Hvorfor du må være forsiktig med for mange plugins

Plugins er fantastiske. Ekstensibiliteten og funksjonaliteten de gir er en av de største funksjonene på WordPress og andre nettsteder. Nettstedseiere kan bare installere en plugin for å optimalisere bilder, spore trafikk, gi opt-ins til besøkende og til og med øke sikkerheten.


Imidlertid er det problemer du må vurdere når du installerer for mange plugins. Et høyt antall plugins kan påvirke ytelsen til nettstedet, forårsake forsinkelser med sidebelastningstider, og de kan til og med introdusere sikkerhetsproblemer på nettstedet ditt.

Her er noen av de beste argumentene mot å gå over bord med plugins.

Sikkerhet kan bli kompromittert

Ved å installere plugins, er du avhengig av at tredjepartskode er fri for sikkerhetsproblemer. Dette er en av avveiningene med å få avansert funksjonalitet ved bare å installere plugins.

I følge WordPress sikkerhetsnettsted Wordfence, nesten halvparten av alle angrep på nettstedet kommer fra Cross-Site Scripting (også kjent som XSS).

Hackere legger til ondsinnede skript direkte i koden til en utdatert eller usikker plugin. Når skriptene gir hackerne tilgang til nettstedet er kompromittert.

Nettstedets krasj og problemer med ytelsen

Det er velkjent at besøkende vil forlate et nettsted hvis det tar lengre tid enn tre sekunder å laste inn en side. I følge Neil Patel, berømte internettmarkedsfører, kan redusert sidebelastningstid øke konverteringene for et nettsted drastisk.

Selv om målet med nettstedet ditt ikke er konverteringer, holder hurtige sidebelastninger også besøkende til å være engasjert og forhindrer dem i å forlate for tidlig. Høye avvisningsrater (besøkende som forlater et nettsted raskt) kan være en indikasjon på ytelsesproblemer.

Hver plugin som er installert, legger til kodelinjer i nettleseren og tar tid å behandle. Jo mindre kode, jo bedre sidehastighet blir det. Ganske enkle greier.

For mange plugins det ikke’t mesh godt med hverandre eller påvirkning ytelse kan dramatisk redusere siden lasting tid og til og med skape nettsted krasj. Dette er nok et argument for å velge pluginene dine med omhu.

Problemer med fil- og databaseplass

database plassSom med hvilken som helst kode, tar plugins plass. Noen plugins tar mer plass enn andre, og de kan til og med samle inn mye data som også vil ta opp fil- og databaserom for nettstedet ditt. Multipliser denne skatten på filer og database med et stort antall installerte plugins, og du kan se hvor det kan bli et problem.

Undersøkelse av systemkrav og lagringsplass bør gjøres før du installerer noen plugin (eller programvare for den saks skyld).

Fortsetter med oppdateringer og inaktive plugins

Inaktive eller utdaterte plugins kan brukes av hackere for å få tilgang til et nettsted. Det anbefales at du ofte logger inn på nettstedet’s dashbord og klikk på “plugins” seksjon. Herfra skal det være en seksjon for “Uvirksom” plugins. Inaktive plugins skal deaktiveres og slettes.

Hvis funksjonaliteten du lette etter med den slettede plugin, fremdeles er nødvendig for å holde nettstedet kjørt som tiltenkt, kan du søke en annen plugin som erstatning.

I tillegg krever plugins ofte oppdateringer som kan inneholde oppdateringer for viktige sikkerhetsoppdateringer. Ved å ikke følge med på oppdateringer, kan nettstedet ditt bli ytterligere utsatt for risiko. For mange plugins, og det kan hende du følger med alle oppdateringene som en utfordring.

Plugin-konflikter

nettsted pluginsProgrammerere skriver kode for plugins. Denne koden kan være i direkte konflikt med koden skrevet av en annen ingeniør for en annen plugin. Introduser begge disse programtilleggene på nettstedet ditt, og det kan få alvorlige konsekvenser og kan til og med ødelegge data.

Plugins kan bestå av tusenvis av kodelinjer, og selv om det er kodingsstandarder for plugins, gjør ingeniører fortsatt feil. Disse feilene kan også påvirke andre plugins eller den generelle ytelsen til et nettsted.

Jo flere plugins du har installert, jo mer sannsynlig er det at du opplever disse relaterte problemene. Å redusere antall plugins reduserer sjansen for konflikter og problemer med plugin-koden.

Nå som vi vet potensielle konsekvenser av å ha for mange plugins, her’hvordan du går frem.

Slik tilnærmer du plugin-valg

webdesign

  1. Finn behovet for plugin-modulen’s funksjonalitet – det er et åpenbart behov for spesifikke plugins som sikkerhet, sideoptimalisering, SEO, markedsføring osv. Alle andre plugins bør evalueres mot potensielle risikoer som er beskrevet ovenfor..
  2. Sørg for at du får det fra en pålitelig kilde – ikke alle plugins opprettes like. Det er fristende å gå foran og installere plugins, spesielt hvis de er gratis. Å huske hva som kan skje bør imidlertid føre deg til å utføre undersøkelser og lese anmeldelser før du installerer noe på nettstedet ditt. Fortsett med formål og forsiktighet.
  1. Test kompatibiliteten med plugins med dine andre apper / plugins – selv en plugin fra en pålitelig kilde spiller kanskje ikke bra med andre plugins. Selv god kode kan by på konflikter. Det er best å overvåke et nettsted’ytelse etter installasjon av en plugin for å sikre at det ikke er noen problemer.

Hvor mange plugins er for mange

Det er ingen eksakt vitenskap eller et direkte svar på spørsmålet om hvor mange plugins som er for mange. Svaret avhenger av detaljene på et nettsted og den unike kombinasjonen av plugins og kode. Selv om det kan virke motsatt, er det best å installere en plugin for å overvåke ytelsen til de andre plugins. Dette kan hjelpe med å finne den fornærmende plugin og varsle deg om problemer med nettstedet ditt.

I tillegg til en plugin som overvåker de andre pluginene, er det best å følge nøye med på den generelle ytelsen til nettstedet og utdaterte eller inaktive plugins, mens du også utfører rutinemessige revisjoner av nettstedets komponenter og behovet for aktive plugins. Disse trinnene kan redusere risikoen for kjører avoul av å ha for mange plugins.

Dagens leksjon – Sakte ned pluginsene

Et nettsted som er hacket eller med dårlig ytelse, kan ødelegge et varemerkes omdømme og kan til og med føre til betydelige økonomiske tap. Selv om den enkle installasjonen og friheten fra å måtte forfatter din egen kode for et nettsted er fristende, er det viktig å huske at plugins utgjør en rekke risikoer som beskrevet ovenfor. Programvare lagt til et nettsted bør velges med omhu.

En utmerket prosess å følge når du evaluerer plugins er å prøve å bestemme det faktiske behovet. Hvis en plugin ikke er nødvendig og ikke fremmer nettstedets mål, bare ikke installer den. Sørg også for å avinstallere plugins som er inaktive, ellers bruker du ikke. Test plugins ut for å sørge for å unngå problemer før de starter.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector