30+ Fantastisk WordPress-statistik

wordpress hostingMed mer än en tredjedel av alla webbplatser som drivs av WordPress (WP) finns det ingen tvekan om att det är det mest populära och mest använda innehållshanteringssystemet runt. [1] Det är CMS bakom fler webbplatser än de två följande plattformarna tillsammans. Enligt Keyword.com Googles Googled 34 miljoner gånger per månad.


Men den siffran är bara toppen av isberget när det gäller WP-användning, både bra och dåligt. Det är mest känt som en bloggplattform, men majoriteten av webbplatserna på plattformen är e-handelsförråd, varav en stor del tillhör Fortune 500-företag som Fortune.com, CNN och New York Post eller teknikgiganter som Microsoft och Facebook News . Det är till och med plattformen bakom Whitehouse.gov och Sveriges officiella regeringswebbplats. [2]

Oavsett om du funderar på WP för första gången eller om du bara är nyfiken på vem som använder plattformen och hur de använder den så har vi siffrorna och berättelserna bakom dem.

Vad gör WordPress till en sådan fantastisk webbsidebyggare?

wordpress utvecklingEnbart denna rubrik kan orsaka viss kontrovers. Det är en rasande debatt på internet om det faktiskt är en sidbyggare eller helt enkelt den bästa plattformen för att hantera skapande och publicering av innehåll.

Det korta svaret är att det är båda.

Det är ett CMS med ett stort antal kraftfulla sidbyggnadsteman och plugins som Beaver Builder och Divi.

Version 5.0 och senare har också en inbyggd standardredigerare som heter Gutenberg som mer liknar dra-och-släpp-funktionaliteten hos traditionella webbplatsbyggare än dess gamla ordredigeringsplattform, som liknar MS Word. Alla plugins och teman måste stödja Gutenberg, så det finns inga bekymmer om kompatibilitet.

Där WordPress skiljer sig från många webbplats- och sidbyggare är att andra plattformar tillhandahåller värd, men de tillåter dig inte att välja ditt eget unika domännamn, och du äger egentligen inte det innehåll du skapar. Om du vill migrera till en annan värdplattform, Det är osannolikt att du kan ta med dig något av innehållet på din webbplats. Du kommer inte att ha det problemet med WordPress.

Två olika versioner av WordPress

WordPress har två versioner, wordpress.com och wordpress.org. Dot com-versionen är en egen värdplattform som ger dig en gratis grundläggande webbplats, men den kan löpa upp till 5 000 dollar per år för en företagslösning; som också ger dig problemet med äganderätt till innehåll och brist på ett unikt domännamn. WordPress.org är helt gratis att använda. Allt du behöver göra är att välja och registrera ett domännamn och hitta en värdlösning som stöder WP-teknik.

Även om WordPress kan verka lite skrämmande till en början om du inte är tekniskt kunnig, har den en ganska grund inlärningskurva. Kodningen är inbyggd i tillägg och teman, men erfarna kodare kan ändra och anpassa vilken kod som helst efter deras specifikationer.

Å andra sidan kan nybörjare snabbt lära sig hur man anpassar WordPress utan kodningskunskap och bygga en kvalitetswebbplats. Detta gör det till en fantastisk plattform för både nybörjare och tekniska experter.

Plugins och teman

En av de bästa sakerna med WordPress är tekniken och ramarna som stöder CMS och lägger till webbplatsens funktionalitet. Vi pratar om de mycket lovade, och ibland bedrägliga, WP-plugins och teman.

Eftersom WordPress är en öppen källkodsplattform finns det hundratals gratis teman och plugins tillgängliga att installera direkt från WordPress webbplats. I själva verket finns det för närvarande 55 074 plugins i WP-biblioteket. Utvecklare runt om i världen har också skapat premium-plugin och teman för nästan alla funktioner, syften och preferenser.

Vad gör de?

Teman är främre ramverk som installeras via WP: s back-end-kod. Teman har inbyggda moduler och sidbyggande funktioner som bestämmer layouten och utseendet på din WP-webbplats.

Överflöd av gratis- och premiumtema

Det finns teman som skapas för att bygga webbplatser för specifika branscher som fastigheter, journalistik och digital handel, och du kan använda ett av de hundratals gratis teman från webbplatsen eller köpa anpassade premiumtema från företag som Theme Forest, som har mer än 11 ​​000 tillgängliga WP-teman. procent av WordPress-webbplatsägare använder premiumteman, och den genomsnittliga kostnaden för en licens för ett premiumtema är $ 40. [3] [4]

När du köper teman från en ansedd utvecklare har du fördelen med utvecklarstöd, uppgraderingar och säkerhetsuppdateringar. Du behöver inte heller oroa dig för skalbarhet med teman. De kan skalas upp eller ner när ditt företag växer utan att betala mer som du skulle göra med webbplatsbyggare.

Du har inte så mycket att oroa dig med gratis teman så länge du laddar ner dem från WordPress-webbplatsen. De är omfattande testade och granskade för att stödja CSS- och HTML-kodning av kvalitet och kontrolleras för säkerhets- och sekretessstandarder. Se bara till att hålla dem uppdaterade och ta bort gamla teman eller plugins som du inte längre använder.

Plugins är tillägg som ger dina WordPress-webbplatser funktionalitet. Dessa är också uppdelade mellan tusentals gratis, tredjeparts plugins och premiumtillägg. Oavsett vilken funktion eller funktion du behöver för att förbättra användarupplevelsen, finns det minst ett dussin plugins eller widgets som matchar. Dessa sträcker sig från plugins som hanterar e-post till de som stärker säkerheten och allt däremellan. Du kan till och med installera ett Google Analytics-plugin och integrera ditt Google-ID med din admin-instrumentpanelen.

Nu när du har lite bakgrund om vad WordPress är och vad det gör, låt oss titta på lite mer statistik bakom plattformen.

WordPress-användning

wp användningStatistiken om andelen webbplatser som drivs av WordPress berättar inte historien om hur utbredd den är över hela världen. Dessa punkter inkluderar både globala och specifika fakta och statistik om WordPress-användning.

 • Det uppskattas att WordPress är kraften bakom 59,9 procent av alla innehållshanteringssystem. [5]
 • CMS finns på 162 olika språkplatser runt om i världen. [6]
 • 71 procent av alla WordPress-bloggar är på engelska; det näst vanligaste språket är spanska, med 4,7 procent av marknaden. [7]
 • Under 2014 passade nedladdningar av icke-engelska versioner av WordPress första versionerna av engelskspråkiga versioner. [8]
 • Det är den mest populära webbplatsen för byggande av webbplatser i Indien och skördar 47 procent av CMS: s marknadsandel. [9]
 • Nästan 3 000 av de bästa 10 000 webbplatserna hanteras av WordPress. [10]
 • Enbart 2016 publicerades nästan 117 913 148 357 ord på WP-bloggar. Hosting Tribunal
 • 17 nya inlägg läggs till på en WP-webbplats varje sekund. [11]
 • 805 nya WP-webbplatser lanseras varje dag. [12]

WordPress Community och support

Är du orolig för bristen på stöd med en gratis open source-plattform? Denna statistik borde göra det enkelt.

 • WordPress har ingen VD; Det drivs helt och hållet av frivilliga från öppen källkod. [13]
 • Grundarna av WordPress, Matt Mullenweg och Mike Little, skapade plattformen 2003 som en B2B-cafelog. Han bildade en ideell kallas WordPress Foundation för att skydda open source-projektet och se till att det alltid förblir gratis. [14]
 • Det finns 175 i USA och mer än 185 WordCamps utanför USA. [15] [16]
 • För närvarande kan du hitta 840 MeetUp-grupper med totalt 511 000 aktiva medlemmar och växer.
 • WordPress är känt för sitt dedikerad community av utvecklare och användare. Vid sista räkningen fanns det mer än 2 030 000 öppen ämnen på WP-forumet.
 • Det finns 70 utvecklare i WP: s kärnutvecklingsteam, och de har skrivit mer än 430 000 kodrader för att skapa plattformens kärna.
 • Många utvecklare som bidrar till tillväxten av WP är frivilliga, men en genomsnittlig lön för en WP-utvecklare är $ 49 185 per år.

WordPress tillväxt

WP stöder inte bara företagstillväxt, plattformen själv växer och utvecklas varje dag. Här är några fakta för att säkerhetskopiera det.

 • Den senaste versionen av WordPress är 5.2. Det heter Jaco, och det har laddats ner 27,360,583 gånger, 300 sedan jag skrev den meningen. Du kan titta på nedladdningsdisken i realtid här.
 • Bland Alexa Top 1 miljon webbplatser finns det 74 versioner av WP som kör dem.

Proffstips: Endast 27,9 procent av användarna har den senaste versionen av WordPress installerad. Se till att uppgradera eller installera den senaste WP-versionen. Den innehåller den nya standardredigeraren och den är mindre sårbar för hacking.

Engagemang för sociala medier

Ett av de mest grundläggande sätten att öka din webbplatstrafik och totala närvaro på webben är via sociala medier. WordPress kan också hjälpa till inom socialt engagemang.

WordPress-plugins och teman

Gränserna för din WP-webbplatsfunktionalitet begränsas endast av de insticksprogram som du installerar. Här är några statistik om plugin utveckling och användning.

 • De översta WP-plugin är allt-i-ett SEO-paket, med mer än 25 aktiva versioner och 13 miljoner nedladdningar. Avsluta topp 5 är Akismet, Google XML Sitemaps, Kontaktformulär 7 och NextGEN Gallery. Hosting Tribunal; Akismet och Kontaktformulär 7 är båda gratis.
 • En av mest populära premium-plugins är Visual Composer, med mer än 2300 enheter sålda varje vecka.
 • Akismet är mest nedladdade plugin genom tiderna, med mer än 82 miljoner nedladdningar.
 • Övrig topp gratis plugins är Yoast SEO och JetPack, som är det grundläggande startpaketet för WP-nybörjare. De har mer än 5 miljoner nedladdningar vardera.
 • Akismet Anti-Spam har blockerat mer än en biljon spam-kommentarer och stoppat mer än 23 miljarder hackförsök. Hosting Tribunal
 • WordFence blockerade mer än 4 952 346 301 attacker på WP-webbplatser ensam i mars 2019. Det avvisar 90 000 attacker var 60: e sekund.
 • De WooCommerce-plugin ger 23 procent av alla e-handelswebbplatser och den har laddats ner mer än 30 miljoner gånger.
 • De mest populära plugin för sidbyggare är Elementor, med cirka 430 000 nedladdningar per vecka.
 • Det finns en ny WP standardtema släpps årligen.
 • Det finns nästan 6000 gratis teman i WP-katalogen.
 • De topp två gratis teman är Divi och Genesis, med 10 procent av den totala WP-webbplatsen vardera.
 • Det bästa premiumtemaet genom tiderna är Avada by Theme Forest; den har mer än 450 000 inköp.

Proffstips: En av de största sårbarheterna för WP-webbplatser är att använda föråldrade plugins och teman. Uppgradera dina insticksprogram, se till att installera säkerhetsuppdateringar omedelbart och avinstallera gamla, föråldrade, oanvända och ostödda insticksprogram. Att inaktivera dem gör dem inte säkrare.

Proffstips: Använd endast plugins från ansedda utvecklare som har testats och granskats.

WordPress Security

Även om du inte är engagerad i e-handel är online-säkerhet fortfarande viktigt. Detta är siffrorna bakom WP-webbplatssäkerhet, bra och dålig.

 • Popularitet gör dig till ett mål. I en studie utförd av Sucuri, mer än 70 procent av alla utvärderade infekterade webbplatser drivs av WP.
 • Åtta procent av de hackade webbplatserna var infiltrerad med genom ytterdörren på grund av svaga lösenord.
 • De bästa användarnamnen som var hackade var admin, test, administratör, root
 • En av de största riskerna kör föråldrade versioner av WP-kärnprogram.
 • Färre än 1/3 av WordPress-webbplatsägare använder den senaste versionen. Detta utgör en allvarlig säkerhetsrisk.
 • 41 procent av exploaterna var tillåtet av säkerhetsbrister i värdplattformar.
 • Uppdelningen av säkerhetsproblemet ser ut så här:
  • 52 procent från gamla eller opålitliga plugins
  • 37 procent från WP-kärnan
  • 11 procent från teman
 • Det finns mer än 90 000 attacker på WP-webbplatser varje minut.
 • En felaktig WordPress-plugin var ansvarig för den största journalistiska läckan genom tiderna, Panama Papers. Denna läcka ledde till exponering av 4,8 miljoner e-postmeddelanden.
 • De vanligaste WP-exploater är bakdörrar, drive-by nedladdningar, pharma hacks och skadliga omdirigeringar.

Proffstips: Använd aldrig standardlösenordet på någon plattform.

Att välja en WordPress-värdplattform

WordPress popularitet beror inte bara på att det är skalbarhet och mångsidighet, utan i det faktum att det är gratis och enkelt att integrera i en rad miljöer. De enda kostnaderna för att använda WP är tema- och plugin-köp, domänregistrering och hosting. Detta kan löpa så lite som $ 50 per år totalt. [30]

Många värdpaket ger dig domänregistrering som en del av tjänsten, och de kommer till och med att kasta in domänspecifika e-postadresser. Om du bara har en webbplats bör det vara tillräckligt att välja samma värd och domänregistrator. Men om du driver en webbplats med hög volym eller flera domäner kan det vara bättre att hålla registraren och värdplattformen åtskilda.

När du letar efter bästa värdlösning för din WP-webbplats, beakta följande:

 • Minimikrav. Varje värdplattform bör stödja lägsta WP-krav för PHP version 7.3 eller senare, MySQL version 5.6 eller senare eller MariaDB version 10.1 och senare, och ha HTML-support.
 • skalbarhet. Du vill ha högsta möjliga hastighet och bandbredd tillgängliga, och att andra resurser är tillräckliga för din typ av webbplats, förväntad trafik och tillväxt.
 • Stöd. Kundtjänst ska vara tillgängligt dygnet runt genom olika metoder.
 • Uptime. Många värdtjänster garanterar en viss procentsats av drifttid; 99+ procent är standard, men se till att du får denna garanti skriftligen.

Om du kör din webbplats från en dator med ett Linux OS är den kompatibel med PHP och MySQL. Värdplattformar som stöder Windows OS är kompatibla med ASP, .NET, Microsoft Access och Microsoft SQL (MSSQL).

Slutgiltiga tankar

Nu när du har några fakta för att säkerhetskopiera det som många av oss redan vet om fördelarna med WordPress kan du komma igång idag med att skapa en idealisk webbplats för att publicera din blogg, underhålla din publik eller växa din online-verksamhet. Se bara till att du också lyssnar på varningar om säkerhet och SEO för att säkerställa att dina webbplatser och trafik är skyddade från vanliga cyberhot och att du har din WP konfigurerad och maximerad för att förbättra din sökmotor ranking och innehållsleverans.

[1] https://kinsta.com/wordpress-market-share/
[2] WinningWP
[3] https://themeforest.net/
[4] https://winithemes.com/blog/infographic-the-current-capacity-of-wordpress/
[5] https://w3techs.com/technologies/details/cm-wordpress/all/all
[6] https://digital.com/blog/wordpress-stats/
[7] https://99firms.com/blog/wordpress-statistics/
[8] http://www.wpblogington.com/data/wordpress-2015.php
[9] https://www.codeinwp.com/blog/wordpress-statistics/
[10] http://trends.builtwith.com/cms
[11] http://torquemag.io/13-surprising-wordpress-statistics/
[12] https://w3techs.com
[13] https://www.isitwp.com/interesting-wordpress-stats-facts/
[14] https://www.codeinwp.com/blog/wordpress-statistics/
[15] https://central.wordcamp.org/news/2016/03/30/wordcamps-in-2015/
[16] https://www.codeinwp.com/blog/mesmerizing-wordpress-stats/

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map