5 Vanlige sikkerhetsproblemer på nettstedet ditt

Den daglige nyheten ser ut til å bringe en konstant flom av sikkerhetshack, brudd på data og tilfeller der personlig informasjon er blitt kompromittert over Internett. Det kan være kredittkortinformasjon, e-postadresser, passord, personnummer eller til og med klassifiserte myndighetsdata som er hacket. Hackere har perfeksjonert angrepene sine og tjener penger ved å feire på uforberedte nettsteder.


Selv om du kanskje tror at din lille, uskyldige lille blogg eller bedriftsnettsted neppe vil bli et mål for ondsinnede hackere, kan du ta feil. Og å ta feil i dette tilfellet kan vise seg å være kostbart. Vil du ta den sjansen? Vi synes ikke du skal gjøre det.

Hackere kan gjøre nettstedet ditt til en spionbot som brukes til å få tilgang til kundedatamaskiner. De kan få tilgang til sensitive brukerdata uten at du engang vet det. Enda verre er det at de kan hacke seg inn på nettstedets database som ødelegger eller manipulerer data, injiserer nettstedet med ondsinnede koblinger og tar også over en verts server som skal brukes i DDoS-angrep..

Vi føler sterkt at kunnskap er makt, så her er litt innsikt i 5 av de vanligste nettstedets sårbarheter.

1. Cross-Site Scripting (XSS)

Cross-Site Scripting (eller XSS) står for nesten halvparten av alle angrep på nettstedet i følge Wordfence . phishing angrep er den eneste hacking-metoden som hyppigst brukes av skumle typer på nettet. Mens phishing er rettet mot enkeltpersoner via e-post eller falske lenker, er scripting på tvers av nettsteder rettet mot nettsteder og utvekslingen mellom verter og besøkende.

Eksponering eller sårbarhet for XSS oppstår når webapplikasjoner tar inn brukerdata uten først å validere eller skrubbe dem. Disse sårbarhetene gjør at hackere kan kapre nettapplikasjonene og vise innhold i brukeren’nettleser. Angriperen kan til slutt få kontroll over sluttbrukerens nettleser og få tilgang til datamaskinen sin uten å varsle dem om angrepet. Store aktører som Google, Facebook og PayPal har alle blitt offer for skripting på tvers av nettsteder på et eller annet tidspunkt.

Vellykkede XSS-angrep kan tillate hackere å kapre kundekontoer, spre virus, kontrollere en bruker’nettleseren eksternt, få tilgang til personlig informasjon på en datamaskin, og til og med gi et inngangspunkt for ytterligere angrep på nettstedet ditt.

Tenk på det som en døråpning hackere bruker for å gå inn på nettstedet ditt og datamaskinen til alle som besøker nettstedet ditt. Vellykkede XXS-angrep har potensial til å kompromittere alle nettstedets data og, tenkelig, kundens datamaskiner.

Det kan virke avskrekkende å beskytte mot scripting på andre områder, spesielt med tanke på noen av de høyprofilerte ofrene, men det er mulig. Her’forestilling:

 • Valider inndata – begrense inntastningsdata og validere for forventede heltall eller tegn er trinn nummer én
 • Bruk rømming – rømming refererer til å ta data og sikre at det er sikkert før det gjøres noe med det
 • oppryddings – ytterligere desinfisering av brukerinndata ved å desinfisere koden gir et annet nivå av beskyttelse mot skadelig markering inn i systemet

2. SQL-injeksjon (SQLi)

SQL-injeksjoner oppstår når hackere bruker inntastingsfelt (som skjemaer, tekstfelt, pålogginger osv.) for å injisere ondsinnede SQL-kommandoer som enten kan kompromittere data eller gi uautorisert tilgang til klientlesere. Hvis inntastingsfelt ikke er filtrert eller beskyttet mot SQL-kode.

Ved siden av scripting på tvers av sider er SQL-injeksjoner en av de mest brukte angrepsmetodene. Reparasjonen for en SQL-injeksjon er relativt enkel og grei.

Koden brukes for å sikre at inndatafeltdataene er begrensede, validerte og sikre. Selv om det ikke er noe idiotsikkert når det gjelder sikkerhet, er det skritt å ta.

 • Implementere en brannmur – en brannmur er god beskyttelse mot SQL-angrep, og stopper effektivt data som ikke er forventet eller anerkjent
 • Ikke stol på noen – mens inndatafelt og skjemaer kan ligge bak sikre pålogginger, må du huske å stole på ingen inngang og alltid validere mot sql-setninger
 • Oppgrader programvare – ofte er det bedre eller sterkere programvare tilgjengelig for å forhindre angrep. Se etter å gjøre oppgraderinger der det er aktuelt
 • Kontinuerlig monitor for SQL-injeksjonsangrep – Å holde et øye med er en fin måte å reagere raskt på angrep og begrense skader
 • Begrens inntastingsfelt / inngangspunkter – tilnærming alltid bruk av skjemaer og inputfelt som potensiell risiko og bare implementere dem når det er absolutt nødvendig. Her er en guide å gjøre det.

3. Standard administratorpålogging / svakt passord

Webapplikasjoner, konfigurasjoner og programvare inneholder ofte standardadministratorpålogginger og passord som er ment å bli endret og forbedret med mer sikker legitimasjon. Problemet er, å ofte endre legitimasjonsbeskrivelser eller velge et sikrere passord blir ofte oversett for å forenkle interne, og i noen tilfeller, flere brukere.

Innloggingen ‘Admin1’ eller passordet ‘Password1’ er ikke vanskelig for hackere å infiltrere. Admin-pålogginger og passord skal ha samme strenghet og strenge retningslinjer som selskaper bruker for alle påloggingsinformasjon og bør oppdateres / revideres regelmessig. Dette er et forebyggbart problem som bare krever litt oppmerksomhet og aktsomhet for å unngå.

4. Ikke legger HTTPS eller holder programvare oppdatert

Det kan virke som en no-brainer, men implementering av sikre (HTTPS) protokoller på et nettsted gir et betydelig hinder og avskrekkende for hackere. De sikre protokollene involverer krypterte data som nesten ikke er mulig å hacke. Et sikkert nettsted er også betryggende for besøkende og nesten en nødvendighet for alle slags økonomiske transaksjoner som oppstår på et nettsted.

Et annet åpenbart trinn er å vedlikeholde programvare og sørge for at du kjører de nyeste, mest oppdaterte versjonene for å sikre at du har tatt inn sikkerhetsoppdateringer og fylt ut eventuelle sikkerhetsproblemer som leverandørene kan ha adressert..

5. Feilkonfigurert sikkerhet, slik som ikke-validert pålegg

Feilkonfigurasjon av sikkerhet kan innebære flere forskjellige inngangspunkter eller sårbarheter, men de deler alle en typisk mangel på oppmerksomhet og vedlikehold for de underliggende webapplikasjonene. Sikre konfigurasjoner skal være klart definert og distribuert i koden som støtter nettstedet’s rammeverk, applikasjoner, webserver, database osv.

Hver komponent som ikke er tilstrekkelig sikret og konfigurert, gir en mulighet for hackere å få tilgang til data og muligens til og med kompromittere hele systemet.

Nettdirigerer der data blir passert ugyldig er et annet vanlig inngangspunkt for hackere. Å ta en sikker økt og overføre disse dataene til en ugyldig, direkte direkte webside kan eksponere sensitiv informasjon og til og med brukerpåloggingsinformasjon..

Den sikre tilnærmingen

Å sette opp regelmessige vedlikeholdsevalueringer og sørge for at sikkerhetstiltak blir implementert riktig på hvert nivå av utvikling og vedlikehold, vil gå langt i retning av å stenge disse åpningene for hackere.

I internettsikkerhetens verden er ‘det vil ikke skje med meg’ filosofien en ineffektiv tilnærming til å holde deg trygg. Vellykkede angrep på nettstedet ditt kan ikke bare føre til kostbare datainnbrudd, men det kan også føre til svartelisting av søkemotorer og et fullstendig tap av merkeintegritet i øynene til forbrukere, kunder og partnere..

Nettstedseiere bør ta feil på siden av forsiktighet. Gjennomfør trinnene som er beskrevet ovenfor med en gang for å unngå å bli et mål for hackere. I tillegg kan du også sørge for at du velger en anerkjent webhost som ikke anses å være det som ofte blir referert til som en “skuddsikker” vert. Inntil utenlandske myndigheter og internettprotokoller finner en måte å begrense skuddsikre hosting-nettsteder på, vil vi bli tvunget til å adressere hackere og kriminelle på deres egne premisser.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map