Förstå datacenterplatser (Varför det bättre)

Hur många webbplatser finns det i världen? Skulle du bli förvånad över att få veta att det finns lite mer än en miljard webbplatser? Det betyder att det finns en webbplats för varje åtta personer.


Naturligtvis betyder detta inte att alla dessa webbplatser är aktiva. den’s uppskattade att endast cirka 200 miljoner av dem används aktivt. Bland dessa finns hundratals miljoner befintliga värdnamn.

Om det finns hundratals miljoner webbplatser behöver de alla en värdleverantör. Det uppskattas att det för närvarande finns hundratals, och beroende på vem du frågar, tusentals värdleverantörer och servrar över hela världen.

Småföretagare och individer som har sina egna webbplatser har använt dessa värdleverantörer i flera år. För dessa individer är besväret med att inrätta sin egen värd inte värt det. Off-site hosting är där det är för dem.

Situationen är annorlunda för större företag. Många större företag har beslutat att behålla sin webbplats’s servrar på webbplatsen. Eller så kan de använda privata datacenter. Många är det migrera deras dator till molnet. Detta har lett till en explosion i mängden datacentra som finns runt om i världen. Varje nytt datacenter är större än det som föregick det.

Det finns för närvarande nära 500 hyperskala datacenter runt om i världen. Dessa inkluderar datacentra som används av Facebook, Amazon, Google, Alibaba och Baidu.

Dessutom finns det datacenter i olika storlekar som överstiger 8,6 miljoner.

Vid tidpunkten för detta skrivande står stora datacentra för mer än 70 procent av tjänsteleverantörens datacenterkonstruktion när det gäller rymden runt om i världen.

Dessa datacenter har en enorm inverkan på vardagenas liv. Av detta skäl är det förståeligt att många har frågat var dessa stora datacenter finns.

Var ligger världens stora datacenter?

Det kan vara svårt att jämföra storleken på olika datacenter runt om i världen. Det beror på att vissa datacenter bara är byggnader som har massor av servrar i sig. Andra har bekvämligheter, inklusive konferensutrymmen, kontor och till och med bostadsområden.

När du följer med nyheterna om datacentra verkar det som om det varje nytt månad finns ett nytt projekt som tillkännages. Det verkar som att företag är i en tävling för att överträffa varandra genom att skapa datacentra som är större och bättre än de som kom före dem. När du tittar på datacentra som finns på en karta ser du tydligt hur mycket ansträngning och ekonomiska resurser som investeras i skapandet.

Tävlar om att vara den största

När du tittar på planerna för några av de datacentra som kommer att komma online de närmaste åren kan du inte låta bli att bli imponerad av hur dessa nya centra kommer att dvärga de megacentrum som har byggts under de senaste åren.

Det fanns en tid då anläggningar som The Lakeside Technology Center ligger i Chicago, Illinois eller Switch’s SUPERNAP-anläggningen i Las Vegas ansågs vara världens största datacenter, var och en av dem hade cirka 1 000 000 ft².

De närmaste konkurrenterna var datacenter som hade någonstans mellan 400 000 fot och 600 000 fot. Låta’s inte själva, när dessa datacenter öppnades, de ansågs också betandar. Hur saker har förändrats. Nu är ett datacenter som har 1 000 000 ft² knappt en överblick på kartan. Datacenterprojekt som för närvarande håller på att byggas involverar flerbyggande campus med miljoner kvadratmeter. De har designats med flexibilitet i åtanke. Målet är att kunna fortsätta växa datacentret baserat på den nuvarande efterfrågan.

Tänk bara på China Telecom Data Center. Centret ligger i informationsparken Inre Mongoliet. Vid detta skrivande är detta världens största datacenter. Den täcker imponerande 10 700 000 ft². Det är hem till ett datorcentrum, callcenter, kontor, bostäder för personalen och lager. Detta är ett dyrt datacenter. Det tros ha kostat mer än 3 miljarder dollar att konstruera. Så ta det Lakeside Technology Center.

World’s Data Center Vortex

Datacentergränden i Loudoun County, VA anses vara en Data Ctr., Vortex. Det finns ett antal faktorer som har bidragit till detta, inklusive infrastrukturen i området, platsen för området och incitament som har fastställts av myndigheternas tjänstemän.

världens datacenter

Loudoun Office of Economic Development, som diskuterade deras läns relevans, uppgav att upp till 70 procent av internettrafiken runt om i världen flödar genom Loudoun’s datacentra dagligen.

När du först hör det här, kan det låta lite överdrivet tills du inser att hypermega-datakonsumenter, inklusive Facebook, Amazon och Microsoft, alla äger eller hyr fastigheter i den zonen. Förutom dessa behemoter finns det 3 000 andra teknikföretag som hyr eller äger utrymme i det området.

DuPont Fabros Ashburn Corporate Center samt Digital Realty Ashburn Campus är ett par av de stora anläggningarna som ett samtal Loudoun County hemma. Det finns mer än 60 anläggningar i området som tar upp miljontals kvadratmeter utrymme. Detta antal växer dagligen.

Något liknande händer i Indre Mongoliet. Kina utnyttjar det svala vädret, riklig nederbörd och andra unika egenskaper i det området för att skapa megacentraler som är miljoner kvadratmeter stora.

Naturligtvis, som med China Telecom Data Center som nämnts tidigare, används naturligtvis inte allt utrymme i dessa datacenter för servrar. En del av utrymmet används för bostäder, kontor, kylförvaring, företagstjänster och nästan allt annat som datorer kan göra. Kina ligger på andra plats, men det har en lång väg att gå innan det kommer nära USA.

USA är för närvarande värd hälften av världen’s 100 000 mest besökta webbplatser. Kina och Tyskland är vardera värd för cirka 5 000 av de bästa webbplatserna. Phoenix, Arizona är den mest populära staden för de mest populära webbplatserna. En anledning till detta är det faktum att webbhotellgiganten GoDaddy, tillsammans med Cyrus One och Digital Realty Trust, gör sitt hem i Phoenix, Arizona.

Det handlar om platsen

Stora datacenter är dyra att bygga och dyra att underhålla. De genererar mycket energi och värme, så de behöver komplicerade kylsystem och komplicerade nätverkssystem. Många datacentra använder samma kraft som en medelstor stad behöver.

Uppenbarligen, på grund av de stora mängder säker data som dessa datacenter innehar, måste de vara säkra och pålitliga. Samtidigt måste de vara tillräckligt flexibla för att förändras med kundernas behov. När man väljer rätt plats för ett stort datacenter måste företag ta hänsyn till elkostnaden, hur mycket mark som kommer att kosta och hur långt deras data kommer att behöva resa för att komma dit det behöver gå.

När man tänker på överföringshastigheter och platsen för ett datacenter måste företag ta hänsyn till användarna som de ska betjäna. Exempelvis kräver New York Stock Exchange dataöverföringshastigheter i under millisekunder. För att tillhandahålla denna tjänst måste datacentret vara så nära de individer som det servar. När det gäller New York Stock Exchange måste den vara inom 50 mil.

Normala människor behöver inte dataöverföringshastigheter någonstans nära detta snabbt. De flesta klarar sig bra med dataöverföringshastigheter mätt med bråkdelar av sekunder. När vi till exempel pratar om Switch’s Supernap-anläggning i Las Vegas, talar vi om en anläggning som ligger 270 mil från Las Vegas. Data kan överföra från datacentret till Las Vegas på sju ms.

Facebook har tagit en ny metod genom att bygga ett datacenter i utkanten av polcirkeln av norra Sverige. Denna plats gör att Facebook kan dra nytta av vattenkraftgeneratorer för att driva sina servrar. De kan använda den arktiska luften för att kyla sina servrar. Detta gör Facebooks server i Arctic Circle energieffektiv.

Andra utvecklare av datacenter följer efter. De letar efter sätt att använda grön energi för att minska påverkan av deras datacenter på miljön och samtidigt sänka kostnaderna för att driva dem.

Den meteoriska tillväxten av Internet

Om du läser med en genomsnittlig hastighet, från det att du började läsa denna artikel fram till nu, har mer än 1 200 webbplatser skapats. Detta understryker den stora inverkan World Wide Web har. Snart kommer datacenter som har 2 000 000 ft² inte att inkluderas i världens största datacentra. Vi kommer troligtvis se mer betoning på infrastruktur som en tjänst och plattform som en tjänst. Dessa två tekniker, i kombination med programvara som en tjänst, gör datacentra till livsnerven i företaget.

Gigmarknaden spelar också en stor roll i detta. Det finns så många människor som tjänar pengar på Internet. Nu är det viktigare än någonsin för dig att kunna identifiera den bästa webbplatsvärd, lära dig hur deras infrastruktur fungerar och se till att de mäter efter dina behov.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector