Hur du skyddar din webbplats på DNS-nivå

Domännamnserver (DNS) är en vanlig term i internetvärlden och något som många troligen har stött på och omedelbart ignorerat, vilket förmedlar det som mer internetrelaterad lingo. Det visar sig att DNS är ganska viktigt, särskilt när det gäller internetsäkerhet.


Vad är DNS och hur fungerar det?

DNS är ett internetprotokoll som fungerar för att översätta domännamn (dvs.., ‘Bestwebhostingaustralia.org’ ) till en mer kodvänlig IP-adress som 206.20.11.222. När en användare skriver orden “bestwebhostingaustralia.org “i webbläsaren, ett program i operativsystemet letar upp den ingången med en DNS-upplösare och hämtar IP-adressen. Den DNS-upplösaren kan också först kontrollera användaren’s webbcache för att se om den redan har IP-adressen.

När du tar hänsyn till alla domännamn och motsvarande IP-adresser som finns där ute får du en förståelse för hur robust DNS är. Men DNS var utformat för funktionalitet och användbarhet och inte för säkerhet. Denna brist på en säkerhetsförbättring fokus och den ständiga överföringen av data fram och tillbaka från klienter till servrar har gjort det till ett vanligt mål för några ganska avancerade säkerhetsattacker.

Vad är några vanliga DNS-attacker?

Nu när du har en hög nivå av förståelse för hur DNS fungerar låt oss ta en titt på några av de vanligaste sätten att DNS-attacker inträffar. En DNS-attack inträffar när en hacker utnyttjar sårbarheter i DNS.

Denial of Service (DoS) Attacker – Skadliga bots (som ofta är högjackade datorer som inte gör det’jag vet till och med att de deltar) skickar mer trafik till en riktad IP-adress än webbplatsen är byggd för att hantera. Målplatsen fastnar och kan inte kontrollera varken bottrafiken eller den legitima trafiken och kan så småningom inte svara.

DNS-amplifieringsattackerFörstärkningsattacker är en form av attacker för denial of service (DoS) och har blivit mycket vanligare. Den tidigare nämnda DoS-attacken förstärks väsentligen av en DNS-server som är högjackad och sprider effektivt botattacken till andra servrar. Det är en DoS-attack på steroider.

DNS-förfalskning – detta är processen att ersätta en rätt webbplatsadress för “falsk” en annan webbplats. Användare som vill komma in på en känd, betrodd webbplats (din till exempel) föras istället till en falsk webbplats som kan innehålla skadlig programvara, spionprogram eller virus. Användaren’datorn är infekterad och de kanske aldrig ens vet vad som hände. De förfalskade webbplatserna kan vara kolkopior av den verkliga webbplatsen vilket gör det ännu svårare för användare att se vad’händer.

DNS Flux – i detta trick byter hackare i huvudsak ut DNS-poster med extrem frekvens för att undvika upptäckt medan de framgångsrikt omdirigerar användare till bedrägliga webbplatser.

Cache Förgiftning – DNS-servern skadas när legitima IP-adresser cachas på en server, ersätts av dåliga IP-adresser och omdirigerar all trafik till den legitima webbplatsen till en skadlig webbplats. Det är en form av förfalskning men istället som infiltrerar cachade webbadresser.

Hur du skyddar din webbplats på DNS-nivå

Varje företag eller varumärke bör ha en strategi på plats för att skydda mot de ovanstående attackerna. Dessa attacker kan ta bort webbplatser, skapa förlorade intäkter och möjligheter, eller de kan göra servrar och datorer komplicerade i bot och förfalskning av attacker på andra webbplatser eller adresser. Om varje domänägare tog följande steg skulle det hjälpa till att minska frekvensen och sannolikheten för DNS-attacker.

Här är några skyddsåtgärder att vidta.

 1. Vet var alla dina domäner är – varje företag eller enhet bör ha full kunskap och tillgång (i form av en instrumentpanel) till alla sina domäner. Omdirigerade domäner och adresser ger en startpunkt för alla relaterade domäner. Vaksamhet över dina domäner är också ett utmärkt sätt att ha fingret på pulsen och veta vad som händer hela tiden.
 1. Ställ in dina domäner som “låst” – låsa en domän betyder att den inte är tillgänglig för överföring. Denna låsfunktion skyddar mot bedrägliga attacker.
 1. Arbeta endast med registrator’det är säkert – se till att din domänregistrator använder en säker, härdad portal medan ständigt kontrollera ifrågasatt trafik och sårbarheter är ett stort steg och ett bra försvar. Dessa registratorer bör också ha robusta säkerhetsfunktioner på plats för att förhindra DNS-attacker. CloudFlare är ett bra val för detta.
 1. Övervaka kritiska domäner – kritiska domäner bör kontinuerligt övervakas för obehöriga DNS-uppdateringar, innehållsändringar eller cache-förgiftning. Eventuella problem som upptäcks bör tas omedelbart. Nå ut till din värd eller registrator när detta händer.

Att hålla ett säkert steg i taget

I vår digitala värld litar kunder och besökare på din webbplats på den för att få den information, produkter eller kommunikation de söker. Det är förmodligen den mest synliga representationen av ditt företag och varumärke. Att säkra den webbplatsen och dess motsvarande domän bör vara en prioritet för alla företag eller enskilda webbplatsägare.

DNS-attacker är ofta eftersom det betraktas som ett “mjukt” mål och hackare har blivit ganska avancerade i att utföra attacker. Även om du inte kan kontrollera vad som händer på DNS-nivån och behöver lita på branschen för att svara på dessa hot, kan du öka din egen webbplats och domänsäkerhet med stegen ovan. Detta är viktigt och nödvändigt. Du är ansvarig för besökarna på din webbplats och ditt företag eller varumärke räknar med att den interaktionen ska lyckas.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map