Komplett guide til SSL

ssl sertifikaterHvis du aldri har lagt mye vekt på SSL-teknologi (Secure Sockets Layer) før, kan dette være på tide å komme forbi gagrefleksen på enda et teknisk forkortelse.


Hvis ingen annen grunn enn Google kommer til å merke nettstedet ditt som utrygt innen utgangen av 2018 hvis du ikke gjør det’t har dette krypteringsnivået sikkerhet installert.

Problemet for den gjennomsnittlige online gründeren eller markedsføreren er at du gjør seriøs sammenligning med shopping for SSL og leverandører av webhotell virker omtrent like gøy som å knuse tommelen tre ganger på rad med hammer.

Her er to vanlige spørsmål:

 • Hvilken type SSL-sertifikat skal jeg få?
 • Er gratis i orden?

Ikke å bekymre deg, blide leser, vi’Jeg svarer alt dette og mer på veien til å gi deg nesten alt du trenger å vite om SSL-sertifikater og knapt noe du ikke’t. At’er vår langvarige måte å si vi på’Jeg prøver å holde meg til de viktige tingene.

Hva er et SSL-sertifikat?

ssl sertifikat

Dette er ikke’t typen sertifikat du henger på veggen på jobben for en godt utført jobb.

Denne typen sertifikater blir bare lest av en datamaskin og server når de sender data frem og tilbake. Det tilfører et nivå på kryptering det betyr at informasjon som beveger seg mellom to punkter der ute på internett er sikret fra nysgjerrige øyne.

Visualiser et kjøp fra Amazon. Enda bedre, skriv Amazon.com inn i nettleseren din og slå opp øverst til venstre på siden, i URL-linjen.

Du burde se ordet ‘SIKRE’ i grønt og en adresse som starter med HTTPS.

Det ekstra ‘S’ betyr at SSL-teknologi er på plass og fungerer på dette nettstedet, og smiler bort i bakgrunnen til beskytt kredittkortnummeret ditt og identifisere personlig informasjon fra alle som måtte være i tyveriforretningen.

Hvis du lander på et nettsted som ikke gjør det’Jeg har ordet ‘SIKRE’ eller en ‘S’ etter HTTP, bør du tenke lenge og hardt før du legger inn noen form for informasjon i skjemaene du finner der. Etter hvert kommer Google til å merke alle slike nettsteder med en rød farge ‘IKKE SIKKER’ til eieren installerer et gyldig SSL-sertifikat.

SSL fordeler – foruten de åpenbare

En åpenbar fordel med å bruke et SSL-sertifikat på nettstedet ditt er at kunder ikke får stjålet kredittkortnummeret. Jippi! De som samler kredittkortinformasjon på et nettsted kreves av en bransje vakthund organisasjon kjent som Betalingskortindustri (PCI) for å ha et gyldig sertifikat på plass umiddelbart hvis ikke før.

Det skal ikke være overraskende å tenke at en stor, rød ‘IKKE SIKKER’ øverst på nettstedet ditt ikke vil gjøre mye for å berolige besøkende med hensyn til hva slags opplevelse de kan forvente. Du vil at de skal føle seg varme, komfortable og trygge mot nettfiskingsordninger og andre ubehagelige typer hacker-oppførsel.

Sist og absolutt ikke minst, selv om Google har ikke flyttet å fullstendig legge ned smackdown på nettsteder som ikke er SSL, gir søkemotorgiganten en SEO boost til de som allerede er kompatible med SSL. I det hardt kjempede spillet om å sikre deg en førstesideliste for de mest lønnsomme søkeordene, bør du ta tak i alle tilgjengelige fordeler.

Hvilken type SSL-sertifikat trenger du?

Siden ingenting å gjøre med datamaskiner eller internett noensinne kan være enkelt, bør du være oppmerksom på at det er tre forskjellige typer SSL-sertifikater når du starter reisen mot land med SSL-samsvar..

Domenet er validert

Vanligvis referert til som en “lav forsikring”, krever denne typen SSL-sertifikater et veldig grunnleggende sikkerhetsnivå der sertifikatutstederen bare sjekker WHOIS-posten for å sikre at personen som søker om sertifikatet faktisk eier nettstedet.

Dette er den billigste typen SSL-samsvar og utstedes normalt umiddelbart etter søknad. For en besøkende som legger merke til den slags ting, gir et lavt sikkerhetssertifikat ikke annet enn bevis på å gå gjennom motivene for å sikre et nettsted. Dette er smaken av SSL som de fleste enkeltpersoner får som ikke er online for å tjene penger. Vi snakker om hobbybloggere osv.

Organisasjon validert

Selv om prosessen for å motta denne typen sertifikater ligner den som er assosiert med domenevalidering, samles mer informasjon, og det er grunnen disse kalles høye forsikringssertifikater. I tillegg til domenevalidering, må selskapet levere dokumentasjon om identitet, spesifikt:

 • Navn
 • By
 • Stat
 • Land

Den ekstra sikkerheten en organisasjon validerte SSL-sertifikat gir potensielle besøkende på nettstedet mer enn kompenserer for lengre behandlingstid (noen dager) og ekstra kostnad. Hvis du eier en bedrift eller et selskap med et nettsted, er dette sertifikatet du ønsker.

Utvidet valideringssertifikat

Som den nye ungen på blokken, krever et utvidet valideringssertifikat alt inkludert i organisasjonsvalideringsprosessen og litt mer.

I utgangspunktet må du bevise ikke bare at du har et legitimt navn og adresse, men også at du er et faktisk selskap for å nå forretningsmessige mål.

Det kan ta så lang tid som noen uker å motta denne typen sertifikater – angitt med en grønn hengelås i URL-linjen – men hvis du’er en e-handel, don’t bry deg med de to andre. Få tak i denne!

Siste tanker

Vi ønsker å ta opp ideen om gratis SSL-sertifikater før vi er ferdige. Problemet med noe gratis du finner på nettet, er at enheten bak det kan kjøre spekteret fra å være en sleazy, ondsinnet malware-handelsmann til bare en fyr eller gal som ønsker å snu en dollar. Hovedpoenget er at Google ikke er en stor fan av gratis sertifikater og sannsynligvis vil kaste opp en advarsel til en besøkende på nettstedet ditt som tilbyr dem to alternativer:

 • “Fortsett uansett.”
 • “Tilbake til sikkerhet”

Flere enn noen få vil velge det siste, og det er ikke bra for bedriften. Når det er tid for gummien å møte veien, er det en ting å vurdere. Er det $ 5 til $ 10 per måned det koster å få et legitimt sertifikat verdt det økte salget du sannsynligvis vil tjene? Vi kommer til å ta en vill gjetning og si: “Pokker, ja!”

Noen få legitime SSL-sertifikatselgere for å komme i gang: GeoTrust, DigiCert, Symantec og den allestedsnærværende GoDaddy.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map