Forstå Datacenter-plasseringer (Why The Better)

Hvor mange nettsteder er det i verden? Vil du bli overrasket over å vite at det er litt mer enn en milliard nettsteder? Dette betyr at det er ett nettsted for hver åtte person.


Selvfølgelig betyr ikke dette at alle disse nettstedene er aktive. Den’s anslått at bare rundt 200 millioner av dem blir brukt aktivt. Blant disse er hundrevis av millioner av eksisterende vertsnavn.

Hvis det er hundrevis av millioner nettsteder, trenger de alle en vertsleverandør. Det er anslått at det for tiden er hundrevis, og avhengig av hvem du spør, tusenvis av vertsleverandører og servere over hele planeten.

Eiere av små bedrifter og enkeltpersoner som har egne nettsteder har brukt disse vertsleverandørene i mange år. For disse personene er ikke bryet med å sette opp sin egen hosting verdt det. Off-site hosting er der det er for dem.

Situasjonen er annerledes hos større selskaper. Mange større selskaper har bestemt seg for å beholde hjemmesiden sin’s servere på stedet. Eller de kan bruke private datasentre. Mange er det migrerer databehandlingen til skyen. Dette har ført til en eksplosjon i mengden datasentre som finnes over hele verden. Hvert nye datasenter er større enn det som gikk foran det.

Det er i dag nær 500 hyperscale datasentre over hele verden. Disse inkluderer datasentre som brukes av Facebook, Amazon, Google, Alibaba og Baidu.

I tillegg er det datasentre i forskjellige størrelser på over 8,6 millioner.

På dette tidspunktet står store datasentre for mer enn 70 prosent av tjenesteleverandørens datasenterkonstruksjon når det kommer til verdensrommet rundt om i verden.

Disse datasentrene har en enorm innvirkning på hverdagen til hverdagen. Av denne grunn er det forståelig at mange har spurt hvor disse store datasentrene ligger.

Hvor ligger verdens store datasentre?

Det kan være vanskelig å sammenligne størrelsen på forskjellige datasentre rundt om i verden. Dette er fordi noen datasentre bare er bygninger som har massevis av servere i seg. Andre har fasiliteter, inkludert konferanserom, kontorer og til og med boarealer.

Når du følger med på nyhetene om datasentre, ser det ut til at det hver eneste måned er et nytt prosjekt som kunngjøres. Det virker som om selskaper er i en konkurranse om å overgå hverandre ved å opprette datasentre som er større og bedre enn de som kom foran dem. Når du ser på datasentre lagt ut på et kart, ser du tydelig hvor mye krefter og økonomiske ressurser som investeres i opprettelsen av dem.

Konkurrerer om å være den største

Når du ser på planene for noen av datasentrene som kommer til å komme på nettet de neste årene, kan du ikke la være å la deg imponere av hvordan disse nye sentrene vil dverge megasentrene som har blitt bygget de siste årene..

Det var en tid da fasiliteter som The Lakeside Technology Center ligger i Chicago, Illinois eller Switch’s SUPERNAP-anlegget i Las Vegas ble ansett for å være de største datasentrene i verden, og hver av dem hadde rundt 1 000 000 ft².

De nærmeste konkurrentene var datasentre som hadde et sted mellom 400 000 fot og 600 000 fot. La’Selv om ikke disse datasentrene åpnet, ble de også betraktet som fædder. Hvordan ting har endret seg. Nå er et datasenter som har 1 000 000 ft² knapt en blipp på kartet. Prosjekter for datasenter som for øyeblikket er under bygging involverer flerhusbygginger med millioner av kvadratmeter. De er designet med fleksibilitet i tankene. Målet er å kunne fortsette å vokse datasenteret basert på dagens etterspørsel.

Bare tenk på China Telecom Data Center. Senteret ligger i informasjonsparken Indre Mongolia. På dette tidspunktet er dette det største datasenteret i verden. Den dekker imponerende 10 700 000 fot². Det er hjem til et datingsenter for datamaskiner, telefonsentre, kontorer, boligkvarter for personalet og varehus. Dette er et dyrt datasenter. Det antas å ha kostet mer enn tre milliarder dollar å konstruere. Så ta det Lakeside Technology Center.

Verdens datasentervortex

Datasenter-smug i Loudoun County, VA regnes for å være en datactr., Vortex. Det er en rekke faktorer som har bidratt til dette, inkludert infrastrukturen i området, plasseringen av området og insentiver som er lagt ut av myndighetspersoner.

verdens datacenter

Loudoun Office of Economic Development uttalte om fylkets relevans og uttalte at oppover 70 prosent av Internett-trafikken rundt om i verden strømmer gjennom Loudoun’s datasentre på daglig basis.

Når du først hører dette, kan det høres litt overdrevet ut til du innser at hypermegatabrukere, inkludert Facebook, Amazon og Microsoft, alle eier eller leier eiendommer i den sonen. I tillegg til disse behemothene, er det 3000 andre teknologiselskaper som leier eller eier plass i dette området.

DuPont Fabros Ashburn Corporate Center samt Digital Realty Ashburn Campus er et par av de store fasilitetene som kaller Loudoun County hjem. Det er mer enn 60 fasiliteter i området, som tar millioner av kvadratmeter med plass. Antallet vokser daglig.

Noe lignende skjer i indre Mongolia. Kina drar fordel av det kjølige været, store nedbørsmengder og andre unike egenskaper i dette området for å skape megasentre som er millioner kvadratmeter store.

Som med China Telecom Data Center som er nevnt tidligere, brukes selvfølgelig ikke all plassen i disse datasentrene til servere. Noe av plassen brukes til bolig, kontorer, kjølerom, forretningstjenester, og omtrent alt annet datamaskiner kan gjøre. Kina ligger på andreplass, men det har en lang vei å gå før det kommer nær USA.

USA er for tiden vertskap for halvparten av verden’s 100 000 mest besøkte nettsteder. Kina og Tyskland er vertskap for rundt 5000 av toppsidene. Phoenix, Arizona er den mest populære byen for de mest populære nettstedene. En årsak til dette er det faktum at webhotellgiganten GoDaddy, sammen med Cyrus One og Digital Realty Trust, gjør hjemmet sitt i Phoenix, Arizona.

Det handler om plasseringen

Store datasentre er dyre å bygge og dyre å vedlikeholde. De genererer mye energi og varme, så de trenger kompliserte kjølesystemer samt kompliserte nettverkssystemer. Mange datasentre bruker den samme mengden strøm som en mellomstor by trenger.

På grunn av de store mengder sikre data disse datasentrene har, må de tydeligvis være sikre og pålitelige. Samtidig må de være fleksible nok til å endre seg med kundenes behov. Ved å velge riktig sted for et stort datasenter, må selskaper vurdere kostnadene for strøm, hvor mye land som vil koste, og hvor langt dataene deres trenger å reise for å komme dit den trenger å gå.

Når de tenker over dataoverføringshastigheter og plasseringen av et datasenter, må selskaper vurdere brukerne hvem de skal betjene. For eksempel krever New York Stock Exchange dataoverføringshastigheter i under millisekunder. For å kunne tilby denne tjenesten, må datasenteret være så nært mulig som enkeltpersoner som det betjener. Når det gjelder børsen i New York, må den være innen 50 miles.

Vanlige mennesker trenger ikke dataoverføringshastigheter hvor som helst i nærheten av dette raskt. De fleste klarer seg bra med dataoverføringshastigheter målt ved brøkdel av sekunder. Når vi for eksempel snakker om Switch’s Supernap-anlegget i Las Vegas, snakker vi om et anlegg som ligger 270 miles unna Las Vegas. Data kan overføres fra datasenteret til Las Vegas på syv ms.

Facebook har tatt en ny tilnærming ved å bygge et datasenter i utkanten av polarsirkelen av Nord-Sverige. Denne plasseringen lar Facebook dra nytte av vannkraftgeneratorer til å drive serverne sine. De er i stand til å bruke den arktiske luften til å kjøle ned serverne sine. Dette gjør Facebooks server i Polarsirkelen energieffektiv.

Andre utviklere av datasenter følger etter. De leter etter måter å bruke grønn energi på for å redusere effekten av datasentre på miljøet, samtidig som de reduserer kostnadene for å drive dem.

Den meteoriske veksten av Internett

Hvis du leser med en gjennomsnittlig hastighet, fra det tidspunktet du begynte å lese denne artikkelen til nå, er mer enn 1200 nettsteder blitt opprettet. Dette understreker den store innvirkningen World Wide Web har. Snart blir datasentre som har 2 000 000 ft² ikke inkludert i verdens største datasentre. Vi vil sannsynligvis se mer vekt på infrastruktur som en tjeneste, samt plattform som en tjeneste. Disse to teknologiene, kombinert med programvare som en tjeneste, gjør datasentre til livsnerven i virksomheten.

Konsernet spiller også en stor rolle i dette. Det er så mange mennesker som tjener penger på Internett. Nå er det viktigere enn noen gang for deg å kunne identifisere den beste nettstedvert, lære om hvordan infrastrukturen deres fungerer og sørge for at de måler opp til dine behov.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector