Hvordan starte en fantastisk blogg i 2020 (15 trinn + bilder)

Trinn 1 – Finne riktig bloggplattform

Guiden nedenfor er en ingen tull guide for å starte din egen blogg. Dette er den samme prosessen som vi har brukt for å hjelpe utallige nye bloggere med å sette opp sin første side og innse at det bare krever litt research å bygge en flott blogg.


Om mindre enn en time vet du stort sett alt det er å vite om å starte din egen blogg.

Nå er jeg klar over at noen av dere kanskje liker å lese, så la meg nevne at det vil ta omtrent å lese hele denne guiden 13 minutter og 45 sekunder (omtrent �� ).

Noen få vilkår å vite før du begynner å lese

En av de beste måtene gründere kan få virksomheten til å gjøre er å starte en blogg. Eiere av små bedrifter er overrasket over mulighetene som blir presentert som et resultat av bloggen deres.

Imidlertid tenker du kanskje på deg selv, min spesialitet er å bake småkaker, hekle små hatter til kattunger eller lage dekorative blomster av papir. (Ja, det er alle virkelige ting folk tjener penger på.)

Det kan hende du ikke føler at du er teknisk tilbøyelig. Hvis du bare skal få virksomheten din fra bakken, har du sannsynligvis ikke et par grand bare å sitte og gi til noen slik at de kan konfigurere bloggen din for deg. Bare for å være tydelig, slår jeg absolutt ikke webdesignere. Dere rocker, og vi elsker dere. ��

Vel, ikke bekymre deg. Jeg skal vise deg en gjør-det-selv-måte å få bloggen din fra bakken ved hjelp av gjør-det-selv-bestevennen, WordPress.

Jeg kommer til å anta at du vet forskjellen mellom en webside og en blogg. Hvis du ikke gjør det, er her en enkel måte å tenke på det: “Alle blogger er nettsteder, men ikke alle nettsteder er blogger”.

Bloggen din lar deg vise innlegg i kronologisk rekkefølge med det nyeste innlegget vises på toppen. Som med alle ting er det selvfølgelig mer, og det vil jeg snakke om i en annen guide. Men for kortfattethets skyld, la oss komme til det du trenger for å starte din egen blogg.

La oss først få noen enkle terminologier ut av veien:
 • Domenenavn: Enkelt sagt, dette er adressen din. Det er her folk kan finne deg.

 • CMS: Dette er ditt verksted. Det er her du konstruerer alle de små tingene som gjør innleggene dine unike for deg, for eksempel innhold, bilder, media, alt som er koblet til siden din. Når produktet er komplett, presenterer du det for verden. I dette tilfellet er CMS, eller verksted, WordPress.

 • WordPress Theme: Dette er den grunnleggende strukturen eller malen som brukes til å lage bloggen din. Disse temaene gir deg en grunnleggende ramme som kommer til å tiltrekke publikum, og så lar den deg endre den slik at den også gjenspeiler deg.

 • Webhotell: Hvis WordPress-tema er strukturen, webhotell er området du konstruerer strukturen på. Det er her all informasjon om nettstedet ditt er lagret. Det er en rekke alternativer der ute. Noen er gode, og andre er rett og slett søppel. For pengene mine, Siteground er det beste alternativet.

Hvorfor du trenger å bruke WordPress

Et innholdsstyringssystem er en enkel måte å definere systemet for å administrere, oppdatere og sette opp bloggen din. Fra 2018 er WordPress det mest populære (og pålitelig) CMS der ute.

Forskning viser at 55% av nettsteder på nettet bruker WordPress, 20% bruker Joomla og 11% bruker Drupal. 

Et par store nettsteder som bruker WordPress:

 • New York Times
 • Vice.com
 • BBC
 • Techcrunch

nettsteder som bruker wordpress

Hver av disse metodene er flotte for å starte din egen webside eller blogg. Hvis jeg skulle foreslå en, ville jeg sagt at hvis du hadde mer tid på hendene Å lære å bruke WordPress er det beste alternativet.

WordPress er utrolig enkelt å bruke og tilbyr mye funksjonalitet du ikke får andre steder. Jeg har vellykket lærte folk uten nettstedsopplevelse hvordan de bruker WordPress på under 45 minutter, så ikke vær bekymret for vanskelighetsnivået.

Så av den grunn kommer jeg til å fokusere på WordPress og ikke noen av nettstedbyggere. Imidlertid har jeg en annen anmeldelse av bare dem for alle som er interessert.

Her går vi! På tide å komme inn i kjøttet og potetene!

Fordeler med å bruke WordPress

Det er mange forskjellige nettleseredaktører der ute, og flere av dem stinker virkelig sammenlignet med kraften og fleksibiliteten til WordPress. Nå vet jeg at det er mange andre alternativer der ute som Tumblr, Blogger og en rekke andre “lag din egen gratis blogg” -plattformer.

Jeg vil råde deg til å unngå dem alle. Årsakene er ganske enkle:

 1. Gratis betyr ikke gratis. Det betyr at de kommer til å legge til sitt eget domenenavn i URLen, så med mindre du vil ha lucasblog1.tumblr.com eller lucasblog1.blogspot.com (fordi lykke til å få navnet ditt) vil du ikke ha din egen URL eller domene. Å eie ditt eget domene er UTROLIG viktig.

 2. La oss nevne dette poenget igjen, å eie ditt eget domene er som å eie din egen digitale identitet. Det er ditt og ingen elses, ikke lån det fra noen andre.

 3. WordPress har 72 millioner brukere. Det betyr et enormt online fellesskap av utviklere og verktøy til din disposisjon. Bokstavelig talt er alle endringer du ønsker det.

 4. Det er utrolig enkelt å bruke, og det er som en million Youtube-videoer for alt du ønsker.

 5. Det er supersikkert. Hvis du ikke tror meg … NASA bruker WordPress. Er du bedre enn NASA? ��

 6. Vil du ha et nettsted med katte-tema? Ikke noe problem det er et tema for det. Alt du ønsker er tilgjengelig via temaer og plugins.

 7. Du kan ikke samsvare med tilpasningen og muligheten til å redigere nettstedet ditt som WordPress gir deg.

bilde som viser fordelene med wordpress hosting

For kjærligheten til alt som er bra og riktig i denne verden – ikke bruk et gratis nettsted

Hvis du planlegger å bygge noe som representerer hvem du er og hva du har sett gjort, spist eller opprettet før, ikke bruk et gratis nettsted.

Du vil eie det du har opprettet, og ikke ha det til noen andre. Jeg har møtt så mange mennesker som har opprettet et nettsted som tror det bare vil være et lite sideprosjekt, og deretter finne ut at de enten elsker det, eller at det har et reelt potensial til å tjene penger, men de sitter fast med domenet.

Du eier ikke domenet … her er noen få grunner til at ….
 1. Du eier ikke innholdet. Du bruker den proprietære programvaren deres, og de kan stenge deg av når som helst. De kan til og med stjele innholdet ditt. Du har bokstavelig talt ingen rett til det.

 2. Hvis du vil flytte nettadressen din, vil du ikke kunne. Hvis du planlegger å bringe organisk søketrafikk (når folk søker på Google) å bytte nettadresse, er det bokstavelig talt det verste du kan gjøre.

 3. Du kan ikke annonsere på det. Annonsering på en annen persons plattform er i strid med deres regler. De eier den trafikken og ikke deg.

Heldigvis, i disse dager med at vertsmarkedet er like konkurransedyktig som det er vertsselskaper, trapper de virkelig opp og tilbyr kvalitetspriser og pakker for en brøkdel av det de pleide å.

Hoorayyy!

Ting å gjøre før neste seksjon

 Velg vertsplattformen du vil bruke. Jeg anbefaler sterkt å bruke WordPress. Hvis du ønsker å bruke en annen plattform enn denne guiden, vil den ikke være så nyttig for deg.

 Ta deg tid til å tenke på domenenavnet eller typen merke du prøver å bygge

Trinn 2 – Registrer ditt domene og få hosting

Før du får din egen unike URL, må du registrere den. Måten registrering fungerer er i utgangspunktet at du gjør krav på en unik adresse på bokstaver eller tall som er registrert til ditt navn eller firma.

Bør jeg få en .com eller .org?

Det spiller ingen rolle hva du får fra et registerperspektiv. Du vil bare sørge for at du velger noe lett å huske og fengende. Jo kortere jo bedre, og unngå å legge tall eller bindestreker i bloggenavnet ditt.

Du kan også registrere deg ved hjelp av et landutvidelse. Hvis du for eksempel er fra Canada, kan du registrere et .ca-domene, eller hvis du er fra Storbritannia, kan du få et .co.uk-domene.

Hvor mye koster det å registrere seg?

domenes personvern

De fleste vertene koster rundt 10 dollar i året. Hvis du betaler noe mer enn det, så gratulerer du med at du blir dratt grundig!

En ting du absolutt vil ønske å få en personvern. Dette forhindrer nyskjerrige mennesker fra å se navnet ditt / adressen din / e-posten på domenet.

Hvis du ikke har konfigurering av personvern, blir du spammet av hver afrikansk prins som prøver å sende deg raske beløp penger til bankkontoen din (Advarsel om internettvits).

Siteground har 100% gratis personvern som vanligvis er fra $ 10-20 ekstra i året.

Vel, dette er trinnet som vi er best på. ��

Her hos Aussie Hosting sammenligner vi data om de beste australske hostingleverandørene for å hjelpe kunder med å ta den beste beslutningen når det gjelder hosting. Så vi vet en ting eller to om en god vert. Faktisk vedlikeholder vi hundrevis av nettsteder for klienter som gir oss tilgang til mer enn 4 års hosting serverdata.

Sorta liker dette …

oppetid og nedetid sporing

Du blir overveldet av en million forskjellige verter der ute, men når det gjelder grunnleggende bloggerhotell du trenger ikke noe fancy, og du vil ikke ha noe for billig.

 • For billig = Utrolig tregt nettsted med TONER av utsalg (vil du ende opp med å bruke mer på sikt)

 • For dyrt = Hvis du driver en blogg, trenger du ikke sprø mengder av krefter.

Så vi vil ha noe rett.

Og det er Siteground – vår anbefalte hostingleverandør. Du vil være hardt presset for å slå SiteGround’s fantastiske priser og gode kundestøtte døgnet rundt. De tilbyr også 1-klikk WordPress-installasjoner. ET KLIKK!

Du må registrere deg først, så se på prisene deres. Jeg anbefaler å gå med deres mest grunnleggende pakke og ikke noe for fancy.

Trinn 3 – Slik installerer du WordPress på nettstedet – (Det lengste)

Stake Your Land: Få en vertsplan

Først vil du klikke på denne lenken for å besøke SiteGround. Når du er der, vil du se at de tilbyr tre grunnleggende hostingplaner. De er:

 • Oppstartplanen (Anbefales for personlige blogger): Et flott alternativ for noen som bare har en webside og som akkurat er i gang.

 • The Grow Big Plan (Anbefales for nettsteder som planlegger å tjene penger) : Dette er et flott alternativ for noen som begynner, men som føler seg om bare en liten stund de kommer til å trenge mer enn ett nettsted. SuperCacher vil gjøre WordPress-nettstedet ditt kjørt i lynhastigheter.

 • GoGeek-planen (Anbefales for små bedrifter): Dette er et perfekt alternativ hvis du har et stort nettsted, du har e-handel, eller hvis du har andre utviklingsbehov, inkludert ting som iscenesettelse og GIT-integrasjon.

Hvis du ikke er helt sikker på hva du kommer til å trenge, anbefaler jeg Grow Big Plan. Det gir deg fleksibiliteten til å vokse, men gir deg ikke mer enn du kan tygge. Det er også veldig konkurransedyktige priser.

Når du har valgt planen din, er det nå på tide å legge inn kontakt- og betalingsinformasjon.

Til slutt må du velge hvor mange måneders hosting du skal kjøpe. Det som er glatt med hosting er at jo mer du kjøper, jo billigere blir det.

Du blir da bedt om å velge et domenenavn eller bruke et eksisterende. Nedenfor forklares det hvis du ikke har et domenenavn og ønsker å registrere det. Hvis du allerede har et domene, må du peke navneserverne til vertspostene (her er et fullstendig gjennomgang hvordan gjøre det).

SiteGround vil gi deg et GRATIS domene med hostingplanen din, så hvis du ikke har en, foreslår jeg at du bare bruker dette alternativet.

velg et domenenavn

Du vil også bli bedt om å fylle ut noen av dine personlige opplysninger for domeneregistreringen. Ikke bekymre deg om dette, hvis du registrerer et domene via SiteGround eller en annen tjeneste som Namecheap, vil du få gratis personvern, noe som betyr at ingen vil kunne se din identitet.

Imidlertid anbefaler jeg på det sterkeste å bruke den reelle informasjonen din for registrering, eller du kan miste domenenavnet ditt.

domeneinformasjon

Installere WordPress på Siteground – 2 Mehods

Så det er to måter å installere WordPress på din nye webside. La oss se på begge deler.

 1. Har en SiteGround-ekspert installert for deg (utrolig enkelt)

 2. Installer den selv (3 enkle trinn vist nedenfor)

Metode 1 – Å ha Siteground installere det

Dette er en av grunnene til at jeg elsker SiteGround. Supportsteamet deres installerer WordPress gratis for deg. Alt du trenger å gjøre er å registrere deg for hosting, legge inn påloggingsinformasjon og klikke på “Brukerstøtte”-Fanen.

Bla nedover så ser du et avsnitt for “WordPress Assistance.Følg instruksjonene, så er du like god som gull.

Derfra vil de guide deg om det trinn for trinn, inkludert å be deg om å velge et passord / innlogging for nettstedet ditt. Hele prosessen vil ta omtrent 3 minutter.

Metode 2 – Installer WordPress selv

Etter at du har registrert deg for kontoen din og betalt for planen din. Gå til hjemmesiden til Siteground.com og logg inn på kontoen din. Du kommer til dette skjermbildet.

innloggingsside for SG

Klikk på Gå til alternativet cPanel og når du først er i, vil du se det indre av cPanel-kontrollområdet. Ikke la deg skremme, du er nesten der.

Du må klikke på installasjonsprogrammet eller softuclous installasjonsprogram, de begge fungerer på samme måte. 

Neste gang kommer du til en avtale-skjerm om WordPress og på BOTTOM VENSTRE vil du se et område som sier “Installer WordPress”, klikk på det, og så kommer du hit. Følg instruksjonene på siden.

bilde som viser hvordan du konfigurerer cPanel for WordPress blogg

Du er ferdig! Gratulerer!

Det siste trinnet er å logge på og sørge for at alt fungerer. Du må gå til http://yourwebsitesname.com/wp-admin. Bare skriv “/ wp-admin” etter nettadressen, så kommer du til dette skjermbildet. Herfra er det bare å logge inn.

Wordpress Innloggingsskjerm

Installere et WordPress-tema

Som nybegynner til WordPress er det sannsynlig at du har hørt om alle temaene du enten kan få gratis eller som du kan kjøpe. Det er en god idé å leke deg med noen få av temaene som er tilgjengelige for å se hvilket tema som er riktig for å dekke dine behov. Husk at temaet er strukturen på siden din. Det er hva folk ser. Så du vil at temaet skal være så attraktivt som mulig.

Bare et begynnertips, det andre du aktiverer det nye temaet ditt, vil det øyeblikkelig endre måten nettstedet ditt ser ut og fungerer til verden på. Noen av funksjonalitetene til forrige tema overføres kanskje ikke til temaet du har valgt, så det er bra med en rask sjekkliste for å forsikre deg om at det nye temaet ditt fungerer..

WordPress.org-temakatalogen er en enkel måte å velge tema på.

Logg først inn på WordPress-adminområdet ditt.

Klikk deretter på Utseende >> Temaer.

Etter at du har gjort dette, blir du omdirigert til temasiden. Når du er der, velger du “Legg til ny” -knappen, og den vil være plassert på toppen.

Deretter har du muligheten til å velge de nyeste WordPress-temaene, populære temaene og de aktuelle temaene. Her er en flott liste over alle gratis temaer på nettet.

Basert på utvalget du tar, vil du enten se ett tema, eller du vil se flere temaer basert på kriteriene du har satt ut.

Når du finner temaet du vil installere, plasser musen over bildet. Du vil se en “Installer” -knapp, en “Forhåndsvisning” -knapp, samt en “Detaljer” -knapp. Klikk på “Install” -knappen.

WordPress vil starte installasjonsprosessen. Du vil bli presentert en melding som viser at temaet er installert, og du vil få muligheten til å aktivere det.

Noen temaer vil ha ekstra alternativer for deg å konfigurere eller tilpasse, avhengig av hvilket tema du velger. Når du har valgt domenenavnet, kjøpt hosting, installert WordPress og valgt temaet ditt, er du klar til å begynne å blogge.

Nå kommer den vanskelige delen. Å få bloggen din sett av andre.

Konfigurer bloggen din til å være søkemotorvennlig

Hvis du vil ha en blogg som er søkemotorvennlig, er det viktig å huske at søkemotorer er som din veldig forfengelige og overfladiske venn, de liker ikke stygge. Hva mener vi med det? Her er et eksempel på hva en søkemotor anser som en stygg URL:

HTTP: // min blogg / 2018 / spesialemne / forfatter – meg / min stygge blogg

Fra en søkemotors synspunkt er en mer attraktiv måte å se URLen din på:

HTTP: // min blog.com/ min vakre blogg

Forskjellen er tydelig. Det første alternativet er fullt av uviktig informasjon. Den andre nettadressen er ren og poenget. Heldigvis hjelper WordPress deg med å gjøre søkemotorene dine URL-adresser.

For å oppnå dette, gå til  “Innstillinger” >> “Permalinks” og endre innstillingene for å se slik ut:

Den andre tingen som søkemotorer hater, akkurat som virkelige mennesker, er spam. Dessverre vil folk ønske å spam nettstedet ditt. De ønsker å få folk til å besøke bloggen sin, de vil annonsere søppel, eller de vil bruke bloggen din som en måte å markedsføre produktene sine.

Du kan imidlertid stoppe dem ved å moderere kommentarene dine. Gjør det ved å gå til “Innstillinger” >> “Diskusjon” og klikk deretter på følgende alternativer:

Begynn å skrive innlegg og sider

Nå har du en WordPress-blogg som fungerer fullt ut. Du har et fantastisk domenenavn som gjenspeiler deg og din virksomhet. Du har valgt et mordertema som passer perfekt for deg. Du har gjort mye. Ta noen sekunder og klapp deg selv på baksiden. Du har all rett til å være stolt. Ok, nok selv gratulerer. La oss komme tilbake på jobb.

I denne delen ønsker vi å fokusere på tre ting:

 • Skrive innlegg på WordPress

 • Legge til bilder, koblinger og formateringstekst

 • Raske tips for å skrive fantastisk innhold

Hvordan legge til et nytt innlegg?

Klikk på postkoblingen som vises i menyen på venstre side på administratorsiden av nettstedet ditt. Derfra klikker du på legg til nytt.

Du kommer til å bli presentert for en annen skjerm som vil se slik ut:

Hvis du ser på dette bildet, ser du at det øverste feltet lar deg gi innlegget ditt en tittel. Under, på større plass, kan du skrive innlegget ditt eller det faktiske innholdet ditt. Derfra kan du velge å lagre innholdet ditt som et utkast. Eller hvis du er fornøyd med det du har skrevet, kan du publisere det. Du kan velge disse alternativene ved å bruke menyen som vises øverst til høyre på siden. Andre alternativer inkluderer å planlegge innlegget til å publiseres på et senere tidspunkt eller merke innlegget som privat, slik at bare utvalgte personer kan se det.

Når du har publisert innlegget ditt, bare gå til “Alle innlegg” -delen av menyen på venstre side. Der kan du hente frem alt du allerede har lagt ut og redigere det etter eget skjønn.

Ingenting kan selvfølgelig være kjedeligere enn en ren tekststein. Så la oss se på noen ting du kan gjøre for å gi innlegget ditt et lite liv.

Legge til bilder i WordPress-bloggen din

Alle liker bilder. WordPress lar deg legge til bilder i innlegget ditt med noen få museklikk. Hvis du ser rett over feltet der du la ut bloggen, vil du se en knapp med tittelen “Legg til medier”. Imidlertid, før du vil legge til bilder her og der, vil vi imidlertid klikke på markøren på den delen av bloggen din der du vil at bildet skal være. Hvis ikke, må du flytte det senere, og det kan være frustrerende.

Du kommer til å bli ledet til en annen side der du får lov til å laste opp filer. I midten av skjermen vil du se en knapp med tittelen “Velg filer.”

Når du har funnet filene, blir de automatisk lastet opp til WordPress. Etter at bildet er lastet opp, dobbeltkontroller det for å sikre deg at det er det bildet du ønsker, og klikk deretter “Sett inn i innlegg.” Bildet vil vises i innlegget du skriver der du vil at det skal vises. Det er bare så enkelt.

Legge til lenker til bloggen din

Noe du raskt vil lære som blogger, er at den beste måten å få folk til å lese innholdet ditt, er ved å koble ut til andre. Det er mange gode bloggere der ute. Helt ærlig, noen av dem kommer til å bli bedre enn deg. Forholdene du bygger med dem og din evne til å dele innholdet ditt vil bare gi verdi til bloggen din. Så her gjør du det.

Når du ser på verktøylinjen som ligger rett over feltet der du la innlegget til innlegget ditt, vil du se noe som ser ut som en kjedelink.

Når du klikker på “Sett inn / rediger kobling” -knappen, blir du ledet til en pop-up som vil be deg om litt informasjon.

 • URL-en er adressen til nettstedet du vil dele. Husk å ta med i “HTTP: //” foran “www.”. Hvis du ikke gjør det, vil ikke koblingen din fungere.

 • De lenketekst er det du vil at folk skal klikke på for å komme til nettstedet du lenker til. Så hvis du kobler til et nettsted om konkurrerende vandring, kan koblingsteksten være “å gå med militær presisjon.” Når en person klikker på det, blir de henvist til nettstedet du lenker til.

 • Åpne lenke i et nytt vindu / fane. Du vil alltid at dette alternativet skal velges, for hvis du ikke gjør det, hvis en person klikker på koblingsteksten, vil de forlate siden din og kanskje ikke finne veien tilbake.

 • Link til deg selv. Det kan være lurt å lenke til noe du har på ditt eget nettsted. Du kan bruke søkedelen til å finne det innlegget eller den siden og legge til en lenke til det.

Når alt er sagt og gjort, klikker du på legg til lenke, og lenken vises der du forlot markøren når du skriver.

Slik redigerer du overskrifter og formaterer bloggen din

De fleste leser ikke en blogg, de skanner den. De løper blikket over bloggen i en F-formasjon, på jakt etter dristig tekst som fanger blikket. Hvis ingenting fanger leserne dine, kan de rett og slett vende seg bort, og det er ikke det du ønsker. Du kan forhindre dette ved å legge til overskrifter.

Du kan legge til en overskrift ved å klikke på rullegardinmenyen på nedre venstre side av verktøylinjen.

Som du kan se, er “Overskrift 1” den største størrelsen. Dette skal være det som er øverst på siden din. “Overskrift 2” eller “Overskrift 3” kan brukes lenger nede på siden. Dette gjør det ikke bare lettere for søkemotoren å lese nettstedet ditt, men gjør det mye mer behagelig for folkene som leser nettstedet ditt.

Hvordan redigere skrifter

Du kan også redigere skriftene dine, enten gjøre dem fet, kursivere dem, understreke dem og til og med endre farge. Alt som trengs er et klikk på knappen.

 • “B” er for fet skrift

 • “U” er for underliggende

 • “A” lar deg velge forskjellige farger fra en rullegardinmeny

 • “Jeg” er for kursiv

Hvis du har jobbet med Microsoft Word, bør alle disse kommandoene være ganske enkle.

Få bloggen din til å fungere for deg

Det er det. Du har gått gjennom alle trinnene og har satt opp en vellykket grunnleggende blogg. Spørsmålet er nå, hvordan kan du få bloggen din til å fungere for deg? Dette kan være en utfordring. Men jeg har satt sammen noen guider som vil gjøre det lettere for deg. I løpet av den nærmeste fremtiden vil jeg dele denne informasjonen med deg i tillegg til å adressere eventuelle spørsmål du måtte ha. Inntil da anbefaler jeg at du blir kjent med WordPress.

Det er et veldig allsidig verktøy. Det er intuitivt og enkelt å lære. Takket være de forhåndsinnstilte temaene, med bare noen få museklikk, kan du opprette en blogg som ser profesjonell ut og gir deg og bedriften din den oppmerksomheten du fortjener.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map