Vad är Bullet-Proof Hosting?

Medan termen “skottsäker” kan tyckas vara bra, det är det faktiskt inte. Säkerhetsfolk i webbbranschen använder namnet för att hänvisa till värdtjänster som är slappa när det gäller vad de tillåter sina kunder att ladda upp och distribuera på sina webbplatser.


Mer trovärdiga webbhotellleverantörer har vanligtvis strikta riktlinjer och en lång lista med regler som styr vad deras kunder kan och inte kan sätta på sina webbplatser.

Dessutom skulle de flesta webbhotellföretag inte medvetet vara värd för hackare och skadliga organisationer som är avsedda att bryta lagar eller stjäla både data och pengar. Bullet-proof värdar, dock stolta över att tillhandahålla en säker tillflyktsort till dessa typer av brottslingar.

Vad som händer med de Bullet-proof Host Servers?

Ofta är dessa kortsäkra webbhotell finns i länder som är mer försiktiga med brottsbekämpning av cyberbrott. Detta ger fruktbar mark för både skuggiga organisationer och hackare när de vet att “don’t fråga, don’t berätta” värdens tillvägagångssätt tillåter dem att agera straffri och fria från åtal för datastöld, mutor, olaglig handel och utpressning.

Källa: McAfee / CSIS 2018-rapport

Huvudmålet för en kortsäker värd är att stanna online och behålla sin klient’s data och referenser säker även om de kontaktas av brottsbekämpande organ. Det är verkligen där termen “skottsäker” kommer från när de presenterar sig som oförstörbara.

Du’vi har troligtvis hört talas om botattacker, ransomware, malware och phishingattacker. Vad du kanske inte vet om det finns ett underjordiskt nätverk som stöder, underlättar och är värd för dessa hackare. Inställningen av dessa punktsäkra värdar konfigureras på liknande sätt som legitima värdföretag, men de är mycket försiktiga med vad de tillåter att vara värda på sina servrar.

Bullet-proof värdar utnyttjar slappa lagar i olika länder för att kjolar systemet och dra nytta av den underliggande, olagliga verksamheten hos hackarna de är värd.

Dessa avskyvärda organisationer med sina slappa regler och påstådda skydd mot brottsbekämpning är en grogrund för allt som är fult om internet. De är värd för hackare, brottslingar och olagligt innehåll. Här’är bara en smak av vad du kan hitta på en kortsäker värd’s servrar.

malware

Hackare behöver ett hem för sina mest lönsamma verktyg, och främst bland dem är skadlig programvara som hjälper dem att attackera datorer och webbplatser. Hackare använder malware för att korrupta data, ta över användarmaskiner, framkalla lösen och hacka webbplatser via programvarusårbarheter. Phishing är ett utmärkt exempel av en hackningsteknik som hjälper malware in i en dator.

Black Market-webbplatser

Varje webbplats som främjar olagligt beteende eller olaglig handel med data, smidigheter eller stulna varor är troligt värd av en kortsäker server. Dessa webbplatser är värd för olagligt spel, barnpornografi, nätverk för människohandel, terrorister, resurser för hackning, stulna kreditkortsdata, droger, falska pass och många andra svartmarknadsmaterial och aktiviteter. Om du kan namnge en olaglig eller olaglig aktivitet sker den sannolikt på en av dessa webbplatser.

Botnätverk

Bots är ett annat verktyg för hackare som används för att attackera webbservrar i DDoS-scheman där hundratals, tusentals, eller till och med miljoner fjärrdatorer som har komprometterats och i grund och botten omedvetet omvandlats till en “bot” av malware används för att krascha webbplatser. Detta är ett annat favoritverktyg hos hackare som ofta kraschar webbplatser och kostar detaljister, företag och organisationer miljoner i förlorade intäkter eller trafik.

Kunskap är makt

Även om det kan vara tillräckligt enkelt för att undvika att använda en kortsäker webbhotell genom att bara välja en välkänd, välgranskad webbsajt, tar inte bort eller lindrar behovet av förbättrade säkerhetsåtgärder. Det betyder inte heller att hackarna som hanterar bullet-proof värdar kommer att försvinna. Att vidta åtgärder och säkerhetsåtgärderna kommer att hjälpa till att skärpa säkerheten och hålla webbplatser säkra på en dag och ålder när det verkar som att attacker kommer från alla sidor.

Det bästa sättet att bekämpa hackare och bullet-proof hosting är att ta bort din webbplats som ett mål och göra den så säker som möjligt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map