Hur du anpassar WordPress

wordpress utvecklingWordPress är den dominerande webbplatsplattformen runt, och med goda skäl. den’är lätt att använda, otroligt anpassningsbar och är ingår i de flesta webbhotellleverantörer av hög kvalitet.


Låt oss dyka in i hur du kan anpassa dina WordPress-webbplatser efter att ha tagit bort ditt värdutrymme.

Inställningar först

Så snart WordPress har installerats och du vill börja anpassa det efter dina behov, gör det’Det är bra att börja med grunderna. Att anpassa dina inställningar och kontroller ger dig större precision över justeringarna du gör och gör att du kan anpassa resten av webbplatsen till din smak.

Din första WordPress-sida kommer att ha “Välkommen” och a “anpassa din webbplats” knapp. Ignorera det; istället, Klicka på “skärmalternativ” -fliken längst upp till höger på skärmen. Denna plats tar fram en samling kryssrutor som visar dig vad du ser på skärmen när som helst. Du kan avmarkera dessa vid behov om du inte gör det’t bryr sig om några av dem.

Därefter kan du dra och släppa rutorna du vill ha runt din skärm baserat på dina önskemål eller hur ofta du tror att du’Jag ska använda rutorna. Till exempel kan Quick Draft vara ett bra val om du ofta kommer med anteckningar eller grova utkast för blogginlägg. Å andra sidan vann de flesta’t vara intresserad av WordPress-händelser och nyheter om du inte’är en utvecklare.

Efter detta, gå över till WordPress-inställningsknapp, som finns på den vänstra menyn. Dessa bör sättas in tillräckligt bra för de flesta användare direkt utanför fladdermus, men det hjälper till att gå igenom och se till att allt är i bra skick. Detta är också den plats där du kommer att anpassa flera viktiga aspekter av din webbplats, till exempel din titel.

Wordpress-inställningar

Det är också en bra idé att dubbelkontrollera att webbplatsadressen och WordPress-adressen matchar varandra; du inte’t vill att besökare går vilse på väg till din webbplats!

Här kan du också göra det så att din hemsida är vad’visas först, istället för ditt bloggflöde (som är standard).

Vi’d rekommenderar också att du ställer in “Inkludera för varje inlägg i ett flöde…” alternativ till “Sammanfattning”. Detta gör att dina inlägg sammanfattas, vilket hjälper människor att bläddra igenom ditt innehåll snabbare och hjälper din sida att ladda snabbare. Se också till att din “sökmotors synlighet” är avmarkerad så att Google kan hitta din webbplats för trafikändamål.

Utöver dessa grunder finns det många andra inställningar du kan röra dig med genom denna sida. Vi’d rekommenderar att du kontrollerar dina integritetsinställningar, eftersom det låter dig hämta en sekretesssida som automatiskt skapats av WordPress. Detta är ovärderligt om du planerar att ha internationell trafik mot bakgrund av GDPR.

Användare – lägga till och ta bort

Låta’s nästa huvud till menyn Användare, som ska vara på samma vänster konsol. Här kan du skapa nya användarprofiler eller redigera användarprofilerna för alla som för närvarande finns i systemet. Detta låter dig bestämma vem som har vissa behörigheter och inloggningsinformation.

Knapparna är ganska självförklarande. “Lägg till ny användare” låter dig lägga till en ny användare på webbplatsen och kräver att du fyller i viss information om dem, inklusive ett användarnamn och e-postadress. Du kan anpassa deras roll och ge dem vissa privilegier med hjälp av “roll” kontroll längst ner.

Wordpress-add-new-användare

Du kan också redigera användarprofiler och justera behörigheter eller administrativa kontroller om du bestämmer dig för att få fler till webbplatsen för innehållsskapande eller redigeringsändamål. Var försiktig när du använder den här menyn om du’återför någon in så att du inte gör det’t av misstag ge dem fullständiga administratörsbehörighet såvida du inte litar på dem 100%.

Slutligen tillåter denna del av webbplatsen dig att ändra ditt lösenord och du kan till och med använda WordPress för att skapa starka lösenord om du vill ha lite hjälp. Givet WordPress’s tillfälliga problem med säkerhet, det’Det är en bra idé att använda denna kontroll växla ditt lösenord några gånger om året.

Tema saker

Nu det’det är dags att komma in på den roliga delen av WordPress-anpassning: teman!

Beroende på värdpaketet eller WordPress planerar du’har valt, du’Jag har tillgång till antingen flera dussin eller flera tusen teman. Denna mängd kreativa möjligheter kan vara lite överväldigande.

Du kan ändra eller välja ett tema efter ska “Utseende” på vänster sida av din instrumentbräda. WordPress installerar automatiskt teman på ditt system, men du kan använda den här menyn för att söka efter nya teman genom att klicka “lägg till nytt tema”.

Lägg till nytt tema i WordPress

Alla gratis teman du redan har bör vara i din samling redan. Teman från tredjepartsleverantörer kan hittas i ditt konto genom att klicka på ditt “Nedladdningar” flik.

Annars kan du använda flikarna högst upp på skärmen för att antingen söka efter teman manuellt eller välja dem från samlingar som “Populär”, “Senast”, eller “favoriter”.

När du’har hittat ett tema du gillar, kan du ladda ner filerna och återgå till WordPress. När du har lagt till ditt tema kan du göra det “Ladda upp tema” med knappen längst upp på skärmen. En filuppladdningsruta bör dyka upp så att du kan släppa dina WordPress-filer till utrymmet. WordPress installerar och aktiverar temat automatiskt vid denna punkt.

Hur man laddar upp ett tema i WordPress

Klicka sedan på “Anpassa” under “Utseende”; Detta ger dig möjligheten att anpassa ditt tema efter din smak. Verktyget’s kontroller och utseende ser något annorlunda ut baserat på vad varje tema låter dig göra, men den allmänna layouten är identisk. Alternativ för WordPress-anpassning finns på vänster sida av skärmen och förhandsgranskningen är direkt i mitten.

Din webbplatsidentitet är titeln på webbplatsen och visas om du inte gör det’Jag har en logotyp på plats. Webbplatsikonen är inte’men logotypen; detta är den lilla ikonen som visas på webbläsarfliken (dvs “G” för Google).

I stället finns logotypen under “Rubrik”. Du kan välja din logotyp från en enhet eller dator, men se till att bakgrunden är transparent så att den visas oavsett vilken bakgrundsfärg du väljer.

På tal om färg kan du ändra de universella nyanser som finns tillgängliga för ditt tema och webbplats genom att klicka på motsvarande knapp på vänster instrumentbräda. Bakgrundsfärgen är självförklarande; sidhuvud och sidfot bakgrundsfärg gör att du kan skilja olika sektorer på din webbplats.

De “Global” -knappen låter dig anpassa globala inställningar enligt ditt märke eller förutbestämt tema. Dessa inkluderar saker som teckensnittstorlekar eller layouter på olika sidor. Det kan hjälpa dig att titta på alla dessa inställningar även om du bestämmer dig för att hålla dem väsentligen samma baserat på vad temat ger som standard.

Till sist, Om du köpte ett WordPress premium-tema kan du ha ytterligare anpassningsalternativ till vänster och instrumentpanelen. Dessa kan hittas på en knapp uppkallad efter själva temat.

Till exempel, “Astra” alternativen visas medan de heter samma, men de kan vara under Utseende istället för på instrumentpanelen som sin egen kategori.

Dessa låter dig installera ytterligare plugins eller ändra aspekter som är specifika för dessa teman. Vi rekommenderar att du spenderar lite tid på att experimentera med alla dina alternativ, eftersom detta enkelt är en av de mest djupgående aspekterna av WordPress-anpassningsupplevelsen.

Plugins och SEO

Plugins är utmärkta tillägg till alla webbplatser och kan förbättra dess funktionalitet, prestanda och funktioner för dina besökare. Samtidigt vill du välja och välja dina plugins noggrant så att du inte gör det’t överbelasta din webbplats av misstag’s bandbredd eller lagringsgränser, eller låt din webbplats ladda för långsamt för dina besökare.

Det finns flera “måste ha” plugin-typer vi’rekommenderar. Dessa inkluderar plugins för säkerhet, som Wordfence, som skyddar din webbplats från brute force attacker och skadlig programvara. Du’Jag vill också ha några plugins för bildoptimering om du planerar att använda en hel del visuella media på din webbplats. Smush är ett bra alternativ, eftersom det låter dig använda högupplösta bilder utan att bromsa för mycket.

Du’Jag vill förmodligen också få säkerhetskopiera plugin, även om din värdleverantör inkluderar gratis säkerhetskopior som en extra kostnad. Säkerhetskopior låter dig hålla dina data lagrade någon annanstans om något kraschar eller något katastrofalt händer på din webbplats’s live version.

Caching-plugins kan också vara användbara. Dessa låter din WordPress-webbplats kännas mer lyhörd genom att leverera din webbplats och data till dina besökare lite mer effektivt och snabbt. W3 Total Cache är ett bra exempel.

När du har identifierat de plugins du vill installera (oavsett om de’när det gäller ovan eller separata), kan du installera och aktivera dem genom att gå till “plugins” knappen till vänster och instrumentpanelen och klicka “Lägg till ny”.

Lägg till ett nytt plugin i WordPress

Den här skärmen tar dig också till den kostnadsfria WordPress-plugin-samlingen. Du kan söka efter gratis plugins genom att skriva namnet i sökrutan längst upp till höger. När du’har hittat de plugins du vill, klicka på “Installera nu” och plugin installeras automatiskt. Klick “Aktivera” när detta görs för att initiera dess effekter på din webbplats. Upprepa så många gånger du behöver, men kom ihåg att hålla din totala plugingräns så låg som möjligt för att underlätta bättre användning av webbplatsresurserna.

Premium-plugins fungerar exakt på samma sätt, även om du’Jag måste köpa och ladda ner plugin-filerna till din dator innan du laddar upp dem på “Lägg till plugin” sidan som nämns ovan.

Konfiguration

Du kan sedan anpassa enskilda inställningar och funktioner för olika plugins när de har installerats din WordPress-webbplats. Faktum är att de flesta plugins erbjuder dig en rundtur i deras funktioner vid installationen, så vi rekommenderar att du tar dig tid att kolla in varje plugin om du inte har använt dem förut.

Alternativt kan du titta på din instrumentbräda på vänster sida och se nya menyer för varje plugin du har installerat. Detta gör att du kan ändra funktionerna manuellt när du behöver. Observera dock att vissa plugins är dolda under olika generiska namn, som “Performance” för W3 Total Cache. Du kanske också behöver hitta olika plugins dolda under menyer på högre nivå. 

SEO-saker

Den andra halvan till detta steg är fokusera på dina sökmotoroptimeringsinsatser. Att optimera din webbplats för att ranka högt i Google och samla besökartrafik är sin egen artikel, så låt’s dyka in i hur man tar hand om detta för mig WordPress anpassning perspektiv ensam.

Använd pluginhandledningen ovan för att hitta Yoast SEO; den’är det mest använda SEO-plugin som finns tillgängligt för WordPress-användare. Det låter dig samla in sökorddata och använda det för att optimera ditt innehåll och SEO-metoder.

Wordpress Yoast SEO-plugin

En gång’s installerat och aktiverat, leta upp menyn på sidopanelens instrumentbräda. Det ska se ut som en stiliserad “Y” med “SEO” bredvid den.

Här kan du komma åt Yoast-instrumentpanelen själv. Använd konfigurationsguiden som dyker upp när du öppnar den här sidan för att få allt som körs med de medföljande länkarna för att börja din SEO-optimering. Plugin kommer att ställa dig ett antal frågor.

För det första, se till att välja att din “webbplatsen är live och redo att indexeras” när du uppmanas. Detta säkerställer att Google enkelt kommer att indexera din webbplats när ditt innehåll har skapats och publicerats. Ytterligare frågor får du svara på typen av webbplats du bygger, såväl som att fylla i kritisk information som din URL, alla relaterade webbadresser till ditt varumärke eller ditt företag, och slutligen om dina sidor, inlägg och mallar borde visas i sökresultaten. Se till att dessa är inställda på “Ja” för bästa resultat.

Ytterligare inställningar finns tillgängliga som att specificera om det finns en författare eller en enda författare för olika inlägg på din blogg, och flera titelinställningar.

Kontaktinformation

Låta’s bygga en kontaktsida nästa innan vi dyker in i den näst största delen av din WordPress-anpassning av webbplatsen: innehållsbyggnad.

Detta kan göras genom att klicka på en för-gjord “Kontakt” sida som kommer med praktiskt taget alla WordPress-teman, inklusive många gratis teman. Du bör fylla den här sidan med minsta grundinformation och inkludera flera länkar till relevant information vid behov, inklusive din sekretesspolicy sida.

Du kan också använda Kontaktformulär 7 plugin för att skapa ett speciellt kontaktformulär som låter dig länka formuläret till din kontaktsida. Det ger människor ett strömlinjeformat sätt att skicka en kommentar eller klagomål, vilket är mycket lättare än att söka igenom alla kommentarer du kan ha på dina olika inlägg. Du kan också använda det här insticksprogrammet för att skicka förskrivna meddelanden till användaren som skickar meddelandet.

Kontaktformulär 7 plugin

I slutändan är att ha din kontaktsida igång och ha ett tillhörande kontaktformulär ett bra sätt att se till att dina besökare känner sig hörda och se till att du kan kommunicera med dem i händelse av tekniska svårigheter. Detta är särskilt viktigt om du driva en onlinebutik och måste hantera saker som återbetalning då och då.

Innehållsskapande

Din WordPress-webbplats har redan några grundläggande sidor konfigurerade och lättillgängliga från den vänstra instrumentpanelen. Dessa kallas saker som “Hem”, “Handla om” och så vidare.

Du kan och bör fylla ut dessa sidor först och främst, båda för att få tag på WordPress-gränssnittet om du inte vill’t använde det tidigare och för att se till att de inte är det’t tom jämfört med dina andra innehållssidor.

Men när det är dags att skapa en ny sida kan du göra det genom klick “sidor” på den vänstra instrumentpanelen och sedan “Lägg till nytt”. WordPress tar dig till en skärm där du kan skapa en exempelsida, sekretesssida eller en ny sida helt. De flesta slutar ta bort exempelsidan, FYI.

Lägg till en ny sida i wordpress

När du’Vi har beslutat att skapa en ny sida, du’Jag kommer till WordPress-bloggredigeraren, som innehåller förhandsvisning på vänster och mittpartier på skärmen och olika inställningar på höger sida. En sidoplaneringsplugin kommer att ändra denna mall.

Du kan namnge sidan där du vill och lägga till en permalänk vid behov. Sedan kan du skapa design och layout genom att använda blocket eller utforska mallalternativen med högerkontroller. Du kan också fylla huvuddelen av sidan med innehåll som du skriver direkt i WordPress-blocket eller på Word via kopia / klistra in.

Kom ihåg att använda “spara utkast” knapp ganska ofta så att du inte gör det’t raderar ditt innehåll av misstag.

De flesta mallar eller plugins kommer också att innehålla en “Lägg till media” knapp eller något liknande. Du kan använda detta för att infoga bilder eller video i innehållet; detta läggs vanligtvis till via en separat enhet eller din dator. Dessutom tillåter många pluginprogram för sidbyggare att lägga till nya block på sidan för att hålla innehållet igång tills du’åter igenom.

Wordpress mediebibliotek

WordPress Editor är det enklaste exemplet och det kommer med en lista över block du kan rita från genom att klicka på “+” -knappen i det övre vänstra hörnet av redigeraren.

Efter att ha publicerat varje sida, vi’d rekommenderar att du utnyttjar Yoast-pluginet innan du publicerar sidan. den’Låter du lägga till olika sökdatapunkter, som ditt fokusord och metabeskrivning, innan du gör poäng hur du optimerar innehållet för SEO-syften.

Genom att göra detta med alla delar av innehåll som skapas kommer det att hjälpa din webbplats att rankas högre på Google på lång sikt och förhindra att du måste spendera dyrbar tid på att göra innehållsredigeringar senare.

Innan du publicerar, se till att allt är lufttätt och att du’har ställt in en bild som exakt representerar innehållet. Glöm inte kategorier och taggar om du skriver ett blogginlägg! Du kan också ställa in din hemsida på den sida du har’har gjort genom att gå till “inställningar”, sedan “Läsning”, sedan genom att klicka “en statisk sida” och välja önskad sida från listan.

Slutligen kan du placera din webbplats på “underhållsläge” på fliken Sida. Detta hindrar människor från att se din webbplats och dess oavslutade tillstånd.

widgets

Widgets (finns också under “sidfot”) finns i huvudinställningarna. Dessa är i huvudsak anpassningsbara block som du kan placera på olika platser på din WordPress-webbplats. De’om sidfält, ytterligare menyer och så vidare som gör att du kan anpassa tillgängligheten för din webbplats för dig och dina besökare.

Wordpress vinkar

Gå till “Utseende”, sedan “widgets” för att starta. Det visar dig tillgängliga widgetar på vänster sida av skärmen, och den högra sidan visar dig de platser du kan “spår” de widgets. Vissa av dessa utrymmen kanske redan är befolkade men känn dig fri att byta saker vid behov.

Du kan ändra de olika funktionerna i varje widget, inklusive deras namn och funktionalitet. Eller så kan du använda så få av dem du vill. den’är upp till dig!

menyer

Vi’d rekommenderar att du sparar denna del av processen tills du har installerat huvuddelen av ditt innehåll, eftersom du behöver saker för att ansluta till dina menyer. Gå till “Utseende”, sedan “menyer”.

Wordpress-menyer

Du kan skapa menyer från den här sidan och där’Det är ingen gräns för hur många du kan generera. De flesta webbplatser använder naturligtvis bara en. Du bör namnge menyn något enkelt; menynamnet är inte’t visas var som helst en besökare kan se.

När du har skapat menyn kan du bestämma vart du vill gå via alternativen på “Menyinställningar” skärm. “Spara meny” när du’är nöjd.

Slutligen ska du hålla avsnittet automatiskt “lägg till nya sidor på toppnivå i den här menyn” avmarkerad så att du manuellt kan placera nya sidor i menyn på rätt plats när du genererar dem.

Du kan lägga till nya sidor i menyn genom att klicka i kryssrutorna till vänster under “lägg till menyalternativ”, klicka sedan “lägg till i menyn”. Detta gör att du också kan dra och släppa menysidor till rätt plats.

Ännu bättre kan varje menysida öppnas och dess inställningar anpassas ytterligare, inklusive länkavaktivering, kolumnbredd och navigationsetikett.

Google-anslutning

Den sista delen till ditt anpassningspussel: ansluta till Google!

Efter att ha skapat en Google Analytics konto och ansluta till din webbplats kan du övervaka din webbplats’s trafik och annan information från kontrollpanelen för Google Analytics. Men du kan också ställa in Search Console, som du gör genom att gå till Sökkonsol webbplats och klicka “Börja nu”.

Installationsprocessen är ganska enkel och ber dig verifiera ditt äganderätt till ditt konto. När det har verifierats kommer Search Console att göra det också samla in data på din webbplats, så att du kan ladda dina SEO-ansträngningar!

Gå till Google Analytics och upprätta en anslutning till Search Console också; gör detta via “Administration”, sedan “Fast egendom”, sedan “Egenskapsinställningar”.

Administratörsflik för Google Analytics

Efter allt detta går du till dina Yoast SEO-inställningar och klickar på “Funktioner” -fliken högst upp på skärmen. Yoast skapar redan “kartor”, vilka är data som Google Search Console kan använda för att öka din SEO-ranking och generera ny data för dina verktyg. Klicka på “?” ovanstående webbplatskartor ger dig en länk som du sedan kan överföra till instrumentpanelen för Search Console.

Slutsats

Sammantaget är att anpassa din WordPress-webbplats en massiv strävan och det kommer troligtvis ta dig flera veckor eller månader att fullt ut förstå alla funktionaliteter och inställningar som är tillgängliga för att tänka på. Följ emellertid stegen ovan så kommer du vara på god väg att skapa en funktionell, effektiv och SEO-vänlig webbplats som du kan använda som du vill!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map