Sådan starter du en fantastisk blog i 2020 (15 trin + billeder)

Trin 1 – Find den rigtige blogplatform

Nedenstående guide er en no-nonsense guide til at starte din egen blog. Dette er den samme proces, som vi har brugt til at hjælpe utallige nye bloggere med at oprette deres første websted og indse, at det kun kræver lidt forskning at opbygge en god blog.


På mindre end en time ved du stort set alt hvad der er at vide om at starte din egen blog.

Nu er jeg klar over, at nogle af jer faktisk kan lide at læse, så lad mig nævne, at det vil tage ca. 13 minutter og 45 sekunder (rundt regnet �� ).

Et par vilkår at vide, inden du begynder at læse

En af de bedste måder, iværksættere kan få deres forretning fra jorden er ved at starte en blog. Ejere af små virksomheder er overrasket over mulighederne, der præsenteres som et resultat af deres blog.

Dog tænker du måske på dig selv. Min specialitet er at bage småkager, hækle små hatte til killinger eller lave dekorative blomster af papir. (Ja, det er alle rigtige ting, folk tjener penge med.)

Du har måske ikke lyst til, at du er teknisk tilbøjelig. Hvis du bare får din virksomhed fra jorden, har du sandsynligvis ikke et par storslåede, der bare sidder rundt for at give til nogen, så de kan konfigurere din blog til dig. Bare for at være klar, banker jeg bestemt ikke webdesignere. I rocker, og vi elsker dig. ��

Du skal ikke bekymre dig. Jeg vil vise dig en gør-det-selv måde at få din blog væk fra ved hjælp af gør-det-selv-bedste ven, WordPress.

Jeg vil antage, at du kender forskellen mellem et websted og en blog. Hvis du ikke gør det, her er en simpel måde at tænke over det: “Alle blogs er websteder, men ikke alle websteder er blogs”.

Din blog giver dig mulighed for at vise indlæg i kronologisk rækkefølge med det nyeste indlæg vises øverst. Som med alle ting er der naturligvis mere ved det, og det vil jeg tale om i en anden vejledning. Men for kortfattethedens skyld, lad os komme ned på det, du har brug for, for at starte din egen blog.

Lad os først få nogle enkle terminologier ud af vejen:
 • Domænenavn: Kort sagt, dette er din adresse. Det er her folk kan finde dig.

 • CMS: Dette er dit værksted. Det er her du konstruerer alle de små ting, der gør dine indlæg unikke for dig, såsom indhold, billeder, medier, alt, hvad der er forbundet med din side. Når produktet er færdigt, præsenterer du det for verden. I dette tilfælde er dit CMS eller værksted WordPress.

 • WordPress Theme: Dette er den grundlæggende struktur eller skabelon, der bruges til at oprette din blog. Disse temaer giver dig en grundlæggende ramme, der vil appellere til dit publikum, og så giver det dig mulighed for at ændre det, så det også afspejler dig.

 • Webhosting: Hvis WordPress-tema er strukturen, webhosting er det område, du konstruerer strukturen på. Det er her alle oplysninger om dit websted gemmes. Der er en masse muligheder derude. Nogle er gode, og andre er ligefrem skrot. For mine penge, SiteGround er din bedste mulighed.

Hvorfor du skal bruge WordPress

Et indholdsstyringssystem er en enkel måde at definere systemet til styring, opdatering og opsætning af din blog. Fra 2018 er WordPress det mest populære (og pålidelig) CMS derude.

Forskning viser at 55% af webstederne online bruger WordPress, 20% bruger Joomla og 11% bruger Drupal. 

Et par store sider, der bruger WordPress:

 • New York Times
 • Vice.com
 • BBC
 • TechCrunch

websteder, der bruger wordpress

Hver af disse metoder er gode til at starte dit eget websted eller blog. Hvis jeg skulle foreslå en, ville jeg sige det, hvis du havde mere tid på dine hænder at lære at bruge WordPress er din bedste mulighed.

WordPress er utroligt let at bruge og tilbyder en masse funktionalitet, som du ikke får andre steder. Jeg har fået succesfulde lærte folk uden websidebyggende oplevelse af, hvordan man bruger WordPress på mindre end 45 minutter, så vær ikke bekymret for vanskelighedsniveauet.

Så derfor vil jeg fokusere på WordPress og ikke nogen af ​​webstedsbyggerne. Jeg har dog endnu en anmeldelse af bare dem for alle, der er interesseret.

Nu sker det! Tid til at komme ind i kødet og kartoflerne!

Fordele ved at bruge WordPress

Der er mange forskellige webstededitorer derude, og flere af dem stinker virkelig sammenlignet med kraften og fleksibiliteten i WordPress. Nu ved jeg, at der er en masse andre muligheder derude som Tumblr, Blogger og en række andre “lav din egen gratis blog” -platforme.

Jeg vil råde dig til at undgå dem alle. Årsagerne er ret enkle:

 1. Gratis betyder ikke gratis. Det betyder, at de vil tilføje deres eget domænenavn i URL’en, medmindre du vil have lucasblog1.tumblr.com eller lucasblog1.blogspot.com (fordi held og lykke med at få dit navn), du ikke har din egen URL eller domæne. At eje dit eget domæne er UTROLIG vigtigt.

 2. Lad os nævne dette punkt igen, at eje dit eget domæne er som at eje din egen digitale identitet. Det er dit og ingen elses, må du ikke låne det fra nogen anden.

 3. WordPress har 72 millioner brugere. Det betyder et massivt online community af udviklere og værktøjer til din rådighed. Bogstaveligt talt er enhver ændring der er der.

 4. Det er utroligt nemt at bruge, og der er som en zillion Youtube-videoer til alt hvad du ønsker.

 5. Det er super sikkert. Hvis du ikke tror mig … NASA bruger WordPress. Er du bedre end NASA? ��

 6. Vil du have et websted med katte-tema? Intet problem der er et tema for det. Alt hvad du ønsker er tilgængeligt via temaer og plugins.

 7. Du kan bare ikke matche tilpasningen og evnen til at redigere dit websted, som WordPress giver dig.

billede der viser fordelene ved wordpress hosting

Til kærlighed til alt, hvad der er godt og rigtigt i denne verden – Brug ikke et gratis websted

Hvis du planlægger at bygge noget, der repræsenterer hvem du er, og hvad du har set gjort, spist eller oprettet før, skal du ikke bruge et gratis websted.

Du ønsker at eje det, du har oprettet, og ikke have, at det tilhører en anden. Jeg har mødt så mange mennesker, der har oprettet et websted, der tror, ​​det bare vil være et lille sideprojekt og derefter finde ud af, at de enten elsker det, eller at det har et reelt potentiale til at tjene penge, men de sidder fast med domænet.

Du ejer ikke domænet … her er et par grunde til, at ….
 1. Du ejer ikke indholdet. Du bruger deres proprietære software, og de kan lukke dig ned når som helst. De kan endda stjæle dit indhold. Du har bogstaveligt talt ingen ret til det.

 2. Hvis du vil flytte din URL, kan du ikke. Hvis du planlægger at bringe organisk søgetrafik (når folk søger på Google) at skifte din URL er bogstaveligt talt det værste, du kan gøre.

 3. Du kan ikke annoncere på det. Annoncering på en anden persons platform er i strid med deres regler. De ejer den trafik og ikke dig.

Heldigvis, i disse dage, hvor hostingmarkedet er lige så konkurrencedygtigt, som det er hostingfirmaer, der virkelig intensiveres og tilbyder kvalitetspriser og pakker for en brøkdel af, hvad de plejede at bruge.

Hoorayyy!

Ting at gøre inden det næste afsnit

 Vælg den hostingplatform, du vil bruge. Jeg kan varmt anbefale at bruge WordPress. Hvis du ønsker at bruge en anden platform end denne vejledning, vil det ikke være så nyttigt for dig.

 Brug tid på at tænke over det domænenavn eller den type brand, du prøver at opbygge

Trin 2 – Registrer dit domæne og få hosting

Før du får din egen unikke URL, skal du registrere den. Den måde, registrering fungerer på, er dybest set, at du fremsætter et krav på en unik adresse på bogstaver eller numre, der er registreret på dit navn eller firma.

Skal jeg få et .com eller .org?

Det betyder ikke noget, hvad du får fra et registerperspektiv. Du vil bare sikre dig, at du vælger noget, der er let at huske og iørefaldende. Jo kortere, jo bedre, og undgå at lægge tal eller bindestreger i dit blognavn.

Du kan også registrere ved hjælp af en landudvidelse. For eksempel, hvis du er fra Canada, kan du registrere et .ca-domæne, eller hvis du er fra Storbritannien, kan du få et .co.uk-domæne.

Hvor meget koster det at registrere?

domænesikkerhed

De fleste værter koster cirka 10 dollars om året. Hvis du betaler mere end det, så tillykke, du bliver grundigt flået!

En ting, du helt sikkert vil have en beskyttelse af personlige oplysninger. Dette forhindrer nervøse mennesker i at se dit navn / adresse / e-mail på domænet.

Hvis du ikke har konfiguration af privatlivets fred, bliver du spammet af enhver afrikansk prins, der prøver at sende dig hurtige beløb til din bankkonto (Advarsel om internetvittighed).

Siteground har 100% gratis beskyttelse af personlige oplysninger, som normalt er overalt fra $ 10-20 ekstra om året.

Dette er det trin, vi er bedst til. ��

Her hos Aussie Hosting sammenligner vi data om de bedste australske hostingudbydere for at hjælpe kunderne med at tage den bedste beslutning, når det kommer til hosting. Så vi ved en ting eller to om en god vært. Faktisk vedligeholder vi hundreder af websteder for klienter, som giver os adgang til 4+ års hosting-serverdata.

Sorta kan lide denne …

oppetid og nedetid sporing

Du bliver overvældet af en million forskellige værter derude, men når det kommer til grundlæggende blogger-hosting du behøver ikke noget fancy, og du ønsker ikke noget for billigt.

 • For billig = Utroligt langsomt websted med TONS af forhandlere (vil du ende med at bruge mere på lang sigt)

 • For dyrt = Hvis du kører en blog, har du ikke brug for skøre mængder strøm.

Så vi vil have noget lige ret.

Og det er det SiteGround – vores anbefalede hostingudbyder. Du bliver hårdt presset for at slå SiteGround’s fantastiske priser og stor kundesupport døgnet rundt. De tilbyder også 1-klik på WordPress-installationer. EN KLIK!

Du skal først tilmelde dig, så se på deres priser. Jeg anbefaler at gå med deres mest basale pakke og intet for lyst.

Trin 3 – Sådan opsættes WordPress på Siteground – (Den længste)

Indsæt dit land: Få en hostingplan

Først vil du klikke på dette link for at besøge SiteGround. Når du først er der, vil du se, at de tilbyder tre grundlæggende hostingplaner. De er:

 • Startplanen (Anbefales til personlige blogs): En god mulighed for nogen, der kun har et websted, og som lige er startet.

 • The Grow Big Plan (Anbefales til websteder, der planlægger at tjene penge) : Dette er en fantastisk mulighed for nogen, der begynder, men som har lyst på bare lidt, mens de har brug for mere end et websted. SuperCacher vil få dit WordPress-sted til at køre i lynhastigheder.

 • GoGeek-planen (Anbefales til små virksomheder): Dette er en perfekt mulighed, hvis du har et stort sted, du har e-handel, eller hvis du har andre udviklingsbehov, herunder ting som iscenesættelse og GIT-integration.

Hvis du ikke er helt sikker på, hvad du får brug for, anbefaler jeg Grow Big Plan. Det giver dig fleksibiliteten til at vokse, men giver dig ikke mere end du kan tygge. Det er også meget konkurrencedygtigt prissat.

Når du har valgt din plan, er det nu tid til at indsætte kontakt- og betalingsoplysninger.

Endelig skal du vælge, hvor mange måneders hosting du vil købe. Hvad der er glat ved hosting er, at jo mere du køber, jo billigere bliver det.

Du bliver derefter bedt om enten at vælge et domænenavn eller bruge et eksisterende. Nedenstående forklaring er, hvis du ikke har et domænenavn og vil registrere det. Hvis du allerede har et domæne, skal du henvise navneserverne til hosting-posterne (her er et komplet gennemgang hvordan man gør det).

SiteGround giver dig et GRATIS domæne med din hostingplan, så hvis du ikke har en, foreslår jeg, at du bare bruger denne mulighed.

vælg et domænenavn

Du bliver også bedt om at udfylde nogle af dine personlige oplysninger til din domæneregistrering. Vær dog ikke bange for dette, hvis du registrerer et domæne via SiteGround eller en anden service som Namecheap, får du gratis beskyttelse af personlige oplysninger, hvilket betyder, at ingen vil kunne se din identitet.

Imidlertid anbefaler jeg stærkt, at du bruger dine rigtige oplysninger til registreringsformål, eller du kan miste dit domænenavn.

domæneinformation

Installation af WordPress på Siteground – 2 Mehods

Så der er 2 måder at installere WordPress på dit nye websted. Lad os se på dem begge.

 1. Har en SiteGround-ekspert installeret til dig (utroligt nemt)

 2. Installer det selv (3 enkle trin vist nedenfor)

Metode 1 – At have Siteground installere det

Dette er en af ​​grundene til, at jeg elsker SiteGround. Deres supportteam installerer WordPress gratis for dig. Alt hvad du skal gøre er at tilmelde dig din hosting, indsætte dine loginoplysninger og klikke på “Support”Fanen.

Rul ned, så ser du et afsnit for “WordPress Assistance.”Følg instruktionerne, og du er så god som guld.

Derfra vil de guide dig selvom det trin for trin, herunder beder dig om at vælge en adgangskode / login til dit websted. Hele denne proces vil tage ca. 3 minutter.

Metode 2 – Installer WordPress selv

Efter at du har tilmeldt dig din konto og betalt for din plan. Gå til hjemmesiden til Siteground.com og log ind på din konto. Du kommer til denne skærm.

login-side for SG

Klik på Gå til cPanel-indstillingen og når du først er inde, kan du se det indre af cPanel-kontrolområdet. Bliv ikke truet, du er næsten der.

Du skal klikke på installationsprogrammet eller softuclous installationsprogrammet, de begge arbejder det samme. 

Derefter kommer du til en aftale skærmbillede om WordPress og på BOTTOM VENSTRE vil du se et område, der siger “Installer WordPress”, klik på det, og så kommer du her. Følg instruktionerne på siden.

billede, der viser, hvordan man opsætter cPanel til WordPress-blog

Du er færdig! tillykke!

Det sidste trin er at logge ind og sikre, at det hele fungerer. Du skal gå til http://yourwebsitesname.com/wp-admin. Skriv blot “/ wp-admin” efter webadressen, så kommer du til denne skærm. Herfra skal du bare logge ind.

Wordpress Login skærm

Installation af et WordPress-tema

Som nybegynder for WordPress er det sandsynligvis, at du har hørt om alle de temaer, som du enten kan få gratis eller at du kan købe. Det er en god ide for dig at lege med et par af de temaer, der er tilgængelige for at se, hvilket tema der er rigtigt til at imødekomme dine behov. Husk, at dit tema er strukturen på din side. Det er hvad folk ser. Så du ønsker, at dit tema skal være så attraktivt som muligt.

Bare et begyndertips, det andet du aktiverer dit nye tema, ændrer det øjeblikkeligt, hvordan dit websted ser ud og fungerer til verden. Nogle af funktionaliteterne i det forrige tema overføres muligvis ikke til det tema, du har valgt, så det er godt at en hurtig tjekliste for at sikre dig, at dit nye tema fungerer.

WordPress.org-temakataloget er en nem måde at vælge dit tema på.

Log først ind på dit WordPress admin-område.

Klik derefter på Udseende >> Temaer.

Når du har gjort dette, vil du blive omdirigeret til temasiden. Når du er der, skal du vælge knappen “Tilføj nyt”, og den vil være placeret øverst.

Dernæst har du muligheden for at vælge de nyeste WordPress-temaer, populære temaer og de fremhævede temaer. Her er en stor liste over alle gratis temaer online.

Baseret på det valg, du foretager, vil du enten se et tema, eller du vil se flere temaer baseret på de kriterier, du har angivet.

Når du finder det tema, du vil installere, skal du placere musen over billedet. Du får vist en “Install” -knap, en “Preview” -knap samt en “Detaljer” -knap. Klik på knappen “Install”.

WordPress starter installationsprocessen. Du får en meddelelse, der viser dig, at temaet er installeret, og du får mulighed for at aktivere det.

Nogle temaer har ekstra muligheder for dig at konfigurere eller tilpasse, afhængigt af det tema, du vælger. Når du har valgt dit domænenavn, købt hosting, installeret WordPress og valgt dit tema, er du klar til at begynde at blogge.

Nu kommer den vanskelige del. At få din blog set af andre.

Konfigurer din blog til at være søgemaskinevenlig

Hvis du vil have en blog, der er søgemaskine venlig, er det vigtigt at huske, at søgemaskiner er som din meget forfængelige og overfladiske ven, de kan ikke lide grimme. Hvad mener vi med det? Her er et eksempel på, hvad en søgemaskine betragter som en grim URL:

HTTP: // min blog / 2018 / specielt emne / forfatter – mig / min grimme blog

Fra en søgemaskins synspunkt er en mere attraktiv måde at se din URL på:

HTTP: // min blog.com/ min smukke blog

Forskellen er klar. Den første mulighed er fuld af uvigtige oplysninger. Den anden URL er ren og til det punkt. Heldigvis hjælper WordPress dig med at gøre dine URL-søgemaskine venlige.

Gå til  “Indstillinger” >> “Permalinks” og ændre dine indstillinger for at se sådan ud:

Den anden ting, som søgemaskiner hader, ligesom rigtige mennesker, er spam. Desværre vil folk ønske at spam dit websted. De ønsker at få folk til at besøge deres blog, de ønsker at annoncere deres skrammel, eller de ønsker at bruge din blog som en måde at markedsføre deres produkter.

Du kan imidlertid stoppe dem ved at moderere dine kommentarer. Gør det ved at gå til “Indstillinger” >> “Diskussion” og klik derefter på følgende indstillinger:

Begynd med at skrive indlæg og sider

Nu har du en WordPress-blog, der fungerer fuldt ud. Du har et fantastisk domænenavn, der afspejler dig og din virksomhed. Du har valgt et mordertema, der passer perfekt til dig. Du har gjort meget. Tag et par sekunder og klap dig selv på bagsiden. Du har al ret til at være stolt. Okay nok tillykke. Lad os komme tilbage på arbejde.

I dette afsnit ønsker vi at fokusere på tre ting:

 • Skrivning af indlæg på WordPress

 • Tilføjelse af billeder, links og formateringstekst

 • Hurtige tip til skrivning af stjernernes indhold

Sådan tilføjes et nyt indlæg?

På admin-siden af ​​dit websted skal du klikke på det link, der vises i menuen til venstre. Derfra skal du klikke på tilføj nyt.

Du får en anden skærm, der ser sådan ud:

Hvis du ser på dette billede, ser du, at det øverste felt giver dig mulighed for at give dit indlæg en titel. Nedenfor, i det større rum, er du i stand til at skrive dit indlæg eller dit faktiske indhold. Derfra kan du vælge at gemme dit indhold som et udkast. Eller hvis du er tilfreds med det, du har skrevet, kan du offentliggøre det. Du kan vælge disse indstillinger ved hjælp af menuen, der vises øverst til højre på siden. Andre muligheder inkluderer planlægning af indlægget til offentliggørelse på et senere tidspunkt eller mærkning af indlægget som privat, så kun udvalgte personer kan se det.

Når du har offentliggjort dit indlæg, skal du blot gå til afsnittet “Alle indlæg” i menuen til venstre. Der kan du hente alt, hvad du allerede har lagt ud, og redigere det efter eget skøn.

Intet kunne naturligvis være mere kedeligt end en almindelig tekststen. Så lad os se på nogle ting, du kan gøre for at give dit indlæg et lille liv.

Tilføjelse af billeder til din WordPress-blog

Alle kan lide billeder. WordPress giver dig mulighed for at tilføje billeder til dit indlæg med et par museklik. Hvis du ser lige over det felt, hvor du har placeret kroppen på din blog, vil du se en knap med navnet “Tilføj medier”. Før du alligevel tilføjer billeder her og der, anbefaler vi, at du forlod klik på din markør på den del af din blog, hvor du vil have billedet. Hvis ikke, bliver du nødt til at flytte den senere, og det kan være frustrerende.

Du vil blive ledet til en anden side, hvor du vil have tilladelse til at uploade filer. I midten af ​​det skærmbillede vil du se en knap med titlen “Vælg filer.”

Når du har fundet filerne, uploades de automatisk til WordPress. Når billedet er blevet uploadet, skal du tjekke det for at sikre dig, at det er det ønskede billede, og klik derefter på “Indsæt i indlæg.” Billedet vises i det indlæg, du skriver, hvor du vil have det til at vises. Det er lige så let.

Tilføjelse af links til din blog

Noget, du hurtigt vil lære som blogger, er, at den bedste måde at få folk til at læse dit indhold er ved at linke ud til andre. Der er mange gode bloggere derude. Helt ærligt, nogle af dem vil være bedre end dig. De forhold, du bygger med dem, og din evne til at dele deres indhold vil kun tilføje værdi til din blog. Så sådan gør du det.

Når du ser på værktøjslinjen, der sidder lige over det felt, hvor du tilføjede kroppen til dit indlæg, vil du se noget der ligner et kædeled.

Når du klikker på knappen “Indsæt / rediger link”, ledes du til en pop-up, der vil bede dig om nogle oplysninger.

 • URL-adressen er adressen på det websted, du vil dele. Husk at medtage i “HTTP: //” foran “www.”. Hvis du ikke gør det, fungerer dit link ikke.

 • Det link tekst er det, du vil have, at folk skal klikke på for at komme til det websted, du linker til. Så hvis du linker til et websted om konkurrencedygtig vandring, kan linkteksten muligvis “gå med militær præcision.” Når en person klikker på det, ledes de til det websted, du linker.

 • Åbn link i et nyt vindue / fane. Du vil altid have valgt denne indstilling, for hvis du ikke gør det, hvis en person klikker på linketeksten, vil de forlade din side og muligvis ikke finde vej tilbage.

 • Link til dig selv. Du ønsker muligvis at linke til noget, du har på dit eget sted. Du kan bruge søgesektionen til at finde det indlæg eller den side og tilføje et link til det.

Når det hele er sagt og gjort, skal du klikke på tilføj link og linket vises, hvor du forlod din markør, når du skriver.

Sådan redigeres overskrifter og formaterer din blogs tekst

De fleste mennesker læser ikke en blog, de scanner den. De kaster deres øjne over bloggen i en F-formation, på udkig efter en fed tekst, der fanger deres blik. Hvis intet fanger dine læsers øje, kan de simpelthen vende sig væk, og det er ikke det, du ønsker. Du kan forhindre dette ved at tilføje overskrifter.

Du kan tilføje en overskrift ved at klikke på rullemenuen i nederste venstre side af værktøjslinjen.

Som du kan se, er “overskrift 1” den største størrelse. Dette skal være det, der er øverst på din side. “Overskrift 2” eller “Overskrift 3” kan bruges længere nede på siden. Dette gør det ikke kun lettere for søgemaskinen at læse dit websted, men gør det meget mere behageligt for de mennesker, der læser dit websted.

Sådan redigeres skrifttyper

Du kan også redigere dine skrifttyper, enten gøre dem fed, kursivere dem, understrege dem og endda ændre deres farve. Alt, hvad det kræver, er et klik på knappen.

 • “B” er for fed

 • “U” er til underliggende

 • “A” giver dig mulighed for at vælge forskellige farver i en rullemenu

 • “Jeg” er til kursiv

Hvis du har arbejdet med Microsoft Word, skal alle disse kommandoer være ret enkle.

Få din blog til at fungere for dig

Det er det. Du har gennemgået alle trinene og har oprettet en vellykket grundlæggende blog. Spørgsmålet er nu, hvordan kan du få din blog til at fungere for dig? Dette kan være en udfordring. Men jeg har sammensat nogle guider, der gør det lettere for dig. I den nærmeste fremtid vil jeg dele disse oplysninger med dig samt adressere eventuelle spørgsmål, du måtte have. Indtil da anbefaler jeg, at du bliver fortrolig med WordPress.

Det er et meget alsidigt værktøj. Det er intuitivt og nemt at lære. Takket være dets forudindstillede temaer, med bare et par museklik, kan du oprette en blog, der ser professionel ud, og som giver dig og din virksomhed den opmærksomhed, du fortjener.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map