5 Vanliga sårbarheterna för din webbplats

De dagliga nyheterna verkar ge en ständig översvämning av säkerhetshack, dataöverträdelser och fall där personlig information har äventyrats via Internet. Det kan vara kreditkortsinformation, e-postadresser, lösenord, personnummer eller till och med klassificerade myndighetsuppgifter som är hackade. Hackare har fulländat sina attacker och skaffar sig liv på att feste på oförberedda webbplatser.


Även om du kanske tror att din lilla, oskyldiga lilla blogg eller företagswebbplats sannolikt inte kommer att bli ett mål för skadliga hackare, kan du ha fel. Och att vara fel i det här fallet kan vara dyrt. Vill du ta den chansen? Vi tycker inte att du borde göra det.

Hackare kan göra din webbplats till en spionbot som används för att komma åt kunddatorer. De kan få tillgång till känslig användardata utan att du ens vet det. Det är värre att de kan hacka in din webbplats databas som skadar eller manipulerar data, injicerar webbplatsen med skadliga länkar och tar också över värdens server för att använda i DDoS-attacker.

Vi känner starkt att kunskap är makt, så här är lite insikt om 5 av de vanligaste webbplatsens sårbarheter.

1. Cross-Site Scripting (XSS)

Cross-Site Scripting (eller XSS) står för nästan hälften av alla webbplatsattacker enligt Wordfence . phishing attacker är den enda hackningsmetoden som oftast används av onda typer på webben. Och medan phishing riktar sig till individer via e-post eller bedrägliga länkar, riktar man sig över webbsidor för skript och utbytet mellan värdar och besökare.

Exponering eller sårbarhet för XSS uppstår när webbapplikationer tar in användardata utan att först bekräfta eller skrubba den. Dessa sårbarheter gör det möjligt för hackare att kapa webbapplikationerna och visa innehåll i användaren’s webbläsare. Angriparen kan i slutändan få kontroll över slutanvändarens webbläsare och komma åt deras dator utan att varna dem för attacken. Stora spelare som Google, Facebook och PayPal har alla blivit offer för skript över flera webbplatser vid någon eller annan punkt.

Framgångsrika XSS-attacker kan tillåta hackare att kapa kundkonton, sprida virus, kontrollera en användare’s webbläsare på distans, få tillgång till personlig information på en dator och till och med tillhandahålla en startpunkt för ytterligare attacker på din webbplats.

Tänk på det som en dörröppning som hackare använder för att ange både din webbplats och datorn för alla som besöker din webbplats. Framgångsrika XXS-attacker har potential att kompromissa med all din webbplats data och, tänkbart, din kunds datorer.

Att skydda mot skript över olika platser kan verka skrämmande, särskilt med tanke på några av de högprofilerade offren, men det är möjligt. Här’visa:

 • Validera ingång – begränsa inmatningsfältsdata och validera för förväntade heltal eller tecken är steg nummer ett
 • Använd Escape – rymning avser att ta data och se till att det är säkert innan något görs med det
 • Desinficera – ytterligare sanering av användarinmatning genom att desinficera koden erbjuder en annan nivå av skydd mot skadlig markering in i systemet

2. SQL-injektion (SQLi)

SQL-injektioner uppstår när hackare använder inmatningsfält (som formulär, textfält, inloggningar etc.) för att injicera skadliga SQL-kommandon som antingen kan kompromissa med data eller ge obehörig åtkomst till klientwebbläsare. Om inmatningsfält inte filtreras eller skyddas mot SQL-kod.

Bredvid gränssnittsskriptning är SQL-injektioner en av de vanligaste metoderna för attack. Fixet för en SQL-injektion är relativt enkelt och enkelt.

Koden används för att se till att inmatningsfältet är begränsat, validerat och säkert. Även om det inte finns något idiotsäker när det gäller säkerhet, finns det några åtgärder som måste vidtas.

 • Implementera en brandvägg – en brandvägg är ett stort skydd mot SQL-attacker, vilket effektivt stoppar all data som inte förväntas eller erkänns
 • Lita inte på någon – medan inmatningsfält och formulär kan finnas bakom säkra inloggningar, se till att inte lita på någon ingång och alltid validera mot SQL-uttalanden
 • Uppgradera programvaran – ofta finns det bättre eller starkare programvara för att förhindra attacker. Se till att göra uppgraderingar där det är lämpligt
 • Kontinuerligt övervaka för SQL-injektionsattacker – att hålla ett öga ute är ett bra sätt att reagera snabbt på attacker och begränsa skador
 • Begränsa ingångsfält / ingångspoäng – närma alltid användningen av formulär och inmatningsfält som potentiella risker och implementera dem endast när det är absolut nödvändigt. Här är en guide att göra det.

3. Standardadministrationsinloggning / svagt lösenord

Webapplikationer, konfigurationer och mjukvara tillhandahåller ofta standardadministrationsinloggningar och lösenord som är avsedda att omedelbart ändras och förbättras med säkrare referenser. Problemet är att ändra referenser eller välja ett säkrare lösenord förbises ofta för att förenkla interna, och i vissa fall flera, användare.

Inloggningen ‘Admin1’ eller lösenordet ‘Password1’ är inte svårt för hackare att infiltrera. Administratörsinloggningar och lösenord bör ha samma noggrannhet och strikta riktlinjer som företag använder för alla sina inloggningsuppgifter och bör uppdateras / revideras regelbundet. Detta är ett problem som kan förhindras som bara kräver viss uppmärksamhet och omsorg för att undvika.

4. Inte lägger till HTTPS eller håller uppdaterad programvara

Det kan tyckas vara ett icke-brainer men implementering av säkra (HTTPS) protokoll på en webbplats innebär ett stort hinder och avskräckande för hackare. De säkra protokollen omfattar krypterad data som nästan är omöjligt att hacka. En säker webbplats är också lugnande för besökare och nästan en nödvändighet för alla typer av finansiella transaktioner som inträffar på en webbplats.

Ett annat uppenbart steg är att underhålla programvara och se till att du kör de senaste, mest uppdaterade versionerna för att säkerställa att du har tagit in säkerhetsuppdateringar och fyllt eventuella sårbarheter som kan ha tagits upp av leverantörerna.

5. Felkonfigurerad säkerhet, såsom ovaliderad omdirigering

Felkonfiguration av säkerhet kan involvera flera olika ingångspunkter eller sårbarheter, men de delar alla en typisk brist på uppmärksamhet och underhåll för de underliggande webbapplikationerna. Säkra konfigurationer bör vara tydligt definierade och distribueras i koden som stöder webbplatsen’s ramverk, applikationer, webbserver, databas osv.

Varje komponent som inte är tillräckligt säkrad och konfigurerad ger en möjlighet för hackare att få tillgång till data och eventuellt till och med äventyra hela systemet.

Webben dirigerar där data skickas ovaliderade är en annan vanlig startpunkt för hackare. Att ta en säker session och överföra den informationen till en ogiltig re-direkt webbsida kan avslöja känslig information och till och med användarinloggningsuppgifter.

Den säkra metoden

Att ställa in regelbundna granskningar av underhåll och se till att säkerhetsåtgärder genomförs korrekt på varje utvecklings- och underhållsnivå kommer att gå långt mot att stänga öppningarna för hackare.

I världen av internetsäkerhet är “det kommer inte att hända mig” filosofi en ineffektiv strategi för att hålla sig säker. Framgångsrika attacker på din webbplats kan inte bara resultera i kostsamma dataöverträdelser, utan det kan också leda till svartlistning av sökmotorer och en fullständig förlust av varumärkesintegritet för konsumenter, klienter och partners.

Webbplatsägare bör göra fel på sidan av försiktighet. Genomföra stegen som beskrivs ovan direkt för att undvika att bli ett mål för hackare. Dessutom kan du också se till att du väljer en ansedd webbhotell som inte anses vara det som vanligtvis kallas en “bullet-proof” värd. Tills utländska regeringar och internetprotokoll hittar ett sätt att begränsa kortsäkra värdplatser tvingas vi adressera hackare och brottslingar på deras egna villkor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector