Hva er vertsalternativene mine?

webhotelltyperEnten du driver en bedrift, et e-handelsnettsted eller en blogg, er et av de første hensynene dine før du prøver å etablere en online tilstedeværelse hvilken plattform som er best for å være vert for nettstedet ditt.


Det er dusinvis av tilbydere, store og små. Hver type hosting-tjeneste har fordeler og ulemper, og ingen løsning er riktig for alle. Hvilket er det riktige valget for dine behov og budsjett?

Hva er webhotell?

webhotell for små bedrifter 1Noen mennesker forveksler webhotellplattformer med internettleverandører. Nettverten din er hvordan du legger til og administrerer innhold på nettstedet ditt, og Internett-leverandøren er hvordan du og besøkende ser på det etter at det er live.

Du kan bruke en innholdsstyringsplattform som WordPress, som er en hostingtjeneste i seg selv, for å sette opp en blogg eller e-handelsnettsted. Men hvis du skal drive en blomstrende virksomhet, trenger du en hosting-tjeneste.

Å velge vertsplattformen er en av de viktigste beslutningene du tar. Valget ditt avhenger av funksjonen til nettstedet ditt, hvilken type innhold det viser, og mengden trafikk du forventer, blant andre hensyn.

Du vil ha en webhotell som tilbyr personvern, sikkerhet og nok båndbredde, hastighet og plass til å lagre filene dine og holde nettstedet oppe og gå på optimale nivåer.

Se hjemmesiden vår for å forstå beste vertene i Australia.

Fordelene ved å bruke en webhotell

Hvis du vil være konkurransedyktig, trenger du profesjonell hosting for å administrere nettstedet ditt på en måte som er kostnadseffektiv og problemfri. Når du overfører webhotellet til selskapet, kan du glede deg over en sikker plattform uten å bekymre deg for skalerbarhet og oppgraderinger eller vedlikeholde utstyr og programvare. De tilbyr også et nivå av sikkerhet og funksjonalitet som er vanskelig for alle unntatt de største selskapene å sørge for.

I tillegg vil du glede deg over:

 • Bedre ytelse på nettstedet
 • Teknisk support døgnet rundt
 • Domeneassosiert e-post
 • Pålitelighet og økt oppetid

Hva med gratis hostingtjenester?

Husker du ordtaket om at du får det du betaler for? Gratis eller rimelige webhotelltjenester er tilgjengelige over hele internett, med nye leverandører som dukker opp hver uke. Det er mulig å finne en god en hvis du søker gjennom dem alle, men det er ulemper å prøve å klare seg gratis.

sky hosting

Det tar penger for hosting-tjenester å opprettholde den typen teknologi og sikkerhet som er nødvendig for å konkurrere. Å finne en anerkjent, pålitelig vert bør vurderes og investere.

Andre ulemper med gratis eller rimelige hostingtjenester inkluderer:

 • Færre ressurser som båndbredde og lagring
 • Brå endringer eller nedleggelser uten forvarsel, for eksempel TOS eller servicenivåavtaler
 • Datalekkasjer og brudd
 • Mye driftsstans og langsommere hastigheter
 • Mulighet for tredjeparts salg eller deling av informasjonen din

Les vår guide til beste gratis hosting å lære mer.

Tekniske vilkår å huske

Noe av det mer forvirrende ved å velge en vertstjeneste er å forstå ordforrådet. Dette er spesielt forvirrende når du prøver å sammenligne leverandører, og de blender deg med mye teknisk snakk. Hvordan kan du vite hvor mye båndbredde du trenger hvis du ikke vet hvorfor det påvirker nettstedets ytelse og lastetid?

Her er noen viktige vilkår for handelen som lar deg diskutere hostingalternativene dine fra en utdannet forbruker.

Tilleggsdomenet: Dette er et eget nettsted som deler ressursene dine og noen ganger blir lagt til som en del av planen din.

backup: En ekstra kopi av alle filene og dataene dine. Du bør allerede utføre vanlige systemsikkerhetskopieringer, men noen hosting-servere tilbyr dem som en automatisert funksjon.

båndbredde: Båndbredden din er mengden dataoverføring når nettstedet ditt tiltrer. Du bruker båndbredde gjennom trafikkgenerering, e-post, opplastinger og nedlastinger. Noen hostingplaner tilbyr ubegrenset båndbredde, men du bør velge det høyeste beløpet som er nødvendig for dine behov.

wordpress hostingContent Management System (CMS): Plattformen du bruker til å drive og administrere nettstedet ditt. WordPress er det mest populære, men andre plattformer inkluderer Joomla, Drupal og andre. Forsikre deg om at webhotellet støtter CMS.

cPanel: Dette er kontrollpanel du bruker til å konfigurere innstillinger på serveren din.

Dedikert IP: En IP-adresse som bare brukes av nettstedet ditt. Du trenger en dedikert IP hvis du bruker SSL-godkjenning til å behandle betalinger på et e-handelsnettsted.

Diskplass: Hvor mye plass som følger med planen din for å lagre filene, websidene osv.

Domene: Ditt domene er nettadressen som brukes til å få tilgang til nettstedet ditt. Det er en menneskelig lesbar versjon av IP-adressen din som forteller klientserveren hvor han skal rute trafikken.

Domain Name System (DNS): Denne tjenesten oversetter domenenavnet til en numerisk streng med tegn som representerer din beliggenhet på internett. Når du registrerer domenet ditt, oppretter webverten en DNS-post som lenker den til en IP-adresse.

nedetid: Hvor lang tid en webserver eller nettsted er nede på grunn av et krasj, hack eller annen tjenesteforstyrrelse, representert som en prosentandel. Du bør sikte på så lite driftsstans som mulig.

File Transfer Protocol (FTP): Brukes til å kontrollere filopplastinger og nedlastinger. Sjekk om hostingtjenesten din tillater dette, og om de inkluderer tilleggsfunksjonalitet som anonym FTP eller tildeling av kontoer.

IP adresse En maskinlesbar adresse som lar servere rute trafikk til riktig nettsted.

Språkstøtte Programmeringsspråk støttet av hostingtjenesten din. Minst skal tjenesten din være kompatibel med PHP og Perl.

Administrert hosting: Du betaler for tjenesten, og vertsfirmaet administrerer alt for deg.

MySQL: Et databasesystem som er inkludert i de fleste webhotelltjenester. Den brukes sammen med en rekke bruksområder.

POP 3: Dette er en e-postprotokoll som lar deg hente e-post fra en server. Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) er en lignende protokoll som lar deg sende e-post fra serveren. De fleste hosting-tjenester vil tillate deg å sende og motta e-post fra hostingplattformen, men mange ISP-er begrenser deg til å bruke bare posttjenestene deres. Internet Message Access Protocol (IMAP) er en lignende protokoll som brukes av folk som jobber fra flere datamaskiner på forskjellige steder.

Softaculous: Dette auto-installasjonsprogrammet lar deg migrere CMS-plattformer som Drupal og WordPress til hostingplattformen med ett klikk i stedet for å utføre en manuell installasjon.

Secure Socket Layer (SSL): SSL er en krypteringsprotokoll som brukes til å autentisere og sikre data som beveger seg over et nettverk. Enhver tjeneste du velger skal ha denne teknologien.

Oppbevaring Den tildelte mengden plass som er tillatt for å lagre dataene dine. Noen tjenester begrenser lagring per pakke, mens andre tilbyr ubegrenset lagring. Velg en plan som gir tilstrekkelig lagring for dine behov.

oppetid: Hvor lang tid nettstedet ditt er oppe og fungerer som det skal. Vi hosting-tjenester viser vanligvis dette som en prosentandel, så ikke gå for noen leverandør som viser mindre enn 99 prosent oppetid.

Nå som du er klar over hva en webhotell er, hvorfor du trenger en, og noen av vilkårene som vil hjelpe deg med å finne en god, her er de fem beste typene hostingtjenester tilgjengelig. Det finnes andre typer webhotell, men de er lite brukt eller bare varianter på en av disse plattformene.

1. Delt hosting

Med delt hosting får du en bestemt mengde plass på en server med andre nettsteder. Delt hosting er et økonomisk valg for nybegynnere. For en rekke $ 5 – $ 20 per måned er prisen riktig hvis du er liten eller bare begynner. delt hosting

Men å dele ressurser med potensielt tusenvis av andre nettsteder kan ikke fungere hvis du forventer vekst i bedriften, opplever regelmessige trafikkstigger eller trenger strammere sikkerhet. Hvis et annet nettsted på serveren genererer mye trafikk, kan det føre til at ditt saktere eller på annen måte reduserer ytelsen.

Delt hosting er vanligvis det du får med billig hosting løsninger.

Hvem bruker delt hosting?

Dette er et godt alternativ for de som har et lite driftsbudsjett eller begrenset plass til maskinvare og infrastruktur, for nybegynnere med begrenset teknisk kunnskap, og for små nettsteder med mindre trafikk og ingen utvidelsesplaner.

Pros
 • Billigste alternativer
 • Sprer kostnadene for å kjøre server blant mange klienter
 • Eliminerer utgiftene til oppsett, vedlikehold og oppgraderinger
Ulemper
 • Problemer med server deles også
 • Trafikkøkning fra andre klienter kan bremse nettstedet ditt
 • Grenser for ressurser

2. Dedikert hosting

Når du får en dedikert hostingplan, får du hele serveren for deg selv. Det betyr at du ikke trenger å bekymre deg for at annen trafikk bremser deg eller står overfor sikkerhetsrisiko. Du har også større breddegrad når det gjelder valg av operativsystem og konfigurering av serveren. Dedikert hosting er de anbefalte løsningene når det kommer til småbedrifter hosting.

dedikert hosting

Dette alternativet krever også en større tilbakevendende utgift, som kan være opptil $ 350 i måneden eller mer hvis du trenger mye lagring, hastighet og båndbredde. Mengden tilgjengelige ressurser avhenger imidlertid av leverandøren, og du må fremdeles betale for hele ressursbeløpet selv om de ikke brukes. Hvis maskinvaren går, er hele serveren nede, og du er ansvarlig for alt vedlikehold og oppgraderinger.

Lære mer om dedikert hosting her.

Hvem bruker dedikert hosting?

Dette alternativet er egentlig bare for de som har høyspesialiserte behov, store budsjetter og ingen planer for eksponentiell vekst. Tenk selskaper eller enkeltpersoner som trenger mye privatliv, men ikke er opptatt av skalerbarhet.

Pros
 • Alle ressurser er dedikert til kundens behov
 • Gir deg mer kontroll over systemkonfigurasjon og teknologi
 • Større kontroll over personvern og sikkerhet
Ulemper
 • Dyreste alternativer
 • Trenger teknisk kunnskap eller et IT-team for å installere, konfigurere og administrere
 • Ikke skalerbar; de tilgjengelige ressursene er hva som følger med kontrakten.

3. Skybasert hosting

sky hostingMed skybasert hosting har du et globalt nettverk av servere som alle jobber sammen. Det betyr at hvis den ene serveren går ned, kan de andre serverne plukke opp belastningen.

Det lar deg også betale for bare ressursene du bruker, og du kan skalere opp eller ned umiddelbart. Det er heller ingen infrastruktur eller maskinvare å kjøpe og vedlikeholde.

VPS hosting er en av de vanligste formene for netthosting.

Hvem bruker Cloud Hosting?

Alle som måtte trenge å skalere opp kapasitetene sine raskt og de som trenger ubegrenset lagring og andre ressurser on-demand. Det er også en god løsning for e-handelsnettsteder som kan trenge større kapasitet for sesongmessige eller andre midlertidige trafikkpinnar, men ikke er villige til å betale for ressurser de ikke bruker på heltid. Det er spådd at dette alternativet vil erstatte tradisjonelle dedikerte og delte servere i tide.

Pros
 • Ingen maskinvare eller fysisk lagring å vedlikeholde
 • Du betaler bare for det du bruker.
 • Annen trafikk eller problemer på serveren vil ikke påvirke deg
Ulemper
 • Ingen faste utgifter, noe som kan påvirke budsjetteringen
 • Kostnadene kan skyrocket hvis du har en plutselig trafikkøkning
 • Du sitter fremdeles fast hvis du har et datainnbrudd, DDoS-angrep, eller dårlig PHP og usikre tredjeparts plugins.

4. VPS Hosting

For mange nettstedseiere blir dette det foretrukne alternativet. Det er skybasert, slik at du får fordelene som følger med skalerbarhet på forespørsel. VPS-planene er også mer private og sikre.

VPS HostingSiden så mange leverandører tilbyr VPS, kan du kjøpe en tilpasset løsning flere alternativer. Det betyr også at det er et større antall budsjettvennlige planer til din disposisjon.

Hvem bruker VPS Hosting?

Alle som trenger pålitelige, sikre hostingløsninger kan være godt tjent med en VPS. Også et godt valg hvis du trenger å skalere opp i løpet av en vekstperiode.

Pros
 • Rimelig og fleksibelt
 • Stor sikkerhet mot spionering og brudd på data
 • Beskytter personvernet
Ulemper
 • Du deler fremdeles ressurser med andre klienter.
 • Hvis du får en dårlig tjenesteleverandør, er du fremdeles utsatt for driftsstans, plutselige prisøkninger og tredjepartsdeling eller salg.

5. Forhandlervert

Forhandlerhotell gir deg alt du får fra en delt hosting-tjeneste med ekstrautstyr som kastes i miksen. Du får mer funksjonalitet og mer kontroll over konfigurasjonen din enn med dedikert hosting, men lavere kostnader fordi ressursene er delt.

hvordan forhandlere fungererMed disse planene kan du også videreselge en del av serveren din til andre klienter. Tenk på det som å kjøpe en duplex eller en bygård og leie ut de andre enhetene for å dekke pantebetalingen din. Disse planene har ofte fordeler som automatisert klientfakturering, dedikerte IP-adresser og gratis domener.

Lære mer om forhandlervert her.

Hvem bruker forhandlervert?

Noen som ønsker å komme inn på webhotellvirksomheten uten å måtte kjøpe alt av infrastruktur og maskinvare. De som ønsker å kjøpe hosting som investering uten den daglige vedlikeholds- og sikkerhetsplikten.

Pros
 • Umiddelbar fortjeneste for investorer
 • Hostingfirma tar seg av sikkerhet og vedlikehold
 • Gratis administrasjons- og teknologiske verktøy kommer med pakken
 • Døgnet rundt teknisk støtte
 • Holder utgiftene dine lave
Ulemper
 • Du kan fungere som en bosatt manager, noe som betyr at du er på telefon hele tiden
 • Kvaliteten på tjenesten avhenger fortsatt av vertsfirmaet

Bunnlinjen

Det er så mange alternativer for webhotell i disse dager. Det gjør det enkelt for alle eiere av nettsteder å finne den rette løsningen. Nøkkelen til å få akkurat det du trenger er å kjenne lingoen og ha et tydelig fokus på dine mål for å handle for en hosting-tjeneste.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map