Sådan beskyttes dit websted på DNS-niveau

Domænenavnserver (DNS) er et almindeligt udtryk i internetverdenen, og noget, som mange sandsynligvis har stødt på og straks ignoreret, idet det overføres som mere internetrelateret lingo. Det viser sig, at DNS er temmelig vigtigt, især da det vedrører internetsikkerhed.


Hvad er DNS, og hvordan fungerer det?

DNS er en internetprotokol, der fungerer til at oversætte domænenavne (dvs.., ‘Bestwebhostingaustralia.org’ ) til en mere kodevenlig IP-adresse som 206.20.11.222. Når en bruger skriver ordene “bestwebhostingaustralia.org “i webbrowseren, et program i operativsystemet kigger op for det input ved hjælp af en DNS-resolver og henter IP-adressen. Denne DNS-resolver kan også først kontrollere brugeren’s webcache for at se, om den allerede har IP-adressen.

Når du overvejer alle domænenavne og tilsvarende IP-adresser, der er derude, får du en forståelse af, hvor robust DNS er. Men DNS var designet til funktionalitet og brugervenlighed og ikke for sikkerhed. Denne mangel på en forbedring af sikkerhed fokus og konstant overførsel af data frem og tilbage fra klienter til servere har gjort det til et hyppigt mål for nogle temmelig avancerede sikkerhedsangreb.

Hvad er nogle almindelige DNS-angreb?

Nu hvor du har en høj grad af forståelse af, hvordan DNS fungerer, lad os se på nogle af de mest almindelige måder, hvorpå DNS-angreb forekommer. Et DNS-angreb opstår, når en hacker udnytter sårbarheder i DNS.

Denial of Service (DoS) angreb – Ondsindede bots (som ofte er highjacked computere, der ikke gør’t ved endda at vide, at de deltager) sender mere trafik til en målrettet IP-adresse, end webstedet er bygget til at håndtere. Målstedet bliver forkælet og ude af stand til at kontrollere hverken bottrafikken eller den legitime trafik og er til sidst ikke i stand til at reagere.

DNS-amplifikationsangrebForstærkningsangreb er en form for angreb på afslag på tjeneste (DoS) og er blevet langt mere almindelige. Det førnævnte DoS-angreb forstærkes væsentligt af en DNS-server, der er highjacked og spreder effektivt botangrebet til andre servere. Det er et DoS-angreb på steroider.

DNS-forfalskning – dette er processen med at udskifte en ordentlig webstedsadresse til “forfalsket” en anden hjemmeside. Brugere, der ønsker at komme ind på et kendt, betroet websted (f.eks. Dit), føres i stedet til et falsk websted, der muligvis indeholder malware, spyware eller en virus. Brugeren’s computer er inficeret, og de ved måske aldrig engang, hvad der skete. De forfalskede websteder kan være kulkopier af det rigtige websted, hvilket gør det endnu sværere for brugerne at få øje på hvad’sker.

DNS Flux – i dette trick udveksler hackere i det væsentlige DNS-poster med ekstrem frekvens for at undgå opdagelse, mens de med succes omdirigerer brugere til falske websteder.

Cache-forgiftning – DNS-server ødelægges, når legitime IP-adresser cachen på en server, erstattes af dårlige IP-adresser og derefter omdirigerer enhver trafik til det legitime websted til et ondsindet websted. Det er en form for forfalskning, men i stedet infiltrerer de cache-webadresser.

Sådan beskyttes dit websted på DNS-niveau

Enhver virksomhed eller brand skal have en strategi for at beskytte mod de hyppige angreb, der er anført ovenfor. Disse angreb kan fjerne websteder, skabe mistede indtægter og muligheder, eller de kan gøre servere og computere komplicerede til bot og forfalskning af angreb på andre websteder eller adresser. Hvis hver domæneejer tog følgende skridt, ville det hjælpe med at mindske hyppigheden og sandsynligheden for DNS-angreb.

Her er nogle beskyttelsesforanstaltninger, der skal tages.

  1. Ved, hvor alle dine domæner er – enhver virksomhed eller enhed skal have fuld viden og adgang (i form af et dashboard) til alle sine domæner. Omdirigerede domæner og adresser giver et indgangspunkt for alle de relaterede domæner. Vagilance over dine domæner er også en fremragende måde at have din finger på pulsen og vide, hvad der foregår på alle tidspunkter.
  1. Angiv dine domæner som “Låst” – at låse et domæne betyder, at det ikke er tilgængeligt til overførsel. Denne låsefunktion beskytter mod svigagtige angreb.
  1. Arbejd kun med registrator’det er sikkert – sørge for din domæneregistrator beskæftiger en sikker, hærdet portal, mens det konstant kontrollerer, at tvivlsom trafik og sårbarheder er et stort skridt og et godt forsvar. Disse registratorer skal også have robuste sikkerhedsfunktioner på plads til at forhindre DNS-angreb. CloudFlare er et godt valg til dette.
  1. Overvåg kritiske domæner – kritiske domæner skal løbende overvåges for enhver uautoriseret DNS-opdatering, indholdsændring eller cache-forgiftning. Eventuelle problemer, der opdages, skal løses straks. Kontakt din vært eller din registrator, når dette sker.

At holde et sikkert trin ad gangen

I vores digitale verden stoler kunder og besøgende på dit websted på det for at få de oplysninger, produkter eller kommunikation, de søger. Det er sandsynligvis den mest synlige repræsentation af din virksomhed og brand. At sikre det pågældende websted og dets tilhørende domæne bør være en prioritet for enhver virksomhed eller individuel websteejer.

DNS-angreb er hyppige, fordi det betragtes som et “blødt” mål, og hackere er blevet ret avancerede i at udføre angreb. Selvom du ikke kan kontrollere, hvad der foregår på DNS-niveau og har brug for at stole på branchen til at reagere på disse trusler, kan du øge dit eget websted og domænesikkerhed med trinene beskrevet ovenfor. Dette er vigtigt og nødvendigt. Du er ansvarlig for dit websteds besøgende, og din virksomhed eller brand stoler på, at interaktionen skal lykkes.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector