång till webbplatsen äventyras.

Webbplatsen kraschar och problem med prestanda

Det är välkänt att besökare kommer att lämna en webbplats om en sida tar längre än tre sekunder att ladda. Enligt Neil Patel, berömda internetmarknadsförare, kan minska sidbelastningstiden drastiskt öka konverteringarna för en webbplats.

Även om målet för din webbplats inte är omvandlingar, gör snabba sidbelastningar också besökarna engagerade och hindrar dem från att lämna för tidigt. Höga avvisningsfrekvens (besökare som lämnar en webbplats snabbt) kan vara en indikation på prestandaproblem.

Varje plugin som installeras lägger till kodrader i webbläsaren och tar tid att bearbeta. Ju mindre kod, desto bättre sidhastighet blir. Ganska enkla grejer.

För många plugins den don’t mesh väl ihop med varandra eller påverkan prestanda kan dramatiskt bromsa sidan laddningstid och till och med skapa webbplats kraschar. Detta är ännu ett argument för att du väljer dina insticksprogram klokt.

Problem med fil- och databasutrymme

databasutrymmeSom med alla koder tar plugins utrymme. Vissa plugins tar mer utrymme än andra, och de kan till och med samla in mycket data som också tar upp fil- och databasutrymme för din webbplats. Multiplicera denna skatt på filer och databaser med ett stort antal installerade plugins, och du kan se var det kan bli ett problem.

Forskning om systemkrav och lagringsutrymme bör göras innan du installerar någon plugin (eller programvara för den delen).

Håll dig uppdaterad och inaktiva plugins

Inaktiva eller inaktuella plugins kan användas av hackare för att få tillgång till en webbplats. Vi rekommenderar att du ofta loggar in på webbplatsen’s instrumentbräda och klicka på “plugins” sektion. Härifrån bör det finnas ett avsnitt för “Inaktiv” insticksprogram. Inaktiva plugins bör inaktiveras och raderas.

Om funktionaliteten du letade efter med det borttagna plugin fortfarande är nödvändigt för att hålla webbplatsen igång som avsett, söka efter ett annat plugin.

Dessutom kräver plugins ofta uppdateringar som kan innehålla korrigeringsfiler för viktiga säkerhetsuppdateringar. Genom att inte följa uppdateringar kan din webbplats ytterligare utsättas för risk. För många plugins och du kanske tycker att det är en utmaning att hålla jämna steg med alla uppdateringarna.

Plugin-konflikter

webbplats pluginsProgrammerare skriver kod för plugins. Den här koden kan vara i direkt konflikt med koden skriven av en annan ingenjör för en annan plugin. Introducera båda dessa plugins på din webbplats och det kan få allvarliga konsekvenser och kan till och med skada data.

Plugins kan bestå av tusentals rader kod och även om det finns kodningsstandarder för plugins gör ingenjörer fortfarande misstag. Dessa misstag kan också påverka andra plugins eller webbplatsens totala prestanda.

Ju fler plugins du har installerat, desto mer troligt är det att du upplever dessa relaterade problem. Att minska antalet plugins minskar chansen för konflikter och problem med plugin-koden.

Nu när vi känner till de potentiella effekterna av att ha för många plugins här’hur du går vidare.

Hur man närmar sig plugin-val

webbdesign

 1. Bestäm behovet av plugin’s Funktionalitet – det finns ett uppenbart behov av specifika plugins som säkerhet, optimering av sidor, SEO, marknadsföring etc. Alla andra plugins bör utvärderas mot de potentiella riskerna som anges ovan.
 2. Se till att du får den från en betrodd källa – inte alla plugins skapas lika. Det är frestande att gå vidare och installera plugins, särskilt om de är gratis. Att komma ihåg vad som kan hända bör dock driva dig att undersöka och läsa recensioner innan du installerar något på din webbplats. Fortsätt med syfte och försiktighet.
 1. Testa plugins-kompatibilitet med dina andra appar / plugins – till och med en plugin från en betrodd källa kanske inte spelar bra med andra plugins. Även god kod kan ge konflikter. Det är bäst att övervaka en webbplats’prestanda efter installation av ett plugin för att se till att det inte finns några problem.

Hur många plugins är för många

Det finns ingen exakt vetenskap eller ett direkt svar på frågan om hur många plugins som är för många. Svaret beror på informationen på en webbplats och den unika kombinationen av plugins och kod. Även om det kan verka motsägelsefullt, är det bäst att installera ett plugin för att övervaka de andra plugins prestanda. Detta kan hjälpa till att kartlägga den kränkande plugin och varna dig för problem med din webbplats.

Förutom ett plugin som övervakar de andra pluginsna, är det bäst att hålla ett öga på den totala webbplatsens prestanda och föråldrade eller inaktiva plugins, samtidigt som du gör rutinmässiga granskningar av webbplatsens komponenter och behovet av aktiva plugins. Dessa steg kan minska risken för kör avoul för att ha för många plugins.

Dagens lektion – Sakta ner plugins

En hackad eller dålig webbplats kan förstöra ett varumärkes rykte och kan till och med leda till betydande ekonomiska förluster. Medan enkel installation och frihet från att behöva författa din egen kod för en webbplats är frestande, är det viktigt att komma ihåg att plugins innebär en mängd risker som beskrivs ovan. Programvara som läggs till på en webbplats bör väljas klokt.

En utmärkt process att följa vid utvärdering av plugins är att försöka bestämma det faktiska behovet. Om ett plugin inte är nödvändigt och inte främjar dina webbplatsmål, installerar du det inte. Se också till att avinstallera plugins som är inaktiva, eller så använder du bara inte. Testa plugins för att undvika problem innan de startar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map