Hvordan tilpasse WordPress

wordpress utviklingWordPress er den dominerende nettstedplattformen rundt, og med god grunn. Den’er enkel å bruke, utrolig tilpassbar og er inkludert med det meste webhotellleverandører av høy kvalitet.


La oss dykke inn i hvordan du kan tilpasse WordPress-nettstedene dine etter å ha fått vertsplassen din kvadratert.

Innstillinger først

Så snart WordPress er installert og du vil begynne å tilpasse det etter dine behov, gjør det det’Det er godt å begynne med det grunnleggende. Tilpassing av innstillinger og kontroller vil gi deg større presisjon over justeringene du gjør, og lar deg tilpasse resten av nettstedet til din smak.

Din første WordPress-side vil ha “Velkommen” og “tilpasse nettstedet ditt” knapp. Se bort fra det; i stedet, Klikk på “skjermalternativer” fanen øverst til høyre på skjermen. Dette stedet får opp en samling av avmerkingsbokser som viser hva du ser på skjermen når som helst. Du kan fjerne merkingen av disse hvis nødvendig hvis du ikke gjør det’t bryr seg om noen av dem.

Deretter kan du dra og slippe boksene du ønsker å beholde rundt på skjermen, basert på dine preferanser eller hvor ofte du tror du’Jeg bruker boksene. For eksempel kan Quick Draft være et godt valg hvis du ofte finner deg notater eller grove utkast til blogginnlegg. På den annen side vant de fleste’t være interessert i WordPress-begivenheter og nyheter med mindre du’er en utvikler.

Etter dette, gå over til WordPress innstillinger-knapp, som ligger på venstre meny. Disse skal settes opp bra nok for de fleste brukere rett utenfor flaggermusen, men det hjelper å gå gjennom og sørge for at alt er i god stand. Dette er også stedet der du vil tilpasse flere viktige sider av nettstedet ditt, for eksempel tittelen.

Wordpress innstillinger

Det er også en god idé å dobbeltsjekke at nettstedsadressen og WordPress-adressen samsvarer med hverandre; du don’t vil at besøkende går seg vill på vei til nettstedet ditt!

Her kan du også lage det slik at hjemmesiden din er hva’vises først, i stedet for bloggfeeden din (som er standard).

Vi’d anbefaler også å stille inn “Inkluder for hvert innlegg i en innmating…” alternativ til “Sammendrag”. Dette fører til at innleggene dine blir oppsummert, noe som hjelper folk å bla gjennom innholdet ditt raskere og hjelper siden din til å laste raskere. I tillegg må du sørge for at din “synlighet i søkemotoren” er ikke avkrysset slik at Google kan finne nettstedet ditt for trafikkformål.

Utover disse grunnleggende, er det mange andre innstillinger du kan rote med gjennom denne siden. Vi’d anbefaler å sjekke personverninnstillingene dine, da det lar deg plukke opp en personvernside som er opprettet automatisk av WordPress. Dette er uvurderlig hvis du planlegger å ha internasjonal trafikk i lys av GDPR.

Brukere – Legge til og fjerne

La’s neste hode til brukere-menyen, som skal være på samme venstre konsoll. Her kan du opprette nye brukerprofiler eller redigere brukerprofilene til alle som for øyeblikket er i systemet. Dette lar deg bestemme hvem som har visse rettigheter og innloggingsinformasjon.

Knappene er ganske selvforklarende. “Legg til ny bruker” lar deg legge til en ny bruker på nettstedet og krever at du fyller ut viss informasjon om dem, inkludert et brukernavn og e-postadresse. Du kan tilpasse deres rolle og gi dem visse privilegier ved å bruke “rolle” kontroll i bunnen.

Wordpress-add-new-user

Du kan også redigere brukerprofiler og justere privilegier eller administrative kontroller hvis du bestemmer deg for å bringe flere mennesker inn på nettstedet for å lage innhold eller redigere. Vær forsiktig når du bruker denne menyen’re bringe noen inn slik at du ikke’t ved et uhell gi dem full administratoradministrasjon med mindre du stoler på dem 100%.

Til slutt lar denne delen av nettstedet deg endre passordet ditt, og du kan til og med bruke WordPress til å generere sterke passord hvis du vil ha litt hjelp. Gitt WordPress’noen ganger problemer med sikkerhet, det’Det er en god idé å bruke denne kontrollen for å bytte passord et par ganger i året.

Tema ting

Nå det’er på tide å komme inn på den morsomme delen av WordPress-tilpasning: temaer!

Avhengig av vertspakken eller WordPress planlegger du’har valgt, du’Jeg har tilgang til flere dusin eller flere tusen temaer. Denne mengden kreative muligheter kan være litt overveldende.

Du kan endre eller velge et tema etter skal “Utseende” på venstre side av instrumentbordet. WordPress installerer temaer automatisk på systemet ditt, men du kan bruke denne menyen til å søke etter nye temaer ved å klikke “legg til nytt tema”.

Legg til nytt tema i WordPress

Eventuelle gratis temaer du allerede har, bør allerede være i samlingen din. Temaer fra tredjepartsleverandører finner du i kontoen din ved å klikke på din “nedlastinger” tab.

Ellers kan du bruke kategoriene øverst på skjermen for å enten søke etter tema manuelt eller velge dem fra samlinger som “Populær”, “Siste”, eller “Favoritter”.

Med en gang du’har funnet et tema du liker, kan du laste ned filene og gå tilbake til WordPress. Etter å ha lagt til temaet ditt, kan du gjøre det “Last opp tema” ved å bruke knappen øverst på skjermen. En filopplasterboks skal dukke opp, slik at du kan slippe WordPress-filene dine på plassen. WordPress installerer og aktiverer temaet automatisk på dette tidspunktet.

Slik laster du opp et tema i WordPress

Klikk deretter “Tilpass” under “Utseende”; Dette vil gi deg muligheten til å tilpasse temaet etter din smak. Verktøyet’s kontroller og utseende vil se litt annerledes ut basert på hva hvert tema lar deg gjøre, men den generelle utformingen er identisk. Alternativer for tilpasning av WordPress er på venstre side av skjermen, og forhåndsvisningen er direkte i midten.

Nettstedets identitet er tittelen på nettstedet, og vises hvis du ikke gjør det’Jeg har en logo på plass. Nettstedsikon er ikke’men logoen; dette er det lille ikonet som vises i nettleserfanen (dvs. “G” for Google).

Logo finner du i stedet under “Overskrift”. Du kan velge logoen din fra en enhet eller datamaskin, men sørg for at bakgrunnen er gjennomsiktig, slik at den dukker opp uansett hvilken bakgrunnsfarge du velger.

Når du snakker om farger, kan du endre de universelle nyanser som er tilgjengelige for ditt tema og nettsted ved å klikke på den tilsvarende knappen på venstre instrumentbord. Bakgrunnsfarge er selvforklarende; bakgrunnsfarge på topptekst og bunntekst lar deg skille forskjellige sektorer på hjemmesiden din.

De “Global” -knappen lar deg tilpasse globale innstillinger i henhold til merkevaren din eller forhåndsbestemt tema. Disse inkluderer ting som størrelsene på skrifter eller layoutene på forskjellige sider. Det kan hjelpe å gi alle disse innstillingene en titt, selv om du bestemmer deg for å beholde dem i det samme basert på hva temaet gir som standard.

Til slutt, Hvis du kjøpte et WordPress premium-tema, kan det hende du har flere tilpasningsalternativer til venstre og instrumentpanel. Disse finner du på en knapp oppkalt etter selve temaet.

For eksempel, “Astra” alternativene vises mens de heter det samme, selv om de kan være under Utseende i stedet for på dashbordet som sin egen kategori.

Disse lar deg installere ekstra plugins eller endre aspekter som er spesifikke for disse temaene. Vi anbefaler å bruke litt tid på å eksperimentere med alle alternativene dine, siden dette lett er en av de mest dyptgående aspektene av WordPress-tilpasningsopplevelsen..

Plugins og SEO

Plugins er utmerkede tillegg til ethvert nettsted og kan forbedre funksjonaliteten, ytelsen og funksjonene for de besøkende. Samtidig vil du velge og velge plugins nøye, så du ikke gjør det’t tilfeldigvis overbelaste nettstedet ditt’s båndbredde eller lagringsgrenser, eller få nettstedet ditt til å lastes for sakte for de besøkende.

Det er flere “må ha” plugin-typer vi’d anbefaler. Disse inkluderer plugins for sikkerhet, som Wordfence, som beskytter nettstedet ditt mot brute force attacker og malware. Du’Jeg vil også ha noen plugins for Bildeoptimalisering hvis du planlegger å bruke mange visuelle medier på nettstedet ditt. Smush er et godt alternativ, ettersom det lar deg bruke bilder med høy oppløsning uten å bremse ting for mye.

Du’Jeg vil også sannsynligvis ønske å få sikkerhetskopi av plugin, selv om hostingleverandøren inkluderer gratis sikkerhetskopier som en ekstra fordel. Sikkerhetskopiering lar deg lagre dataene dine andre steder i tilfelle noe krasjer eller noe katastrofalt skjer på nettstedet ditt’s live versjon.

Cache-plugins kan også være nyttige. Disse lar WordPress-nettstedet ditt føles mer responsivt ved å levere nettstedet og dataene dine til besøkende litt mer effektivt og raskt. W3 Total Cache er et flott eksempel.

Når du har identifisert programtilleggene du vil installere (om de er det’angående de ovenfor eller skille dem), kan du installere og aktivere dem ved å gå til “plugins” knappen til venstre og instrumentbordet og klikk “Legg til ny”.

Legg til ny plugin i WordPress

Denne skjermen tar deg også med til den gratis WordPress-plugins-samlingen. Du kan søke etter gratis plugins ved å skrive navnet i søkefeltet øverst til høyre. Med en gang du’har funnet pluginene du ønsker, klikk “Installere nå” og pluginen blir automatisk installert. Klikk “Aktiver” når dette er gjort for å starte effekten av dette på nettstedet ditt. Gjenta så mange ganger du trenger, men husk å holde den totale plugin-grensen så lav som mulig for å gjøre det lettere å bruke ressursbruk.

Premium plugins fungerer nøyaktig på samme måte, selv om du’Jeg må kjøpe og laste ned pluginfilene til datamaskinen din før du laster dem opp på “Legg til plugin” siden nevnt over.

konfigurasjon

Du kan deretter tilpasse individuelle innstillinger og funksjoner for forskjellige plugins når de har blitt installert WordPress-nettstedet ditt. Faktisk vil de fleste plugins tilby deg en omvisning i funksjonene deres etter installasjon, så vi vil anbefale deg å ta deg tid til å sjekke ut hvert plugin hvis du ikke har brukt dem før.

Alternativt kan du se på dashbordet på venstre side og se nye menyer for hver plugin du har installert. Dette lar deg manuelt endre funksjonene når du trenger. Vær imidlertid oppmerksom på at noen plugins er skjult under forskjellige generiske navn, for eksempel “Performance” for W3 Total Cache. Det kan også hende du trenger å finne forskjellige plugins som er skjult under menyer på høyere nivå. 

SEO ting

Andre omgang til dette trinnet er med fokus på søkemotoroptimaliseringsarbeidet. Optimalisering av nettstedet ditt for å rangere høyt i Google og samle besøkende trafikk er en egen artikkel, så la’s dykke ned i hvordan å ta vare på dette for meg WordPress tilpassing perspektiv alene.

Bruk plugin-opplæringen ovenfor for å finne Yoast SEO; den’er den mest brukte SEO-plugin som er tilgjengelig for WordPress-brukere. Den lar deg samle søkeorddata og bruke dem til å optimalisere innholdet og SEO-praksis.

Wordpress Yoast SEO-plugin

En gang det’s installert og aktivert, finn menyen på sidepanelet. Det skal se ut som en stilisert “Y” med “SEO” ved siden av det.

Her kan du få tilgang til Yoast-instrumentbordet av seg selv. Bruk konfigurasjonsveiviseren som dukker opp når du åpner denne siden for å få alt som kjører i bruk de medfølgende koblingene for å starte SEO-optimaliseringen. Plugin-enheten vil stille deg en rekke spørsmål.

Først, sørg for å velge at din “nettstedet er direkte og klart for å bli indeksert” når du blir bedt om det. Dette sikrer at Google enkelt indekserer nettstedet ditt når innholdet er laget og lagt ut. Flere spørsmål får du svar på nettsted du bygger, i tillegg til å fylle ut kritisk informasjon som nettadressen din, eventuelle tilknyttede nettadresser med merkevaren eller selskapet ditt, og til slutt om sidene, innleggene og malene dine alle skal vises i søkeresultater. Forsikre deg om at disse er satt til “Ja” for de beste resultatene.

Flere innstillinger er tilgjengelige, for eksempel å spesifisere om det er én forfatter eller en enkelt forfatter for forskjellige innlegg på bloggen din, og flere tittelinnstillinger.

Kontaktinformasjon

La’s bygger en kontaktside neste før vi dykker inn i den nest største delen av din WordPress-tilpasning: innholdsbygging.

Dette kan gjøres ved å klikke på et ferdiglagd “Kontakt” siden som kommer med praktisk talt alle WordPress-temaer, inkludert mange gratis temaer. Du bør fylle denne siden med minst mulig grunnleggende informasjon og inkludere flere koblinger til relevant informasjon om nødvendig, inkludert personvernsiden.

Du kan også bruke Kontaktformular 7 plugin å lage et spesielt kontaktskjema, som lar deg koble skjemaet til kontaktsiden din. Det gir folk en strømlinjeformet måte å sende deg en kommentar eller klage på, noe som er mye enklere enn å sile gjennom alle kommentarene du måtte ha på de forskjellige innleggene dine. Du kan også bruke denne pluginen til å sende forhåndsskrevne meldinger til brukeren som sender meldingen.

Kontaktformular 7 plugin

Til syvende og sist er det å ha kontaktsiden din i gang og ha et tilknyttet kontaktskjema en flott måte å sikre at de besøkende føler seg hørt og at du kan kommunisere med dem i tilfelle tekniske problemer. Dette er spesielt viktig hvis du drive en nettbutikk og trenger å håndtere ting som refusjon fra tid til annen.

Innholdsskaping

WordPress-nettstedet ditt har allerede noen få grunnleggende sider satt opp og lett tilgjengelig fra venstre instrumentpanel. Disse kalles ting som “Hjem”, “Om” og så videre.

Du kan og bør fylle ut disse sidene først og fremst, begge to for å få tak i WordPress-grensesnittet hvis du ikke har noe’Jeg har ikke brukt det før og for å sikre at de ikke er det’t tom sammenlignet med andre innholdssider.

Men når tiden er inne for å lage en ny side, kan du gjøre det innen klikke “sider” på venstre dashbord, deretter “Legg til nytt”. WordPress tar deg til en skjerm der du kan opprette en eksempelside, personvernside eller en ny side. De fleste ender med å slette prøvesiden, FYI.

Legg til ny side i wordpress

Med en gang du’Vi har bestemt deg for å lage en ny side, du’Jeg blir tatt med til WordPress-bloggredigereren, som inkluderer forhåndsvisning på venstre og midtre del av skjermen og forskjellige innstillinger på høyre side. En sidebygger-plugin vil endre denne malen.

Du kan navngi siden der du vil og legge til en permalink etter behov. Deretter kan du lage design og layout ved å bruke blokken eller utforske malalternativene via høyre kontroller. Du kan også fylle det meste av siden med innhold som du skriver direkte i WordPress-blokken, eller på Word via kopi / lim inn.

Husk å bruke “lagre utkast” knapp ganske ofte så du ikke’t slett innholdet ditt ved et uhell.

De fleste maler eller plugins vil også inneholde en “Legg til medier” knapp eller noe lignende. Du kan bruke dette til å sette inn bilder eller video i innholdet; dette blir vanligvis lagt til via en egen enhet eller datamaskinen din. I tillegg tillater mange sidebygger-plugins deg å legge til nye blokker på siden for å holde innholdet i gang frem til deg’re gjennom.

Wordpress mediebibliotek

WordPress Editor er det enkleste eksemplet, og det kommer med en liste over blokker du kan tegne fra ved å klikke på “+” -knappen øverst til venstre på Editoren.

Etter å ha lagt ut hver side, vi’d anbefaler at du utnytter Yoast-pluginen før du legger ut siden. Den’Du må legge til forskjellige søkedatapunkter, for eksempel fokusnøkkelord og metabeskrivelse, før du scorer hvor godt du optimaliserer innholdet for SEO-formål.

Hvis du gjør dette med hvert innhold som er laget, vil nettstedet ditt rangere mer på Google på lang sikt, og forhindre at du trenger å bruke kostbar tid på å gjøre innholdsendringer senere.

Før du legger ut, må du sørge for at alt er lufttett og at du’har satt et omtalt bilde som nøyaktig representerer innholdet. Ikke glem kategorier og koder hvis du skriver et blogginnlegg! Du kan også stille inn hjemmesiden din til siden du’har laget ved å gå til “innstillinger”, deretter “Lesning”, deretter ved å klikke “en statisk side” og velge ønsket side fra listen.

Til slutt kan du plassere nettstedet ditt i “vedlikeholdsmodus” i kategorien Side. Dette hindrer folk i å se nettstedet ditt og dets uferdige tilstand.

widgets

Widgets (også funnet under “bunntekst”) finner du i hovedinnstillingene. Disse er egentlig tilpassbare blokker som du kan plassere på forskjellige steder på WordPress-nettstedet ditt. De’på sidefeltene, tilleggsmenyer og så videre som lar deg tilpasse tilgjengeligheten til nettstedet for deg og dine besøkende.

Wordpress slipper

Gå til “Utseende”, deretter “widgets” å komme i gang. Den viser de tilgjengelige widgetene på venstre side av skjermen, og høyre side viser deg stedene du kan “slot” de widgets. Noen av disse områdene kan allerede være befolket, men bytt gjerne ting rundt som nødvendig.

Du kan endre de forskjellige funksjonene i hver widget, inkludert navn og funksjonalitet. Eller du kan bruke så få av dem du vil. Den’er opp til deg!

menyer

Vi’d anbefaler å lagre denne delen av prosessen til du har det meste av innholdet allerede satt opp, siden du trenger ting for å koble til menyene. Gå til “Utseende”, deretter “menyer”.

Wordpress-menyer

Du kan lage menyer fra denne siden, og der’Det er ingen grense for hvor mange du kan generere. De fleste nettsteder bruker selvfølgelig bare ett. Du bør navngi menyen noe enkelt; menynavnet er ikke’t vises hvor som helst en besøkende kan se.

Etter å ha opprettet menyen, kan du bestemme hvor du vil gå via alternativene som gis på “Menyinnstillinger” skjerm. “Lagre meny” når du’er fornøyd.

Til slutt, hold delen til automatisk “legg til nye sider på toppnivå til denne menyen” avkrysset, slik at du manuelt kan plassere nye sider i menyen på det aktuelle stedet mens du genererer dem.

Du kan legge til nye sider til menyen ved å klikke i avmerkingsboksene til venstre under “legg til menyelementer”, klikk deretter “legg til i menyen”. Dette lar deg også dra og slipp menusider til det aktuelle stedet.

Enda bedre, hver menyside kan åpnes og innstillingene ytterligere tilpasse, inkludert koblings deaktivering, kolonnebredde og navigasjonsetikett.

Google Connection

Den siste brikken til tilpasningspuslespillet ditt: å koble til Google!

Etter å ha opprettet en Google Analytics konto og koble til nettstedet ditt, kan du overvåke nettstedet ditt’s trafikk og andre data fra kontrollpanelet for Google Analytics. Men du kan også sette opp Search Console, som du gjør ved å gå til Søkekonsoll nettsted og klikk “Start nå”.

Installasjonsprosessen er ganske enkel og ber deg bekrefte at du eier eieren av kontoen din. Når det er bekreftet, vil Search Console også samle data på nettstedet ditt, slik at du kan lade SEO-innsatsen på deg!

Gå til Google Analytics og opprett en forbindelse til Search Console også; gjør dette via “admin”, deretter “Eiendom”, deretter “Eiendomsinnstillinger”.

Administratorfane for Google Analytics

Etter alt dette, gå til Yoast SEO-innstillingene og klikk på “Funksjoner” fanen øverst på skjermen. Yoast skaper allerede “Sitemaps”, som er data som Google Search Console kan bruke for å øke SEO-rangeringen og generere nye data for verktøyene dine. Klikk på “?” over nettkart gir deg en kobling som du deretter kan overføre til Search Console-oversikten.

Konklusjon

Alt i alt er det en massiv anstrengelse å tilpasse WordPress-nettstedet ditt, og det vil sannsynligvis ta deg flere uker eller måneder å forstå alle funksjonalitetene og innstillingene som er tilgjengelige for å tømme med. Følg trinnene ovenfor, men du er på god vei til å lage et funksjonelt, effektivt og SEO-vennlig nettsted du kan bruke som du vil!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector