5 sätt att optimera bilder mer effektivt

Vi lever i en visuell värld. Borta är de dagar då besökare på webbsidor skulle utöva tålamod när en sida laddas och läser innehåll i lång form utan några bifogade bilder. Oavsett om din webbplats är en blogg, butik, varumärkeslandningssida eller nyhetssajt måste du ha bilder som inte bara ger visuellt intresse utan också laddar snabbt.


Hur optimerar du bilder för mer effektiv webbanvändning? Låt oss ta en titt.

1. Börja med en högkvalitativ, medium-till-högupplöst bild och gå för enhetlighet

All manipulation och optimering i världen vann’t hjälp om du inte’t har en högkvalitativ bild att arbeta med. Du gör inte’Det måste vara en professionell fotograf eller använda en dyr DSLR-kamera för att använda högkvalitativa bilder med hög upplösning. Massor av stockfoton erbjuder högupplösta bilder med ett urval tillräckligt varierande för att passa alla webbplatser eller bloggämnen.

Att fastställa en inställd bildstorlek för att använda hela webbplatsen gör det mycket mindre fiol varje gång du behöver lägga till bilder. Det finns en vanlig myt att bilder för webben bör vara 72 pixlar per tum (PPI). PPI har faktiskt ingen effekt på filstorlek eller utseende på skärmen.

Du bör välja en medelstor bild och kom ihåg att filstorleken alltid kan komprimeras. Det är viktigt att komma ihåg att du vill att bilderna ska laddas snabbt samtidigt som de ger ett ljust, icke-pixelat utseende. Högre upplösning behövs endast om avsikten är att skriva ut bilden.

2. Använd rätt filtyper

Det finns två vanliga filtyper för bilder: JPEG (utvecklad av Joint Photographic Experts Group) och PNG. JPEG-bilder kan komprimeras och är idealiska för områden där en ovanligt liten fil behövs.

JPEG är också förlorat, vilket innebär att bildkvaliteten komprometteras varje gång den manipuleras, konverteras eller komprimeras.

PNG-bilder är förlustfria, vilket innebär att de inte tappar upplösning när de manipuleras eller komprimeras. PNG-bilder stöder också transparens, vilket innebär att du kan ha en transparent bakgrund runt bilden som ger massor av redigeringsflexibilitet och den saknade rutan som fungerar som behållare för JPG-bild.

PNG-bildfiler är idealiska för grafik och bilder som inte har fotokvalitet såvida inte den lilla filstorleken är nödvändig och bildkvaliteten inte är lika viktig. JPG-bilder är bäst för fotografier som har mycket färg och variation. Hursomhelst bör alla webbbilder sparas och laddas upp i ett av dessa två filformat.

3. Ändra storlek på bilder för optimering av sidbelastning

Enligt Google’s Webguide, bilder står ofta för de flesta nedladdade byte på en webbsida och kan också uppta en betydande mängd visuellt utrymme.” Detta innebär att bilder är de mest troliga för sökandena för sidor med långsamma laddningstider.

Kom ihåg att vi vill ha det sidor laddas snabbare än 3 sekunder på grund av att webbsökare är lika att lämna efter den tiden, blir det viktigt att bilderna ändras i storlek och optimeras för sidhastighet.

4. Ange bildtexter och alternativ text

alt tag textAlternativ text eller ALT-taggar, används för att ge en bildbeskrivning för skärmläsare och sökmotorer. Titeltaggar och beskrivningar som åtföljer en bild används vidare för SEO-syften, bör innehålla relevanta nyckelord och också ge en utmärkt del av allmän information om bilden för webbbesökare.

Förutom att lägga till SEO-värde spelar dessa taggar och attribut en enorm roll i tillhandahålla värdefull information till blinda och synskadade individer som skärmläsare kommer att läsa beskrivningarna högt och hjälpa individen att veta vad en bild handlar om.

5. Se till att namnge en bildfil korrekt

Image SEO tar också hänsyn till bildfilens namn. Du vill att sökmotorerna ska veta vad bilden handlar om, och de gör det genom att läsa bildfilens namn.

Om du använder något slumpmässigt, obegripligt namn för dina bildfiler har sökmotorerna ingen aning om vad de är, och det kommer att resultera i en förlorade SEO möjlighet. Se till att filnamn är beskrivande och passar bilden. Använd inte generiska, automatiserade filnamnskonventioner när du laddar upp filer till webben, och du bör vara bra att gå.

Bonussteg för att optimera bilder

Om all denna information får ditt huvud att snurra, tack och lov – vissa plugins kan användas för att ta hand om all din bildoptimering, formatering, komprimering och märkning. Plugins som WP Smush, EWWW Image Optimizer, Insanity, ShortPixel och SEO-vänliga bilder erbjuder alla olika funktioner som centrerar kring komprimering av bilder så mycket som möjligt medan de bibehåller kvalitet och avlägsnar onödiga eller oanvända metadata och färger.

Dessa plugins kan också användas för att tilldela korrekt ALT- och TITLE-attribut till bildfiler, så är de optimerad för SEO, vilket är avgörande i dag’s bildtunga sökvärld. Flera plugins optimerar automatiskt dina bildfiler när du laddar upp dem och optimerar till och med de bilder du redan har på din webbplats.

Du borde inte’t lita bara på en plugin eftersom det fortfarande finns några bästa metoder för att ladda upp bilder även när du använder en plugin. Du bör alltid använda rätt format – GIF för animationer, PNG för hög detalj, hög upplösning och JPG för vanliga foton och skärmdumpar.

SEO-optimerade bilder för vinsten!

En gång hela din webbplats’s bilder har formaterats tillräckligt för prestanda och alla attribut, taggar och beskrivningar har lagts till, din webbplats kommer att fungera bättre i sökmotorerna, se bättre ut i webbläsare och laddar mycket snabbare för besökare. Bildoptimering driver prestanda, SEO och hjälper till att behålla besökare genom att presentera fantastiska, tydliga bilder som laddas snabbt. Att utföra bildoptimering är en no-brainer och att använda ett plugin gör det ännu enklare att göra.

Det säger sig självt att förutom att optimera bilder för webbanvändning, bör du också välja rätt, till att börja med. Se till att bilderna förbättrar ditt märke, ditt meddelande och erbjuder en viss mängd intresse och stimulans för webbbesökare.

Generiska lagerfoton är ett dussin ett dussin och kommer osannolikt att resonera med din publik. Om bra lagerbilder inte uppfyller dina behov är det värt att köpa mer specifika, högkvalitativa, unika bilder för att göra ett uttalande. Det är nästan lika viktigt som ditt val av webbhotell!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector