Slik beskytter du nettstedet ditt på DNS-nivå

Domenenavnserver (DNS) er et vanlig begrep i internettverdenen, og noe som mange sannsynligvis har opplevd og omgående ignorert, og gitt det videre som mer internettrelatert lingo. Vel, det viser seg at DNS er ganske viktig, spesielt når det gjelder internettsikkerhet.


Hva er DNS og hvordan fungerer det?

DNS er en internettprotokoll som fungerer for å oversette domenenavn (dvs.., ‘Bestwebhostingaustralia.org’ ) inn i en mer kodevennlig IP-adresse som 206.20.11.222. Når en bruker skriver ordene “bestwebhostingaustralia.org “i nettleseren, et program i operativsystemet ser opp den inngangen ved hjelp av en DNS-resolver og henter IP-adressen. Den DNS-oppløseren kan også først sjekke brukeren’s nettbuffer for å se om den allerede har IP-adressen.

Når du vurderer alle domenenavnene og tilhørende IP-adresser som er der ute, får du forståelse for hvor robust DNS er. Men DNS var designet for funksjonalitet og brukervennlighet og ikke for sikkerhet. Denne mangelen på en forbedring av sikkerhet fokus og konstant overføring av data frem og tilbake fra klienter til servere har gjort det til et hyppig mål for noen ganske avanserte sikkerhetsangrep.

Hva er noen vanlige DNS-angrep?

Nå som du har forståelse på høyt nivå av hvordan DNS fungerer, la oss se på noen av de vanligste måtene DNS-angrep forekommer. Et DNS-angrep oppstår når en hacker utnytter sårbarheter i DNS.

Denial of Service (DoS) angrep – Ondsinnede roboter (som ofte er datamaskiner som ikke har høyjack’vet ikke at de deltar) sender mer trafikk til en målrettet IP-adresse enn nettstedet er bygget for å håndtere. Målstedet blir fast og ikke i stand til å kontrollere verken bottrafikken eller den legitime trafikken og kan til slutt ikke svare.

DNS-forsterkningsangrepForsterkningsangrep er en form for angrep på avslag på tjeneste (DoS) og er blitt langt vanligere. Det tidligere nevnte DoS-angrepet blir vesentlig forsterket av en DNS-server som er høyjevn og som effektivt sprer botangrepet til andre servere. Det er et DoS-angrep på steroider.

DNS-forfalskning – Dette er prosessen med å erstatte en riktig nettstedsadresse for “falske” nettstedet til en annen. Brukere som ønsker å gå inn på et kjent, pålitelig sted (for eksempel ditt), blir i stedet ført til et falskt nettsted som kan inneholde skadelig programvare, spyware eller virus. Brukeren’datamaskinen er infisert, og de vet kanskje ikke engang hva som skjedde. Forfalskede nettsteder kan være karbonkopier av det virkelige nettstedet, noe som gjør det enda vanskeligere for brukerne å få øye på hva’skjer.

DNS Flux – i dette trikset bytter hackere i hovedsak ut DNS-poster med ekstrem frekvens for å unngå oppdagelse, mens de vellykket omdirigerer brukere til uredelige nettsteder.

Cache forgiftning – DNS-server blir ødelagt når legitime IP-adresser bufres på en server, erstattes av dårlige IP-adresser, og deretter omdirigerer all trafikk til det legitime nettstedet til et ondsinnet nettsted. Det er en form for forfalskning, men i stedet infiltrerer de hurtigbufrede webadressene.

Slik beskytter du nettstedet ditt på DNS-nivå

Hver virksomhet eller merkevare bør ha en strategi på plass for å beskytte mot de hyppige angrepene som er oppført ovenfor. Disse angrepene kan ta ned nettsteder, skape tapte inntekter og muligheter, eller de kan gjøre at servere og datamaskiner blir medvirkende til bot og forfalskning av angrep på andre nettsteder eller adresser. Hvis hver domeneeier tok følgende trinn, ville det bidra til å redusere frekvensen og sannsynligheten for DNS-angrep.

Her er noen beskyttende skritt å ta.

 1. Vet hvor alle domenene dine er – enhver virksomhet eller enhet skal ha full kunnskap og tilgang (i form av et dashbord) til alle sine domener. Omdirigerte domener og adresser gir et inngangspunkt for alle relaterte domener. Våkenhet over domenene dine er også en utmerket måte å ha fingeren på pulsen og vite hva som foregår til enhver tid..
 1. Angi domener som “Låst” – å låse et domene betyr at det ikke er tilgjengelig for overføring. Denne låsefunksjonen beskytter mot uredelige angrep.
 1. Arbeid bare med registrar’det er sikkert – sørge for at domeneregistrator sysselsetter en sikker, herdet portal mens du kontinuerlig sjekker tvilsom trafikk og sårbarheter er et stort skritt og et godt forsvar. Disse registrarene skal også ha robuste sikkerhetsfunksjoner på plass for å forhindre DNS-angrep. Cloudflare er et godt valg for dette.
 1. Overvåk kritiske domener – kritiske domener bør kontinuerlig overvåkes for eventuelle uautoriserte DNS-oppdateringer, endring av innhold eller cache-forgiftning. Eventuelle problemer som blir oppdaget, bør løses umiddelbart. Ta kontakt med verten eller registraren din når dette skjer.

Hold trygt ett skritt av gangen

I vår digitale verden er kunder og besøkende på nettstedet ditt avhengige av det for å få informasjonen, produktene eller kommunikasjonen de søker. Det er sannsynligvis den mest synlige representasjonen av firmaet og merkevaren din. Å sikre det nettstedet og det tilhørende domenet bør være en prioritet for enhver bedrift eller individuell nettstedseier.

DNS-angrep er hyppige fordi det anses som et “mykt” mål og hackere har blitt ganske avanserte i å utføre angrep. Selv om du ikke kan kontrollere hva som skjer på DNS-nivå og trenger å stole på at bransjen skal svare på disse truslene, kan du øke ditt eget nettsted og domenesikkerhet med trinnene beskrevet ovenfor. Dette er viktig og nødvendig. Du er ansvarlig for besøkende på nettstedet ditt, og virksomheten eller merkevaren din stoler på at interaksjonen skal lykkes.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map