Slik sikkerhetskopierer du nettstedet ditt

sikkerhetskopi av nettstedetMange av de beste nettstedene og online virksomheter har tusenvis av timers krefter strømmet inn i design, innhold og søkemotoroptimalisering.


De’er kunst og kjærlighet, og de representerer hele den økonomiske produksjonen og inntekten for mange Internett-baserte fagpersoner.

Den’Det er ikke noe stykke å si at et nettsted, riktig laget og optimalisert, ligner mye på et fysisk forretningssted eller et kontor.

Men akkurat som en ekte bygning, risikerer nettstedet ditt som du legger mye arbeid i å bli brent ned. Bare i stedet for å brenne i brann, kan nettstedet ditt slettes fra nettet hvis serveren krasjer eller hvis et ondsinnet cyberangrep er rettet mot nettstedet ditt og kritiske data.

På kort tid, all den tid og energi du legger inn tilpasse WordPress kunne vært forsvunnet på grunn av en dårlig dag.

Imidlertid nettsteder med en fordel som fysiske steder ikke gjør; Du kan lage enkle identiske kopier av nettstedet ditt og lagre dem et annet sted for en regnfull dag. I tilfelle nettstedet ditt krasjer uventet, kan du bruke denne kopien til å erstatte nettstedet ditt i løpet av minutter eller timer. I dag, la’s se på hvordan du kan sikkerhetskopiere nettstedet ditt, i hvilke metoder som kan være riktig for deg.

Hvor ofte bør nettstedet ditt tas sikkerhetskopi?


hvor ofte bør du ta sikkerhetskopi av nettstedet dittVi vil anbefale å sikkerhetskopiere nettstedet ditt regelmessig, selv om den nøyaktige definisjonen av dette ordet vil variere fra bruker til bruker.

Poenget med enhver sikkerhetskopi av nettstedet er å unngå nettstedgjenoppretting fra en kopi eller iterasjon som er flere år gammel.

Imidlertid kan det hende du kanskje ikke ønsker å gå gjennom den omhyggelige innsatsen for å sikkerhetskopiere nettstedet ditt hver dag, spesielt hvis du ikke gjør det’t legge til nytt innhold til det ofte.

Mange eiere av nettstedet har andre gjøremål som må ivaretas for å sikre at nettstedet deres fungerer som det skal.

Til den slutten, sikkerhetskopier av nettsteder som er et par uker gamle er sannsynligvis det beste alternativet. Dette lar deg gjenopprette mesteparten av innstillingene og innholdet ditt, selv om du’har oppdatert ting siden den gang, og det forhindrer deg i å måtte oppdatere mange programvare eller plugin-moduler, som det’Det er lite sannsynlig at alle oppdaterte seg i tidsperioden.

En gang i måneden er et annet godt mål, og det lar deg planlegge sikkerhetskopien din for en vanlig dag, og integrere den i en eksisterende vedlikeholdsplan for nettstedet..

Hvorfor du ALLTID Sikkerhetskopiere nettstedet ditt


sikker-nettside-backupSikkerhetskopiering av nettstedet ditt er et av de største ansvarene du har for din online virksomhet eller merkevare.

Å miste alle dataene på nettstedet ditt kan være absolutt knusende nederlag og sette deg tilbake flere dager eller uker med tanke på flere beregninger.

# 1 Å miste SEO og besøkende base

For det første, hvis du ikke sikkerhetskopierer nettstedet ditt til og med i utgangspunktet, kan det føre til at du mister all tid og energi du bruker i design, innhold og søkemotoroptimalisering..

Jo lenger du driver nettstedet og jo mer komplekst det er, desto mer taper du i tilfelle serverne krasjer og alt blir utslettet. Sikkerhetskopiering av nettstedet ditt forhindrer deg i å måtte oppleve denne totale katastrofen.

Det tar lang tid å få et nettsted i gang, for ikke å nevne egnet for besøkende og optimalisert for Googles søkerangeringer. Den’s er også utrolig demoraliserende nå alt ditt harde arbeid blir revet ned på et øyeblikk hvis du ikke gjør det’t har en oppdatert sikkerhetskopi av nettstedet ditt.

# 2 Bruker MYE penger på ombygging

pengebunkerAlternativet er å lage nettstedet ditt fra bunnen av. Dette koster tid, penger og mental helse.

Hvis du driver noen form for online virksomhet, eller hvis du tjener noen form for betydelig inntekt fra nettstedstrafikken din, mister du betydelige inntekter mens nettstedet ditt er nede.

Husk at du ikke trenger å sikkerhetskopiere nettstedet ditt start alt fra bunnen av og gjenoppbygg alle elementene fra grunnen av.

Dette betyr deg’Jeg må bruke flere uker eller måneder på ikke å få inntektene du vanligvis vil komme fra dine faste besøkende. Enda verre må du bruke mer tid selv etter at nettstedet er i funksjon igjen for å gjenoppbygge den samme besøksbasen som du likte før. Folk har korte oppmerksomhetsspenn, og mange besøkende som kanskje til og med har vært faste på nettstedet ditt, vil ikke komme innom igjen med mindre du nylig fanger oppmerksomheten.

Som et notat, gjør dette tapet av inntekter det også vanskeligere å gjenoppbygge nettstedet ditt. Du’Jeg må komme med finansiering for all gjenoppbyggingsarbeid fra en annen kilde. For enhver online virksomhet eller e-handelsnettsted kan dette stave konkurs.

# 3 Time Gone Down the Drain

Det tredje og siste tapet, hvis du ikke gjør det’t sikkerhetskopiere nettstedet ditt, er tid. Mer enn pengene her du trenger å bruke på å gjenoppbygge nettstedet, du’Jeg vil ende opp med å gjøre om år’ verdt å jobbe hvis du har et nettsted stort og sammensatt nok. Du må bruke hele tiden på å gjenoppbygge grunnlaget for å bruke iterating og innovasjon på eksisterende nettstedsarkitektur og innhold..

Til syvende og sist er det ikke sikkerhetskopi av nettstedet ditt’t bare en nødvendighet; den’s sunn fornuft når du har tenkt på alle mulige ulemper som følger med å ikke gjøre det. Der’er ingen unnskyldning for ikke å ta sikkerhetskopi av nettstedet ditt, spesielt hvis du ikke gjør det’t har et webhotellfirma som jevnlig støtter nettstedet ditt for deg.

Slik sikkerhetskopierer du nettstedet ditt

Selv om det er mange webverter som regelmessig tar sikkerhetskopi for nettsteder for sine klienter, gjør dette ikke’Jeg mener at du ikke burde gjøre det’t ta ting i egne hender.

Selv om du stoler på hostingfirmaet ditt, vil vi likevel anbefale å lage flere manuelle sikkerhetskopier selv i verste fall. Den’Det er som det gamle ordtaket sier: Hvis du vil at noe skal gjøres riktig, gjør det selv.

Sikkerhetskopiering av ditt eget nettsted gir deg ekstra fleksibilitet for utvinning. Du vant’trenger ikke å kontakte vertsfirmaet for sikkerhetskopifilen, og vil heller ikke kunne holde den over hodet ditt i tilfelle du valgte vertsselskapet ditt.

I slekt: Beste webhotell for Australia

Å ha din egen sikkerhetskopi av nettstedet ditt for hånden betyr at du kan få ting i gang med så lite driftsstans som mulig, noe som kan være avgjørende hvis du har en online virksomhet med en vanlig besøksbase.

I tillegg er det mange webhotellleverandører som ikke gjør det’ikke kjøre skadelig programvare eller virusscanning mot nettstedet ditt proaktivt. Å ha en sikkerhetskopi for hånden kan være den beste måten å beskytte nettstedet ditt mot skadelige hackere eller cyber-angrep.

Alt i alt, don’t rabatt den tryggheten som det å ha din egen sikkerhetskopi av nettstedet kan gi.

Det er mange forskjellige måter du kan sikkerhetskopiere nettstedet ditt; la’s bryte ned hver av dem en etter en.

1. Bruk en online sikkerhetskopitjeneste

sikkerhetskopifiler og mapper

En av de mest praktiske backup-løsningene på nettstedet er å bruke en online sikkerhetskopitjeneste eller selskap.

Som navnet antyder, disse selskapene tar sikkerhetskopi av nettstedet ditt for deg ved å tilby en online versjon du deretter kan laste ned og omformaterer når det er nødvendig. Tenk på det som Dropbox, men for nettstedet ditt!

Nettsteder er selvfølgelig’t bare samlinger av filer. Dette er grunnen til at sikkerhetskopieringstjenester på nettet tar hensyn til alle disse faktorene og lar deg ta sikkerhetskopi av hele nettstedet ditt for omformatering og omstart når det er nødvendig.

Online sikkerhetskopieringstjenester logger seg på nettstedet ditt og sikkerhetskopierer hvert nettstedelement og fil individuelt. Dette skjer automatisk i bakgrunnen og gjør det ikke’t påvirker nødvendigvis nettstedets kjøretid eller lastetid for besøkende. Du kan ofte konfigurere programvaren for sikkerhetskopiering av nettstedet etter din smak, til og med sette den opp for å kjøre automatisk på bestemte tidsperioder som vi diskuterte ovenfor.

Den’er enkel å bruke og lett å sette pris på på grunn av den praktiske naturen. Den’s mye enklere å innlemme en online sikkerhetskopitjeneste enn det er å manuelt ta sikkerhetskopi av hver fil eller kodelinje selv. Disse sikkerhetskopieringsløsningene er effektive og har til og med riktig lagring, så du ikke gjør det’Du må finne ut filorganisasjonen selv.

Enda bedre betyr det at de er online tjenester du don’t trenger å bekymre deg for vedlikehold for fysisk beskyttelse av datalagringsenheten. Du vant’t trenger å bekymre deg for å stage den eksterne harddisken et sted eller forhindre at den blir knust av ting i garasjen. Den’er alle lokalisert på nettet og lagret på en ekstern server eller lagret på skyen.

Mange av de beste sikkerhetskopitjenestene på nettet leveres også forbedrede sikkerhetsprotokoller. Dette forhindrer at alle som har en vendetta mot nettstedet ditt, kan målrette seg mot nettstedet ditt når det er mest sårbart og skade filene innenfor. De fleste av tjenestene bruker flere lag med sikkerhet for å beskytte filene dine og kan til og med inkorporere overflødige servere; med andre ord, de har flere kopier av nettstedfilene dine tilgjengelig for tilfelle noe skulle gå galt med en av kopiene.

Men den klart største fordelen ved å bruke sikkerhetskopitjeneste på nettet er det den lar deg få nettstedet ditt opp og gå raskere enn noen annen metode. Du kan gjenopprette nettstedet til den forrige versjonen nesten øyeblikkelig, noe som kan være en avgjørende nødvendighet hvis du kjører en netthandel og kan’har ikke råd til å miste inntektene.

Naturligvis koster sikkerhetskopieringstjenester for nettsteder tilbakevendende gebyrer for å dra nytte av alle de utmerkede funksjonene og sikkerheten. Du kan imidlertid være i stand til å innlemme dette i det månedlige vedlikeholdsbudsjettet ditt. Enda bedre, mange gode webhotellleverandører inkluderer sikkerhetskopieringstjenester som ekstra fordeler eller funksjoner for noen av abonnementspakkene.

En av de mest populære online sikkerhetskopitjenestene, CodeGuard, er inkludert i flere hostingleverandører’ abonnementspakker.

2. Manuelle sikkerhetskopier

ftp-fil-overføringsprotokollHvis du’er mer en praktisk person og don’Hvis du vil ta noen sjanser med noen andre, kan du manuelt ta sikkerhetskopi av hver fil på nettstedet ditt rett til din lokale datamaskin.

Du kan deretter ta disse filene og lagre dem eksternt et annet sted for økt sikkerhet. Dette kan være spesielt attraktivt hvis du har sensitiv informasjon på nettstedet ditt og vil forsikre deg om at ingen får tak i disse dataene.

Når du er avhengig av et manuelt sikkerhetskopialternativ, møter du imidlertid flere ulemper. Du’Jeg må huske å ta sikkerhetskopi av nettstedet ditt om og om igjen (det er derfor vi anbefaler en gang i måneden), og det kan ta lang tid hvis du trenger å sikkerhetskopiere et spesielt stort nettsted.

Videre vant du’t kunne laste ned filer som endres individuelt; du’I utgangspunktet må jeg laste ned hele saken igjen og igjen, og koster deg mye tid.

Så der’s potensialet for menneskelig feil. Vi vil bare anbefale å gjøre den manuelle sikkerhetskopimetoden hvis du er i ferd med å opprettholde datamaskinens vedlikeholdskompetanse og logisk kan vedlikeholde og organisere lagrede filer for enkel henting.

Med alt det som er sagt, la’s komme inn på hvordan du manuelt kan sikkerhetskopiere nettstedet ditt.

først, lage en FTP-konto. Dette kan vanligvis nås via cPanel-dashbordet, selv om andre GUI-er kan ha sine egne portaler. Du kan deretter installere FTP-klienten, som vil gi deg grensesnittet du trenger for å dykke dypt inn i nettstedfilene.

Uansett den nøyaktige FTP-klienten du bruker (FileZilla er et vanlig valg og en vi vil anbefale), deg’Du legger inn IP-adressen til nettstedet ditt i FTP-klienten og oppretter en forbindelse til nettstedet ditt. Du’Du kan se de lokale filene og mappene dine, sammen med filene og mappene for nettstedet ditt.

Du vil da opprette en destinasjonsmappe for å lage sikkerhetskopien. Den’det er lurt å nevne dette noe logisk og lett å finne for organisasjonsformål.

På dette tidspunktet kan du dra og slippe alle filene dine ved å klikke på dem og dra dem inn i katalogen du’har opprettet. Nedlastingen vil starte umiddelbart, selv om det kan ta litt tid. Når nedlastingen er fullført, kan du ta filene hvor som helst du vil og til og med flytte dem til en ekstra harddisk.

3. Sikkerhetskopiere databasen

phpmyadminImidlertid, hvis du kjører en WordPress nettsted, eller hvilken som helst webside som har en database, deg’Du trenger også en sikkerhetskopi som inneholder innhold i tillegg til filene dine.

Du kan gjøre dette ved å finne cPanel-påloggingsknappen; dette vil være plassert enten på cPanel-dashbordet eller på nettstedet til webhotellleverandøren.

Du kan deretter finne en databaseseksjon; se etter phpMyAdmin. Dette vil åpne opp et annet dashbord, og gir deg databasene for WordPress for nettstedet for innholdsstyring.

Deretter kan du klikke “eksport” (eller en lignende knapp avhengig av hvordan dashbordet ditt spesielt ser ut) og beordre at alle databasedataene skal sendes til den samme mappen du spesifiserte for de vanlige filene. Igjen, dette kan ta litt tid, så forbered deg på å være tålmodig.

Vanlige applikasjoner vil være bra med standardinnstillingene, selv om du kan rote med tilpassede innstillinger hvis du bare vil velge spesifikke datatabeller. Din database-sikkerhetskopi bør lastes ned til datamaskinen din som en .sql-fil.

Med en gang du’gjennom begge disse trinnene, kan du ta ditt sikkerhetskopierte nettsted hvor du måtte ønske det. Mange eiere av nettsteder lagrer en papirkopi av nettstedet sitt, mens andre kan lagre det på skyen etter først å ha blitt overført til datamaskinen. Uansett skaper dette overflødighet da flere versjoner av nettstedet alltid finnes på flere steder.

4. Sikkerhetskopiere med cPanel

cPanel-logoEn annen (og raskere) måte å laste ned nettstedfiler manuelt er å bruke cPanel-kontroller dem selv. Sett raskt:

 • logg inn på cPanel-kontrollpanelet
 • klikk “backup”
 • klikk “generere / laste ned en full sikkerhetskopi”
 • klikk “hjemmekatalog” på stedet der du ber om en sikkerhetskopiedestinasjon, og oppgi e-postadressen din
 • klikk “generere sikkerhetskopi”
 • du’Jeg får en e-post så snart full sikkerhetskopi er klar

Som med manuell sikkerhetskopiering av alt innholdet på nettstedet ditt, kan dette ta ganske lang tid. Du’Jeg må fremdeles praktisere god organisasjonsinnsats med denne typen sikkerhetskopieringsprosesser; husk å gjøre det ofte og lagre dataene dine på et lett husket sted eller på et sikkert sted.

5. Rsync-sikkerhetskopi

rsync (kort for “ekstern synkronisering”) er en annen potensiell sikkerhetskopiløsning du kan bruke. Det er programvaren som lar deg kopiere filer på tvers av servere. Men det’spesiell oppmerksomhet fordi den bare overfører filer eller deler av filer som har endret seg.

rsync veiledning for sikkerhetskopi på stedet

I utgangspunktet vant du’t trenger å stadig lese sikkerhetskopi av hele nettstedet.

Rsync er smart nok til å oppdage bare de oppdaterte delene av nettstedet ditt, og bringe dem over å overstyre de gamle kopiene mens du beholder alle filene eller dataene som ikke har’t endret seg litt.

Dette sparer deg for mye tid og båndbredde og kan være spesielt effektive hvis du kjører et abonnementsplan for et budsjetthotell eller bare ønsker å unngå å måtte laste ned hele nettstedet om og om igjen.

Rsync er et spesielt godt valg hvis du allerede har en annen Linux-server til disposisjon. Men som metodebeskrivelsen antyder, må du ha en andre server tilgjengelig for å til og med gjøre bruk av verktøyet. I tillegg du’Du må ta sikkerhetskopi av databasen din separat hvis du driver et innholdssjefbasert nettsted.

6. Cloud Backups

En endelig sikkerhetskopiløsning innebærer sikkerhetskopiere nettstedet ditt til skyen. Å lagre nettstedet ditt på skyen tilbyr flere sikkerhetsløsninger, ettersom den er fullstendig sikkerhetskopiert og overflødig og beskytter deg mot mange av de samme fallgruvene som harde lagringssteder lider av.

For eksempel hel Det er lite sannsynlig at skyen faller sammen på samme måte som at din eksterne eksterne harddisk sannsynligvis vil gå tapt ved et uhell.

Mange online hosting-tjenester gjør allerede dette, men vi kan vise deg hvordan du gjør det selv gjennom flere kanaler.

Dropbox nettsted sikkerhetskopi

dropbox-logoSom nevnt tidligere, kan du bruke Dropbox å gjøre en slags bootstrap-sikkerhetskopi for nettstedet ditt.

Merk: Den’er ikke ment for fullt innhold på et stort nettsted.

Imidlertid har visse plattformer – som WordPress – plugins-moduler tilgjengelig som lar deg ta sikkerhetskopi av WordPress-installasjonen rett til Dropbox i tillegg til de diverse filene dine..

Uansett kan du lagre alle filene ved å åpne FTP-grensesnittet og dra og slippe filene dine rett til Dropbox-mappen..

Amazon S3 nettsted sikkerhetskopi

Denne skyløsningen er et annet godt valg. Hvis du er det’t allerede klar, Amazon S3 er en objektlagringsløsning gjennom et webtjenestegrensesnitt, bruker den samme typen arkitektur som Amazon-markedet stoler på hver dag. Dette gir den stor lagringskapasitet og stabilitet.

amazon s3 sikkerhetskopi

Du’Du må installere serverprogramvare som kan grensesnitt mot Amazon S3, eller du kan bruke forskjellige plugin-moduler, for eksempel Backup Buddy hvis du’er en WordPress-bruker.

I utgangspunktet kan du finne verktøy som grensesnitt mot Amazon S3 på samme måte som andre verktøy kan grensesnitt mot Dropbox. Begge løsningene er perfekt gyldige, selv om de har gjort det’hvis du er så lik, kan du like gjerne følge med den du allerede er mest klar for å jobbe med. Hold deg til Dropbox hvis du allerede har en stor konto der og vant’t trenger å registrere deg for hva du måtte gjøre.

Vi bør nevne at du med riktig plugin-programvare eller serverprogramvare kan automatisere sikkerhetskopiene dine med Amazon S3. Dette kombinerer hands-off karakter og brukervennlighet av en online sikkerhetskopitjeneste uten å betale for et dedikert backupabonnement.

Sammendrag


Alt i alt er sikkerhetskopiering av nettstedet ditt noe du ikke bør ta lett på, og det er absolutt ikke noe du bør sette av før det er for sent. Unnlatelse av å ta proaktive skritt for å sikkerhetskopiere nettstedet ditt fullt ut og innholdet vil føre til at du til slutt skulle ønske at du hadde tatt tiden tidligere.

Ingenting er verre enn å se alt hardt arbeid og innsats går til spill og å måtte bygge opp nettstedet ditt fra bunnen av. Den tapte inntekten og potensielle trafikken som nettstedet ditt kunne ha generert gjennom hele tiden du blir tvunget til å gjenoppbygge nettstedet ditt, blir bitter ising på kaken.

Heldigvis bør du nå være utstyrt med flere forskjellige måter du kan sikkerhetskopiere nettstedet ditt. Det er en god løsning for omtrent alle uansett preferanser eller utstyr. Lykke til!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map