30+ Fantastisk WordPress-statistikk

wordpress hostingMed mer enn en tredjedel av alle nettsteder drevet av WordPress (WP), er det ingen tvil om at det er det mest populære og mest brukte innholdsstyringssystemet rundt. [1] Det er CMS bak flere nettsteder enn de to neste plattformene tilsammen. I følge Keyword.com er “WordPress” googlet 34 millioner ganger per måned.


Men det tallet er bare toppen av isfjellet når det gjelder WP-bruk, både bra og dårlig. Det er mest kjent som en bloggplattform, men flertallet av nettsteder på plattformen er e-handel storefronts, hvorav en stor del tilhører Fortune 500-selskaper som Fortune.com, CNN og New York Post eller tech-giganter som Microsoft og Facebook News . Det er til og med plattformen bak Whitehouse.gov og Sveriges offisielle regjeringsnettsted. [2]

Enten du vurderer WP for første gang eller bare er nysgjerrig på hvem som bruker plattformen og hvordan de bruker den, har vi tallene og historiene bak seg.

Hva gjør WordPress til en så flott websidebygger?

wordpress utviklingDen overskriften alene kan føre til litt kontrovers. Det er en voldsom debatt på internett om det faktisk er en sidebygger eller ganske enkelt den beste plattformen for å administrere innholdsoppretting og publisering.

Det korte svaret er at det er begge deler.

Det er et CMS med et bredt spekter av kraftige sidebygningstemaer og plugins som Beaver Builder og Divi.

Versjoner 5.0 og nyere har også en innebygd standardredaktør kalt Gutenberg som ligner mer på dra-og-slipp-funksjonaliteten til tradisjonelle nettstedbyggere enn den gamle ordredigeringsplattformen, som ligner MS Word. Alle plugins og temaer må støtte Gutenberg, så det er ingen bekymringer om kompatibilitet.

Der WordPress skiller seg fra mange nettsted- og sidebyggere er at andre plattformer tilbyr hosting, men de lar deg ikke velge ditt eget unike domenenavn, og du eier faktisk ikke innholdet du oppretter. Hvis du vil migrere til en annen vertsplattform, det er usannsynlig at du kan ta med deg noe av innholdet på nettstedet ditt. Du vil ikke ha det problemet med WordPress.

To forskjellige versjoner av WordPress

WordPress har to versjoner, wordpress.com og wordpress.org. Dot com-versjonen er en plattform som er hostet selv og gir deg en gratis grunnleggende webside, men den kan løpe opptil 5 000 dollar per år for en bedriftsløsning; som også etterlater deg problemet med eierskap til innhold og mangel på et unikt domenenavn. WordPress.org er helt gratis å bruke. Alt du trenger å gjøre er å velge og registrere et domenenavn og finn en hostingløsning som støtter WP-teknologi.

Selv om WordPress kan virke litt skremmende til å begynne med hvis du ikke er teknisk kunnskapsrik, har den en ganske grunt læringskurve. Kodingen er innebygd i tillegg og temaer, men erfarne kodere kan endre og tilpasse hvilken som helst kode etter spesifikasjonene.

På den annen side kan nybegynnere raskt lære hvordan du tilpasser WordPress uten kodingskunnskap og bygg et kvalitetsnettsted. Dette gjør det til en flott plattform for både nybegynnere og tech-eksperter.

Plugins og temaer

Noe av det beste med WordPress er teknologien og rammene som støtter CMS og legger til funksjonalitet på nettstedet. Vi snakker om WLP-plugins og temaer som er mye anerkjente, og noen ganger latterliggjorte.

Fordi WordPress er en åpen kildekodeplattform, er det hundrevis av gratis temaer og plugins som er tilgjengelige å installere rett fra WordPress nettsted. Faktisk er det for tiden 55.094 plugins i WP-biblioteket. Utviklere over hele verden har også laget premium plugin og temaer for nesten alle funksjoner, formål og preferanser.

Hva gjør de?

Temaer er front-end rammer som er installert over WP-back-end-koden. Temaene har innebygde moduler og sidebygningsfunksjoner som bestemmer utformingen og utseendet til WP-nettstedet ditt.

Overflod av gratis og premium temaer

Det er temaer som er opprettet for å bygge nettsteder for spesifikke bransjer som eiendom, journalistikk og digital handel, og du kan bruke et av de hundrevis av gratis temaene fra nettstedet eller kjøpe tilpassede, premium temaer fra selskaper som Theme Forest, som har mer enn 11 000 WP-temaer tilgjengelig. prosent av eiere av WordPress-nettsteder bruker premiumtemaer, og gjennomsnittlig kostnad for en lisens for et premiumtema er $ 40. [3] [4]

Når du kjøper temaer fra en anerkjent utvikler, har du fordelen med utviklerstøtte, oppgraderinger og sikkerhetsoppdateringer. Du trenger ikke å bekymre deg for skalerbarhet med temaer. De kan skaleres opp eller ned etter hvert som bedriften vokser uten å betale mer som du ville gjort med nettstedbyggere.

Du har ikke så mye å bekymre deg for med gratis temaer så lenge du laster dem ned fra WordPress-nettstedet. De er det omfattende testet og gjennomgått for å støtte kvalitet og CSS- og HTML-koding og sjekket for sikkerhets- og personvernstandarder. Bare sørg for å holde dem oppdaterte og fjerne gamle temaer eller plugins du ikke bruker lenger.

Plugins er tilleggsprogrammer som gir WordPress-nettsteder funksjonalitet. Disse er også delt mellom tusenvis av gratis, tredjeparts plugins og premium tillegg. Uansett hvilken funksjon eller funksjon du trenger for å forbedre brukeropplevelsen, er det minst et dusin plugins eller widgeter å matche. Disse spenner fra plugins som administrerer e-post til dem som styrker sikkerheten og alt derimellom. Du kan til og med installere en Google Analytics-plugin og integrere Google-IDen din på admin-instrumentbordet.

Nå som du har litt bakgrunn om hva WordPress er og hva det gjør, la oss se på litt mer statistikk bak plattformen.

WordPress-bruk

wp brukStatistikken om prosentandelen nettsteder drevet av WordPress forteller ikke historien om hvor utbredt den er globalt. Disse punktene inkluderer både globale og spesifikke fakta og statistikk om WordPress-bruk.

 • Det anslås at WordPress er kraften bak 59,9 prosent av alle innholdsstyringssystemer. [5]
 • CMS er tilgjengelig på 162 forskjellige språksteder rundt om i verden. [6]
 • 71 prosent av alle WordPress-blogger er på engelsk; det neste vanligste språket er spansk, med 4,7 prosent av markedet. [7]
 • I 2014 passerte nedlastinger av ikke-engelske versjoner av WordPress versjoner av engelskspråklige versjoner for første gang. [8]
 • Det er den mest populære plattformen for bygging av nettsteder i India, og høster 47 prosent av CMS markedsandel. [9]
 • Nesten 3000 av de topp 10.000 nettstedene administreres av WordPress. [10]
 • Bare i 2016 var det nesten 117 913 148 357 ord publisert på WP-blogger. Hosting Tribunal
 • 17 nye innlegg legges til et WP-nettsted hvert sekund. [11]
 • 805 nye WP-nettsteder lanseres hver dag. [12]

WordPress Community og support

Er du bekymret for mangel på støtte med en gratis open source-plattform? Denne statistikken skal sette sinnet ditt rolig.

 • WordPress har ingen administrerende direktør; det drives i sin helhet av frivillige fra open source-samfunnet. [13]
 • Grunnleggerne av WordPress, Matt Mullenweg og Mike Little, opprettet plattformen i 2003 som en B2B-kafelog. Han dannet en non-profit kalt WordPress Foundation for å beskytte open source-prosjektet og sikre at det alltid forblir gratis. [14]
 • Det er 175 i USA og mer enn 185 WordCamps utenfor USA. [15] [16]
 • For øyeblikket kan du finne 840 MeetUp-grupper med totalt 511 000 aktive medlemmer og vokser.
 • WordPress er kjent for sitt dedikert fellesskap av utviklere og brukere. Ved siste uttelling var det mer enn 2 030 000+ åpne emner på WP-forumet.
 • Det er 70 utviklere i kjernen av WP-utviklingsteamet, og de har skrevet mer enn 430 000 kodelinjer for å lage plattformens kjerne.
 • Mange utviklere som bidrar til veksten av WP er frivillige, men gjennomsnittlig lønn for en WP-utvikler er $ 49 185 i året.

WordPress vekst

Ikke bare støtter WP forretningsvekst, selve plattformen vokser og utvikler seg hver dag. Her er noen fakta for å sikkerhetskopiere det.

 • Den siste versjonen av WordPress er 5.2. Den heter Jaco, og den har blitt lastet ned 27,360,583 ganger, 300 siden jeg skrev denne setningen. Du kan se nedlastingstelleren i sanntid her.
 • Blant Alexa Top 1 million nettsteder er det 74 versjoner av WP som kjører dem.

Pro-tips: Bare 27,9 prosent av brukerne har den nyeste versjonen av WordPress installert. Sørg for å oppgradere eller installere den nyeste WP-versjonen. Den inkluderer den nye standardredigereren, og den er mindre sårbar for hacking.

Engasjement for sosiale medier

En av de mest grunnleggende måtene å øke nettstedstrafikken din og generell tilstedeværelse på nettet er gjennom sosiale medier. WordPress kan hjelpe på området sosialt engasjement også.

WordPress-plugins og temaer

Begrensningene for WP-nettstedets funksjonalitet er bare begrenset av plugins du installerer. Her er noen statistikker om plugin utvikling og bruk.

 • De topp WP-plugin er alt-i-ett SEO-pakke, med mer enn 25 aktive versjoner og 13 millioner nedlastinger. Avrunding av topp 5 er Akismet, Google XML Sitemaps, Kontaktskjema 7 og NextGEN Gallery. Hosting Tribunal; Akismet og kontaktskjema 7 er begge gratis.
 • En av mest populære premium-plugins er Visual Composer, med mer enn 2300 enheter som selges hver uke.
 • Akismet er den tidenes mest nedlastede plugin, med mer enn 82 millioner nedlastinger.
 • Annen topp gratis plugins er Yoast SEO og JetPack, som er det grunnleggende startpakken for WP-nybegynnere. De har mer enn 5 millioner nedlastinger hver.
 • Akismet Anti-Spam har blokkert mer enn en billion spam-kommentarer og stoppet mer enn 23 milliarder hackingforsøk. Hosting Tribunal
 • WordFence blokkerte mer enn 4.952.346.301 angrep på WP-nettsteder bare i mars 2019. Den frastøter 90 000 angrep hvert 60. sekund.
 • De WooCommerce-plugin gir 23 prosent av alle e-handelsnettsteder, og den er lastet ned mer enn 30 millioner ganger.
 • De mest populære sidebygger plugin er Elementor, med omtrent 430 000 nedlastinger per uke.
 • Det er en ny WP standardtema utgis årlig.
 • Det er nesten 6000 gratis temaer i WP-katalogen.
 • De to gratis gratis temaer er Divi og Genesis, med 10 prosent av totalt WP-nettsteder hver.
 • Tidenes topp premium-tema er Avada av Theme Forest; den har mer enn 450 000 kjøp.

Pro-tips: En av de største sårbarhetene for WP-nettsteder er å bruke utdaterte plugins og temaer. Oppgrader plugins, sørg for å installere sikkerhetsoppdateringer umiddelbart, og avinstallere gamle, foreldede, ubrukte og ikke støttede plugins fullstendig. Deaktivering av dem gjør dem ikke noe tryggere.

Pro-tips: Bruk bare plugins fra anerkjente utviklere som er testet og gjennomgått.

WordPress Security

Selv om du ikke driver med e-handel, er online sikkerhet fortsatt viktig. Dette er tallene bak WP-nettstedets sikkerhet, på godt og vondt.

Pro-tips: Bruk aldri standardpassordet på noen plattform.

Velge en WordPress Hosting Platform

Populariteten til WordPress hviler ikke bare i skalerbarhet og allsidighet, men i det faktum at det er gratis og enkelt å integrere i en rekke miljøer. De eneste kostnadene som påløper ved bruk av WP er tema- og plugin-kjøp, domeneregistrering og hosting. Dette kan løpe så lite som $ 50 per år totalt. [30]

Mange hostingpakker vil gi deg domeneregistrering som en del av tjenesten, og de vil til og med kaste inn domenespesifikk e-postadresser. Hvis du bare har ett nettsted, bør det være tilstrekkelig å velge den samme verten og domeneregistratoren. Men hvis du kjører et nettsted med høyt volum eller flere domener, kan det være bedre å holde registrar og hostingplattform atskilt.

Når du ser etter den beste hostingløsningen for WP-nettstedet ditt, ta følgende i betraktning:

 • Minstekrav. Enhver hostingplattform skal støtte minimum WP-krav i PHP versjon 7.3 eller nyere, MySQL versjon 5.6 eller nyere eller MariaDB versjon 10.1 og nyere, og ha HTML-støtte.
 • skalerbarhet. Du vil ha størst mulig hastighet og båndbredde tilgjengelig, og at andre ressurser er tilstrekkelig for din type nettsted, forventet trafikk og vekst.
 • Brukerstøtte. Kundestøtte skal være tilgjengelig 24/7 gjennom en rekke metoder.
 • oppetid. Mange hosting-tjenester garanterer en viss prosentandel av oppetid; 99+ prosent er standard, men pass på at du får denne garantien skriftlig.

Hvis du kjører nettstedet ditt fra en datamaskin med et Linux OS, er det kompatibelt med PHP og MySQL. Hostingplattformer som støtter Windows OS, er kompatible med ASP, .NET, Microsoft Access og Microsoft SQL (MSSQL).

Siste tanker

Nå som du har noen fakta som sikkerhetskopierer det mange av oss allerede vet om fordelene med WordPress, kan du komme i gang i dag med å lage det ideelle nettstedet for å publisere bloggen din, underholde publikum eller utvide din online virksomhet. Bare sørg for at du også følger advarsler om sikkerhet og SEO for å sikre at nettstedene og trafikken din er beskyttet mot vanlige cybertrusler, og at du har WP-en din konfigurert og maksimalisert for å forbedre rangeringen av søkemotoren og levering av innhold.

[1] https://kinsta.com/wordpress-market-share/
[2] WinningWP
[3] https://themeforest.net/
[4] https://winithemes.com/blog/infographic-the-current-capacity-of-wordpress/
[5] https://w3techs.com/technologies/details/cm-wordpress/all/all
[6] https://digital.com/blog/wordpress-stats/
[7] https://99firms.com/blog/wordpress-statistics/
[8] http://www.wpblogington.com/data/wordpress-2015.php
[9] https://www.codeinwp.com/blog/wordpress-statistics/
[10] http://trends.builtwith.com/cms
[11] http://torquemag.io/13-surprising-wordpress-statistics/
[12] https://w3techs.com
[1. 3] https://www.isitwp.com/interesting-wordpress-stats-facts/
[14] https://www.codeinwp.com/blog/wordpress-statistics/
[15] https://central.wordcamp.org/news/2016/03/30/wordcamps-in-2015/
[16] https://www.codeinwp.com/blog/mesmerizing-wordpress-stats/

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map